نرخ سود تسهیلات حساب پسانداز جوانان ۲ درصد کاهش یافت. این خبری است که روز گذشته بانک مسکن رسانهای کرد.بدین جهت نرخ سود تسهیلات حسابهای پسانداز جوانان از ۱۱ درصد به ۹ درصد کاهش یافت.براساس مصوبه جدید بانک مسکن، قراردادهای تسهیلاتی حسابهای پسانداز جوانان که از تاریخ ۲۲ آبان ماه منعقد و ثبت قطعی قرارداد میشوند، مشمول نرخ سود ۹ درصد
میشوند.
هدف اصلی حساب پسانداز مسکن جوانان، برنامهریزی بلند مدت برای خانه دار شدن افراد است و متقاضیان میتوانند با واریز مبالغ به صورت ماهیانه، سالانه یا یکجا حداقل پس از ۵سال و حداکثر پس از ۱۵ سال نسبت به دریافت تسهیلات خرید و ساخت مسکن اقدام کنند.
مهرداد هاشمزاده کارشناس حوزه مسکن درباره کاهش نرخ سود تسهیلات برای حساب پسانداز جوانان گفت: هرگونه کاهش نرخ سود تسهیلات منجر به رونق بازار مسکن میشود اما این امر شرط لازم و تعیینکننده در خروج از رکود حوزه مسکن نیست.برای آنکه بخش مسکن بتواند از این شرایط رها شود باید سقف تسهیلات افزایش پیدا کند و همچنین دولت در ایجاد شغل و پایدار بودن آن تلاش کند.
وی افزود:سیاستهای تشویقی کمک میکند تا حدودی بازار از وضعیت فعلی فاصله بگیرد ولی این موارد مسکنهایی هستند که در یک مقطع کوتاه اثرگذار است.حوزه مسکن با چندین صنعت سروکار دارد لذا رونق مسکن کمک میکند تا سایر بخشها هم از رکود به وجود آمده خارج شوند.
وی تأکید کرد:اگر دولت بتواند برای ماههای آینده و حتی سال آینده که انتخابات را پیش رو داریم قیمتها را کنترل کند مردم به سمت بازار و خرید واحدهای مسکونی اقدام خواهند کرد.
اما با تغییر سقف تسهیلات قابل اعطا در حساب پسانداز جوانان و همچنین کاهش دو درصدی نرخ سود، میزان اقساط و همچنین سود مجموع در پایان دوره نیز دستخوش تغییر خواهد شد. گرچه زمان بازپرداخت تسهیلات تا 20سال افزایش یافته، اما اگر متقاضی عرف 12 ساله را انتخاب کند آنگاه به روش بازپرداخت ساده و با سود 9 درصدی متقاضیان تهرانی که در پایان سال پنجم افتتاح حساب وام 60 میلیونی دریافت میکنند، باید ماهانه ۶۸۰ هزار تومان قسط و در مجموع ۳۸ میلیون تومان سود به بانک مسکن برگردانند.همچنین وام ۵۷ میلیونی شهرهای بزرگ شامل قسط حدود ۶۵۰ هزار تومانی و سود بازپرداخت ۳۶میلیون تومانی است. وام ۵۴ میلیونی هم که برای سایر شهرها اختصاص پیدا میکند، قسطی ۶۱۰ هزار تومان و سود مجموع ۳۴ میلیونی را در پایان ۱۲ سال دربر خواهد گرفت.
اقساط وامهای 70 تا 85 میلیونی
همچنین سهم پرداخت تسهیلات در پایان سال دهم افتتاح حساب نیز این گونه است که برای تهران ۸۵ میلیون تومان، شهرهای بزرگ ۷۶میلیون و برای سایر شهرها ۷۰ میلیون تومان خواهد بود.در این سطح نیز با بازپرداخت ۱۲ساله و سود ۹ درصد به روش ساده، اقساط برای وام ۸۵میلیونی حدود ۶۶۰هزار تومان و سود مجموع ۳۷میلیون تومان است. برای وام ۷۶میلیون شهرهای بزرگ نیز قسط ۸۶۰ هزار تومانی و سود بازپرداخت ۴۸میلیون تومانی تخمین زده میشود. در سایر شهرها که وام ۷۰میلیونی پرداخت میشود در پایان ۱۲سال دریافتکننده باید حدود ۴۴میلیون تومان سود و هر ماه نزدیک به ۸۰۰ هزار تومان قسط به بانک مسکن پرداخت کند.
اقساط میلیونی شد
در پایان سال پانزدهم افتتاح حساب مسکن جوانان نیز حداکثر تسهیلات پرداختی به ۱۱۰ میلیون تومان در تهران میرسد. در شهرهای بزرگ ۱۰۰ میلیون و سایر شهرها ۹۰ میلیون تومان است. در این سطح در دوره بازپرداخت ۱۲ ساله و با سود ۹ درصد برای وام ۱۱۰ میلیونی قسط ماهانه به یک میلیون و ۲۵۰هزار تومان و سود مجموع بازپرداخت به ۷۰میلیون تومان خواهد رسید. به عبارتی دریافتکننده وام ۱۱۰ میلیونی در پایان ۱۲ سال باید تا ۱۸۰ میلیون تومان بازپرداخت داشته باشد. در رابطه با وام ۱۰۰ میلیونی شهرهای بزرگ هم باید برای هر ماه حدود یک میلیون و ۱۴۰هزار تومان قسط و در پایان ۱۲ سال ۶۳ میلیون تومان سود برگردانند. برای وام ۹۰ میلیونی سایر شهرها قسط تا یک میلیون تومان و بازپرداخت تا ۵۷میلیون تومان میرسد.
جذب سرمایهگذاری خارجی بهعنوان یکی از مؤلفههای رشد پایدار اقتصاد، در ایران در دوران پسابرجام رکورد بیش از یک دهه گذشته را شکسته است. براساس گزارشهایی که از سوی مراجع ذیربط ارائه شده است تنها در طول هفت ماه و نیم پس از اجرایی شدن برجام نزدیک به
5میلیارد و 168 میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در قالب 66 طرح تصویب شده است. روزگذشته نیز جدیدترین آمار میزان جذب سرمایهگذاری خارجی در طرحهای صنعتی، معدنی و تجارتی کشور طی ۶ ماهه نخست امسال اعلام شد. براساس این آمار میزان جذب سرمایهگذاری خارجی در طرحهای صنعتی، معدنی و تجارتی کشور طی 6 ماهه نخست امسال یک میلیارد و 156 میلیون و 336 هزار دلار بوده است.
سرمایهگذاری 12 کشور در 6 ماه
براساس جدولهای ارائه شده در نیمه نخست امسال این حجم از سرمایهگذاری که در هیأت سرمایهگذاری خارجی به تصویب رسیده است بالغ بر 22 طرح است که توسط 12 کشور اروپایی و آسیایی انجام شده است. درمیان این طرحها بیشترین تعداد طرح به کشور افغانستان تعلق دارد که در چهار طرح سرمایهگذاری کرده است. پس از آن آلمان با سه طرح، جمهوری آذربایجان با سه طرح، چین با سه طرح، ترکیه با دو طرح و انگلیس، مالزی، هلند، اوکراین، فرانسه، امارات و عراق هر یک با یک طرح در ورود سرمایه خارجی به ایران مشارکت داشتهاند. البته در میان این کشورها عراق و افغانستان یک طرح را به صورت مشارکتی انجام خواهند داد.
استان مرکزی رکورددار جذب سرمایه
نزدیک به 2/1 میلیارد دلاری که در شش ماهه نخست امسال برای سرمایهگذاری خارجی به تصویب رسیده است، در 10 استان هدف سرمایهگذاران خارجی قرارگرفتهاند که در میان آنها استان مرکزی با 5 طرح رکورددار است. همچنین سه استان قزوین، البرز و آذربایجان غربی نیز هر یک با جذب چهار طرح سهم بالایی از نظر تعداد طرحها کسب کردهاند. پس از آن زنجان و خراسان رضوی هر یک با دو طرح قرار دارند و استانهای همدان، یزد، گلستان و سیستان و بلوچستان هر یک موفق به جذب سرمایهگذار خارجی در یک طرح شدهاند.
از خودرو تا پوشاک
در میان 22 طرحی که در نیمه نخست امسال برای سرمایهگذاری خارجی به تصویب رسیده است انواع و اقسام فعالیتهای اقتصادی به چشم میخورد. به طوری که سرمایهگذاری در مونتاژ خودرو، تولید پوشاک، صنایع فلزی، تولید آب آشامیدنی، مواد شوینده، فولاد، ساختمان، روغن موتور، مس، ساخت پارک صنعتی و... وجود دارد. علاوه براین یکی از طرحها به خرید سهام مستقیم یکی از شرکتهای بورسی ایران مربوط میشود.
رشد سرمایهگذاری خارجی در پسابرجام
پیش ازاین محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهوری و سخنگوی دولت درباره میزان جذب سرمایه خارجی گفته بود: در سال 93 برای 41طرح سرمایهگذاری خارجی 920 میلیون دلار جذب کشور شد که این رقم در سال 94 و با توجه به پیشرفت مذاکرات به 6 میلیارد و 711 میلیون دلار برای 63 طرح افزایش یافت.
براساس گفتههای رئیس سازمان برنامه و بودجه در سالجاری تا نیمه مرداد نیز در مجموع برای 38 طرح سرمایهگذاری مستقیم خارجی 2 میلیارد و 295 میلیون دلار جذب شده است. این سرمایه گذاریها در بخشهای حمل و نقل، انرژیهای تجدیدپذیر، گردشگری، خودروسازی، بازیافت، پست و مخابرات، صنایع الکتریکی، کشاورزی و صنایع غذایی بوده و از کشورهای مختلف اعم از همسایگان ایران و نیز کشورهای اروپایی در این طرحها همکاری دارند.
آنطور که نوبخت گفته است: در مجموع در مدت 7 ماه و نیم پس از اجرای برجام (سه ماهه پایانی سال 94 و تا نیمه مرداد 95) برای 66 طرح به ارزش پنج میلیارد و 168 میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی جذب شده است. تنها در سه ماه پایانی سال 94 در مجموع 28 طرح به ارزش 2 میلیارد و 873 میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی انجام شده است.این سرمایه گذاریها مربوط به مواردی است که مراحل قانونی را تا مرحله صدور مجوز طی کردهاند.
ارتقای ایران از رتبه 14
به رتبه 3 جذب سرمایهگذاری خارجی
در همین زمینه روزنامه فایننشیال تایمز در این باره نوشته است: «ایران از زمان لغو بسیاری از تحریمهای اقتصادی و مالی، به رتبه سوم سرمایه گذاریهای خارجی در خاورمیانه ارتقا یافته است. لغو این تحریمها درهای این کشور را به روی موج جدیدی از سرمایهگذاری خارجی گشوده است. ایران قبل از لغو تحریمها در میان 14کشور خاورمیانه از نظر میزان جذب سرمایهگذاری خارجی در رتبه دوازدهم قرار داشت و در فاصله ژانویه 2003 تا دسامبر 2015 سهم آن کشور از سرمایه گذاریهای خارجی فقط 1/62 درصد بود.
از زمان لغو تحریمها در ژانویه امسال (دی 94) ایران به رتبه سوم ارتقا پیدا کرده و با جلب 11/11 درصد از سرمایهگذاری خارجی در منطقه خاورمیانه پس از امارات متحده عربی و عربستان قرار گرفته است.
76,5 درصد خانوارهای کشور سرشماری شدند
رئیس مرکز آمار ایران میگوید، تاکنون 18 میلیون و 400 هزار خانوار سرشماری شدهاند که 76,5 درصد خانوارهای کشور را تشکیل میدهند. «امیدعلی پارسا» در گفتوگو با ایرنا افزود: مرحله دوم سرشماری که به صورت حضوری اجرا میشود از 28 مهر آغاز شده و تا 28 آبان ادامه دارد.
آغاز نصب نخستین دکلهای طرح انتقال برق ارمنستان - ایران
شرکت صادرات خدمات آب و برق ایران (صانیر) اعلام کرد: عملیات نصب نخستین دکلهای طرح خط سوم انتقال برق از ارمنستان به ایران، از روز شنبه آغاز شد. به گزارش ایرنا، شرکت صادرات تجهیزات و خدمات صنایع آب و برق ایران (صانیر) مجری طرح انتقال برق هزار مگاواتی ارمنستان به ایران با همکاری پیمانکاران کشورمان از مرز «نوردوز» در شمال غربی کشور (آذربایجان شرقی) است. برپایه گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی صانیر، این طرح با مشارکت پیمانکاران داخلی در کشور ارمنستان در دست ساخت است.
نخستین بهرهبرداری چین و پاکستان از راهروی اقتصادی مشترک
نخستین محموله کالاهای چینی که با کاروانی از کامیونهای چین از مسیر راهروی اقتصادی از چین تا بندر گوادر حمل شده است، در مراسمی رسمی با حضور عالیترین مقامات دولت و ارتش پاکستان، بار کشتیها در بندر گوادر شد تا به مقاصد اصلی صادر شود.به گزارش ایرنا، محمد نواز شریف نخستوزیر، ژنرال راحیل شریف فرمانده ارتش، سان ویدونگ سفیر چین در پاکستان و... از جمله شرکتکنندگان در مراسم رسمی افتتاح صدور کالا از بندر گوادر بودند. نواز شریف دراین مراسم، راهروی اقتصای چین-پاکستان را دنیایی از فرصتها توصیف کرد و گفت که این طرح بزرگ برای تمام مناطق پاکستان و نیز برای منطقه سودمند خواهد بود. جمهوری اسلامی ایران نیز برای پیوستن به این طرح ابراز تمایل کرده و چین و پاکستان از پیوستن ایران بهعنوان کشوری با ظرفیتهای عظیم انرژی، اقتصادی، تجاری و ترانزیتی به این راهروی اقتصادی استقبال کردهاند.
حسین سلاح ورزی، نایب رئیس جدید اتاق ایران شد
«حسین سلاح ورزی» با رأی هیأت نمایندگان بهعنوان نایب رئیس جدید هشتمین دوره اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران انتخاب شد. به گزارش ایرنا، سلاح ورزی رئیس کنونی اتاق بازرگانی خرم آباد توانست از مجموع ٣٤٩رأی، ١٧٨رأی را کسب کند.
طرح جامع مالیاتی با هدف دریافت مالیات عادلانه اجرا میشود
معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور گفت: طرح جامع مالیاتی بهعنوان یکی از بزرگترین طرحهای الکترونیک ایران در مسیر دریافت مالیات عادلانه در دست اجراست. به گزارش ایرنا، نادر جنتی با اشاره به لزوم اجرای طرح جامع مالیاتی در کشور گفت: هیچ شخصی پرداخت مالیات را نادرست ندانسته و از حقوق دولت میدانند ولی عمدتاً در نحوه دریافت آن ایراد گرفته و خواستار رعایت عدالت در آن هستند. این مسئول افزود: دلیل عمده این ناعدالتی، نداشتن اطلاعات درست و کامل و نبود شفافیت است به همین دلیل طرح جامع اطلاعاتی میتواند ضمن تکمیل اطلاعات به عدالت در دریافتها کمک کند.
قانون مدیریت خدمات کشوری نیازمند اصلاح است
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بر اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری تأکید کرد. به گزارش ایرنا، «منصور معظمی» ادامه داد: ماهیت کارها و فعالیت دستگاههای مختلف با یکدیگر متفاوت است؛ بنابراین قانون مذکور برای همه نمیتواند یکسان باشد. وی از نظام هماهنگ پرداخت انتقاد و خاطرنشان کرد: روشهای پوپولیستی اینچنینی دیگر جوابگو نیست.
110 هزار میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید در کشور پرداخت شد
وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: تاکنون 110 هزار میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به 16 هزار واحد کوچک و متوسط در سراسر کشور پرداخت شده است. به گزارش ایرنا، محمدرضا نعمتزاده با بیان اینکه هدف از پرداخت تسهیلات رونق تولید فقط توزیع پول نیست، گفت: به منظور بررسی نحوه هزینهکرد تسهیلات دریافتی، نظام شفاف نظارتی طراحی شده تا مبالغ پرداختی در خدمت تولید و ایجاد اشتغال باشد.