
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ترکان: روحانی مصمم
به ادامه مسیر است
مشاور رئیس جمهوری با بیان اینکه از نظر ما حضور آقای روحانی در انتخابات سال 96 قطعی شده است، در پاسخ به اینکه گفته میشود هنوز تردیدهایی دارند، تصریح کرد: خیر، ایشان تصمیم دارند ادامه بدهند. به گزارش تسنیم، اکبر ترکان در برنامه تلویزیونی «دستخط» درباره دخل و خرج ستاد انتخاباتی روحانی در سال 92 نیز خاطرنشان کرد: رقم پولی که در ستاد خرج شد قابل ارائه به مردم است. وی درباره دریافت پول از بابک زنجانی گفت: هیچ پولی از ایشان گرفته نشده است، من نمیگویم، چون اینها چنین چیزی را گفتند، ممکن است یک نفر رفته باشد گوش بابک زنجانی را بریده باشد ولی به ستاد ما ربطی ندارد. مشاور رئیس جمهوری در پاسخ به اینکه شنیده شد در سفر اخیر آقای روحانی به عمان، عمانیها حاضر نشدند کل 8 میلیارد دلاری که در این کشور داریم را به ما بدهند، تصریح کرد: عمان بهترین دوست ما در دوران تحریم بوده و ما هم از ظرفیتهای بانکی آنها استفاده کردیم.
ناطق نوری از بیمارستان مرخص شد
حجتالاسلام علی اکبر ناطق نوری که به دلیل شکستگی مچ دست در بیمارستان شهید بهشتی قم بستری شده بود، از بیمارستان مرخص شد. به گزارش تسنیم و به گفته محمدرضا مظفری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم، ناطق نوری به دلیل زمین خوردگی از ناحیه مچ دست آسیب دیده بود و مچ دست وی گچ گرفته شد.
عمل جراحی قلب
آیتالله نورمفیدی
آیتالله سیدکاظم نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان مورد عمل جراحی قلب باز قرار گرفت. به گزارش ایرنا، پزشکان معالج آیتالله نورمفیدی نتیجه عمل قلب وی را رضایتبخش و حال عمومی وی را مناسب اعلام کردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

پکن هم به صف پیشنهاد دهندگان میانجیگری میان تهران و ریاض پیوست. چنان که در روزهای اخیر یک پیشنهاد مهم میانجیگری از سوی چین برای پادرمیانی بین ایران و عربستان سعودی مطرح شده است. پیشنهادی که با استقبال ایران و سعودیها مواجه شده است. وانگ یی، وزیر خارجه چین، روز چهارشنبه هفته گذشته از ایران و عربستان به عنوان دوستان خوب چین نام برده و گفته بود که پکن در صورت نیاز آماده است برای رفع کدورتها نقش ایفا کند. پانگ سن، سفیر چین در تهران نیز با اشاره به اینکه از طرف ایران تمایل برای برقراری و بهبود روابط عربستان سعودی وجود دارد، بهبود روابط تهران و ریاض را گره گشای مسائل و مشکلات منطقه دانسته است. رابطه پرافت و خیز ایران و عربستان در دی ماه سال گذشته و در پی حمله گروههای خودسر به سفارت عربستان به تنش و قطع رابطه دیپلماتیک انجامید و سایه این تنش تشدید شده اکنون بر سر بحرانهای منطقه از جمله سوریه، یمن و عراق سنگینی میکند. واقعیتی که ضرورت ترمیم این رابطه به وضعیت پیش از اوجگیری تنشها را برای سایر بازیگران بزرگ منطقهای ضروری ساخته است. نیل به همین منظور است که موجب شده کشورهای متعدد از پاکستان گرفته تا عراق، کویت و چین خواهان میانجیگری میان تهران و ریاض شوند؛ آنهم در شرایطی که ردپای ایران در صحنه سیاسی حل بحران سوریه از یک سو و ناکامی ریاض برای رفع و رجوع هزینههای جنگ خودخواسته در یمن اهمیت گفتوگو برای تغییر در مناسبات منطقه ای را ضروری ساخته است. با این وجود، این ایران بوده است که همواره به پیشنهادات بازیگران منطقهای برای گرفتن میانه نزاع تهران و ریاض روی خوش نشان داده و از آغاز اوجگیری اختلافات بر این سیاست تأکید کرده که همکاری با کشورهای منطقه در زمره اولویتهای سیاست خارجیاش به حساب میآید.
استقبال ایران از میانجیگری
در پی این تمایل برای کاستن از مشکلات منطقهای بود که سفارت ایران در پکن ضمن تشکر از پیشنهاد چین برای میانجیگری میان تهران و ریاض، اعلام کرد که ایران «همواره در راستای کاهش تنش با همسایگان گام برداشته و از دستیابی به این هدف ناامید نشده است.» به گزارش ایرنا در بیانیه ای که از سوی سفارت ایران منتشر شد، اعلام شده که ایران به تمامی تلاشهای سازنده برای گفتوگو بین دو کشور خوشامد میگوید. این بیانیه در عین حال اعلام کرد که «اختلاف میان دو کشور همسایه اصولاً اختلاف نظر در دیدگاهها، عملکرد و سیاستهای اعلامی و اعمالی است.» سفارت ایران در چین درعین استقبال از میانجیگری تاکید کرده است که «عربستان با اتخاذ و اجرای سیاستهای فرقه گرایانه، دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی و نیز حمایت مادی و معنوی از گروههای تروریستی و تکفیری، منطقه و جهان را بی ثبات و ناامن ساخته است.» سفارت ایران در پکن تاکید کرد که در راستای همین سیاست از «ایفای نقش سازنده» جمهوری خلق چین در منطقه نیز استقبال میکند.
واکنش عربستان
استقبال ایران از پیشنهاد میانجیگری پکن در حالی بود که سفیر عربستان در چین در واکنش به میانجیگری چین برای حل اختلافات ایران و عربستان گفت که عربستان پذیرای تلاشهای چین برای ایجاد صلح در خاورمیانه میباشد اما مدعی شد که ایران غیرقابل تغییر و غیرقابل علاج است. ترکی بن محمدالماضی، با بیان این ادعا که هیچ کشوری وجود ندارد که نخواهد با همسایگانش روابط خوب داشته باشد، اما ایران تغییرناپذیر است، افزود: «بر مبنای همین تغییر ناپذیری، بر هیچ اساس و میانجیگری نمیتوان با آن تعامل کرد؛ زیرا ایران تلاش میکند صلح اجتماعی بحرین را به خطر بیندازد و در یمن، سوریه، عراق و لبنان مداخله کند.» وی در ادامه مدعی شد: «ما از تلاشهای چین برای ایجاد صلح در منطقه استقبال میکنیم و از اظهارات وزیر امور خارجه چین تقدیر و تشکر میکنیم، اما آیا ایران برای این میانجیگری آماده است؟ نه. ایران قبول نمیکند، ایران سیاست صادرکردن انقلابش را در پیش گرفته است.» ادعای این مقام سعودی مبنی بر مداخله ایران در امور داخلی کشورهای منطقه در حالی است که کشورمان با بهره گیری از فضای برآمده از توافق هسته ای با جدیت، ترمیم و ارتقای روابط با کشورهای منطقه ای را در دستور کار خود قرار داده است. چنانکه محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران که در خلال یک سال گذشته با مقامهای متعدد کشورهای مختلف عربی به گفت وگو نشسته است در یکی از جدیدترین برنامههایش، هفته گذشته به قطر رفت و با مسئولان بلندپایه این کشور عربی گفت وگو کرد. سفری که از منظر صاحبنظران منطقه ای به عنوان گامی در مسیر تنش زدایی، همکاری و آغاز فصل تازه روابط ایران با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تعبیر شده است. این در حالی بود که رئیس جمهوری ایران نیز بهمن ماه گذشته با سفر به کویت و عمان فصل تازهای از روابط را تحت عنوان گفتوگوی ایرانی- عربی با هدف برطرف کردن اختلافات رقم زده بود. مجموعه تلاشهایی که نشان میدهد ایران با در نظر گرفتن موضوعات متعدد و پیامدهای عمق یافتن تنش میان دو کشور مهم منطقه ای، بیش از پیش به ضرورت کاستن از دامنه اختلاف دیپلماتیک با ریاض واقف است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رئیس سازمان انرژی اتمی یأسآفرینی و ایجاد نگرانی در فضای عمومی کشور از سوی برخی از جریانهای مخالف دولت را مغایر منافع ملی کشور دانست. به گزارش ایسنا، علی اکبر صالحی که در هفتمین جشنواره تحلیل و تکریم از کارآفرینان و مدیران اشتغالزای کشور در سالن همایشهای صدا و سیما سخن میگفت، با بیان اینکه «نمیدانم بعضیها چرا به دنبال از بردن امید هستند»، افزود: «کشور ما توانسته در نهایت عزتمندی آنچه حقش بود را در برجام به دست آورد و ای کاش برخی از منتقدین نسبت به برجام بگویند که چه باید میکردیم که انجام ندادیم.» صالحی ادامه داد: «ما امروز اکتشاف، تحقیق و توسعه، غنی سازی و رآکتورهای خودمان را داریم حالا باید چه چیز را باید نگه میداشتیم که نداشتیم، نمیدانم.» وی اضافه کرد: «برخی دوستان ایرادات عوامگرایانهای میگیرند و به طور مثال میگویند که ما ۲۰ هزار سانتریفیوژ داشتیم و اما امروز تنها ۶ هزار تا داریم در حالی که ۱۰ هزار سانتریفیوژ ما اصلاً کار نمیکرده است و ما اورانیومی نداشتیم که بخواهد سانتریفیوژهای ما با آن کار کند یا بچرخد.» صالحی همچنین درباره خرید 900 تن کیک زرد نیز گفت: «یک تفاهمنامه با آقای مونیز و 1+5 داشتیم و در آخرین جلسه با آقای مونیز در فرانکفورت این تفاهمنامه تأیید و به امضا رسید اما متأسفانه در لحظات آخر یکی از کشورها یعنی انگلیس بدعهدی کرده که توسط وزارت امور خارجه در حال پیگیری است.»
سید عباس عراقچی، رئیس ستاد اجرای برجام نیز در این نشست با اشاره به برخی از موانع اجرای توافق هستهای، مشکلات غیربرجامی بر سر راه تعاملات بانکی را تحریمهای اولیه امریکا دانست و گفت: «این تحریمها ربطی به مسأله هستهای ندارد و موضوع مذاکرات ما هم نبود و تعجب میکنم دوستانی که حرف از برداشته نشدن تحریمها میزنند، از همین تحریمها صحبت میکنند یا میگویند چرا امریکا علیه ما موضع گرفت؟ چرا اقدام خصمانه انجام داد؟» وی گفت: «ایران نمیتواند با دلار و بانکهای امریکایی کار کند و طبعاً مشکل آفرین است اما این مشکل برای ما بنبست ایجاد نکرده است.»
معاون وزیر خارجه کشورمان با اشاره به انتقادها از بازگردانده نشدن پولهای حاصل از فروش نفت به کشور گفت: «میگویند پولها برنمیگردد، اما مگر کشور بدون اینکه این پولها برگردد، میتوانست اداره شود؟»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سرمقاله: «ارتباط ایرانی با اعراب»؛ سید هادی خسروشاهی
اگر تعداد کشورهایی که به صورت دوجانبه با ایران توافق دارند افزایش یابد اخلال و نکوهش عربستان تأثیری نخواهد داشت. کشورهای عربی منطقه هم خواهینخواهی در سیاست کلی عربستان میتوانند نقش ایفا کنند. سعودیها در برخی موارد میتوانند اعمال نفوذ کنند اما در همهجا امکان آن را ندارند. امروز در جنگ یمن هم وضعیت عربستان بهمراتب بدتر از دو سال قبل است و حتی دست نیاز به سوی کشورهایی مانند مالزی و اندونزی دراز کرده است. اگر برخی اخلالگریهای داخلی علیه اقدامات دولت محترم در سیاست خارجی و منطقهای صورت نگیرد و از جایی ضربهای زده نشود، میتوان بهتدریج، سعودیها را وادار به گفتوگو بر سر مسائل منطقه و جهان اسلام کرد.
سرمقاله: «رابطه ایران و عربستان با «آل سعود» نمیشود»
سعدالله زارعی
بعضی از تحلیلگران بدون توجه به خصلت تجاوزکارانه آلسعود، برقراری روابط عادی و مبتنی بر احترام متقابل ایران با این رژیم را امکانپذیر و مطابق با منافع دو ملت ارزیابی مینمایند و این در حالی است که رژیم سعودی اساساً به رابطهای انسانی و توأم با احترام به هیچ ملتی در منطقه از مصر، ترکیه، کویت، امارات، یمن تا دیگر ملتها نگاه نمیکند و تفرعن قارونی آن مانع چنین ارتباطی است پس برای اصلاح روابط باید تغییری در این سیاستها و سیاستگذاران و آمران پشت صحنه روی دهد وگرنه فکر کردن به رابطه مفید آب در غربال ریختن است.
سرمقاله: «شیخ را تنها به میدان رزم نفرستیم»؛ احسان سپهوند
موضوعی که توسط برخی چهرههای سیاسی اصلاحطلب با عناوین مختلف اما هدف مشترک در مورد شخص جانشین، ضربه گیر، پشتوانه یا تعویضی دکتر روحانی مطرح شد، میتواند از روی آگاهی و منطق سیاسی تبیین شده باشد. اگر چه برخی از نیروهای سیاسی درون بدنه دولت با این رویکرد مخالفت صریح خود را اعلام کردهاند، اما آنچه که میتوان با براهین چندگانه به اثبات ضرورت آن پرداخت، لزوم حضور جدی شخص یا اشخاصی از اصلاحطلبان در کنار روحانی و برای حمایت از ایشان در مراحل مختلف تبلیغات، تبیین عملکرد دولت یازدهم و حتی مناظرات چالش برانگیز شبکه یک سیما خواهد بود. آنچه که باید اصلاحطلبان را مجاب به استفاده از کاندیدای پوششی نماید ریسک فرستادن شیخ تنها به میدان رقابت است. در آن شرایط شیخ اگر هم پیروز رقابت باشد؛اما شکی نیست که پیکره دولتش پر از جای زخم خواهد بود که آن را به ریزش آرا میتوان تعبیر کرد.
سرمقاله:«کارنامه دولت و رسالت آن در آینده»؛ محمد هاشمی
عمر دولت یازدهم رو به پایان است... باید اذعان داشت که هنوز بخشی از مشکلات بویژه در حوزه اقتصادی بر جای خود باقی است... تصور میشود دولت روحانی بتواند در دوره آینده به نتایج بهتری دست پیدا کند و حمایت از دولت روحانی میتواند راهکار مناسبی برای برون رفت از مشکلات باشد ... برای حل مشکلات کشور یک قوه به تنهایی نمیتواند کاری از پیش ببرد و نیازمند یک عزم ملی و همکاری از سوی تمام قوا و سازمانهای غیردولتی و نظارتی هستیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
-
خبر
-
استقبال ایران و عربستان از پیشنهاد میانجیگری چین
-
صالحی: منتقدین بگویند چه کاری باید میکردیم که انجام ندادیم
-
دگرخوان
