
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نیروهای نظامی حامی دولت وحدت ملی لیبی، با آزادسازی مناطقی دیگر از حومه شهر سرت مدعی هستند بزودی کل این شهر را از دست داعش آزاد خواهند کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سیامک کاکایی
پژوهشگر مسائل ترکیه
اظهار نظرهای تند و مداخله جویانه مقامهای ترکیه در قبالِ عراق تبدیل به کشمکش و جدالی سیاسی بین دو کشور همسایه شده است. در روزهای گذشته و پس از آنکه رئیس جمهوری ترکیه و دیگر مقامهای این کشور اعلام کردند شماری از نظامیان ترکیه در مناطقی از شمال عراق باقی خواهند ماند، دولت عراق زبان به انتقادی تند از آنکارا گشود و این مداخله جوییها را نشانه نقض حاکمیت ملی عراق قلمداد کرد. اما حضور نظامی ترکیه و اصراری که مقامهای این کشور بر ادامه این حضور و همینطور قانونی جلوه دادن آن میکنند و تلاش آنان برای مشارکت داشتن در عملیات موصل، این پرسش را در محافل سیاسی و منطقهای مطرح کرده که هدف ترکیه از چنین اصرار و اقدامی چیست؟ آیا این شیوه رفتار سیاسی ترکیه بیان طرح چشمداشتهای تاریخی آن نسبت به عراق است یا حاکی از قصد آنکارا برای دست زدن به یک ماجراجویی جدید نظامی در محیط پیرامونی خود و این بار در عراق است؟
بررسی روابط ترکیه و عراق بخصوص در دورانِ پس از سرنگونی رژیم بعث، بیانگر این واقعیت است که هرچند ترکیه در جنگ امریکا و متحدانش علیه عراق مشارکت نداشت، اما در سالهای بعد از اشغالگری عراق توسط امریکا، بسترهای مداخله و بازیگردانی این کشور در صحنه سیاسی و اجتماعی عراق فراهم شد. در واقع رویکردِ تهاجمی سیاست خارجی ترکیه نسبت به عراق، سالها پیش یعنی در دوره دوم دولت نوری المالکی، کلید خورد. در آن مقطع ترکیه شروع به طرح انتقاداتی از برنامههای نوری المالکی کرد و حتی در برهههایی از اجتماعات و اعتراضات گروههای اهل سنت در عراق حمایت کرد. پس از آن نیز دیپلماسی (رویکرد) آنکارا در قبال منطقه کردستان عراق رقم خورد که در این بین بخصوص امضای قراردادهایی در زمینه انرژی با این منطقه، انتقاد تند بغداد را برانگیخت. در آن زمان نیز همانند این روزها دولت مرکزی بغداد این اقدامات را مداخلهجویی در امور داخلی خود قلمداد کرد.
اما این پایان ماجرا نبود. هنگامی که داعش مناطقی از خاک عراق را اشغال کرد، برخی از تحلیلها منطبق بر مماشاتِ ترکیه در قبال حضور داعش در عراق بود. بخصوص که پیش از آن گزارشهایی مبنی بر تجهیز مخالفان و شورشیان سوریه از سوی ترکیه منتشر شده بود. با این توصیف در دوره دولت حیدرالعبادی گامهایی در جهت بهبود روابط ترکیه و عراق برداشته شد اما در سطوح زیرین ملاحظات و حساسیتهایی که ترکیه نسبت به عراق داشته، همچون آتشی زیر خاکستر بود که اکنون تبدیل به آتشی هویدا شده است. برخی نگرانیهای ترکیه نسبت به حضور پ.ک.ک در مناطقی از شمال عراق، آینده موصل و نوع منافعی که ترکیه در این منطقه و همینطور کرکوک تعقیب میکند، به علاوه حمایتهای آشکار ترکیه از ترکمنهای عراق، همگی میتوانند دلایلی برای آنکارا باشند تا از خلأهای موجود در عراق برای اعمال نفوذ در آینده سیاسی این کشور بهره گیرد. در عین حال این احتمال هم مطرح است که در ماجراجویی ترکیه در عراق نوعی همفکری با ملاحظات و منافع عربستان در عراق به وجود آمده باشد که این مسأله میتواند به معنای تلاش ترکیه و عربستان برای ایجاد موازنه جدید سیاسی، بویژه در ارتباط با عراق باشد؛ اما روند تحولات سالهای اخیر سوریه نشان داده است، سیاست تهاجمی ترکیه در قبال همسایگان الزاماً منجر به تأمین اهداف و منافعی نمیشود که آنکارا برای خود تعریف کرده است. چالشهایی که سیاست خارجی ترکیه در دست کم چهار سال گذشته در عرصه منطقهای با آن مواجه بوده، نتیجه بازی با حاصل جمعِ صفر است و بر این اساس نیز ایجاد کشمکش جدید و تهاجمیتر شدن سیاست خارجی ترکیه با عراق ممکن است بر این چالشها بیفزاید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

در حالی که گمانه زنیها درباره شروع قریب الوقوع عملیات آزادسازی موصل شدت یافته، درون شهر موصل اختلافات بین کادر ارشد داعش بالا گرفته و خبرها حاکی از وقوع یک کودتا در این شهر علیه رهبری داعش است. خبرگزاری رویترز اعلام کرد ساکنان موصل و برخی مسئولان امنیتی عراق اعلام کردند که گروه تروریستی داعش شورشی را که یکی از فرماندهانش در شهر موصل برنامهریزی کرده بود، خنثی و 58 تن را به اتهام تلاش برای شورش علیه این گروه در آب غرق کرده و اجسادشان را در گورهای دسته جمعی دفن کرده است. گفته میشود این شورش با بازداشت یکی از این افراد و کشف پیامی در گوشی همراهش مبنی بر انتقال سلاحها فاش شده است. در هفتههای اخیر و با نزدیک شدن عملیات موصل منابع محلی در این شهر از گسترش تدابیر امنیتی داعش برای مقابله با نبرد پیش رو خبر دادهاند.
در خبری دیگر، در ادامه تنشها میان ترکیه و عراق درباره عملیات آزادسازی موصل، حیدر العبادی، نخستوزیر عراق بار دیگر تأکید کرد که عملیات آزادسازی موصل از دست داعش تنها با حضور نیروهای عراقی صورت میگیرد. او همچنین رسماً اعلام کرد که نیروهای کرد موسوم به پیشمرگه و همچنین نیروهای شیعه بسیج مردمی عراق موسوم به «حشد الشعبی» وارد موصل نمیشود و عملیات درون این شهر تنها با حضور ارتش عراق صورت میگیرد. به گزارش ایسنا، العبادی همچنین بار دیگر از دخالتهای ترکیه در این موضوع انتقاد کرد و گفت اجازه دخالت به ترکیه را نخواهد داد. از سوی دیگر، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه که ادعاهای او درباره حضور نظامیان ترک در عملیات موصل مناقشه برانگیز شده ضمن پافشاری مجدد برای مشارکت نیروهای کشورش در عملیات موصل، تأکید کرد که اگر ائتلاف امریکا با مشارکت ترکیه در عملیات موصل مخالفت کند، طرح جایگزینی برای مداخله در عراق به کار خواهد گرفت. او تهدید کرد: اگر ترکیه از امنیت برخوردار نباشد هیچ کسی در منطقه در امنیت نخواهد بود.
همچنین در یک انفجار انتحاری در شمال بغداد پایتخت عراق دست کم 30 شهروند این کشور کشته و 53 نفر زخمی شدهاند. این عملیات نیز مانند موارد مشابه به گروه تروریستی داعش منتسب شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه جهان - نیما راد/ رایزنی درباره سوریه، مأموریت دو روزه وزیر خارجه امریکا در اروپا است. سه هفته پس از شکست توافق واشنگتن و مسکو برای آتش بس در سوریه که به صف آرایی علنی دو قطب حامی و مخالف دولت سوریه در شورای امنیت نیز کشیده شد، جان کری و سرگئی لاوروف این بار در لوزان سوئیس و مقابل شش همتای خاورمیانهای خود درباره سرنوشت جنگ در سوریه مذاکره کردند. حضور کم سابقه ایران، قطر، عربستان، ترکیه، مصر و عراق در نشست لوزان در شرایطی صورت گرفت که پیش از این آلمان، انگلیس و فرانسه پای ثابت این نشستها بودند اما کشمکشها میان روسیه و اروپاییها در هفتههای اخیر علناً نشان داد که همزمان با تلاش دولت امریکا برای طفره رفتن از مذاکره مستقیم با روسیه درباره سوریه، مسکو نیز از مذاکره رودررو با اروپاییها سر باز میزند.
اخم پوتین به اروپا
این رویکرد روسیه پس از آن علنی شد که ولادیمیر پوتین در اقدامی غیرمنتظره دیدار خود با فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه را لغو کرد. گفته شد مخالفت پوتین برای گفتوگو با اولاند درباره سوریه دلیل لغو این سفر بوده است. روسیه چند روز پیش از این رخداد، قطعنامه پیشنهادی پاریس به شورای امنیت درباره حلب را «وتو» کرد. تنشهای لفظی میان مقامهای روسیه با اروپاییهای مخالف دولت سوریه به روابط مسکو و لندن نیز رسید و اتهام زنیهای انگلیس درباره عملکرد روسیه در حلب با پاسخهای تند مقامهای روس مواجه شد.
غیبت اروپاییها در روند مذاکرات درباره سوریه تنها یک روز طول کشید و امروز قرار است لندن، پایتخت انگلیس میزبان جان کری و برخی هم پیمانان امریکا باشد. لندن که ماه گذشته نیز میزبان نشست مخالفان سوری بود هر چند با وجود تحرکات اخیر فرانسه در پرونده سوریه به نظر میرسد در شرایط کنونی از نقش آفرینی جدی در پرونده بحران سوریه به صورت نامحسوسی عقب نشینی کرده است. در مقابل، روز گذشته خبری منتشر شد که نشان میداد مقامهای انگلیس بار دیگر در حال گسترش نفوذ در حاشیه خلیج فارس هستند.
از سوریه تا یمن
خبرگزاری رویترز روز گذشته خبر داد سفیر دائم انگلیس در سازمان ملل از طرح این کشور برای برقراری آتش بس فوری و آغاز دوباره مذاکرات صلح در یمن رونمایی کرده است. متیو ریکرافت گفته است، پیشنویس این طرح را بزودی در اختیار اعضای شورای امنیت قرار میدهد. اقدام لندن به عنوان یکی از اعضای دارای حق وتو در شورای امنیت چند روز پس از تلاش ناکام فرانسه درباره سوریه صورت گرفت که در بحبوحه کشمکشها میان روسیه و امریکا تنها موجب شد دوقطبی موجود میان اعضای دائم این شورا علنیتر از همیشه شود. این در حالی است که پس از جنایت اخیر عربستان در حمله به یک مراسم عزاداری در صنعا، پایتخت یمن که دست کم 700 کشته و زخمی برجای گذاشت، آخرین امیدها برای بازگشت طرفین به مذاکره سیاسی از بین رفت. در این میان انگلستان تلاش میکند تا با حضور جدیتر در عرصه میدانی یمن از خطر بزرگتر برای منافع کلان خود خاورمیانه جلوگیری کند.
ناتو علیه مسکو
علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری پیشین یمن که مدتها است در ائتلاف با جنبش حوثی انصارالله کنترل بخشهای مهمی از یمن بویژه پایتخت را در دست دارد، در هفتههای اخیر به وضوح از روسیه درخواست کرده که برای توقف تجاوزهای ائتلاف عربی به رهبری عربستان، در بحران این کشور مداخله کند. روسیه از معدود کشورهایی است که همچنان سفارت خود در صنعا را تعطیل نکرده و از رویکرد غرب در قبال بحران یمن انتقاد میکند. گسترش نفوذ ائتلاف ایران و روسیه که نمود عینی آن در سوریه قابل مشاهده است، از دیگر نگرانیهای آتی کشورهای اروپایی در منطقه است. این امر در یمن به دلیل اهمیت استراتژیک تنگه باب المندب برای تجارت دریایی و ترانزیت انرژی و همچنین حساسیت شرکای عربی غرب در منطقه بشدت حساسیت غرب را برانگیخته است بویژه آنکه انگلیس سالها تجربه قیمومیت سیاسی و نظامی خود بر مناطق جنوبی خلیج فارس را در کارنامه دارد و منافعی تاریخی در این منطقه تعریف کرده است.
در مقابل، فرانسه ، دیگر استعمارگر اروپایی که از زمان پایان جنگ جهانی اول و فروپاشی امپراتوری عثمانی، چند دهه قیمومیت سوریه و لبنان امروزی را بر اساس توافق محرمانه با انگلیس موسوم به «سایکس-پیکو» در اختیار داشت، پس از آغاز خیزشهای مردمی در جهان عرب، پایهگذار دخالت نظامی غرب در خاورمیانه بود و حمله به مواضع معمر قذافی، دیکتاتور معدوم لیبی را کلید زد. بسیاری از کشورها از جمله روسیه، اروپا بویژه فرانسه را عامل ناامنیهای امروز خاورمیانه از جمله در لیبی، سوریه و عراق میدانند. این در حالی است که با وجود تغییر دولت فرانسه و روی کار آمدن سوسیالیستها با شعارهای صلحطلبانه، فرانسه همچنان یکی از کشورهایی است که اغلب مواضعی تند در مقابل جریانهای نزدیک به روسیه اعمال میکند.
بازی با کارت اوکراین
تقسیمبندی نقش آفرینی سیاسی انگلیس و فرانسه در بحران یمن و سوریه هر چند یادآور خلأ قدرت سالهای پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی است با وجود این تقابل قدرتهای اروپایی با روسیه از زمان «جنگ سرد» اکنون در قالب پیمانهای نظامی بینالمللی از جمله پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تعریف شده است. این تقابل که با وجود فروپاشی شوروی و روابط خوب فدراسیون روسیه و غرب در دهه نخست قرن بیست و یکم از بین نرفته بود، در سالهای اخیر و با قدرت نماییهای پوتین در عرصه بینالملل تشدید شده و پای ناتو را بار دیگر به مرزهای اتحادیه اروپا و روسیه باز کرده است.
بحران اوکراین، آتش به انبار باروت اختلافهای غرب و روسیه بود و علاوه بر تحریمهای اقتصادی غرب علیه مسکو، به صف آرایی جنگ افزارها و سپرهای موشکی در مرز روسیه با اروپای شرقی تحت نفوذ ناتو نیز رسید اما بحرانی شدن شرایط سوریه و تبعات تروریسم لجام گسیخته برای امنیت غرب موجب شد که مسکو و غرب راه تعامل را در این کشور پیش بگیرند اما زمان نشان داد که زخم بحران اوکراین و الحاق جزیره استراتژیک «کریمه» به روسیه عمیقتر از آن است که هیچ یک از طرفین برنامههای بلندمدت خود برای حفظ نفوذ در خاورمیانه را با آن معامله کند. با وجود آنکه مسکو تلاش میکند با نادیده گرفتن اروپاییها، سطح رایزنی خود در مسائل منطقهای را تنها همتراز با ایالات متحده قرار دهد اما انگلیس و فرانسه به عنوان بزرگترین قدرتهای نظامی اروپا همچنان با حمایت امریکا در تلاش برای عقب نشاندن روسیه از قلب خاورمیانه هستند. خط و نشانها و تحریمهای یکجانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه که بیشتر با بحران اوکراین مرتبط است نیز تأییدی بر این گمانه است که اروپاییها در هنگامه تمرکز امریکا بر شرق آسیا در تلاشند «قیمومیت» خود در خاورمیانه را احیا کنند و همزمان مانع گسترش دوباره نفوذ روسیه به اروپا شوند. پس بیدلیل نیست که درست 100 سال پس از امضای سایکس پیکو، فرانسه خود را مسئول پرونده سوریه میداند و انگلیس ردای سردمداری صلح در جنوب خلیج فارس را بر تن میکند.
جنگ و صلح
ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو پیش از برگزاری نشست لوزان گفت، سازمان متبوعش در حال حاضر برنامه ای برای حضور نظامی در سوریه ندارد و تلاش خود را برای کمک به حل سیاسی بحران سوریه به کار خواهد گرفت. سخنگوی نخستوزیر انگلیس هفته گذشته اظهارات بروس جانسون، وزیر خارجه این کشور درباره بررسی گزینه نظامی در سوریه را تأیید نکرد و گفت لندن هیچ طرحی برای اقدام نظامی در این کشور ندارد. فرانسوا اولاند نیز که چند روز قبل تأکید کرده بود امریکا قدرت لازم را برای ایجاد صلح در سوریه ندارد، در بیانیهای پیش از نشست لوزان مدعی شد که پیش شرط مذاکرات در سوریه باید توقف بمباران بخشهای شرقی حلب توسط روسیه و سوریه باشد. او پیشتر در نشست مشترک با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان گفته بود در گفتوگو با شریک آلمانی، بحران در شرق اوکراین را بررسی کرده است. روز گذشته نیز مرکل اعلام کرد از دیدار با پوتین درباره بحران در شرق اوکراین و میزبانی این نشست با حضور فرانسه، روسیه و اوکراین در کشورش استقبال میکند. وزیر خارجه آلمان مدتها است میان برلین و مسکو در رفت و آمد است و تلاش میکند روسیه را به پذیرش طرحی میانه درباره سوریه قانع کند. در این مدت مقامهای آلمانی، فرانسوی و انگلیسی تلاش کردهاند که مسکو را در منگنه حل بحران سوریه و اوکراین قرار دهند. پاسخ روسیه اما روز گذشته علنی بود: مذاکره مستقیم با امریکا در میانه نبردی پنهانی که دههها است میان شرق و غرب ادامه دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه جهان/ در حالی که تعداد زنانی که ادعا کردهاند دونالد ترامپ، نامزد ریاست جمهوری جمهوریخواهان آنها را مورد «تماس و آزار جنسی» قرار داده، به 8 نفر رسیده است، آقای تاجر تمام اتهامها را رد و اعلام کرده است، قربانی بزرگترین تخریب سیاسی تاریخ امریکا شده است. اما هیلاری کلینتون، رقیب دموکرات ترامپ نه تنها رخدادهای یک هفته اخیر و رسواییهای جنسی نامزد جمهوریخواه را تخریب سیاسی نمیداند بلکه عزم خود را برای افشاگریهای بیشتر در این زمینه جزم کرده و ستاد انتخاباتی وی روز جمعه گذشته به روزنامه واشنگتن پست گفت، قصد دارد در ایالتهایی که رقابت انتخاباتی همچنان ادامه دارد، به تک تک خانهها سر بزند و از زنان بپرسد نظرشان درباره رفتارهای غیراخلاقی ترامپ چیست و آیا به فردی مانند ترامپ رأی خواهند داد؟ علاوه بر این، بسیاری از وکلای زن، هنرپیشههای زن و دیگر زنان حامی هیلاری به ایالتهای مختلف امریکا گسیل خواهند شد تا درباره اظهارات هرزه و غیراخلاقی ترامپ سخنرانی کنند و نتیجه مشاهدات و سخنرانیهای خود را به ستاد انتخاباتی کلینتون ارائه دهند.
در واقع این طرح از روز جمعه گذشته اجرایی شده و در مرحله اول همسر تیم کین، معاون هیلاری، دست کم 8 نفر از نمایندگان زن کنگره امریکا و سه نفر از زنان هنرپیشه امریکایی به ایالتهایی که رقابتهای انتخاباتی در آنها جریان دارد، گسیل شدهاند.
سخنرانی تأثیرگذار میشله اوباما، بانوی اول کاخ سفید علیه رفتارهای غیرمتعارف نامزد جمهوریخواهان با زنان نیز نه تنها به نفع هیلاری بود بلکه «فراخوان جدیدی» برای زنان رأی دهنده محسوب میشود.
با وجود این، هیلاری هنوز شخصاً درباره رسواییهای جنسی ترامپ رسماً اظهارنظر نکرده اما مشاورانش نوید دادهاند که او بزودی در این باره موضعگیری خواهد کرد و شاید در آخرین مناظره که قرار است روز چهارشنبه به وقت
امریکا در لاسوگاس برگزار شود، این موضعگیری علنی شود.
بنا بر تحلیل سایت خبری پولتیکو، همین حالا هم شانس پیروزی ترامپ در مقابل هیلاری تا حد زیادی پایین آمده و یکی از دلایل این افول محبوبیت زنان هستند. زیرا اکثریت طبقه کارگر سفید پوست جامعه امریکا (53 درصد) را زنان تشکیل میدهند و با اتفاقات یک هفته گذشته و فاش شدن نوار ویدئویی هرزه گوییهای ترامپ در سال 2005، زنان سفیدپوست طبقه کارگر که پیشتر قصد داشتند به ترامپ رأی دهند، از او روی برگرداندهاند. نکته قابل توجه دیگری که باید در انتخابات 2016 امریکا به آن توجه شود، این است که دیگر مانند انتخاباتهای گذشته تنها آرای مردان سفیدپوست طبقه کارگر تعیینکننده نیست بلکه آنچه رئیس جمهوری بعدی امریکا را تعیین میکند، جلب آرای زنان سفیدپوست طبقه کارگر است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مطابق توافق به عمل آمده میان لندن و پاریس، طی روزهای آینده نخستین گروه از کودکان پناهجوی بدون سرپرست ساکن در اردوگاه پناهجویان در بندر کاله فرانسه موسوم به «جنگل»، وارد انگلیس میشوند.
نفوذ نظامی امریکا در سودان جنوبی با تصمیم پنتاگون مبنی بر افزایش تدابیر امنیتی و نظامی برای ورود به خاک سودان جنوبی و گسیل تعدادی جنگندههای «اف 16» و هواپیماهای سوخت رسان «کی سی 135» به پایگاه دریایی «لمونیر» در جیبوتی افزایش یافت.
یک شرکت پیشرو در امور اطلاعرسانی در چین اعلام کرد اطلاعات ارتش و برخی نهادهای این کشور بتازگی توسط نفوذگرهای اینترنتی (هکرها) بخصوص از جانب کشورهای غربی از جمله امریکا مورد حمله سایبری
قرار گرفته است.
کره شمالی با اعتراض شدید نسبت به حضور نیروهای انگلیسی در شبه جزیره کره برای انجام رزمایش مشترک با کره جنوبی که قرار است ماه آینده انجام شود، نسبت به اجرای این تمرین نظامی واکنش نشان داد.
پلیس امریکا سه نفر را در ایالت کانزاس به اتهام فعالیتهای تروریستی دستگیر کرد. این افراد متهم شدهاند، طرح بمبگذاری در یک آپارتمان محل اقامت مهاجران سومالیایی و همینطور یک مسجد را در دست داشتهاند.
نیروهای امنیتی افغانستان با شناسایی زندان مخفی طالبان در ولایت غزنی موفق شدند ۵۰ نفر از افرادی را که در اسارت طالبان بودند، نجات دهند. این زندان برای دو سال بخوبی از سوی طالبان مخفی شده بود.
نیروهای امنیتی مصر اعضای یک گروهک وابسته به داعش را در استان سوئز بازداشت کردند. این گروهک برای انجام حملات به اهداف نظامی و تأسیسات استراتژیک در این شهر برنامهریزی میکرد.
نشست بریکس با حضور رهبران پنج کشور اقتصادی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در جزیره گوآ در هند تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد. هزاران نیروی نظامی، امنیت این نشست را بر عهده داشتند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

در آستانه پنجاهمین سالگرد اشغال فلسطین «حگادی العاد»، مدیرکل مؤسسه چپگرای «بتسلیم» فعال در مناطق اشغالی، کابینه رژیم اسرائیل را به اعمال خشونت علیه فلسطینیها متهم کرد و از اعضای شورای امنیت سازمان ملل خواست، برای پایان فوری اشغالگری اسرائیل در فلسطین اقدام کند.
به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری شبکه المیادین، وی در نشست غیر رسمی شورای امنیت با عنوان «شهرکها مانعی برای سازش و تشکیل دو کشور» در نیویورک، ضمن طرح درخواست خود تأکید کرد: چند خانه دیگر فلسطینی باید تخریب شود تا اعضای شورای امنیت تحرکی داشته باشند؟ شورای امنیت باید ثابت کند راضی نیست ملت فلسطین تحت اشغال زندگی کنند.
این در حالی است که دنی دنون، نماینده رژیم صهیونیستی، این مؤسسه حقوق بشری را به پیوستن به تلاشهای فلسطین مبنی بر «ترور دیپلماتیک این رژیم در سازمان ملل» متهم کرد. در همین حال، شورای امنیت در نشست مذکور شهرکسازی در سرزمینهای اشغالی را محکوم کرد. نمایندگان کشورهای حاضر در نشست از جمله دیوید پرسمن، نماینده امریکا، «فرانسیس دلاته» سفیر فرانسه و «ماتیو رایکروف» نماینده انگلیس نیز این اقدام را مانعی در رسیدن به صلح بین فلسطینیان و رژیم اسرائیل خواندند.
در همین حال خبرگزاری ایسنا به نقل از مرکز اطلاعرسانی فلسطین گزارش داد، سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی (آیسسکو) و اتحادیه عرب از قطعنامه یونسکو پیرامون قدس و اینکه مسجد الاقصی متعلق به فلسطینیان است، استقبال کردند. از دیگر سو بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی که نشست یونسکو پیرامون این مسأله را یک نمایش مهمل خوانده بود، با آنتونیو گوتیرش، دبیرکل جدید سازمان ملل، تلفنی گفتوگو کرد و با مغرضانه و یکجانبه خواندن قطعنامه یونسکو، وی را به فلسطین اشغالی دعوت کرد. رژیم صهیونیستی روز جمعه در نخستین واکنش رسمی خود به قطعنامه یونسکو همکاریهای خود با این نهاد بینالمللی را به تعلیق درآورد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
-
کشمکش در ورودیهای <سرت>
-
فراسوی نگاه ترکیه به عراق
-
کودتای ناکام علیه رهبر داعش
-
ورود انگلیس و فرانسه به بحرانهای خاورمیانه
-
رأی زنان، کابوس <ترامپ>
-
دو خط خبر
-
یک نهاد حقوق بشری یهودی، خواهان پایان اشغال <فلسطین> شد
