
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اقدامات ترامپ، صحت بیاعتمادی ایرانیان به امریکا را ثابت کرد
در شرایطی که فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در امتداد تلاشها برای جلوگیری از عهدشکنی امریکا در چارچوب برجام روز گذشته به این کشور سفر کرد تا با چهرهها و مسئولان دولت و کنگره امریکا به رایزنی بپردازد، جان کری، وزیر خارجه سابق این کشور و کاترین اشتون، مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشستی به حمایت از برجام برخاستند. ترامپ چندی پیش پایبندی ایران به توافق هستهای را تأیید نکرد و تصمیمگیری درباره سرنوشت حضور امریکا در برجام را به کنگره این کشور سپرد. این تصمیم ترامپ موجی از واکنشهای داخلی و بینالمللی به همراه داشته است. در چارچوب این واکنشها جان کری، وزیر امور خارجه سابق امریکا در اندیشکده انگلیسی «چتم هاوس» در خصوص توافق هستهای ایران و 1+5 و اقداماتی که رئیس جمهوری امریکا علیه آن در پیش گرفته است، گفت: «رئیس جمهوری امریکا گفته که نقض روح برجام صورت گرفته است. هیچ روح برجامی وجود ندارد». وی توضیح داد: «ایده نقض (برجام) از هوا آمده است. هیچ علم و هیچ مدرکی وجود ندارد که شایسته رد پایبندی ایران به برجام باشد». جان کری درباره اقدام ترامپ در رد پایبندی ایران به برجام گفت: «تصمیم ترامپ برای رد پایبندی ایران به برجام بدون هرگونه مرجع یا سند و حقیقت بود. آژانس 8 مرتبه پایبندی ایران را تأیید کرده بود». کری درباره نگرانی «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره برنامه هستهای ایران گفت: «نتانیاهو رئیس جمهوری اوباما را ترغیب به بمباران ایران کرد- بمباران ایران، این کشور را از تولید یک بمب بازنمیدارد اما توافق چنین میکند. وی در تقبیح عجله کنونی برای در پیش گرفتن رویکرد جنگطلبانه ادامه داد: «وقتی شما کشوری را بمباران کنید، به آن کشور انگیزه تولید بمب میدهید». کری در بخشی از سخنان خود تصریح کرد: «توافق ایران برپایه اعتماد بنا گذاشته نشد بلکه بر پایه راستیآزمایی به وجود آمد. با توافق، ما یک بازه یکساله گریز داریم».
کاترین اشتون، مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده گروه 1+5 در مذاکرات هستهای ایران نیز که در این اندیشکده انگلیسی حضور داشت، گفت که اقدامات ترامپ علیه برجام اثباتکننده گفته برخی مقامات ایرانی است که میگویند امریکا قابل اعتماد نیست. اشتون همچنین در یادداشتی که در پایگاه تحلیلی «پراسپکت» منتشر شده است، با بیان اینکه «نتیجهای که از برجام بیرون آمد، خارقالعاده بود»، نوشت: «اگر امریکا از برجام خارج شود، این پیام به جهان القا میشود که امریکا نمیتواند به تعهداتش پایبند باشد». اشتون با بیان اینکه اصولگرایان ایران میگویند که امریکا قابل اعتماد نیست، ترامپ احتمالاً صحت این گفته را اثبات میکند، به اقدامات رئیس جمهوری امریکا علیه توافق هستهای اشاره کرد و گفت:«رهبران ایران نگران بودند که امریکا ممکن است به توافق هستهای به صورت پایدار متعهد نباشد». وی سپس در بخش دیگری از یادداشت خود به انتخابات ریاست جمهوری 2016 امریکا و پیروزی ترامپ اشاره کرد و نوشت: «باوجود شواهد روشن بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر پایبندی ایران به توافق، ترامپ مصمم است که این توافق را تغییر دهد- تهدید کرده است که اگر نتواند به چیزی که میخواهد برسد، از آن خارج میشود. این امر، مشکلات روشنی را به طور کلی برای دیپلماسی و به طور خاص برای دیپلماسی امریکا به وجود خواهد آورد».
وی افزود: «نگرانی نهایی درباره خود ایران است. صداهای زیادی درون این کشور است که از حسن روحانی میخواهند که موضع سختتری را اتخاذ کند. آنها میگویند که امریکا هرگز قابل اعتماد نیست. آنها گمان میکنند که ایران در نهایت تأسیسات خود را برمیچیند و سپس به آنها خیانت میشود. رئیس جمهوری ترامپ، نظر و عقیده آنها را تقویت میکند».

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ریحانه یاسینی
هر سال نخستین برگهای پاییزی که روی زمین میغلتد و هوا که رو به سرد شدن میرود، پیش از آنکه باران باریدن بگیرد، حکایتی همیشگی به تکرار میافتد. هوای پایتخت وارونه و آسمان سیاه میشود، جلسات کمیته اضطرار آلودگی هوا تشکیل میشود و در شرایطی که ذرات سیاه آلودگی براحتی به چشم میآیند، تصمیم به تعطیلی مدارس میگیرند. چند وقت بعد نیز ذرات گرد و غبار به جنوب کشور هجوم میبرند، شرایط اضطراری اعلام میشود و این داستان سال بعد و سال بعد و سال بعد از آن، دوباره تکرار میشود.
بانک جهانی سال 2016 گزارش مفصلی درباره هزینههای آلودگی هوا منتشر کرده و در مقدمه آن نوشته بود:«آلودگی هوا چهارمین عامل عمده مرگومیر در سراسر جهان است. در حالی که سایر مرگهای ناشی از آلودگی بیشتر کودکان و افراد مسن را درگیر میکند، مرگهای ناشی از آلودگی هوا بیشتر برای زنان و مردان در سن کار اتفاق میافتد. از دست دادن زندگی، بسیار غمانگیز است اما بجز این، هزینه اقتصادی آلودگی هوا نیز بسیار قابل توجه است. یک مورد از هر 10 مرگ در سراسر جهان، به خاطر قرار گرفتن در معرض آلودگی هواست. از دست دادن زندگی به خاطر آلودگی هوا باعث درد و رنج انسانهاست و توسعه اقتصادی را نیز کاهش میدهد.» سالانه 225 میلیارد دلار از اقتصاد جهان به خاطر آلودگی هوا، دود میشود و به هوا میرود. بر اساس گزارش بانک جهانی، آلودگی هوا برای خاورمیانه و شمال افریقا 9 میلیارد دلار هزینه بهدنبال دارد که بیشترین آن، متوجه ایران و مصر است.
هزینه آلودگی هوا در ایران چقدر است؟
آلودگی هوا سالانه ۲۱ هزار نفر را در ایران میکشد. 4 شهر از 10 شهر آلوده دنیا نیز در ایران قرار دارند و اهواز، یکی از آلودهترین شهرهای ایران به حساب میآید. معصومه ابتکار سال گذشته در کسوت رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرده بود که بر اساس مطالعات صورتگرفته در سال ۸۹ مردم حدود ۹ میلیارد دلار به خاطر مسائل محیطزیستی خسارت دیدند و میزان این خسارت امروز به حدود ۳۰ میلیارد دلار در سال رسیده است.
هزینه آلودگی هوا در تهران، چیزی حدود کل بودجه شهرداری میشود. وحید حسینی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران چند روز پیش گفته بود: «هزینه اقتصادی آلودگی هوای تهران بین ۱۲ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان است ومی توان گفت پایتخت معادل بودجه شهرداری هزینه اقتصادی آلودگی هوا را میدهد.» او با ارائه اطلاعاتی بیشتر ادامه میدهد:«براساس آمارهای بانک جهانی سالانه 2.3 درصد از
جی دی پی ایران هزینه آلودگی هوا میشود و پایتخت معادل بودجه خود هر سال هزینه اقتصادی این موضوع را پرداخت میکند. تنها تردد اتوبوسهای دیزلی در مدت ۸ سال حدود ۵۰۰ میلیون تومان به سلامت مردم صدمه وارد میکند، این در حالی است که با نصب فیلتر دوده روی اتوبوسها و هزینه تنها ۵۰ میلیون تومان، میتوان از این فاجعه جلوگیری کرد.»
او البته تفاهمنامه با ژاپن را یکی از دستاوردهای شهرداری تهران در راستای پایش کیفیت هوای تهران دانسته است. طبق این تفاهمنامه قرار است ۷ و نیم میلیون دلار امریکا به اضافه ۱۲ و نیم میلیون دلار تجهیزات به صورت کمک بلاعوض وارد تهران شده و تا سال ۲۰۱۹ آزمایشگاههای ویژه پایش آلودگی هوا در پایتخت احداث شود.
آلودگی هوا چطور رشد اقتصادی را
از بین میبرد؟
جمشید پژویان، اقتصاددان و استاد دانشگاه علامه طباطبایی میگوید: «دو دهه است که اقتصاددانان پیشنهاد میکنند برای مطالعه تولید ناخالص ملی و رشد اقتصادی علاوه بر شاخصهایی که در حسابهای ملی محاسبه میشوند، باید هزینههای محیط زیستی را هم اضافه کرد. در اواخر دهه 90 وقتی برای چین این محاسبه انجام شد، رشد اقتصادی دو، سه درصد پایین آمد.» وضعیت آلودگی هوا یکی از مهمترین مواردی است که نشان میدهد توسعه چینیها، توسعه پایداری نبوده است. شاخصی که این جریان را بخوبی نشان میدهد شاخص «تولید ناخالص داخلی سبز» است که در مورد چین روی صفر درصد قرار گرفته است. بر اساس گزارشی از اکونومیست، در سال 2015 رشد اقتصادی چین کاهش یافت، اما اثر آن در استان «هبی»، قطب صنعت فولاد چین بر اثر آلودگی بسیار شدید هوا بیشتر از سطح متوسط کشوری بوده است. از سال ۲۰۱۳، ۱۸ هزار کارخانه آلودهکننده در چین بسته شدهاند.
در سال ۲۰۱۳، اقتصاد چین سالانه رشد ۷.۷ درصدی را تجربه میکرد و در سال ۲۰۱۴ به ۷.۴ کاهش یافت. اما کاهش رشد اقتصادی هبی، بسیار بیشتر از این حد بوده و از ۸.۲ درصد به ۶.۵ درصد سقوط کرده است. وضعیت رشد در بخش صنعت هبی از این هم بدتر بوده و از ۱۰درصد در سال ۲۰۱۳ به ۵.۱ درصد در سال ۲۰۱۴ رسیده، در حالی که رشد صنعتی کل کشور از ۹.۷ درصد به ۸.۳ درصد افت پیدا کرده است. اقتصاد هبی، متحمل زیان شدیدی شده و یکی از مهمترین علتهای آن، آلودگی شدید هوا بوده است.
ضرر 225 میلیارد دلاری اقتصاد جهان
مردمی که سالانه به خاطر آلودگی هوا میمیرند، 6 برابر بیشتر از افرادی هستند که بر اثر ابتلا به بیماری مالاریا جانشان را از دست میدهند. همچنین مرگ بر اثر آلودگی هوا، 4 برابر بیشتر از مرگ بر اثر ابتلا به بیماری ایدز است. مرگهای ناشی از آلودگی هوا، دو نوع دارند؛ آنهایی که به خاطر آلودگی هوای شهرها میمیرند و آنهایی که ناشی از آلودگی هوای خانگی بر اثر آشپزی با سوختهای جامد جانشان را از دست میدهند. بانک جهانی مینویسد:«علیرغم رشد و توسعه اقتصادی، مرگهای نوع دوم به میزان بالایی مشاهده میشود.». 225 میلیارد دلار، هزینه این مرگهای پیش از موعد به اقتصاد جهانی است که بر اساس درآمد کار هدررفته در هر سال محاسبه شده است. آلودگی در سلامت مردم در همه سنین تأثیر میگذارد. اما زمانی که مردان و زنان در سن کار پیش از موعد میمیرند، مرگشان به درآمد از دست رفته کار برای کشورشان منتج میشود. درآمد از دست رفته کار در منطقههایی با جمعیت جوانتر، بسیار قابل توجه است. درآمد از دست رفته در جنوب آسیا به بیشتر از 66 میلیارد دلار در سال 2013 میرسد که معادل یک درصد از کل تولید ناخالص داخلی آنهاست.
سازمان همکاری و توسعه بینالمللی در آوریل سال ۲۰۱۵ نتایج تحقیقاتی را منتشر کرد که نشان میداد در سال ۲۰۱۰، ۶۰۰ هزار مرگ زودرس در اروپا به خاطر آلودگی هوا، ۱.۶تریلیون دلار هزینه اقتصادی به همراه داشته است. این رقم، برابر با یکدهم از کل تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۳ است.
گزارشهای بانک جهانی نشان داده است که چین سالانه معادل 10درصد از تولید ناخالص هزینه آلودگی هوا میَکند. این عدد در ایران حدود 2.3درصد است.
برش
هزینه اقتصادی آلودگی هوای تهران بین ۱۲ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان است ومی توان گفت پایتخت معادل بودجه شهرداری هزینه اقتصادی آلودگی هوا را میدهد
سالانه 225 میلیارد دلار از اقتصاد جهان به خاطر آلودگی هوا، دود میشود و به هوا میرود

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

»سقف تعهدات خدمات فوق تخصصی به 14 میلیون، خدمات طبی عمومی به 6 میلیون سیتی اسکن، امآر ای و... به۷۰۰ هزار، تعهدات پاراکلینیکی دو و سه به۵۰۰ هزار و آزمایش و پاتولوژی به ۴۰۰ هزار تومان افزایش یافت
»حق بیمه تکمیلی درمان در سالجاری به ازای هر نفر ۳۶ هزار و ۲۰۰ تومان است
بیمه تکمیلی درمان بیش از 2 میلیون و 800 هزار نفر از بازنشستگان و خانواده های تحت تکفل آنان تا اول آذر سال 97 تمدید شد.
به گزارش «ایران» دکتر ادیانی مدیرعامل بیمه آتیه سازان حافظ گفت: سقف تعهدات در خدماتی که بیشتر مورد استفاده بیمهشدگان این کانون است را افزایش دادیم و به این ترتیب سقف تعهدات خدمات فوق تخصصی را از 12 میلیون تومان به 14 میلیون تومان، سقف تعهدات خدمات طبی عمومی از 5 میلیون تومان به 6 میلیون تومان، سقف تعهدات خدمات پاراکلینیکی یک(سی تی اسکن، امآرای و...) از ۵۰۰ هزار تومان به۷۰۰ هزار تومان، سقف تعهدات پاراکلینیکی دو و سه از ۳۰۰ هزار تومان به۵۰۰ هزار تومان و در آزمایش و پاتولوژی سقف تعهدات را از۲۵۰ به ۴۰۰ هزار تومان افزایش یافت.
ادیانی در مورد شرایط و امکانات خدمترسانی به بیمهشدگان کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز افزود: ما تلاش کردیم تا دسترسی مردم به خدمات در مراکز درمانی طرف قرارداد را از طریق صدور معرفی نامه آنلاین در اکثر مراکزی که بار مراجعات در آن زیاد است، تسهیل کنیم تا دیگر نیازی به مراجعه آنها به شعب و دریافت حضوری معرفی نامه نباشد.
همچنین رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی در این باره گفت: بازنشستگان ۳ماه فرصت دارند برای حذف یا اضافه افراد جدید خانواده به کانونها مراجعه کنند.
علی اصغر بیات در مورد بیمه تکمیلی جدید بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: پس از نظرسنجی از استانهای مختلف و کانونهای بازنشستگان با اعلام رضایت ۷۰ درصدی بازنشستگان تأمین اجتماعی از ارائه خدمات شرکت آتیه سازان حافظ و همچنین پس از انجام مناقصه این شرکت مجدداً بهعنوان شرکت بیمهای برای ارائه خدمات بیمه تکمیلی به بازنشستگان تحت پوشش انتخاب شد.
وی گفت: بهدلیل توانمندی مالی و همچنین توانمندی در مدیریت شرکت آتیه سازان حافظ برای پنج سال از سال ۹۲ تا ۹۶ در راستای ارائه خدمات بیمهای به بازنشستگان تأمین اجتماعی فعالیت میکند که برای سال ۹۶ و ۹۷ نیز این شرکت در مناقصه توانست نظر سازمان را جلب کند.
رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه مهلت بیمه تکمیلی بازنشستگان تا پایان آبان ماه است، گفت: از ابتدای آذر بیمه شدگان با قرار جدید خدمات بیمه تکمیلی دریافت میکنند و همچنین سه ماه فرصت دارند تا برای حذف و اضافه نام خود و افراد تحت تکفلشان در لیست بیمه قرارداد جدید به کانونهای بازنشستگان در شهرستانهای مختلف مراجعه کنند.
بیات تأکید کرد: بازنشستگان و افراد تحت تکفل که در قرارداد سال ۹۶ حضور نداشتند اما تمایل دارند تحت پوشش خدمات بیمه تکمیلی قرار گیرند تا ۱۵ اسفند ماه جاری مهلت دارند تا نسبت به اضافه شدن در قرارداد جدید اقدام کنند.
به گفته وی، همچنین بازنشستگانی که در قرارداد سال گذشته تحت پوشش بودند در قرارداد امسال نیز پوشش بیمهای آنها برقرار است و نیازی به مراجعه ندارند اما اگر بازنشستهای به هر دلیل مایل به ادامه دریافت این خدمات نبود میتواند از طریق مراجعه به کانونهای بازنشستگان شهرستان محل سکونت خود اقدام و نسبت به حذف نام خود و افراد تحت تکفل در قرارداد جدید اقدام کند.
وی در خصوص نرخ بیمه تکمیلی جدید نیز گفت: حق بیمه تکمیلی درمان در سالجاری به ازای هر نفر ۳۶ هزار و ۲۰۰ تومان است که از حقوق این افراد کم میشود.
رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی به مدارک مورد نیاز برای حذف و اضافه اشاره کرد و افزود: مدارک مورد نیاز برای اضافه شدن افراد به لیست بیمه، کپی صفحه اول شناسنامه فرزندان و کپی کارت ملی تمامی افراد تحت تکفل و همچنین گواهی اشتغال به تحصیل است که این مدارک باید به صورت حضوری به کانونهای بازنشستگان ارائه شود و پس از تکمیل فرم اظهارنامه توسط بازنشسته مدارک کامل و نسبت به حذف و اضافه افراد تحت تکفل بازنشسته برای پوشش بیمه تکمیلی اقدام خواهد شد.
بیات در ادامه درباره حق بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی در دوره جدید اظهار داشت: نرخ حق بیمه سال گذشته ۳۲ هزار و 200 تومان بوده است و با توجه به افزایش سقف تعهدات و خدمات درمانی به بازنشستگان ۴ هزار تومان در قرارداد جدید افزایش یافته است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

درباره هموطن زرتشتی عضو شورای شهر یزد باید بر مبنای قانون اساسی و حقوق شهروندی عمل شود
رئیس جمهوری روز گذشته در دیدار با رئیس و اعضای شورای شهر و نیز شهردار تهران، بهترین پاسخ به حضور مردم پای صندوقهای رأی را وحدت دستگاهها و قوا و نیز خدمت به شهروندان دانست و درباره عضو زرتشتی شورای شهر یزد نیز خواستار مبنا قراردادن قانون اساسی و حقوق شهروندی شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی در این دیدار، راهپیمایی بزرگ اربعین را نماد عشق مسلمانان و ملت ما به خاندان رسالت و اهل بیت(ع) دانست و افزود: عشق به حضرت اباعبدالله الحسین(ع) برای ملت ما از ابعاد فرهنگ اسلامی، آزادی و آزادگی، مردمسالاری دینی و فرهنگ والای ایثار و شهادت از اهمیت فراوان برخوردار است. وی، آیتالله هاشمی رفسنجانی رحمتالله علیه را اسلامشناسی انقلابی و دلبسته به مردم خواند و گفت: ایشان معلم صبر و تحمل و نیز عشق به ملت و آبادانی ایران بود.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به حضور پرشور و معنادار مردم در انتخابات سالهای 92، 94 و 96، خاطرنشان کرد: اولین پاسخ به امید، نشاط و رأی مردم؛ وحدت در دولت، مجلس و شوراهای شهر، از جمله شورای شهر تهران برای خدمت به شهروندان و توسعه ملی و محلی است.
روحانی با اشاره به حضور شهردار تهران در جلسات هیأت دولت به عنوان نماد همکاری دستگاه اجرایی و مدیریت شهری، افزود: حضور شهردار متخصص و با تجربهای که با اتفاق آرا برگزیده شده، مزیت شورا و شهر تهران است.
رئیس جمهوری «تأمین منابع مالی پایدار» و «حفظ روحیه، نشاط و مشارکت اجتماعی» را دو محور اصلی در مدیریت کلانشهرها خواند و گفت: شوراها و شهرداریها با همفکری و یاری دولت باید به این سمت حرکت کنند. معماری قدیمی تهران از مهمترین عناصر جذاب پایتخت است و علاوه بر آن میتوان فضاهای مناسب گردشگری را توسعه داد و به سمتی حرکت کرد که تهران به جای ساکنان دائمی، برای گردشگران و ساکنان موقت جذابتر باشد. روحانی با تشریح جلسات، برنامهها و اقدامات دولت در زمینه احیای بافتهای فرسوده و اهمیت آن در بهبود سیمای شهر و آرامش شهروندان، افزود: بافتهای فرسوده باید به صورت محلهای و البته بر مبنای طرحهای تفصیلی احیا شوند و دولت آماده همکاری در این زمینه است.
رئیس جمهوری همچنین بر حفظ محیط زیست و به ویژه حراست از باغهای باقیمانده و توسعه فضای سبز، انطباق معماری و شهرسازی بر اصول علمی و الگوهای بومی، توجه به امور فرهنگی در مسیر ارتقای نشاط اجتماعی، همکاری همه دستگاهها و نهادها برای کنترل آلودگی هوا، توسعه خطوط ریلی شهری و حمل و نقل عمومی تأکید کرد.
روحانی اهتمام در مقابله با فساد و مسدود کردن زمینههای آن را ضروری دانست و افزود: آبروی کشور در گرو مبارزه قاطعانه و غیرگزینشی در دستگاههای عمومی و اجرایی علیه فساد است.
رئیس جمهوری استحکام نظام را در گرو استحکام قانون اساسی در عرصه نظارت و اجرا دانست و ادامه داد: همه قوا، نهادها و دستگاهها موظفند در مسیر استحکام و تقویت قانون اساسی، بویژه در ارتباط با حقوق مردم حرکت کنند.
روحانی همچنین در مورد مشکل پیش آمده برای هموطن زرتشتی عضو شورای شهر یزد، تصریح کرد: در این زمینه قانون اساسی تکلیف را روشن کرده و باید مُرّ قانون اساسی، حقوق شهروندی، اعتماد عمومی و وحدت جامعه رعایت شود. رئیس شورای عالی امنیت ملی در این ارتباط ادامه داد: در انجام وظیفه قانونی، وعده و برنامههایی که به مردم دادهام، هرگز تردید و عقبنشینی نکرده و نخواهم کرد.
در ابتدای این جلسه محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران، محمدعلی نجفی شهردار تهران؛ رؤسای کمیسیونهای برنامه و بودجه، معماری و شهرسازی، محیط زیست و سلامت، حمل و نقل و عمران، فرهنگی و اجتماعی، نظارت و حقوقی و همچنین احمد مسجدجامعی با ارائه گزارشی از اقدامات شورای اسلامی شهر و شهرداری تهران، ضمن قدردانی از توجه رئیس جمهوری و دولت به موضوع مدیریت شهری، مواردی را در زمینه ضرورت مدیریت واحد شهری و طی سریعتر مراحل تدوین لایحه آن، راهکارهای تأمین منابع مالی پایدار، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، رعایت قواعد شهرسازی، ضرورت توجه به فضای سبز و محیط زیست، مقابله با آلودگی هوا، کاهش ترافیک و خدمات فرهنگی و اجتماعی به شهروندان مطرح کردند.
تأکید محسن هاشمی بر تعامل ویژه دولت با مدیریت شهری
محسنهاشمی، رئیس شورای شهر تهران در این دیدار، تعامل و همراهی ویژه و بیش از گذشته دولت با مدیریت شهری پایتخت را رمز تحقق انتظارات شهروندان برای تحول در مدیریت شهری و کاهش نارضایتیها و مشکلات تهران دانست.به گزارش ایسنا، وی ویژگی منحصر به فرد این دوره شورای شهر تهران را برخورداری از بیشترین مشارکت مردمی و آرای شهروندان تهرانی دانست و افزود: خواست مردم در انتخابات شورای شهر تهران و سایر کلانشهرها هم جهت با خواست آنان در انتخابات ریاست جمهوری بود و طبیعتاً افکار عمومی در دوره جاری انتظار دارند که تحقق خواست آنان در عملکرد مدیریت اجرایی کشور و مدیریت شهری دیده شود.رئیس شورای شهر با بیان اینکه حل معضلات شهر تهران نیازمند یاری دولت ملی است، اظهار کرد: آیتالله هاشمی در اوج دفاع مقدس با طرح مسأله ضرورت احداث متروی تهران این مسیر را آغاز کرد و امروز نیز انتظار میرود دولت در همین مسیر با تخصیص و تسهیل اعتبارات مصوب مجلس شورای اسلامی و شورای اقتصاد برای حمل ونقل ریلی زمینه تحقق افزایش ظرفیت متروی تهران را که حدود یک دهه است در حد دو میلیون سفر باقی مانده است، به هفت میلیون سفر در دوره جاری فراهم آورد.
وی حل معضل بافت فرسوده در بخشهای مرکزی و مهمی از کلانشهر تهران را یکی از اولویتهای مدیریت شهری برشمرد و خاطرنشان ساخت: حادثه پلاسکو تنها یک نمونه و هشداری بود که عدم توجه به نوسازی بافتهای فرسوده میتواند چه پیامدهای زیانباری به همراه داشته باشد.
محسنهاشمی با بیان اینکه متأسفانه به جای نوسازی بافتهای فرسوده، فعالیتها به سوی تبدیل باغها و اراضی شمال شهر تهران به برجها و مجتمعهای تجاری سوق داده شده است، خاطرنشان کرد: در حالی که باید این روند به سوی نوسازی بافتهای فرسوده تغییر کند تا تأمین حداقل شرایط زیست انسانی وامنیت شهری برای شهروندان در این بافتها ممکن شود. سیستم بانکی و صندوق توسعه ملی میتوانند با تسهیل و حمایت از نوسازی بافتهای فرسوده، در حل این معضل نقش پررنگی داشته باشند.رئیس شورای شهر تهران، بدهی بانکی 20 هزار میلیارد تومانی و بهره ماهانه 400 میلیارد تومانی را از جمله مشکلات مالی شهر تهران دانست و گفت: محور همکاری و تعامل دولت تدبیر و امید و مدیریت شهری، میتواند به انجام رساندن فرایند سپردن فعالیتها و وظایف دستگاههای خدماتی و اجرایی دولت به نظام مدیریت شهری و ایجاد مدیریت یکپارچه شهری باشد، فرآیندی که بیش از 20 سال قبل در دولت سازندگی و با اهتمام آیتالله هاشمی رفسنجانی در تصویب لایحه تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا آغاز و در دولت اصلاحات با اجرایی شدن آن ادامه یافت و امیدواریم در دولت تدبیر و امید با تکمیل این فرآیند و تمرکز وظایف خدمترسانی در مدیریت شهری به فرجامی نیکو برسد.
در این جلسه همچنین اعضای شورای اسلامی شهر تهران نیز خواستار حمایت هر چه بیشتر دولت در تدوین لوایح و ساز و کارهای قانونی برای مدیریت یکپارچه شهری و نیز تأمین منابع پایدار مالی شدند.
تأکید رئیس جمهوری بر توسعه شبکه ریلی و حفظ باغ های پایتخت
21 عضو شورای شهر تهران در دومین جلسه مهم خود با رؤسای سه قوه، پس از دیدار با علی لاریجانی، رئیس مجلس، به دیدار دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری در پاستور رفتند تا درجلسهای یک ساعت و نیمه، مهمترین مشکلات شهر تهران را پیش روی رئیس جمهوری باز کنند. در این جلسه علاوه بر اعضا، محمد علی نجفی، شهردار تهران هم حضور یافت تا دو رکن اصلی مدیریت شهری در کنار دکتر حسن روحانی، برای چالشها و معضلات شهر تهران چاره اندیشی کنند.
علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه در این جلسه، پس از محسن هاشمی، رئیس شورا، 6 رئیس کمیسیون به مهمترین موضوع های کمیسیونهای تخصصی خود پرداختند، گفت: اعضا در این جلسه همچنین از توجه و حساسیت رئیس جمهوری به بحث منشور حقوق شهروندی تشکر کردند. آنها همچنین از رویکرد مثبت دکتر روحانی به مسأله محیط زیست هم قدردانی کردند.
وی تصریح کرد: یکی از موضوع های مورد تأکید اعضای شورا لزوم رعایت حقوق شهروندی با استناد به موضوع سپنتا نیکنام بود. همچنین اعضای شورا تأکید داشتند که تثبیت نهاد شورای شهر در دوران اصلاحات انجام شده و لازم است در این دولت نیز در راستای تقویت و تثبیت جایگاه حکمرانی محلی، لایحه مدیریت یکپارچه شهری سریعاً تعیین تکلیف شود.
وی با بیان اینکه در این جلسه همچنین به موضوع بافت فرسوده بهعنوان یکی از مهمترین مسائل شهر تهران هم اشاره شد گفت: اخیراً دولت (به علت حساسیت ویژه دکتر روحانی به این موضوع) و شهرداری، اقدامات مشترک را در این زمینه شروع کردهاند، در این جلسه اعضای شورا اظهار تمایل کردند تا شورای شهر نیز به این فرآیند ورود کند و صرفاً به حضور شهرداری متکی نباشند.
وی با بیان اینکه رئیس جمهوری عنوان کردند که در موضوع حل معضل بافت فرسوده تهران تاکنون در دولت دوازدهم جلسات متعددی برگزار شده است، گفت: ضمن تشکر از دولت بابت توجه ویژه به مسائل تهران انتظار میرود که از مشارکت اعضای شورای شهر تهران نیز در این جلسات بهره گرفته شود.
اعطا با بیان اینکه در این جلسه اعضای شورای شهر بر توجه ویژه به حمل و نقل ریلی تأکید داشتند و همچنین گزارشی درباره وضعیت تعطیلی خط 7 مترو ارائه کردند، گفت: یکی دیگر از موضوع های مورد تأکید اعضای شورای شهر، بحث شورایاریها بود، چرا که در حال حاضر به استناد نامهای از مراجع قضایی انتخابات شورایاریها محل اشکال است و بر همین اساس نه میتوان بودجهای برای آن در نظر گرفت و نه میتوان انتخاباتی در این زمینه برگزار کرد که از رئیس جمهوری درخواست شد از آنجایی که شورایاریها بازوهای اجرایی شورای شهر هستند به مدیریت شهری کمک کند تا در سال آتی انتخابات شورایاریها برگزار شود. در این جلسه به بحث آسیبهای اجتماعی و همچنین بافت فرسوده نیز تأکید شد.
اعطا با بیان اینکه آقای روحانی رئیس جمهوری نیز سخنان خود را با اشاره به نقش آیتالله هاشمی رفسنجانی در پیشرفت شهر آغاز کردند، گفت: رئیس جمهوری به همکاری و ارتباط تنگاتنگ دولت و مدیریت شهری تأکید کرده و عنوان داشت که نخستین گام در این راستا توسط دولت با دعوت از شهردار برای حضور در جلسات هیأت دولت برداشته شده و همچنین روحانی در ادامه به انتخاب دکتر نجفی بهعنوان شهردار تهران آن هم به اتفاق آرا واکنش مثبت نشان داد و این انتخاب را خوب دانست.
همچنین روحانی درباره وضعیت باغهای تهران نیز واکنش نشان داد و عنوان کرد: در دورههای قبل حجم زیادی از باغها از بین رفته و این در حالی است که باید این باغها بهعنوان سرمایههای شهر حفظ شود.
اعطا با بیان اینکه رئیس جمهوری بر توسعه حمل و نقل عمومی بخصوص ریلی تأکید زیادی داشت، گفت: آقای روحانی عنوان کرد که ساخت اتوبان، جاده، دو طبقه کردن بزرگراه و... راه حل نیست و باید حمل و نقل عمومی با محوریت ریلی توسعه یابد.
پیگیری موضوع «سپنتا نیکنام» از سوی رئیس جمهوری
همچنین وی در ادامه سخنانش بر لزوم مبارزه با فساد تأکید کرد و گفت: در نظر سنجیها همواره شهرداری جزوسازمانهایی است که فساد زیادی در آن گزارش شده است و لازم است در بحث مبارزه با فساد از دستگاههای زیرمجموعه شهرداری فعالیت آغاز شود. وی افزود: آقای روحانی درباره وضعیت سپنتا نیکنام نیز توضیحاتی ارائه کرد و گفت که نامهای خطاب به رهبر معظم انقلاب نوشته است و عنوان داشته که این موضوع خلاف قانون و مصلحت است و ابراز امیدواری کردند که تا وصول نتیجه این موضوع را پیگیری میکنند.
نیم نگاه
یکی از موضوع های مورد تأکید اعضای شورا لزوم رعایت حقوق شهروندی با استناد به موضوع سپنتا نیکنام بود
رئیس جمهوری به همکاری و ارتباط تنگاتنگ دولت و مدیریت شهری تأکید کرده و عنوان داشت که نخستین گام در این راستا توسط دولت با دعوت از شهردار برای حضور در جلسات هیأت دولت برداشته شده

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ترانه بنییعقوب
چند دقیقهای که در محل بازیافت زباله میایستی، سینهات به خس خس میافتد. آنقدر زنبور و پشه و مگس توی هوا هست که اگرچند لحظهای غافل شوی، وارد دهانت میشود. ساعت 8 صبح، کمی بالاتر از میدان والفجر کرج درست در مرکز شهر، در یکی از مراکز بازیافت زباله هستیم. نرگس صحرانورد، فعال حقوق کودکان همراهیمان میکند. مهمترین دغدغه این روزهای او، رسیدگی به وضعیت بهداشتی و سلامت این کودکان است.
70 مرد که 30 نفرشان زیر 18 سال سن دارند، همین جا زبالههایی را که جمع کردهاند به پیمانکار تحویل میدهند و مزد میگیرند. گفتهاند ساعت 8 صبح اینجا باشیم تا بچهها را که با گاری دستیهایشان از کاسبی اول صبح برمیگردند، ببینیم. اینجا فقط محل کارشان نیست که محل زندگیشان هم هست. در میان زبالهها برای خودشان آلونکهایی ساختهاند و زندگی میکنند.
صبغتالله 12 و عبدالله 17 ساله را مقابل سولهشان میبینم. چند دقیقهای است از کاسبی برگشتهاند و میخواهند چایی بنوشند و دوباره راهی شوند. هر دو مثل اغلب ساکنان اینجا اهل هرات افغانستانند.
صبغتالله ساعت 5 صبح از خواب بلند شده و رفته کاسبی: «قاچاقی آمدیم ایران. روزی 30-20 هزار تومان مزد میگیرم اما مزدمان را به خودمان نمیدهند، میفرستند برای خانواده.»
سولهشان را نشانم میدهد؛ یک اتاق خیلی کوچک با ابتداییترین وسایل زندگی بدون در و پیکر.
- صبغتالله زمستانها اینجا چطور زندگی میکنید؟
- زندگی میکنیم دیگه. آتیش روشن میکنیم. چیکار کنیم دیگه.
- دستشویی کجا میروید؟
- همین جا لای خاکها.
- سرویس بهداشتی ندارید؟
- نه
پدر و مادرتان میدانند زبالهگردی میکنید؟
- آره میدونند آشغال جمع میکنیم.
یک سوله سیمانی را که کمی با ما فاصله دارد، نشانم میدهد: «اونجا برای خودمون حموم درست کردیم.» هیچ آب لوله کشی در مرکز وجود ندارد. بچهها و بزرگترها از آن طرف میدان والفجر و از تانکر گوسفند فروشی با دبه برای خورد و خوراک و مختصری شستوشو آب میآورند.
عبدالله میگوید: «شهرداری پول میدهد ما اینجا زندگی کنیم لباس هم داده ببین!» راست میگوید همه بچهها یک لباس فرم نارنجی و سیاه بر تن دارند. پشت لباس نوشته شده، مجری طرح تفکیک از مبدأ.
نرگس صحرانورد همین طور که ما را همراهی میکند، از بچهها درباره وضعیت سلامتیشان هم میپرسد. سؤالاتی مثل اینکه «دکتر رفتی؟»، «دندونت چطوره؟» وقت دکترت رو از دست ندی، وقت گرفتن دوباره سخته؟ «واکسنت رو زدی؟»
نرگس میگوید: «بچهها همهشان مریضند، بیشترشان سوء تغذیه دارند. دائم گلو درد، دندان درد، دل درد و سوء تغذیه. 7 ماه است میآیم و میبرمشان دکتر. تو بگو کسی اینجا با بوی زباله و کنار این همه آشغال زندگی کند، سالم هم باقی میماند؟»
عبدالله میپرد توی حرفهایمان و خطاب به نرگس میگوید: «تازه موشها هم هستند. یادته زیر اون سوله مرده بودند؟ هفت هشت تا بودند، خیلی بوی بدی میدادند. آوردیمشون بیرون. شبها حمله میکنند.»
موشها یکی از تهدیدهای اصلی زندگی بچهها هستند آن طورکه نرگس هم برایم تعریف میکند، زیر یکی از آلونکها مرده بودند و بوی تعفنشان همه جا را برداشته بود و بچهها همه با هم دل درد گرفته بودند. چند روزی هست موشها را از زیر سولهها درآوردهاند.
ربان 10 ساله با آن جثه و قامت کوتاهش از راه میرسد. ساعت 8 و نیم صبح است. بچهها نشانش میدهند و میگویند لبش را موش گاز گرفته. یک بار هم سگ بازویش را. وقتی گاریاش را هل میدهد، میبینی چطور زیر سنگینی بار خم شده؛ با آن صورت بچگانه معصومش. بالای لبش جای یک زخم کوچک هست.
- ربان موش گازت گرفت؟ کی؟ شب بود یا روز؟
- شب خوابیده بودم دیدم یک چیزی گازم گرفت، واکسن زدم.
- کجا واکسن زدی؟
- حصارک.
- سگ چی؟
- شانهام رو گاز گرفت.
با کمک نرگس واکسن هاری هم زده است. ربان و برادرش فرهاد را پدرش آورد به ایران و بعد برگشت افغانستان. فرهاد 16 ساله حالا همه پشت و پناه ربان است. ربان 5 برادر دیگر هم دارد که در افغانستان زندگی میکنند.
- ربان! دلت برای مادرت تنگ شده؟
- آره ولی چیکار کنم!
بیشتر جوابهایش این طوری است، مثل خیلیهای دیگر. چکار کنم؟ چقدر زود این جمله را یاد گرفتهاند، اینکه مجبورند و چارهای ندارند. از بیشتر بچهها وقتی میپرسی مشکلی دارند یا نه؟ میگویند نه. به نظرم میرسد آنها در این سن و سال و زندگی میان این همه زباله، حتی تصویر درستی از مشکل هم ندارند. شاید فکر میکنند زندگی همین جوری است با مشقت فراوان میان آشغالها. کودکان پناهندهای که به ما پناه آوردهاند و ما اینجا در میان آشغالها رهایشان کردهایم؛ بی پناه، مظلوم و تنها.
ربان میگوید چند کلاس سواد دارد. در افغانستان مکتب رفته و اینجا هم گاهی تلویزیون تماشا میکند اما فقط گاهی؛ چون زیاد وقت ندارد و باید به کاسبیاش برسد. هفتهای یک بار هم حمام میرود. نرگس از ربان میپرسد چرا دستکش نپوشیده؟ شانهای بالا میاندازد: «دیروز کاسبی میکردم، یک جا جاش گذاشتم. شیشه میبرد، آمپول و سوزن هم هست.» در میان زبالهها کلی زباله بیمارستانی هست. بچهها هر چقدر بار بیاورند، مزد میگیرند، معمولاً روزی 30-20 هزار تومان که میرسد به دست پدر و مادرها و کارفرما. پول اندکی هم در اختیار بچهها میگذارد.
- با مزدت چی میخری ربان؟
- بستنی
در یکی از سولهها 9 کودک را میبینم که از کاسبی برگشتهاند تا چند دقیقهای استراحت کنند. روی دیوار میخ کوبیدهاند و هرکس ساکش را به دیوار آویخته. همه زندگیشان را. ساک قرمز برای ناصر است، ساک سفید برای محسن، ساک آبی برای عبدل احمد. ساکها را زدهاند روی دیوار تا جایشان را کمتر تنگ کند. کنار این اتاق آشپزخانه کوچکی دارند با گازی دود گرفته برای آشپزی. رحمالدین 12 ساله روی اجاق چای دم میکند.
- رحمالدین معمولاً چی میخورید؟
- هر چی دم دستمان بیاید. نیمرو، نون و پنیر، آبگوشت.
- زمستان سرد نیست؟
- دیگه چیکار کنیم!
- افغانستان بهتر بود یا اینجا؟
- افغانستان بهتره.
- چرا برنمیگردی؟
- کار نیست.
- اینجا چه مشکلی دارید؟
- مشکل که نداریم.
پیمانکار هم افغان است. در گوشهای نشسته و زبالهها را وزن میکند. آنقدر دور و برمان حشره، مگس و زنبور هست که باید مدام بپرانیشان. نرگس میگوید در مدتی که به بچهها سر زده، بارها ساسها و حشرات نیشش زدهاند.
دلدار 10 ساله را پدرش به اینجا آورده و برگشته افغانستان. همه یادشان است که تا سه ماه بعد از برگشتن پدرش مدام گریه و بیتابی میکرد:
- بابام با پاسپورت آمد، برگشت. الان 3 ماه گذشته.
- دلدار! دلت برای مادر و پدرت تنگ شده؟
- خیلی تنگ شده. دلم برای خواهر و برادرهایم هم تنگ شده.
- آشپزی بلدی؟
- نه بقیه درست میکنند.
- دلت برای غذاهای مادرت تنگ نشده؟
- نه برای خودش تنگ شده.
یکی از زبالهگردهای بزرگسال رد میشود. سری تکان میدهد و زیر لب میگوید: «همهمان اینجا دق آوردیم. هیچ جا وطن نمیشود.»
نرگس صحرانورد میگوید: «این بچهها واقعاً بیپناهند. این بچهها را همه جور خطری تهدید میکند؛ هر چیزی که فکرش را بکنی از بیماری و تجاوز گرفته تا خطر مرگ. مگر میشود مسئولان شهر کرج ندانند که در این سولهها و مراکز چه میگذرد؟ انگار این بچهها برای هیچ کس مهم نیستند؛ تنها و رها شده. فکر میکنم درس خواندنشان اولویت چندم است. الان جانشان در خطر است. وقتی دیدم به بچهها لباس دادهاند، شوکه شدم. لباس دادن یعنی رسمی کردن این شغل. از مسئولان شهرداری پرسیدم چرا؟ جواب دادند میخواهیم شناساییشان کنیم. اینجا تنها مرکز بازیافت نیست که بچهها در آن کار میکنند. در «باغستان» و «آق تپه» و «میان جاده» هم همین وضعیت هست.» سری هم به مرکز بازیافت زباله آقتپه میزنیم. یکی از مناطق حاشیهای کرج در نزدیکی مهرشهر. داستان اینجا هم مشابه همان چیزی است که در میدان والفجر دیدهام. فقط این مرکز کوچکتر از قبلی است و سولهها از آشغالها فاصله بیشتری دارد. نرگس مدتی به بچههای اینجا درس داده؛ آموزش خواندن و نوشتن. میگوید بچهها سوء تغدیه گرفتهاند تا حدی که چند نفرشان نیاز به بستری شدن دارند. اطراف این مرکز پر است از زمینهای کشاورزی؛ اغلب کلم که میگویند با آب فاضلاب و آب آلوده ضایعاتیها آبیاری میشود.
علی خان، جانا، ابراهیم، حسن، رازق... 10 کودک زباله گردی هستند که اینجا زندگی میکنند. همه اهل هرات از کشور افغانستان. خرخر چرخها بلند میشود. بچهها گاریها را هل میدهند و دنبال کاسبیشان میروند؛ کاسبی زباله، کاسبی بیماری و مرگ.
نیم نگاه
ربان 10 ساله با آن جثه و قامت کوتاهش از راه میرسد. ساعت 8 و نیم صبح است. بچهها نشانش میدهند و میگویند لبش را موش گاز گرفته. یک بار هم سگ بازویش را. وقتی گاریاش را هل میدهد، میبینی چطور زیر سنگینی بار خم شده؛ با آن صورت بچگانه معصومش. بالای لبش جای یک زخم کوچک هست.
در یکی از سولهها 9 کودک را میبینم که از کاسبی برگشتهاند تا چند دقیقهای استراحت کنند. روی دیوار میخ کوبیدهاند و هرکس ساکش را به دیوار آویخته.همه زندگیشان را. ساک قرمز برای ناصر است، ساک سفید برای محسن، ساک آبی برای عبدل احمد. ساکها را زدهاند روی دیوار تا جایشان را کمتر تنگ کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سالنهای نمایش در انتظار روزهای شلوغ/ بازگشت ستارههای سینما به «صحنه» 22
روایت تکان دهنده دو ایرانی از مهاجرت غیرقانونی به اروپا/ قدم در راه بیبازگشت! 11

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس، ضمن جعلی و غیرمستند دانستن نامیدن هفت آبان به عنوان روز تولد کوروش، از تشکیل کارگروهی برای بررسی علمی گنجاندن روز کوروش در تقویم رسمی جمهوری اسلامی خبر داد و گفت: طی نامهای به رئیس جمهوری، درخواست طرح موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شده و کمیسیون فرهنگی مجلس نیز این موضوع را مد نظر دارد.
به گزارش ایسنا، هادی پژوهش جهرمی، روز هفت آبان را روزی جعلی عنوان کرد که هیچ سندی جز نوشتههایی در برخی کتابهای منتسب به یهودیان ندارد و افزود: طراحان این موضوع تلاش کردهاند روزی بین 4 تا 9 آبان که در تقویم قبل از انقلاب و مدنظر سلطنتطلبان محسوب میشود را به عنوان روز کوروش مطرح کنند.
وی اظهار کرد: با توجه به نگاه ویژه استاندار فارس به مسأله، نظر بر این بود که ستادی شبیه به ستاد بزرگداشت سایر شخصیتها در فارس ایجاد شود و به همین دلیل کارگروه علمی و اجرایی بزرگداشت کوروش در استانداری فارس و ذیل معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی ایجاد شده است که دبیرخانه آن در مدیریت اجتماعی قرار دارد و دبیر آن نیز مدیرکل اجتماعی استانداری فارس خواهد بود.
پژوهش، از عضویت شخصیتها و چهرههای علمی، دانشگاهی و مذهبی در این کارگروه خبر داد و گفت: این کارگروه بنا دارد که موضوع انتخاب یک روز بهنام کوروش را با استناد به شواهد و اسناد تاریخی و نظرهای علمی مستند، در دستور کار قرار دهد و امیدواریم برای سال آینده روزی بهنام کوروش در تقویم جمهوری اسلامی داشته باشیم. وی با اشاره به تلاشهای گسترده ضد انقلاب برای سوء استفاده از روز جعلی هفت آبان و تحریک احساسات و عواطف ملیگرایانه مردم، اظهار کرد: آنچه ضد انقلاب میخواهد، توجه به حق کوروش نیست، بلکه به دنبال دهنکجی به اعتقادات مردم و مقبولات مردم و هماوردطلبی با نظام جمهوری اسلامی است.
معاون استاندار فارس، محدودسازی امسال برای حضور مردم در کنار مقبره کوروش را ناشی از بررسیهای همهجانبه و اشراف بر تهدیدات و مسائل امنیتی دانست و خاطرنشان کرد: ما ممنوعیتی برای حضور افراد در پاسارگاد ایجاد نکردیم، بلکه محدودیتهایی اعمال شد تا جریان نفاق همسو شده با سلطنتطلبها که شاید همه طیفهای سلطنتطلبان را هم شامل نمیشد، به اهداف خود دست پیدا نکنند.
پژوهش جهرمی با تأکید براینکه برخی از گروهها و افراد مخالف با نظام جمهوری اسلامی نیز از رفتارها و حرکتهای هنجارشکنانهای که هفتم آبان سال 95 در پاسارگاد حادث شد، برای تاختن بر ایران اسلامی و تفکر شیعه، سوءاستفاده کرده و میکنند، گفت: ممکن است موضوع کوروش و پرداختن به این شخصیت، مخالفانی هم داشته باشد؛ کوروش یک شخصیت تاریخی و اجتماعی است که در این حوزه باید به او پرداخته شود، اما برخی مخالفان تصور میکنند پرداختن به این شخصیت با جریان اسلامگرایی تقابل دارد. معاون استاندار فارس، ایجاد حصار دور آرامگاه کوروش را بهدلیل حفاظت بهتر از این بنای تاریخی عنوان و تاکید کرد: سال گذشته بخشی از شیشههای سکوریت حفاظتی دور آرامگاه تخریب شده بود و ایجاد حصار برای حفاظت بود تا امکان دسترسی به بنای آرامگاه کم شود. وی با یادآوری اینکه خوشبختانه بعد از روز هفت آبان هم مردم به فراخوانهای انجام شده برای تجمع در پارکها و میادین مختلف اعتنایی نشد و هیچ رویدادی را شاهد نبودیم، گفت: ما اعتقاد داریم بزرگداشت کوروش را باید مانند سایر شخصیتهای بزرگ ایرانی و البته در جایگاه خودش، دیده و دنبال کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس با تصریح اینکه در جمهوری اسلامی ایران هیچ یک از مسئولان با کوروش مخالفتی نداشته و ندارند، تصریح کرد: باید حساب کوروش و پاسارگاد را از جریان معاند و اپوزیسیون جدا کرد. کوروش به عنوان یک فرد ایرانی موحد و شخصیتی تاریخی و تأثیرگذار، مورد تأیید همه افراد درون نظام جمهوری اسلامی قرار دارد و هیچ کس مخالف این شخصیت نیست.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

حامد جیرودی
این روزها اخبار بسیار خوبی از رشد ورزش بانوان ایران به گوش میرسد و هر بار یکی از بانوان ورزشکار ایرانی یا یک تیم بانوان در رشتههای مختلف در مسابقات بینالمللی باعث بلندآوازه شدن نام ایران میشوند. آخرین نمونه آن تیم سپک تاکرای بانوان کشورمان است که شنبه با شکست برابر تیم قدرتمند تایلند در مرحله نیمه نهایی جام جهانی 2017 برای نخستین بار به مقام سوم دست یافت. تیم استان مرکزی که به عنوان تیم بانوان ایران به هند رفته بود، در حالی در جام جهانی شرکت کرد که سرمربی خود رویا جعفری را هم به همراه نداشت اما بانوان سپک تاکرا کاری کردند کارستان و با خود تحفه ارزشمندی از سرزمین عجایب به ارمغان آوردند که نوید روزهای بهتر را میدهد. این موضوع باعث شد به سراغ مسئولان، مربیان و بازیکنان تیم بانوان سپک تاکرا برویم و آنها که هند هستند و امروز به کشور بازمیگردند، در گفت و گوهای خود با خبرنگار «ایران»، از شرایط خود در این رقابتها صحبت کردند.
مرادی، سرپرست تیم اعزامی به جام جهانی هند و مدیر تیمهای ملی: بهترین رتبه تیمی تاریخ ورزش بانوان را به دست آوردیم
مسابقات جام جهانی هند در دو بخش آقایان و بانوان برگزار شد. این مسابقات از معتبرترین مسابقاتی هستند که در رشته سپک تاکرا در جهان برگزار میشود. تیم بانوان کشورمان با حضور خانمها معصومه بهزادی، مریم مرادمنش و ریحانه راهزانی که هر 3 از ورزشکاران خوب استان مرکزی هستند، در این مسابقات حضور پیدا کردند و خوشبختانه برای نخستنین بار در تاریخ سپک تاکرای ایران، موفق شدند عنوان سوم این رقابتها را در میان 12 تیم برتر مسابقات کسب کنند. نکته قابل توجه این است که بنده به شخصه به یاد نمیآورم که یکی از تیمهای گروهی بانوان در مسابقات جام جهانی در یک رشته ورزشی روی سکو برود و مدال کسب کند. بازیهای باکیفیتی که بازیکنان تیم ایران به نمایش گذاشتند، باعث تحسین مسئولان فدراسیون جهانی سپک تاکرا شد و تحسین سرمربیان تیمهای معتبری مثل تایلند و ویتنام را هم در پی داشت. این مدال نوید روزهای بهتری برای بانوان ایران در بازیهای آسیایی 2018 جاکارتا میدهد.
فدراسیون انجمنهای ورزشی که سپک تاکرا به عنوان یکی از رشتههای زیرمجموعه این فدراسیون فعالیت میکند، حمایتهای خوبی از این رشته داشته و همدلی خوبی میان اعضای انجمن سپک تاکرا وجود دارد و با این شرایط معتقدم سپک تاکرا جزو رشتههایی است که در بازیهای آسیایی جاکارتا صاحب مدال خواهد شد،البته باید از زحمات سرکار خانم جعفری، سرمربی تیم هم تشکر ویژهای داشته باشیم؛ هر سه ورزشکاری که در مسابقات حضور داشتند، از شاگردان ایشان هستند و عملکرد خوب و درخشان شان باعث شده تا این نتیجه برای نخستین بار در تاریخ سپک تاکرای ایران کسب شود.
یلدا قاسمی؛ نایب رئیس بانوان سپک تاکرا و عضو کمیته جهانی بانوان: دست به جوانگرایی زدهایم
این تیمی که در مسابقات جام جهانی هند شرکت کرد، تیم استان مرکزی بود که به عنوان نماینده ایران در این رقابتها حضور داشت. سرمربی تیم خانم رویا جعفری است که نتوانست همراه تیم باشد و ما خانم بهناز احمدنیا که از مربیان جوان و با انگیزه است را برای کسب تجربه و به عنوان نماینده انجمن راهی این مسابقات کردیم. ضمن اینکه خانم شهرزاد سلیمانی را هم به عنوان داور ایرانی در این رقابتها داشتیم. ما در انجمن دست به جوانگرایی زدهایم. ریحانه راهزانی 15 ساله، معصومه بهزادی 20 ساله و مریم مرادمنش 23 ساله هستند که برای نخستین بار توانستند به این مقام برسند. من 14 سال است که در سپک تاکرا فعالیت دارم و 7 سال است که نایب رئیس بانوان هستم و این نخستین اعزام تیم بانوان ما از سال 89 بود. 27 آذر مسابقات جهانی تایلند را در پیش داریم که ایران در آن مسابقات در سید B قرار دارد اما با نتایج خوبی که کسب شده، امیدوارم بتوانیم به سید A صعود کنیم.
رویا جعفری، سرمربی بانوان سپک تاکرا: تمام نکاتی را که لازم بود به آنها گفته بودم
متأسفانه من به دلیل مشکل شخصی که برایم به وجود آمده بود، نتوانستم در این مسابقات تیم را همراهی کنم،اما خانم احمدنیا همراه تیم بود و من هم تمام نکاتی را که لازم بود به آنها گفته بودم و با بچهها هم در ارتباط بودم. تیم ما در این رقابتها ابتدا هند و سپس سریلانکا را با نتیجه 2 بر صفر شکست داد و در ادامه هم 2 بر صفر به مالزی و تایلند باخت. تایلند بهترین تیم سپک تاکرای جهان را در اختیار دارد و بین 12 تیم حاضر در این رقابتها هم حرف اول را میزد، اما ما در نخستین مصافمان با نتیجه قابل قبول 21 - 14 و 21 - 13 دو ست را واگذار کردیم که با توجه به نخستین رویاروییمان، نتیجه بسیار خوبی است.
نکتهای که باید بگویم، این است که این تیم اصلی بانوان ایران نیست و تیم استان مرکزی بود اما هر 3 بازیکن ملیپوش هستند و در تیم اصلی ایران عضویت دارند. این اتفاق طبیعی است و گاهی بهترین تیم استانی به عنوان نماینده ایران به مسابقات بینالمللی اعزام میشود. مانند تیم پسران زنجان که چند وقت پیش در مسابقات حضور پیدا کرده بود، البته تیم آقایان ما در جام جهانی بین 6 تیم برتر قرار گرفت اما عنوان سومی تیم خانمها برای نخستین بار به دست آمد و بسیار با ارزش است. عملکرد بچههای ما به حدی خوب بود که سرمربی تیم تایلند هم از آنها حسابی تعریف کرد. معصومه بهزادی به عنوان اسپکر، مریم مرادمنش که پاسور بازی میکند و ریحانه راهزانی که سرور یا همان سرویس زن است، بسیار خوب بازی کردند. ما حالا مسابقات جهانی تایلند را در پیش داریم که سطح آن از جام جهانی پایینتر است. جام جهانی هر 2 سال یک بار برگزار میشود، سید بندی ندارد و ممکن است با همه تیمهای قدرتمند بازی کنیم اما در مسابقات جهانی سیدبندی وجود دارد و امیدوارم که در آن مسابقات هم به موفقیت برسیم.
گـپ
ریحانه راهزانی: بدون هیچ استرسی بازی کردیم
من 5 سال است که سپک تاکرا بازی میکنم و 2 سال هم هست که عضو تیم ملی ام. خوشبختانه ما در جام جهانی که در هند برگزار شد، شرایط خوبی داشتیم. با این که تیمهای قدرتمندی در این رقابتها حضور داشتند، ما بازی خودمان را بدون هیچ استرسی انجام دادیم. ما در این مسابقات با تیمهای هند، سریلانکا، مالزی و تایلند مسابقه دادیم که موفق شدیم بازیهای خوبی انجام دهیم و در نهایت هم مقام سوم جهانی را کسب کنیم.
مریم مرادمنش: موفقیت در این مسابقات، پل صعود به آینده است
خیلی خوشحالم که توانستیم در مسابقات جام جهانی برای نخستین بار شرکت کنیم و عملکرد خیلی خوبی هم داشته باشیم. سطح مسابقات خیلی بالا بود و ما توانستیم تجربه بسیار خوبی را از حضور در این مسابقات به دست بیاوریم و امیدوارم موفقیت در این مسابقات، پلی باشد برای حضور در مسابقات بعدی و موفقیت در آنها. البته باید از مربی عزیزم سرکار خانم رویا جعفری تشکر کنم که تا آخر عمرمان مدیون زحمات ایشان هستیم و امیدوارم توانسته باشیم ذرهای از زحمات شان را جبران کرده باشیم.
معصومه بهزادی: به خودمان ایمان کامل داشتیم
من 6 سال است که عضو تیم ملی هستم و کاپیتان تیم در این مسابقات بودم. خیلی خوشحالم که به عنوان نماینده کشورم در این مسابقات شرکت کردم. مقام سومی که به دست آوردیم خیلی خوب بود و واقعاً قدرتمند ظاهر شدیم، البته کسی از ما توقع مدال و سکو نداشت ولی به خودمان ایمان کامل داشتیم که میتوانیم ،چون تمرینات خوبی داشتیم و با آمادگی به مسابقات رفتیم. امیدوارم بتوانیم در آینده نتایج بهتری کسب کنیم و درکل خیلی خوشحالم که باعث خوشحالی هموطنانم شدم. با عملکردی که در این مسابقات داشتیم، این نوید را به خودم و هم تیمیهای خوبم میدهم که حتماً در مسابقات جهانی تایلند هم میتوانیم نتایج خوبی بگیریم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نگاهی حقوقی به وضعیت کولبران را نیز در صفحه 15 بخوانید
فرناز قلعه دار
هم قاچاق می برند و هم باید حمایت قانونی شوند؛ این چالش کار و کسبی غیر رسمی به نام کولبری است که به دلایل مختلف اقتصادی، جغرافیایی، اجتماعی و سیاسی درگذر سالها تبدیل به شغلی شده است که هزاران نفر از ساکنان غرب کشور و بویژه استانهای کردستان ، کرمانشاه و آذربایجان غربی را بسوی خود کشانده. شغلی که در یک کلام از سر اجبار و تنگنای روزگار شاغلان را در بند خود می کند و هزار مسأله از این وابستگی معیشتی پدیدار می شود.سالهاست که در مناطق مرزی ایران کولبران یا بر اثر تیراندازی مأموران مرزبانی کشته میشوند یا به خاطر سقوط به دره و ریزش بهمن و سرمازدگی جان میبازند. آنها هم که از این خطرات جان سالم به در میبرند بعد از چند سال بر اثر آسیبهای بدنی شدید ناشی از حمل بارهای سنگین دچار بیماریهای مختلف شده و زمین گیر میشوند. در هیچ جای قانون کشورمان از کولبری بهعنوان یک شغل قانونی سخن به میان نیامده است اما طبق آمارها حدود 50 تا 60 هزار نفر در مرزهای ایران از این راه امرار معاش میکنند. طبیعی است که وقتی شغلی قانونی تلقی نشود از هیچ حمایت قانونی نیز برخوردار نخواهد شد. هر چند پس از حادثه مرگ چهار کولبر در اثر سقوط بهمن سال گذشته در منطقه سردشت، رهبر معظم انقلاب حساب کولبری را از قاچاقچیان جدا کرد و خواهان رسیدگی به وضعیت این قشر از جامعه و خانوادههای آنان شد و نمایندگان مجلس نیز طرح دو فوریتی ساماندهی کولبران را مطرح کردند اما با گذشت نزدیک به یک سال هنوز اقدام مؤثری در این باره انجام نشده است و همچنان شاهد مرگ و میر این افراد در مناطق مرزی هستیم.
عبدالرضا عزیزی – رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی - درباره اقدامهای کمیسیون برای حمایت از کولبران به «ایران» میگوید: وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی قول دادند که همه کولبران را بیمه کنند و وقتی قول داد خودشان نیز تأمین اعتبار خواهند کرد و نیازی به قانون جدید در این باره نیست. ما نیز بهعنوان نمایندگان مردم در مجلس پیگیریهای لازم را انجام داده و از این امر حمایت کردیم و اگر کوتاهی مشاهده شود وارد خواهیم شد. در کمیسیون اجتماعی دکتر رسول خضری - نماینده پیرانشهر- مسئول پیگیری وضعیت کولبران هستند و با جدیت این موضوع را دنبال میکنند.
محمد رضا رستمی – مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر- که مسئول بیمه کولبران است در این باره به «ایران» میگوید: بعد از دستور وزیر کار اقدامهای اولیه برای ساماندهی وضعیت بیمه کولبران آغاز شد و تاکنون 750 کولبر را در استان آذربایجان غربی بیمه کردهایم. براساس قانون برای بیمه این افراد باید استانداری در ازای هر نفر مبلغی را به ما پرداخت کند و بقیه پول بیمه را نیز خود کولبران باید بپردازند. به گفته دکتر رستمی این بیمه همانند قوانین بیمه عشایری است بهعنوان مثال اگر کسی فوت کند به شرط آنکه یک سال سابقه بیمه داشته باشد به خانوادهاش حقوق پرداخت میشود یا بعد از 15 سال این افراد میتوانند بازنشسته شوند و در کل تمامی قوانین بیمه کشاورزان و عشایر برایشان اجرا میشود.
ایجاد اقتصاد سفید در مرزها
هر چند بیمه کردن کولبران امری پسندیده و مهم است اما با توجه به اینکه تاکنون یک سیام این افراد نیز موفق به دریافت بیمه نشدهاند به نظر میرسد در این بخش هم مشکلات زیادی وجود دارد.
ناهید تاجالدین – عضو کمیسیون اجتماعی مجلس - در این باره به «ایران» میگوید: متأسفانه کولبری درگذار زمان تبدیل به یک نهاد شغلی شده است به عبارتی دیگر امروزه یک رفتار شغلی مستمر به نام کولبری وجود دارد و در استان های مرزی نهادینه شده است.
آمار پروندههای تشکیل شده قاچاق در استانهای کشور نشان میدهد استانهای مرزی بیشترین پروندههای قاچاق کالا را به خود اختصاص دادهاند، در این میان استانهای آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، هرمزگان و کردستان نزدیک به 60 درصد آمار پروندههای قاچاق در کل کشور را دارا هستند و خواسته یا ناخواسته امروز کولبری بر مبنای قاچاق کالا شکل گرفته و این ناشی از عوامل متعددی است.
نماینده مردم اصفهان با تأکید بر اینکه تا زمانی که شرایط اقتصاد سفید در مرزها مهیا نشود در این مناطق شاهد رواج اقتصاد سیاه و پدیده قاچاق کالا خواهیم بود میافزاید: متأسفانه معیشت حدود 65 تا 68 هزار نفر از هموطنانمان در سه استان غربی کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی و همچنین استان سیستان و بلوچستان، از راه اقتصاد سیاه میگذرد. این در حالی است که در چارچوب ماده 25 قانون برنامه ششم توسعه، دولت مکلف به اصلاح قوانین در راستای احصا و سالم کردن محیط کسب وکار شده است. از طرف دیگر در ماده 121 قانون برنامه ششم، مشارکت دهی مرزنشینان در طرحهای اقتصادی وامنیتی پیشبینی شده است که این میتواند منجر به کاهش پدیده کولبری شود چون عمدهترین دلایل کولبری توسعه نیافتگی مناطق مرزی است که موجب تشدید نابرابریهای منطقهای شده است.
تاجالدین، ضعف سرمایه گذاری در مناطق مرزی را که منجر به توسعه نیافتگی، افزایش بیکاری و کاهش فرصتهای اشتغال شده از مهمترین دلایل تشدید پدیده کولبری دانسته و میگوید: ما میتوانیم از منابع معدنی و کشاورزی شهرهای مرزی استان کردستان با استفاده از نیروی کار محلی برای توسعه صادرات استفاده کنیم یا در این مناطق توسعه تعاونیها و بازارچههای مرزی را به منظور استفاده از بازار مصرف کشورهای همسایه داشته باشیم.
وی میافزاید: با پیگیریهای کمیسیون اجتماعی مجلس، نمایندگان و مسئولان استانهای مرزی و تأمین منابع بیمه کولبران، کار بیمه 16 تا 18 هزار کولبر در استان آذربایجان غربی آغاز شده و تفاهمنامه تأمین منابع مالی بیمه کولبران، هشتم تیر ماه امسال به امضا رسید و فرآیند بیمه کولبران همزمان از همان تاریخ آغاز شده است. سهم کولبران از این حق بیمه، فقط 5 درصد است و مابقی حق بیمه به عهده نهادهایی چون استانداری، دولت، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان و عشایر هرکدام به میزان 20 درصد و وزارت تعاون خواهد بود که قراراست بیمه کولبران شامل بیمه درمانی، دیه، از کارافتادگی، مستمری و بازنشستگی باشد، در این بیمه 15 سال سابقه کار یا 65 سال سن را از جمله شرایط بازنشستگی کولبران اعلام میکند. بتدریج و با تعیین تکلیف منابع مالی بیمه کولبران سایر استانهای مرزی نیز محقق خواهد شد. وی یکی از مهمترین اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از مرگ کولبران در اثر تیراندازی را قرارگرفتن آنها تحت نظارت هنگ مرزی عنوان کرده و میگوید: در حال حاضر اغلب جمعیت 18هزار نفری کولبران آذربایجان غربی تحت نظارت هنگ مرزی هستند و برای آنها دفترچه بیمه و کارت کولبری در حال صدور است که این امر برای سایر استانهای مرزی نیز بتدریج اتفاق میافتد.
وضعیت دردناک مردم مناطق مرزی
شهاب نادری – نماینده مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی - در حالی که مشکلات مردم مناطق مرزی را بسیار زیاد میداند به «ایران» میگوید: درد دلهای مردم در مناطق مرزی زیاد است در این مناطق زیرساختهای لازم برای اشتغالزایی وجود ندارد نه کارخانهای هست نه بازار کسب و کار قانونی رونقی دارد بنابراین مردم مجبورند برای امرار معاش خود و خانواده شان به کولبری روی بیاورند. وی در این باره میافزاید: ناگفته نماند که کولبری شغلی تعریف شده است و بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب قاچاق محسوب نمیشود. بلکه این افراد برای امورات زندگی خودشان ناچارند با زحمتی زیاد اقدام به حمل اجناس سنگین کنند که علاوه بر تبعات اقتصادی و امنیتی حتی باعث میشود در سنین پیری دچار مشکلات بدنی شدید شوند.
نماینده مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی در ادامه میگوید: بیتردید اگر مردم این مناطق منبع درآمدی داشته باشند هرگز حاضر نمیشوند به کولبری روی آورند و این بارهای سنگین را در راههای صعب العبور و خطرناک حمل کنند. مسیرهایی که خودروها نیز نمیتوانند آن را به سلامت طی کنند. به عقیده بنده دولت باید به مناطق مرزی توجه بیشتری داشته باشد هم از نظر امنیتی وهم برای نگه داشتن مرزنشینان در آن مناطق چرا که بیکاری یک جوان در نقطه صفر مرزی میتواند مشکلات امنیتی ایجاد کند اما یک جوان بیکار در جایی مانند تهران آسیب اجتماعی تلقی میشود. نادری همچنین با اشاره به اینکه کولبران فقط حملکننده بار هستند و از قانونی و غیرقانونی بودن بارها اطلاعی ندارند میگوید: افرادی که به کولبران مراجعه میکنند در ازای مبلغی پول از آنها میخواهند بار را حمل کنند. این در حالی است که صاحب بار در برج خود راحت نشسته است اما کولبر باید جانش را در مقابل مبلغی اندک به خطر بیندازد. ما برای ساماندهی این افراد در مجلس طرحی دادهایم که امیدوارم مرکز پژوهشهای مجلس روی آن کار کارشناسی انجام دهد. اگر طرح ساماندهی مرزها به نتیجه برسد کولبران نیز ساماندهی میشوند. این وظیفه ما نمایندگان است که از این افراد حمایت کنیم و برای آنها حق بیمه و کارت شناسایی صادر شود. وی در مورد کولبرانی که از سوی مأموران مرزبانی کشته میشوند نیز میگوید: در این پروندهها مدعی العموم یعنی دادستان منطقه میتواند پرونده را پیگیری کند و اجازه ندهد خانواده این افراد زیان ببینند. هر چند که بحث ورود و خروج غیر قانونی از مرز نکته مهمی است اما مرزبانان با توجه به شناختی که از منطقه دارند میدانند که این کولبران در چه نقاطی فعالیت دارند و قرار نیست به خاطر حمل و ورود چند حلقه لاستیک از مرز یا اجناس دیگر جان انسانی را گرفته و خانوادهای را داغدار کنند. این افراد برای ادامه زندگی مجبور به این کار هستند و از مرزبانان میخواهیم که حداقل در نحوه شلیک و تیراندازی به افراد نکات لازم را رعایت کنند و با کشتن این افراد زحمتکش برای رسانههای بیگانه خوراک درست نکنند.
اما در همین رابطه یکی از کارشناسان وزارت کشور در حوزه مبارزه با قاچاق نیز درباره طرح ساماندهی کولبران از سوی دولت به «ایران » میگوید: پس از آنکه دولت بحث اهتمام به وضعیت معیشت مرزنشینان و مبارزه جدی با قاچاق کالا در استانهای مرزی را مطرح کردند، از آنجا که 4 استان کشور درگیر موضوع کولبری بودند بهدلیل این سیاستها با همکاری دستگاههای اجرایی از جمله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گمرک و وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال گذشته آییننامهای تهیه کرده و به دولت دادیم که پس از بررسیهای کارشناسی منجر به صدور آییننامه ساماندهی مبادله کالا در بازارچههای موقت مرزی شد که در حال حاضر تعدادی از کولبران دارای کارت در این بازارچهها فعالیت میکنند. فرآیند شناسایی کولبران نیز از سوی فرمانداریها صورت میگیرد و با شرایط جدید کارت الکترونیک مرزنشینان توسط سازمانهای صنعت و معدن استانها صادر میشود.
بررسی ابعاد حقوقی کولبرها
حقوقدانان معتقدند کولبری نمونه بارز تبعیض و نقض حقوق شهروندی است. کسانی که مجبورند کولبری کنند تا بتوانند خود و خانواده شان زنده بمانند. آنها مواد مخدر حمل نمیکنند اما بارشان قاچاق محسوب میشود. باری که متعلق به دیگری است و آنها فقط حملش میکنند اما خطراتش مال آنهاست.
محمد رضا آرامش – وکیل دادگستری – در این باره به «ایران» میگوید: کولبرها افرادی هستند که برای کسب درآمد مجبور به حمل اجناسی بین دو طرف خطوط مرزی هستند و در قبال این حمل و نقل دستمزد ناچیزی دریافت میکنند. سن کولبران بهطور معمول بین ١٣ تا ٦٠ سال است. در این میان کودکان کولبر بیش از همه متحمل ضرر و زیان میشوند. بهطور کلی کولبران فاقد هر نوع صنف حمایتی بوده و جدای از تحمل فشار فیزیکی بالا در اثر حمل کالا در مسافت طولانی که منجربه آسیب جسمی خطرناک میشود به علت نداشتن پوشش بیمهای و نبود مراکز درمانی در این مسیر و ناتوانی مالی در درمان دچار معضلات جسمی زیاد شده و دوره کودکی آنان به دورهای پر از درد و ستم تبدیل می شود. این در حالی است که با استناد به ماده 4 منشور حقوق شهروندی حق کودکان است که از بهره کشی و تبعیض مصون و از حمایت اجتماعی متناسب برخوردار باشند. با توجه به قانون اساسی کشور ایران حق حیات و حق شهروندی حقی است که پذیرفته شده و به هیچ عنوان نمیتوان آن را از افراد سلب کرد.
این حقوقدان در ادامه میگوید: شغل کولبری طبق قانون به رسمیت شناخته نشده است بلکه مسألهای به نام مرزهای اصلی وجود دارد که در آن تجارت انجام میپذیرد و در قانون افرادی بهعنوان انتقال دهنده کالا شناخته میشوند که مشروط بر داشتن کارت تردد میتوانند اقدام به انتقال کالا از محورهای مرزی کنند این مهم در چند سال گذشته شروع شده است ولی نتوانسته آنچنان مؤثر واقع شود. با توجه به موارد فوق که قانون، کولبری را به رسمیت نمیشناسد باید گفت که با توجه به تعریف قاچاق در قانون که کلمه قاچاق را به انتقال هر نوع کالا از مبادی مرزی غیررسمی، خارج از مجموعه حاکم بر نظام اقتصادی تعریف میکنند، باید گفت شخصی که خارج از تعریف فوق در مرزهای کشور اقدام به کولبری میکند فعالیت وی قاچاق محسوب میشود. آرامش معتقد است: به رسمیت شناخته نشدن این شغل از سوی قانون سبب میشود که چنین شغلی مورد حمایتهای قانونی نیز قرار نگیرد و بالطبع برای مرزنشینان شاغل به کولبری و خانوادهشان هیچ پشتیبانی وجود نداشته باشد. از طرفی وجود مصائبی که در حوزه فعالیت کولبری وجود دارد سبب شده هر ساله آمار قربانیان این شغل افزایش یابد که این تلفات اغلب به خاطر وجود سرما، شلیک نیروهای مرزی و... است.
این وکیل دادگستری در ادامه با تأکید بر اینکه اگر کولبری را جرم هم بدانیم شلیک به کولبران به قصد کشتن آنها مجاز نیست میگوید: مأموران باید قانون به کارگیری اسلحه را رعایت کنند تا حداقل از آمار کشته شدن کولبران که افراد بیخطری برای مرزبانان محسوب میشوند کاهش یابد. متأسفانه فقدان کارشناسی دقیق حقوقی و اقتصادی، نبود نهادهای مدنی فعال در این زمینه، وجود معضل بیکاری در میان مرزنشینان و تعیین تکلیف نشدن این موارد از سوی قانون سبب شده که تعداد کولبران هر ساله افزایش پیدا کند. بدیهی است در صورت وجود یک سیستم نظارتی دقیق بر مرزهای کشور و کاهش معضل بیکاری در مناطق مرزی تا حدود زیادی میتواند به حل این مسأله کمک کند.
عبدالرضا عزیزی: وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی قول دادند که همه کولبران را بیمه کنند و وقتی قول دادند خودشان نیز تأمین اعتبار خواهند کرد و نیازی به قانون جدید در این باره نیست
شهاب نادری: کولبری شغلی تعریف شده است و این افراد برای امور زندگی خودشان ناچارند با زحمتی زیاد اقدام به حمل اجناس سنگین کنند
محمدرضا رستمی: قوانین بیمه کولبری همانند قوانین بیمه عشایری است بهعنوان مثال اگر کسی فوت کند به شرط آنکه یک سال سابقه بیمه داشته باشد به خانوادهاش حقوق پرداخت میشود
ناهید تاجالدین: متأسفانه کولبری درگذر زمان تبدیل به یک نهاد شغلی شده است به عبارتی دیگر امروزه یک رفتار شغلی مستمر به نام کولبری وجود دارد و در استان های مرزی نهادینه شده است
محمدرضا آرامش: شغل کولبری طبق قانون به رسمیت شناخته نشده است و در قانون افرادی هستند که مشروط بر داشتن کارت تردد میتوانند اقدام به انتقال کالا از محورهای مرزی کنند

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمد علیخانی
رئیس کمیسیون عمران
شورای شهر تهران
دیدار اعضای شورای شهر تهران و شهردار با ریاست محترم جمهوری جدا از محتوا، نویدبخش آغاز فصلی جدید در همکاری و همراهی مسئولان برای رفع مشکلات پایتخت ایران اسلامی است.
یافتن چاره برای مشکلات گسترده کلانشهر تهران
و تلاش جهت حل این مسائل، محتاج توان و پشتوانهای ملی است. تهران پایتخت کشوری پهناور است که امروز همه ایرانیان با آن سر و کار دارند و از همین رو معضلات تهران، مشکل همه اهالی ایران زمین است.
دیدار اعضای شورای شهر تهران با دکتر روحانی از آن جهت دارای اهمیت است که رفع بسیاری از مشکلات، نیازمند همکاری میان بخشی با سایر قوا و دستگاههای کشور است. در شرایطی که باوجود دستاوردهای ارزشمند برجام بهدلیل کاهش چشمگیر قیمت نفت نسبت به دورههای قبل، درآمدهای نفتی دولت
در کنار مالیات، نمیتواند پاسخگوی همه نیازها باشد، ایجاد منابع جدید درآمد برای تهران از ضروریترین اولویتهاست. شورای پنجم تهران از ابتدای فعالیت خود بهدنبال استفاده حداکثری از ظرفیت ایجاد شده در فضای تعامل دولت، مجلس و شورای شهر جهت خدمت بود. درخواست دیدار با رهبر معظم انقلاب و پس از آن سران سه قوه از سوی شورای پنجم تهران، بهعنوان نخستین برنامه برای نیل به این هدف معین گشت. دیدار با ریاست جمهوری پس از ملاقات اخیر با ریاست مجلس شورای اسلامی، امیدهای بسیاری را ایجاد و چشمانداز روشنی را ترسیم نمود. تأکید رئیس شورای شهر تهران و رؤسای کمیسیونهای شورا بر حل مشکلاتی مانند ترافیک و آلودگی هوا، معضلات اجتماعی، بافت فرسوده و...
در این جلسه وزین از سوی دکتر روحانی مورد تأیید قرار گرفت.
نگاه کارشناسی و آیندهنگر رئیس جمهوری محترم در حوزه مسائل کلان و خرد مدیریت شهری و همخوانی نگاه دولتمردان و اهالی شورای پنجم
در حوزههایی مانند حقوق شهروندی، حرکت در چارچوب قانون و... میتواند بستر همافزایی مضاعفی در مسیر حل مشکلات را فراهم آورد. توصیههای مطرح شده در این نشست صمیمی و فارغ از تکلفهای مرسوم پیرامون توسعه
حمل و نقل ریلی و افزایش زیرساختهای تفریحی، رفاهی و گردشگری
در تهران در کنار احیای ارزشهای شهری و معماری و حفظ سنتها و ریشهها در عمران شهری، نشان از اتفاق نظر سازنده قوه مجریه و تصمیمسازان
و تصمیمگیران عرصه مدیریت شهری تهران داشت. بی شک تداوم
این جلسات و نیز افزایش ارتباط و تعامل فراگیر مسئولان میتواند در میدان فراخ خدمت، مبارزه با آفاتی چون فساد، اصلاح امور و نواقص، افزایش رضایتمندی عمومی و تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی که همانا تثبیت و تحکیم قانونمداری و حقطلبی، حفظ اخلاق و عزت و...، راهگشا و مؤثر باشد انشاءالله

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مدیر درمانگاه عمود 1080مرکز دارویی درمانی هلال ایران از ارائه خدمات درمانی رایگان به زوار ایرانی و خارجی در درمانگاههای بین راهی هلال احمر در مراسم اربعین خبر داد. محمد رضا بهرامی در گفتوگو با ایرنا افزود:
کادر درمانی هلال احمر در ایام اربعین در خدمت زوار همه کشورها است
که نمونه آن ارائه خدمات درمانی به زوار نیجریه، کنیا و تانزانیا در درمانگاه بینراهی نجف تا کربلا است. وی گفت: کاروان پیادهروی 150 نفره از کشورهای کنیا و تانزانیا که راهی کربلا بودند، به درمانگاه مستقر در عمود 1080 مراجعه کردند، تعدادی از زوار این کاروان مبتلا به گرفتگی عضلات، سرماخوردگی و تاول پا شده بودند که پس از انجام اقدامات اولیه و معاینه، تحت درمان قرار گرفتند. به گفته بهرامی، کاروان زائران کشور نیجریه نیز با مراجعه به این درمانگاه
از خدمات این پایگاه درمانی بهرهمند شدند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رئیس جمهوری در پیامی انتخاب نخستوزیر نیوزیلند را تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که روابط دو کشور بیش از پیش توسعه یابد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، در پیام تبریک حجتالاسلام حسن روحانی خطاب به «سرکار خانم جاسیندا آردرن» آمده است: انتخاب سرکار عالی بهعنوان نخستوزیر نیوزیلند را صمیمانه تبریک میگویم. ضمن آرزوی موفقیت برای شما در این مسئولیت مهم، امیدوارم با توجه به اراده سیاسی و تلاش و همت مقامات عالیرتبه دو کشور، روابط تاریخی فیمابین بیش از پیش توسعه و تعمیق یابد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

در انفجاری انتحاری در عدن معاون مدیر امنیتی این استان جنوبی یمن زخمی و یکی از همراهان وی کشته شد. به گزارش النشره یک عامل انتحاری با کمربند انفجاری أبو مشعل الکازمی را با یورش به ساختمان امنیتی هدف قرار داد. تصور میشود عامل انتحاری وابسته به داعش باشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مسئولان اطلاعاتی در اسرع وقت عاملان جنایت را شناسایی و مجازات کنند
رئیس جمهوری در پیامی شهادت مظلومانه هشت نفر از مرزبانان غیور نیروی انتظامی در منطقه مرزی چالدران به دست اشرار کوردل و ایادی ترور و خشونت را تسلیت گفت و از مسئولان اطلاعاتی و امنیتی خواست در اسرع وقت و با پیگیری و اقدامات قاطع، عاملان این جنایت دردناک را شناسایی و مجازات کنند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، متن پیام حجتالاسلام حسن روحانی به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُواالله عَلَیهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَى نَحْبَهُ وَ مِنْهُم مَّن ینتَظِرُ وَ مَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا
در آستانه اربعین حسینی، شهادت مظلومانه هشت نفر از مرزبانان غیور نیروی انتظامی در منطقه مرزی چالدران به دست اشرار کوردل و ایادی ترور و خشونت، باعث تألم خاطر ملت بزرگ ایران شد. اینجانب ضمن تسلیت شهادت این عزیزان از مسئولان اطلاعاتی و امنیتی میخواهم در اسرع وقت و با پیگیری و اقدامات قاطع، عاملان این جنایت دردناک را شناسایی و مجازات کنند.
از درگاه خداوند متعال برای این شهدای گرانقدر علو درجات و همجواری با شهدای کربلا و برای خانوادههای محترم آنان صبر و اجر مسألت دارم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دادستان کل عربستان اعلام کرد تکمیل نخستین مرحله از بازجویی شاهزادگان و وزیران بازداشتی، باید به صورت سری انجام شود. به گزارش ایرنا به نقل از المیادین، «شیخ سعود المعجب» دادستان کل عربستان با اعلام این خبر افزود: افراد بازداشتی متهم به فساد، به طور مفصل مورد بازجویی قرار گرفتهاند. اما تکمیل نخستین مرحله از تحقیقات به شکل سری و برای عدم فرار از عدالت، ضرورت دارد.
دادستان کل عربستان تصریح کرد: آنچه در چهارم نوامبر (13 آبان) صورت گرفت (بازداشت افراد متهم به فساد)، تکمیل نخستین مرحله از مبارزه با فساد است.
کمیته عالی موسوم به «مبارزه با فساد» عربستان که شنبه با دستور «ملک سلمان»، شاه سعودی و به ریاست پسر وی، «محمدبن سلمان»، ولیعهد این کشور تشکیل شد، در نخستین اقدام 51 نفر از شاهزادگان و وزیران سابق و فعلی و نیز شماری از سرمایه داران و تجار سعودی را بازداشت کرد. در میان شاهزادگان بازداشت شده نامهایی همچون متعب عبدالله بن عبدالعزیز (وزیر برکنارشده گارد ملی)، ولیدبن طلال بن عبدالعزیز (سرمایه دار معروف) مدیر شرکت سرمایهگذاری القابضه، ترکی بن عبدالله بن عبدالعزیر امیر پیشین منطقه ریاض دیده میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رضا نصری
حقوقدان بین الملل
وقتی فضای عمومی [بویژه فضای کسب و کار]
در کشورهای مختلف با یک «عامل منفی خارجی» مواجه میشود، معمولاًَ اولین واکنش دولتمردان
و چهرههای شاخص جامعه، تلاش برای آرامسازی و عادیسازی آن فضا به منظور خنثیسازی حداکثری تبعات آن عامل خارجی است. اما در ایران، بویژه
در مواجهه با اقداماتی که در ایالات متحده امریکا علیه کشور صورت میگیرد، بخشی از بازیگران صحنه سیاسی و رسانهای، به جای آرام کردن فضای عمومی،
به تهییج آن و ایجاد التهابهای تصنعی میپردازند. طبیعتاً، تهییج محیط نیز
به نوبه خود به تشدید تبعات آن عامل منفی منجر میشود.
بعد از حملات ۱۱ سپتامبر، با وجود سنگینی و اهمیت آن حادثه [در حالی که ارکان بهظاهر مستحکم امنیتی، سیاسی و اقتصادی ایالات متحده
بعد از ۵۰ سال ثبات ناگهان متزلزل شده بود] «قوه مدبره» امریکا واکنش جالبی از خود نشان داد. رئیس جمهوری و چهرههای شاخص و نمادین آن کشور، در اولین اظهارات عمومی خود بعد از حادثه، مردم را به «خرید کردن»، «تفریح رفتن» و «عادی زندگی کردن» تشویق کردند و در اولین فرصت نیز
[از میان همه بخشهای معطل مانده] «بورس نیویورک» و فرودگاهها را بازگشایی کردند تا شوک وارده، چرخه اقتصاد را مختل نکند. رسانهها، چهرههای هنری، شومنهای تلویزیون و حتی کلیساها نیز روزهای یکشنبه همگی در جهت «عادیسازی» محیط کسب و کار و زندگی، هرآنچه در توان داشتند به میان آوردند تا بهاتفاق آسیبهای روانی [و به تبع، آسیبهای اقتصادی] این رویداد تاریخی را به حداقل برسانند.
به هرحال در بحران مالی سال ۲۰۰۸ نیز بخش عمدهای از انرژی و وقت سیاستمداران مسئول و مصلحان اجتماعی در کشورهای بحرانزده، به ترمیم روانی افکار عمومی، اطمیناندهی، امیدبخشی و عادیسازی فضای کسب
و کار و زندگی مردم معطوف شد. نتیجه هم آنکه با وجود عمق فاجعه و با وجود همه مشکلات ملموس و عمیق معیشتی که برای بخش قابل ملاحظهای از مردم ایجاد شده بود، روحیه لازم برای مهار بحران کماکان حفظ شد.
حال این وضعیت را با محیط ایران مقایسه کنیم. دو ماه پیش در کنگره امریکا قانونی به نام «کاتسا» به تصویب رسیده که قصد دارد تحریمهایی متناسب با برخی فعالیتهای ایران به اجرا بگذارد. هنوز نسبت این تحریمها با «برجام» از دید ایران و نهادهای مسئول مشخص نیست، اما اعضای کنگره امریکا خود بشدت اصرار دارند که با تصویب این قانون، «نقض برجام» صورت نگرفته است. سایر کشورها [بویژه اروپاییها] نیز هیچگونه همدلی با این قبیل اقدامات یکجانبه امریکا ندارند و تاکنون رسماً و عملاً با اقدامات تحریمی واشنگتن پس از انعقاد توافق هستهای ابراز مخالفت کردهاند. رئیس جمهوری امریکا و وزیر امور خارجه این کشور نیز اذعان داشتهاند که نمیخواهند
[یا نمیتوانند] مانع روابط کاری و اقتصادی میان ایران و متحدانشان شوند.
در حد فاصل تصویب این قانون و اجرای آن نیز قراردادهای مهمی
در حوزههای مختلف [از جمله نفت و گاز، انرژی خورشیدی، راهآهن،
حمل و نقل، انرژی هستهای و حتی پزشکی (با ایجاد یک شبکه از مراکز درمان سرطان به ارزش 8/1 میلیارد پوند)] میان ایران و شرکتها و دولتهای مختلف منعقد شده است. دولت امریکا نیز هیچ ابزاری بجز «قوانین داخلی» خود برای رویارویی با همکاری ایران و اروپا ندارد و درعمل از تمام اهرمهای قهریه بینالمللی (اعم از قطعنامههای شورای امنیت و مصوبات اتحادیه اروپا و غیره) محروم شده است. ضمن اینکه اراده سیاسی لازم برای همراهی با امریکا در هیچ جریان سیاسی در اروپا [از میان احزاب حاکم در بریتانیا] قابل مشاهده نیست. در کنار اینها، با وجود تمام تبلیغات و هیاهوی واشنگتن،
اولین اقدام خزانهداری امریکا در راستای اجرای این تحریمها نیز صرفاً عبارت از انتشارفهرست «تحریمیها»یی بوده که سالهاست تحت برنامههای دیگری مورد تحریم قرار دارند.
ادامه در صفحه 2

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
-
حمایت جانکری و کاترین اشتون از برجام
-
30 میلیارد دلار خسارت سالانه آلودگی هوا در ایران
-
جزئیات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی
-
در انجام وظایف قانونی و عمل به وعدهها تردید نخواهم کرد
-
غربت بوی زباله میدهد
-
دیگر صفحهها
-
آغاز فرآیند نامگذاری روز کوروش در تقویم رسمی
-
سومی جهان تحفه ای از هند!
-
روزگار غریب زنان کولبر
-
ریل «امید» در تعامل دولت و شورای شهر
-
ارائه خدمات درمانی رایگان هلالاحمر به زوار اربعین
-
تبریک روحانی به نخستوزیر نیوزیلند
-
انفجار انتحاری در عدن
-
تسلیت رئیس جمهوری درپی شهادت مرزبانان نیروی انتظامی
-
دادستان کل عربستان: بازجویی شاهزادگان محرمانه خواهد بود
-
دو بال تحریم
