
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نیم نگاه
بعد از برجام در اجرای توافقها بجز مسأله بانکی در سایر مسائل نزدیک به صد درصد تفاهمها اجرایی شده است
دولت برای نخستین بار بدهی خود را به بانکها پرداخت کرد
رسیدن به اقتصاد مقاومتی یعنی سبقت گرفتن صادرات از واردات، افزایش یک میلیون بشکه نفت در مدت 6 ماه، دادن تسهیلات به 22 هزار و800 واحد کوچک و متوسط و یعنی تولید گاز تا پایان دولت از پارس جنوبی بیشتر از کشور قطر
پنجاه و ششمین مجمع عمومی سالانه بانک مرکزی با حضور حسن روحانی رئیس جمهوری برگزار شد. در این نشست که صبح دوشنبه برگزار شد، ولیالله سیف رئیس کل بانک مرکزی، گزارشی را درباره عملکرد و جهت گیریهای سیاستی بانک مرکزی و تحولات متغیرهای اقتصادی کشور درسال ١٣٩٤ ارائه کرد.
در ادامه جلسه مجمع عمومی بانک مرکزی، گزارش هیأت نُظار بانک مبنی بر بررسی ترازنامه و صورتهای مالی سال ٩٤ بانک مرکزی قرائت شد. تصویب صورتهای مالی سال ٩٤ با توجه به گزارش هیأت نظارت، اتخاذ تصمیم در مورد تقسیم سود و افزایش سرمایه از دیگر مواردی است که در دستور کار این نشست مجمع قرار داشت. رئیس جمهوری علاوه بر رونمایی از چند سامانه نظارتی بانک مرکزی، اسکناس 10 هزار ریالی منقش به آرامگاه حافظ را امضا کرد.
برای تعامل با دنیا
نیازمند بانکهای قدرتمند هستیم
رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه بانکها باید قدرتمندتر ظاهر شوند و دارایی آنها افزایش یابد، گفت: امروز بعد از برجام برای تعامل با دنیا نیازمند بانکهای قدرتمند هستیم، البته بعد از برجام در اجرای توافقها بجز مسأله بانکی در سایر مسائل نزدیک به صد درصد تفاهمها اجرایی شده است. حسن روحانی روز دوشنبه در نشست سالانه بانک مرکزی اظهار داشت: در حوزه بانکی قدری کندی و تأخیر داریم که بخشی به دلیل تخلفات و اجرای تعهدات از طرف امریکا و از طرفی ترس بانکهای بزرگ و از طرف دیگر مشکل با ما است که جاذبه کم داریم. وی تأکید کرد: جاذبه با بزک کردن درست نمیشود، اینکه صورت مالی درست کنیم کار بانک را درست نمیکند، باید بانکها قوی شوند و سرمایه آنها افزایش یابد. روحانی با انتقاد از هر گونه نبود شفافیت ها در سیستم بانکی، گفت: متأسفانه در طول سالهای گذشته با گسترش فعالیت بانکهای خصوصی و برخی مؤسسات مالی، برخی نبودشفافیتها گسترش یافته و برخی فسادهای بزرگ در ظاهری آراسته به انجام رسیده است که باید با قدرت با آنها برخورد شود. وی با بیان اینکه در شرایط تحریم مشکلات زیادی به سراغ بانکها آمد، گفت: تلاش و نخستین قدم دولت یازدهم ایجاد ثبات پایدار در بازارهای مالی و پولی بود. وی به تلاش دولت در ایجاد ثبات پایدار در بازارهای مالی و پولی و شرایط ارزی کشور در سال 91 اشاره کرد و اظهارداشت: در 9 و 10 مهرماه آن سال در 24 ساعت قیمت ارز 625 تومان افزایش یافت، در 12 مهر 91 در مدت 48 ساعت 200 تومان قیمت ارز بالا رفت. همچنین در مدت سه روز 825 تومان قیمت ارز افزایش یافت.روحانی افزود: وقتی بیثباتی وجود دارد در مدت 24 ساعت قیمت ارز 20 درصد افزایش پیدا میکند، وارد کننده، صادر کننده و وام دهنده همه دچار سرگیجه میشوند که چه کار کنند وقتی مردم در جامعه هستند.
وی ادامه داد: اوایل سال 92 تورم 12ماهه حدود 40 درصد و در بخش مواد خوراکی 51 درصد است، تورم نقطه به نقطه حدود 45 درصد است، چطور میشود پیشبینی و برنامهریزی و کار کرد. روحانی اضافه کرد:اگر این موارد همزمان با رشد منفی اقتصادی که در سال 91 منهای 6.8 درصد بود با نگرانیهای سیاسی نیز توأم شود، چگونه میتوان آینده را ترسیم کرد و با دنیا در حال مبادله و معامله بود.
وی اضافه کرد: شاهد بودید که یک مرتبه 100 سال عقب برگشتیم؛ تمام تعاملات ما با دنیا از طریق بانکی بود رفتیم سراغ صرافی 100 سال پیش، برگشتیم به زمان قاجار برای اینکه سیستمهای ما بسته شد. رئیس دولت یازدهم خاطرنشان کرد: کار به جایی رسیده بود که یکی از آدمهای معروف بانکی برای من پیغام فرستاد که در برجام مراقب باشید که مذاکرهکنندگان گزارش دیگری به شما ندهند و اگر همه چیز در برجام حل شود سوئیفت محال است حل شود. روحانی افزود: این فرد برای عدهای از بزرگان نامه نوشته بود و استدلالهای خود را داشت و شما میدانید چه تبلیغاتی به راه افتاد و در نهایت بانک مرکزی مجبور شد خبرنگاران را به اتاق بیاورد تا باور کنند سوئیفت در حال انجام است.
روحانی ادامه داد: اقتصاد کشور اگر بخواهد رونق یابد از رونق بانکها آغاز میشود و اگر بانکها نتوانند به اندازه کافی درزمینه مسائل پولی و مالی قوی باشند تحرک بخش اقتصاد به همان نسبت پایین خواهد آمد. وی همچنین گفت: در این شرایط نخستین تلاش دولت بازگشت ثبات و آرامش به بازار بود که فکر میکنم بزرگترین موفقیت دولت است.
روحانی ادامه داد: امروز شاهد یک تورم تک رقمی همراه با رشد اقتصادی هستیم و همانطور که رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد تا پایان سالجاری تورم تک رقمی خواهد بود و اینکه سالی تورم تک رقمی و رشد اقتصادی داشته باشیم، برای نخستین بار در تاریخ بعد از انقلاب است.
وی با بیان اینکه تک رقمی شدن تورم دستاورد بزرگی است، گفت: وضع ارز هم در ماههایی تلاطم بیجهت پیدا کرده بود که البته رئیس کل بانک مرکزی آن را گردن اربعین و سال مسیحی انداخت که ما قبول نکردیم چرا که اربعین و تولد مسیح(ع) خیر و برکت دارد، به هر حال به غیر از نوسان کوتاه مدت که نباید آن را رها کنیم در سه ونیم سال گذشته آرامش خوبی در مسأله ارز داشتیم. رئیس جمهوری تصریح کرد: تورم ارز امسال نسبت به سال گذشته 5.2 درصد بود البته این بر مبنای دلار است و بانک مرکزی بر آن ایراد دارد چرا که واردات اجناس با دلار و یورو و دیگر ارزها صورت میگیرد و معیار در بازار بیشتر یورو است و باید بر مبنای یورو محاسبه کنیم.
روحانی افزود: با نگاهی به آمارها از سال 92 تا امسال 0.7 قیمت یورو نسبت به سال 92 و نسبت به ریال کاهش یافته است. وی ادامه داد: اگر بر مبنای دلار حساب کنیم دلار نسبت به یورو 24 درصد افزایش یافته و قیمت ریال نسبت به دلار در سه و نیم سال گذشته افزایش آن بیشتر از 23.7 درصد نبوده است. رئیس جمهوری با بیان اینکه امروز شاهد ثبات در بازار هستیم، خاطرنشان کرد: شروع رونق، شکستن رکود و حرکت به سمت رشد اقتصادی است و حساسیت من از روز اول ریاست جمهوری توجه به برخی شاخصها از جمله صادرات غیرنفتی، قیمت ارز و رشد اقتصادی بود و همین شاخصها اگر درست حرکت کند، اقتصاد درست حرکت خواهد کرد.
روحانی یادآور شد: در صادرات غیرنفتی در سال گذشته از واردات پیشی گرفتیم که رکوردی برای همه سالها بود و امسال هم این پیشی ادامه دارد.
وی با یادآوری اینکه پایداری تورم تک رقمی و رشد اقتصادی یکی از دستاوردهای این دولت است، گفت: این اقدام بلاتشبیه مثل ایمان میماند ولی حفظ ایمان هم مهم است و همانطور که انقلاب مهم است، انقلابی ماندن هم مهم است. بنابراین دستیابی به اینها سخت است ولی حفظ آنها مهمتر است.
رئیس قوه مجریه یادآور شد: اینکه چگونه توانستیم تورم را بالاتر از پیشبینیهای صورت گرفته نسبت به سال 92 پایین بیاوریم، مهمترین اقدام انضباط پولی و مالی است که بانک مرکزی در این زمینه تلاش خوبی کرده است و معنی ندارد که تورم ما دو رقمی باشد.
روحانی با بیان اینکه ادامه این مسیر به نقدینگی و رشد پایه پولی بانکها بازمیگردد، گفت: رشد پایه پولی عمدتاً مسئولیتش برعهده بانکها است و زمانی که بانکها بدهی بالا میآورند به بانک مرکزی فشار میآورند و این یعنی فشار بر پایه پولی که باید حواس مان جمع باشد.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است فردی فکر کند که بانک خودش سپرده بیشتری جذب میکند، این نشانه موفقیت است و این همانند فردی است که تشنه است و حواسش نیست که آب شور میخورد که این تشنگی آن را بیشتر خواهد کرد.
وی اظهارداشت: اگر به سراغ سود سپرده رفتیم در رقابت ناسالم آب شور قرار گرفتیم و اگر سود تسهیلات بانکی افزایش یافت نخستین ضررکننده خود بانک است نه وام گیرنده. رئیس جمهوری افزود: چرا باید انجماد دارایی بانکها این گونه باشد و نباید از آب شور استفاده کنیم و اگر در کشور رونق درست کنیم، بانکها رونق مییابند و امروز نیاز به رونق و رشد اقتصادی داریم که بدون بانک شدنی نیست. وی خاطرنشان کرد: امسال خوشحالم که تسهیلات بانکها به بخش اقتصادی مخصوصاً برای سرمایه در گردش نسبت به سال گذشته افزایش خوبی داشت و مجموعاً 43 درصد تسهیلات رشد داشته است و 62 درصد هم برای سرمایه در گردش لحاظ شده که قابل قبول است. رئیس جمهوری یادآور شد: برای واحدهای کوچک و متوسط بانکها 15 هزار و 600 میلیارد تومان تسهیلات و برای 22 هزار و 800 بنگاه متوسط و کوچک پرداخت کردند که حرکت خوبی است.
روحانی به رتبهبندی بانکها اشاره کرد و افزود: تأکید میکنم بانکها باید طبقهبندی و دستهبندی شوند و بانک مرکزی به مردم اعلام کند و مردم نباید همه را به یک چشم ببینند. رئیس جمهوری گفت: دولت برای نخستین بار بدهی خود را به بانکها پرداخت کرد البته بدهی دولت به بانکها باید شفاف شود که متأسفانه شفاف نیست ولی دولت متعهد به پرداخت بدهیهایش است که این دولت آن را آغاز کرده است و در حال حاضر بدهی دولت به بانک مرکزی و بانکهای دیگر کاهش پیدا کرده است. وی با اشاره به قیمت 26 دلاری نفت در سالهای 94 و 95 گفت: این را مقایسه کنید با قیمت 108دلاری نفت در سال 92 ولی به هر صورت با وجود مشکلات جدی از آن عبور کردیم ولی همه کشورهای صادرکننده نفت، تولید نفت خود را کاهش دادند و این مسأله هم در تورم و هم رشد اقتصادی و هم در ارزش پول ملی آنها اثر گذاشت.
هیچ جناحی با خوردن آب شور پیشرفت نکرده است
رئیس جمهوری همچنین گفت: والله دروغ گفتن مثل آب شور خوردن است و هیچ جناحی با خوردن آب شور پیشرفت نکرده است. بنابراین آب شور نخورید، عطشتان بیشتر میشود و داد زیاد میزنید. به سراغ آب شیرین بروید.
روحانی تصریح کرد: همه در کنار هم باشند، کارهای بزرگی که انجام شده نه تنها توسط بانک مرکزی، نه دولت یازدهم بلکه توسط همه مردم وقوا با ارشادها و راهنماییهای رهبر معظم انقلاب صورت گرفته است. وی افزود: امروز به اقتصاد مقاومتی رسیدیم .یعنی سبقت گرفتن صادرات از واردات، افزایش یک میلیون بشکه نفت در مدت 6 ماه، دادن تسهیلات به 22 هزار و800 واحد کوچک و متوسط یعنی تولید گاز تا پایان دولت از پارس جنوبی بیشتر از کشور قطر که همه اینها رسیدن به اقتصاد مقاومتی است.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: برخی فکر میکنند چیز عجیب وغریبی است، خیر قدرتمندی بانکها در ارائه تسهیلات، کاهش تورم، رسیدن به تورم تک رقمی، رشد اقتصادی همه این اقدامات، اقتصاد مقاومتی است. یعنی اگر قیمت نفت کمی ارزان شد تکانههای اقتصاد را برهم نزند.
روحانی گفت: امروز در مسیر اقتصاد مقاومتی حرکت میکنیم و وقتی 24مادهای را که در سیاست اقتصاد مقاومتی آمده بخوانیم میبینیم که دولت مسیر راهی را که انتخاب کرده بود قبل از اینکه سیاستها ابلاغ شود و اینکه رهبر معظم انقلاب تأکید میکنند درست است.
وی افزود: معنایش این نیست که با دنیا رابطه برقرار نکنیم، در این صورت نمیشود صادرات و واردات نداشته باشیم، مسافر نرود ومسافر نپذیریم و علم و فناوری صادر یا وارد نکنیم، دنیای امروز دنیای ارتباطات است و همه فناوریهای ارتباطی برای این است که نظارتها بیشتر شود.
رئیس دولت یازدهم تصریح کرد: همین سامانههایی که امروز در بانک مرکزی رونمایی شد، برای این است که فرد وام گیرنده یا ارز گیرنده یا بانکهایی که از بانک مرکزی پول میگیرند و همچنین گردش مالی بانکها و پایداری رفاه مردم مشخص شود. روحانی خاطرنشان کرد: با فناوریهای امروزی مردم میتوانند با تلفن همراه خود در فروشگاهها خرید کنند بنابراین امروز زندگی مردم عوض شده است و اگر تلفن همراه را از مردم بگیرید چطور میشود؟
وی با تأکید بر اینکه سبک زندگی عوض شده است، یادآور شد: ولی باید مهارتهای لازم را برای استفاده از امکانات جدید بیاموزیم و این برای نسل جوان وخانواده هایشان یک ضرورت است.وی ضمن تشکر از بانکها به خاطر ارائه تسهیلات به بنگاههای کوچک و متوسط، افزود: باید سود سپردهها متعادل شود و رقابت تخریبی با یکدیگر نداشته باشیم چراکه به نفع ما نیست و باید به قانون متعهد باشیم. رئیس جمهوری اضافه کرد: بانک مرکزی باید نظارتهایش را افزایش دهد و دولت با تمام توان حمایت خواهد کرد، بانکها هم باید کمک کنند و نظارتها دقیقتر باشد.
روحانی افزود: همه تلاشها باید در مسیر عظمت کشور و آرامش مردم باشد تا آینده روشنی را پیش روی مردم قرار دهیم و اگر این کار صورت گیرد مردم خالص و پاک هستند و آمادهاند به کمک دولت بیایند و انشاءالله در سایه یاری یکدیگر شاهد کشوری با رونق اقتصادی و بانکهای قدرتمندتر باشیم.
نرخ تورم سالانه
پس از گذشت ربع قرن، تک رقمی میشود
رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: صندوق بینالمللی پول در نشست هیأت اجرایی خود در هفته گذشته، برای امسال تورم تک رقمی و رشد اقتصادی 6.6درصدی را برای اقتصاد ایران پیشبینی کرد. ولی الله سیف در پنجاه و ششمین مجمع سالانه بانک مرکزی، با بیان اینکه صیانت از ارزش پول ملی و ثبات بازار ارز در کشور در عین صیانت از ذخایر بانک مرکزی به نحو مطلوب حاصل شده که گویای افزایش مقاومتپذیری اقتصاد کشور در مقابل شوکهای بیرونی است افزود: بیتردید سالهای آغازین دهه 1390 را میتوان بهعنوان یکی از دورههای پرنوسان اقتصاد ایران قلمداد کرد در مواجهه با شرایط پیچیده یاد شده، اعاده ثبات به اقتصاد در رأس اولویتهای اقتصادی دولت یازدهم قرار گرفت. رئیس کل بانک مرکزی با تأکید بر دستاورد تورم تک رقمی دولت، ابراز امیدواری کرد: در سال 1395 خوشبختانه وعده دولت و هدف تورم تک رقمی محقق و نرخ تورم در ادامه روند کاهشی خود به 8.7 درصد در بهمنماه رسید و با تحقق تورم تک رقمی در سالجاری مجدداً پس از گذشت ربع قرن، نرخ تورم سالانه تک رقمی خواهد شد. سیف گفت: رشد اقتصادی در شش ماهه نخست سال 1395 به 7.4درصد رسید و حصول به چنین رشدی در نیمه اول سال از سال 1386 بیسابقه بوده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نیم نگاه
بعد از برجام در اجرای توافقها بجز مسأله بانکی در سایر مسائل نزدیک به صد درصد تفاهمها اجرایی شده است
دولت برای نخستین بار بدهی خود را به بانکها پرداخت کرد
رسیدن به اقتصاد مقاومتی یعنی سبقت گرفتن صادرات از واردات، افزایش یک میلیون بشکه نفت در مدت 6 ماه، دادن تسهیلات به 22 هزار و800 واحد کوچک و متوسط و یعنی تولید گاز تا پایان دولت از پارس جنوبی بیشتر از کشور قطر
پنجاه و ششمین مجمع عمومی سالانه بانک مرکزی با حضور حسن روحانی رئیس جمهوری برگزار شد. در این نشست که صبح دوشنبه برگزار شد، ولیالله سیف رئیس کل بانک مرکزی، گزارشی را درباره عملکرد و جهت گیریهای سیاستی بانک مرکزی و تحولات متغیرهای اقتصادی کشور درسال ١٣٩٤ ارائه کرد.
در ادامه جلسه مجمع عمومی بانک مرکزی، گزارش هیأت نُظار بانک مبنی بر بررسی ترازنامه و صورتهای مالی سال ٩٤ بانک مرکزی قرائت شد. تصویب صورتهای مالی سال ٩٤ با توجه به گزارش هیأت نظارت، اتخاذ تصمیم در مورد تقسیم سود و افزایش سرمایه از دیگر مواردی است که در دستور کار این نشست مجمع قرار داشت. رئیس جمهوری علاوه بر رونمایی از چند سامانه نظارتی بانک مرکزی، اسکناس 10 هزار ریالی منقش به آرامگاه حافظ را امضا کرد.
برای تعامل با دنیا
نیازمند بانکهای قدرتمند هستیم
رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه بانکها باید قدرتمندتر ظاهر شوند و دارایی آنها افزایش یابد، گفت: امروز بعد از برجام برای تعامل با دنیا نیازمند بانکهای قدرتمند هستیم، البته بعد از برجام در اجرای توافقها بجز مسأله بانکی در سایر مسائل نزدیک به صد درصد تفاهمها اجرایی شده است. حسن روحانی روز دوشنبه در نشست سالانه بانک مرکزی اظهار داشت: در حوزه بانکی قدری کندی و تأخیر داریم که بخشی به دلیل تخلفات و اجرای تعهدات از طرف امریکا و از طرفی ترس بانکهای بزرگ و از طرف دیگر مشکل با ما است که جاذبه کم داریم. وی تأکید کرد: جاذبه با بزک کردن درست نمیشود، اینکه صورت مالی درست کنیم کار بانک را درست نمیکند، باید بانکها قوی شوند و سرمایه آنها افزایش یابد. روحانی با انتقاد از هر گونه نبود شفافیت ها در سیستم بانکی، گفت: متأسفانه در طول سالهای گذشته با گسترش فعالیت بانکهای خصوصی و برخی مؤسسات مالی، برخی نبودشفافیتها گسترش یافته و برخی فسادهای بزرگ در ظاهری آراسته به انجام رسیده است که باید با قدرت با آنها برخورد شود. وی با بیان اینکه در شرایط تحریم مشکلات زیادی به سراغ بانکها آمد، گفت: تلاش و نخستین قدم دولت یازدهم ایجاد ثبات پایدار در بازارهای مالی و پولی بود. وی به تلاش دولت در ایجاد ثبات پایدار در بازارهای مالی و پولی و شرایط ارزی کشور در سال 91 اشاره کرد و اظهارداشت: در 9 و 10 مهرماه آن سال در 24 ساعت قیمت ارز 625 تومان افزایش یافت، در 12 مهر 91 در مدت 48 ساعت 200 تومان قیمت ارز بالا رفت. همچنین در مدت سه روز 825 تومان قیمت ارز افزایش یافت.روحانی افزود: وقتی بیثباتی وجود دارد در مدت 24 ساعت قیمت ارز 20 درصد افزایش پیدا میکند، وارد کننده، صادر کننده و وام دهنده همه دچار سرگیجه میشوند که چه کار کنند وقتی مردم در جامعه هستند.
وی ادامه داد: اوایل سال 92 تورم 12ماهه حدود 40 درصد و در بخش مواد خوراکی 51 درصد است، تورم نقطه به نقطه حدود 45 درصد است، چطور میشود پیشبینی و برنامهریزی و کار کرد. روحانی اضافه کرد:اگر این موارد همزمان با رشد منفی اقتصادی که در سال 91 منهای 6.8 درصد بود با نگرانیهای سیاسی نیز توأم شود، چگونه میتوان آینده را ترسیم کرد و با دنیا در حال مبادله و معامله بود.
وی اضافه کرد: شاهد بودید که یک مرتبه 100 سال عقب برگشتیم؛ تمام تعاملات ما با دنیا از طریق بانکی بود رفتیم سراغ صرافی 100 سال پیش، برگشتیم به زمان قاجار برای اینکه سیستمهای ما بسته شد. رئیس دولت یازدهم خاطرنشان کرد: کار به جایی رسیده بود که یکی از آدمهای معروف بانکی برای من پیغام فرستاد که در برجام مراقب باشید که مذاکرهکنندگان گزارش دیگری به شما ندهند و اگر همه چیز در برجام حل شود سوئیفت محال است حل شود. روحانی افزود: این فرد برای عدهای از بزرگان نامه نوشته بود و استدلالهای خود را داشت و شما میدانید چه تبلیغاتی به راه افتاد و در نهایت بانک مرکزی مجبور شد خبرنگاران را به اتاق بیاورد تا باور کنند سوئیفت در حال انجام است.
روحانی ادامه داد: اقتصاد کشور اگر بخواهد رونق یابد از رونق بانکها آغاز میشود و اگر بانکها نتوانند به اندازه کافی درزمینه مسائل پولی و مالی قوی باشند تحرک بخش اقتصاد به همان نسبت پایین خواهد آمد. وی همچنین گفت: در این شرایط نخستین تلاش دولت بازگشت ثبات و آرامش به بازار بود که فکر میکنم بزرگترین موفقیت دولت است.
روحانی ادامه داد: امروز شاهد یک تورم تک رقمی همراه با رشد اقتصادی هستیم و همانطور که رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد تا پایان سالجاری تورم تک رقمی خواهد بود و اینکه سالی تورم تک رقمی و رشد اقتصادی داشته باشیم، برای نخستین بار در تاریخ بعد از انقلاب است.
وی با بیان اینکه تک رقمی شدن تورم دستاورد بزرگی است، گفت: وضع ارز هم در ماههایی تلاطم بیجهت پیدا کرده بود که البته رئیس کل بانک مرکزی آن را گردن اربعین و سال مسیحی انداخت که ما قبول نکردیم چرا که اربعین و تولد مسیح(ع) خیر و برکت دارد، به هر حال به غیر از نوسان کوتاه مدت که نباید آن را رها کنیم در سه ونیم سال گذشته آرامش خوبی در مسأله ارز داشتیم. رئیس جمهوری تصریح کرد: تورم ارز امسال نسبت به سال گذشته 5.2 درصد بود البته این بر مبنای دلار است و بانک مرکزی بر آن ایراد دارد چرا که واردات اجناس با دلار و یورو و دیگر ارزها صورت میگیرد و معیار در بازار بیشتر یورو است و باید بر مبنای یورو محاسبه کنیم.
روحانی افزود: با نگاهی به آمارها از سال 92 تا امسال 0.7 قیمت یورو نسبت به سال 92 و نسبت به ریال کاهش یافته است. وی ادامه داد: اگر بر مبنای دلار حساب کنیم دلار نسبت به یورو 24 درصد افزایش یافته و قیمت ریال نسبت به دلار در سه و نیم سال گذشته افزایش آن بیشتر از 23.7 درصد نبوده است. رئیس جمهوری با بیان اینکه امروز شاهد ثبات در بازار هستیم، خاطرنشان کرد: شروع رونق، شکستن رکود و حرکت به سمت رشد اقتصادی است و حساسیت من از روز اول ریاست جمهوری توجه به برخی شاخصها از جمله صادرات غیرنفتی، قیمت ارز و رشد اقتصادی بود و همین شاخصها اگر درست حرکت کند، اقتصاد درست حرکت خواهد کرد.
روحانی یادآور شد: در صادرات غیرنفتی در سال گذشته از واردات پیشی گرفتیم که رکوردی برای همه سالها بود و امسال هم این پیشی ادامه دارد.
وی با یادآوری اینکه پایداری تورم تک رقمی و رشد اقتصادی یکی از دستاوردهای این دولت است، گفت: این اقدام بلاتشبیه مثل ایمان میماند ولی حفظ ایمان هم مهم است و همانطور که انقلاب مهم است، انقلابی ماندن هم مهم است. بنابراین دستیابی به اینها سخت است ولی حفظ آنها مهمتر است.
رئیس قوه مجریه یادآور شد: اینکه چگونه توانستیم تورم را بالاتر از پیشبینیهای صورت گرفته نسبت به سال 92 پایین بیاوریم، مهمترین اقدام انضباط پولی و مالی است که بانک مرکزی در این زمینه تلاش خوبی کرده است و معنی ندارد که تورم ما دو رقمی باشد.
روحانی با بیان اینکه ادامه این مسیر به نقدینگی و رشد پایه پولی بانکها بازمیگردد، گفت: رشد پایه پولی عمدتاً مسئولیتش برعهده بانکها است و زمانی که بانکها بدهی بالا میآورند به بانک مرکزی فشار میآورند و این یعنی فشار بر پایه پولی که باید حواس مان جمع باشد.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است فردی فکر کند که بانک خودش سپرده بیشتری جذب میکند، این نشانه موفقیت است و این همانند فردی است که تشنه است و حواسش نیست که آب شور میخورد که این تشنگی آن را بیشتر خواهد کرد.
وی اظهارداشت: اگر به سراغ سود سپرده رفتیم در رقابت ناسالم آب شور قرار گرفتیم و اگر سود تسهیلات بانکی افزایش یافت نخستین ضررکننده خود بانک است نه وام گیرنده. رئیس جمهوری افزود: چرا باید انجماد دارایی بانکها این گونه باشد و نباید از آب شور استفاده کنیم و اگر در کشور رونق درست کنیم، بانکها رونق مییابند و امروز نیاز به رونق و رشد اقتصادی داریم که بدون بانک شدنی نیست. وی خاطرنشان کرد: امسال خوشحالم که تسهیلات بانکها به بخش اقتصادی مخصوصاً برای سرمایه در گردش نسبت به سال گذشته افزایش خوبی داشت و مجموعاً 43 درصد تسهیلات رشد داشته است و 62 درصد هم برای سرمایه در گردش لحاظ شده که قابل قبول است. رئیس جمهوری یادآور شد: برای واحدهای کوچک و متوسط بانکها 15 هزار و 600 میلیارد تومان تسهیلات و برای 22 هزار و 800 بنگاه متوسط و کوچک پرداخت کردند که حرکت خوبی است.
روحانی به رتبهبندی بانکها اشاره کرد و افزود: تأکید میکنم بانکها باید طبقهبندی و دستهبندی شوند و بانک مرکزی به مردم اعلام کند و مردم نباید همه را به یک چشم ببینند. رئیس جمهوری گفت: دولت برای نخستین بار بدهی خود را به بانکها پرداخت کرد البته بدهی دولت به بانکها باید شفاف شود که متأسفانه شفاف نیست ولی دولت متعهد به پرداخت بدهیهایش است که این دولت آن را آغاز کرده است و در حال حاضر بدهی دولت به بانک مرکزی و بانکهای دیگر کاهش پیدا کرده است. وی با اشاره به قیمت 26 دلاری نفت در سالهای 94 و 95 گفت: این را مقایسه کنید با قیمت 108دلاری نفت در سال 92 ولی به هر صورت با وجود مشکلات جدی از آن عبور کردیم ولی همه کشورهای صادرکننده نفت، تولید نفت خود را کاهش دادند و این مسأله هم در تورم و هم رشد اقتصادی و هم در ارزش پول ملی آنها اثر گذاشت.
هیچ جناحی با خوردن آب شور پیشرفت نکرده است
رئیس جمهوری همچنین گفت: والله دروغ گفتن مثل آب شور خوردن است و هیچ جناحی با خوردن آب شور پیشرفت نکرده است. بنابراین آب شور نخورید، عطشتان بیشتر میشود و داد زیاد میزنید. به سراغ آب شیرین بروید.
روحانی تصریح کرد: همه در کنار هم باشند، کارهای بزرگی که انجام شده نه تنها توسط بانک مرکزی، نه دولت یازدهم بلکه توسط همه مردم وقوا با ارشادها و راهنماییهای رهبر معظم انقلاب صورت گرفته است. وی افزود: امروز به اقتصاد مقاومتی رسیدیم .یعنی سبقت گرفتن صادرات از واردات، افزایش یک میلیون بشکه نفت در مدت 6 ماه، دادن تسهیلات به 22 هزار و800 واحد کوچک و متوسط یعنی تولید گاز تا پایان دولت از پارس جنوبی بیشتر از کشور قطر که همه اینها رسیدن به اقتصاد مقاومتی است.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: برخی فکر میکنند چیز عجیب وغریبی است، خیر قدرتمندی بانکها در ارائه تسهیلات، کاهش تورم، رسیدن به تورم تک رقمی، رشد اقتصادی همه این اقدامات، اقتصاد مقاومتی است. یعنی اگر قیمت نفت کمی ارزان شد تکانههای اقتصاد را برهم نزند.
روحانی گفت: امروز در مسیر اقتصاد مقاومتی حرکت میکنیم و وقتی 24مادهای را که در سیاست اقتصاد مقاومتی آمده بخوانیم میبینیم که دولت مسیر راهی را که انتخاب کرده بود قبل از اینکه سیاستها ابلاغ شود و اینکه رهبر معظم انقلاب تأکید میکنند درست است.
وی افزود: معنایش این نیست که با دنیا رابطه برقرار نکنیم، در این صورت نمیشود صادرات و واردات نداشته باشیم، مسافر نرود ومسافر نپذیریم و علم و فناوری صادر یا وارد نکنیم، دنیای امروز دنیای ارتباطات است و همه فناوریهای ارتباطی برای این است که نظارتها بیشتر شود.
رئیس دولت یازدهم تصریح کرد: همین سامانههایی که امروز در بانک مرکزی رونمایی شد، برای این است که فرد وام گیرنده یا ارز گیرنده یا بانکهایی که از بانک مرکزی پول میگیرند و همچنین گردش مالی بانکها و پایداری رفاه مردم مشخص شود. روحانی خاطرنشان کرد: با فناوریهای امروزی مردم میتوانند با تلفن همراه خود در فروشگاهها خرید کنند بنابراین امروز زندگی مردم عوض شده است و اگر تلفن همراه را از مردم بگیرید چطور میشود؟
وی با تأکید بر اینکه سبک زندگی عوض شده است، یادآور شد: ولی باید مهارتهای لازم را برای استفاده از امکانات جدید بیاموزیم و این برای نسل جوان وخانواده هایشان یک ضرورت است.وی ضمن تشکر از بانکها به خاطر ارائه تسهیلات به بنگاههای کوچک و متوسط، افزود: باید سود سپردهها متعادل شود و رقابت تخریبی با یکدیگر نداشته باشیم چراکه به نفع ما نیست و باید به قانون متعهد باشیم. رئیس جمهوری اضافه کرد: بانک مرکزی باید نظارتهایش را افزایش دهد و دولت با تمام توان حمایت خواهد کرد، بانکها هم باید کمک کنند و نظارتها دقیقتر باشد.
روحانی افزود: همه تلاشها باید در مسیر عظمت کشور و آرامش مردم باشد تا آینده روشنی را پیش روی مردم قرار دهیم و اگر این کار صورت گیرد مردم خالص و پاک هستند و آمادهاند به کمک دولت بیایند و انشاءالله در سایه یاری یکدیگر شاهد کشوری با رونق اقتصادی و بانکهای قدرتمندتر باشیم.
نرخ تورم سالانه
پس از گذشت ربع قرن، تک رقمی میشود
رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: صندوق بینالمللی پول در نشست هیأت اجرایی خود در هفته گذشته، برای امسال تورم تک رقمی و رشد اقتصادی 6.6درصدی را برای اقتصاد ایران پیشبینی کرد. ولی الله سیف در پنجاه و ششمین مجمع سالانه بانک مرکزی، با بیان اینکه صیانت از ارزش پول ملی و ثبات بازار ارز در کشور در عین صیانت از ذخایر بانک مرکزی به نحو مطلوب حاصل شده که گویای افزایش مقاومتپذیری اقتصاد کشور در مقابل شوکهای بیرونی است افزود: بیتردید سالهای آغازین دهه 1390 را میتوان بهعنوان یکی از دورههای پرنوسان اقتصاد ایران قلمداد کرد در مواجهه با شرایط پیچیده یاد شده، اعاده ثبات به اقتصاد در رأس اولویتهای اقتصادی دولت یازدهم قرار گرفت. رئیس کل بانک مرکزی با تأکید بر دستاورد تورم تک رقمی دولت، ابراز امیدواری کرد: در سال 1395 خوشبختانه وعده دولت و هدف تورم تک رقمی محقق و نرخ تورم در ادامه روند کاهشی خود به 8.7 درصد در بهمنماه رسید و با تحقق تورم تک رقمی در سالجاری مجدداً پس از گذشت ربع قرن، نرخ تورم سالانه تک رقمی خواهد شد. سیف گفت: رشد اقتصادی در شش ماهه نخست سال 1395 به 7.4درصد رسید و حصول به چنین رشدی در نیمه اول سال از سال 1386 بیسابقه بوده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
-
ثبات بازارها، بزرگترین دستاورد دولت یازدهم است
-
ثبات بازارها، بزرگترین دستاورد دولت یازدهم است
