
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

استقلال دانشگاه باید حفظ شود
هدی هاشمی
دانشگاه و دانشجو در دهههای اخیر روزهای پر اتفاقی را تجربه کردهاند. از روزهای دشوار دولت دهم گرفته تا نشانههای امید و اعتدال در دانشگاه، از بازنشستگی زودهنگام استادان گرفته تا بازگشت دوباره همان استادان به دانشگاه، از احضار و ستارهدارشدن دانشجویان گرفته تا برطرف شدن منع تحصیلی دانشجویان.اینها موضوعاتی است که هربار در هر 16 آذر دانشجویان نسبت به آن واکنش نشان میدادند موضوعی که البته فعالان تشکلهای سیاسی دانشجویان هم بر آن اشاره میکنند و بر این باورند که دولت دوازدهم باید فضای بیشتری به تشکلهای دانشجویی دهد تا تشکلها بتواند راحتتر در دانشگاهها فعالیت کند. محمد کبیری رئیس ستاد جوانان دانشجویان روحانی درباره وضعیت فعلی دانشگاه گفت: در 4 سال اول دولت یازدهم تلاش شد تا فضای بسته دانشگاهها باز شود، تعداد قابل توجهی از انجمنهای سیاسی دانشجویی مجوز فعالیت گرفتند؛ انجمنهایی که سابق بر این اجازه فعالیت نداشتند همچنین بخش زیادی از دانشجویان ستاره دار به دانشگاه برگشتند و این اقدامهای مهم دولت یازدهم در دانشگاه بود.البته در تمام این سالها یکسری کج سلیقگیهایی در ارتباط با دانشگاه و دانشجو هم شد مثلاً نهادهای خارج از دانشگاه برای دانشگاه نسخه میپیچیدند یا در برخی مواقع وضعیت را برای دانشگاه امنیتی میکردند با این حال دولت، وزیر علوم و رؤسای دانشگاهها تلاش کردند تا این وضعیت را بهبود بخشند و به اعتقاد من فضا روز به روز بازتر از سالهای قبلش شد.
رهبری دبیرانجمن اسلامی دانشگاه تهران نیز مهمترین موضوع فعلی دانشگاهها را گزینشی رفتار کردن مسئولان با دانشجویان دانست و گفت: متأسفانه آیین نامه مشخصی درباره مهمانان تشکلهای دانشجویی در تمامی دانشگاهها وجود ندارد. به عنوان مثال مراسم 16 آذر امسال را نگاه کنید مجوزهای متفاوتی برای مهمانها در دانشگاهها صادر شد. آقای شکوری راد در دانشگاه شهید بهشتی مجوز سخنرانی دارد اما در دانشگاه تهران این مجوز داده نشد یا میهمانان تربیت مدرس در دانشگاه تهران نمیتوانند سخنرانی کنند. این روند بررسی سلیقگی سخنرانان به نفع دانشجو و دانشگاه نیست.
او تأکید میکند: دانشجویان منتقد جدی پولی شدن آموزش هستند. سیاست پولی یا خصوصی شدن دانشگاهها به اندازهای پیش رفته که حتی دانشجویان برای استفاده از آزمایشگاهها و کارگاهها هزینه پرداخت میکنند، سلف دانشجویان نیز به بخش خصوصی واگذار شده و دانشجویان میتوانند از غذای با کیفیت بالا استفاده کنند ولی باید هزینه بیشتری بپردازند. ما این موضوع را بهطور جدی در دانشگاهها پیگیری میکنیم و از دولت دوازدهم هم میخواهیم تا ورود جدی تری به این موضوع داشته باشد.
دخالت نهادهای خارج از دانشگاه
بر کار دانشگاه
علیرضا محسنی گویا فعال دانشجویی امیرکبیرهم به نقش تشکلهای دانشجویی اشاره کرد و افزود: قبل از سال 92 تمام تشکلهای دانشجویی به جز انجمن سیاسی دانشگاه تهران فعالیتی نداشتند.در حال حاضر جایگاه تشکلهای دانشجویی در دانشگاهها و عملکرد آنها در جامعه تثبیت شده اما یکسری نهادهای خارج از دانشگاه گاهی اوقات مانع فعالیت جنبش دانشجویی و تشکلها میشوند.
وی با بیان اینکه ضرورت دارد فضا برای برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاهها گستردهتر شود، تصریح کرد: مهمترین خواسته تشکلهای دانشجویی و دانشجویان آن است که دانشگاه استقلال خود را حفظ کند و نهادهای خارج از دانشگاه برای ما تصمیمگیری نکنند.
وی با اشاره به روز 16 آذر روز دانشجو گفت:دانشجویان از پایههای اصلی جامعه هستند و برخی از آنها در قالب تشکیل تشکلهای دانشجویی سعی دارند به اموراتی که در جهت منافع جامعه و دانشجویان است بپردازند، باید فضایی در جامعه فراهم شود تا دیدگاههای سیاسی، اجتماعی و غیره آنها بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز گفت در دولت یازدهم و دوازدهم فضای دانشگاهها از نظر حضور افراد با دیدگاههای مختلف سیاسی باز شد اما از آن سو برخوردهای سیاسی و امنیتی با دانشجویان مخالف و منتقد دولت هم شدت گرفت.
سید سعید نجیبی ادامه داد: رئیس جمهوری در سخنرانی خود میگوید از نقد دولت استقبال میکند ولی وی باید نگاهی هم به کمیته انضباطی دانشگاهها داشته باشد. این کمیتهها که در گذشته محل بررسی پروندههای اخلاقی دانشجویان بود، تبدیل به دادگاه محاکمه دانشجویان با دیدگاههای سیاسی مخالف و منتقد دولت شده است. به گفته وی، جنبش دانشجویی محرک جامعه به سوی آرمانهاست و توجه به آنها میتواند به رشد و پیشرفت کشور کمک کند. بهطور کلی در خصوص روز دانشجو باید بیان کرد که برخی جریانها به دنبال این هستند که دانشجویان را سرگرم مسائل فرعی همچون دعواهای زرگری جناحی کرده و افکار آنها را از توجه به مسائل اساسی کشور و انقلاب غافل کنند.
نیم نگاه
در 4 سال اول دولت یازدهم تلاش شد تا فضای بسته دانشگاهها باز شود، تعداد قابل توجهی از انجمنهای سیاسی دانشجویی مجوز فعالیت گرفتند؛ انجمنهایی که سابق بر این اجازه فعالیت نداشتند همچنین بخش زیادی از دانشجویان ستاره دار به دانشگاه برگشتند و این اقدامهای مهم دولت یازدهم در دانشگاه بود
در حال حاضر جایگاه تشکلهای دانشجویی در دانشگاهها و عملکرد آنها در جامعه تثبیت شده اما یکسری نهادهای خارج از دانشگاه گاهی اوقات مانع فعالیت جنبش دانشجویی و تشکلها میشوند

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

لایحه حمایت از معلولان هفته آینده به مجلس میرود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: باید در جامعه بتوانیم از حقوق معلولان صحبت کنیم نه اینکه درصدد نشان دادن ضعف و دلسوزی برای آنها باشیم بلکه باید معلولین توانمند را الگو کنیم و در نشان دادن توانمندیها الگوسازی کنیم.
به گزارش «ایران» دکتر علی ربیعی همزمان با هفته معلولان در نشست هماندیشی با سازمانهای مردم نهاد با اعلام اینکه هماکنون حدود
5/1 میلیون معلول شدید در کشور وجود دارد که عدد قابل توجهی است که این افراد معلولان شدید نیازمند به کمک هستند؛ گفت: در کشور هر چه به استانهای مرزی و دور از مرکز نزدیک میشویم میزان معلولیت و فقر بیشتر به چشم میخورد.
وی با اشاره به اینکه در چهار سال گذشته در وزارتخانه کارهای زیادی در حوزه معلولان انجام شد و اخذ مجوزها در این حوزه تسهیل پیدا کرده است، گفت: در استانهای معلولخیز مراکز تحقیقاتی ایجاد شده و روزی که ما آمدیم غربالگری اصلاً وجود نداشت و امروز خوشبختانه میتوانیم اعلام کنیم که غربالگری بینایی و شنوایی در کشور انجام میشود و در مناطق محروم میزان غربالگریها به 97 تا 98 درصد میرسد.
شناسایی 200 هزار زن دارای سوءتغذیه
دکتر ربیعی اولویت بعدی را کودکان معلول خواند و اظهار کرد: 200هزار زن بارداری که دارای سوءتغذیه بودهاند که احتمال میرفت فرزند معلول به دنیا بیاورند را شناسایی کردهایم تا از این طریق بتوانیم از میزان معلولیتها بکاهیم. وی در ادامه با بیان اینکه برای رفع مشکلات جامعه معلولان نیاز به ارتباطات تنگاتنگ نهادی و فردی داریم، خاطرنشان کرد: در این راستا دستور دادهام که مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی نیز تدابیری اتخاذ کند که مطالبات و دیدگاهها، نظرات جامعه هدف وزارتخانه بوِیژه آنان که صدای خاموش دارند شنیده و پیگیری شود.
ربیعی در ادامه جامعه، معلول، دولت و نهادهای مدنی را چهار ضلع مهمی عنوان کرد که باید به یکدیگر نزدیک شوند و منسجم کار کنند، خاطرنشان کرد: راهاندازی بانک اطلاعاتی معلولان را از روستاها شروع کردیم که امسال بانک اطلاعاتی تکمیل میشود. او به انتقادات مطرح شده در زمینه عدم استخدام معلولان در سازمانها و وزارتخانهها اشاره کرد و گفت: هر جایی که استخدام بوده ما نامه استخدام سه درصد معلولان را ارسال کردیم و در این زمینه موفق بودیم. حتی در این زمینه به سازمانهای نظارتی نیز نامه زدیم اما چون حجم استخدامها کم بوده است این موضوع خود را بخوبی نشان نمیدهد.
تسهیلات بیشتر برای معلولان با اشتغال در شرکتهای تعاونی
وی با اعلام اینکه در زمینه پرداخت حق بیمه معلولان شاغل 80-90 درصد پرداختیها صورت گرفته است، تصریح کرد: 12 هزار میلیارد تومان برای اشتغال روستایی و... در نظر گرفتهایم که ما اولویت را برای اشتغال معلولان قرار دادیم تا بتوانند با اخذ وام چهار یا شش درصد شغلی برای خود دست و پا کنند. اگر معلولان در قالب شرکت تعاونی باشند، میتوانند تسهیلات بیشتری دریافت کنند.
افزایش حمایت از معلولان در منازل
دکتر ربیعی به حمایت از معلولان در منازلشان اشاره کرد و گفت: ما هر سال سعی کردیم که این حمایت را افزایش دهیم تا مددکاران و توانبخشان با حضور در خانه بتوانند حمایت خوبی از فرد معلول داشته باشند. امیدوارم که مصوبات خوبی در زمینه مناسبسازی مبلمان شهری داشته باشیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه هدفگذاری ما این است که تا پایان سال 96 کسی بدون وسایل توانبخشی وجود نداشته باشد، بیان کرد: یکی از مسائل مهم، زندگی اجتماعی معلولان است. زندگی عمومی معلولان و حرکت روان این افراد از مسائلی است که ما دنبال میکنیم البته در این مسیر مناسبسازی و مبلمان شهری و الزام کردن ساختمانهای جدید و مناسبسازی کار سختی است و ما در این زمینه مکاتبات زیادی داریم. امیدواریم در جلسهای که با شهرداری خواهیم داشت، بتوانیم مصوبات خوبی را در زمینه مناسبسازی در مبلمان شهری داشته باشیم.
ربیعی با تأکید بر اینکه حداقل سالی سه – چهار جلسه شورای معلولان باید تشکیل شود به لایحه حمایت از حقوق معلولان اشاره کرد و گفت: فکر میکنم که این لایحه هفته آینده به صحن علنی مجلس برود. روی این لایحه کار کارشناسی زیادی انجام شده و من فکر میکنم کارها بسرعت پیش رود.
نشست صمیمی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با سازمانهای مردم نهاد
همچنین در این جلسه ، بهروز مروتی رئیس کمیسیون تصویب لایحه حمایت از حقوق معلولین ضمن تشکر از دولت دوازدهم و اداره بهزیستی به خاطر در اختیار گذاشتن ویلچر برقی که از سوی نهادهای دولتی در اختیارش قرار گرفته بود گفت: امید است با پیگیریهای دکتر ربیعی لایحه حمایت از حقوق معلولین به نتیجه برسد زیرا با تصویب لایحه حمایت از توانجویان بسیاری از مسائل و مشکلات معلولین مرتفع خواهد شد.
دکتر افتخارزاده مدیر عامل مؤسسه آتنا نیز گفت: سمنهایی (سازمانهای مردم نهاد) که در این حوزه فعالیت میکنند صدای جامعه هدف هستند.
وی افزود: توانجویان هنوز برای دستیابی به امکانات شهری مشکل دارند. سیستم آموزشی کشور باید به گونهای باشد که کودکان توانجو بتوانند در کنار دیگر کودکان سالم از نظام آموزشی بهرهمند شوند.
وی گفت: نباید به سمت ایجاد مراکز شبانه روزی برویم بلکه باید نظیر دیگر کشورها به سمت مؤسسهسازی برای توانجویان گام برداریم.
گرجیان یکی دیگر از توانجویان بود که با انتقاد از افزایش تعرفه واردات وسایل کمکی گفت: اگر برخی از این ابزارها وارد کشور نشود توانجو را با مشکلات بیشماری مواجه میکند.
وی همچنین از اختصاص دادن خودروهای کم کیفیت به معلولین انتقاد کرد و گفت: تلاش کنید کیفیت خودروهای مخصوص توانجویان را ارتقا دهید و سعی شود از خودروهای بهتری برای توانجوبان خریداری شود.
در ادامه پورفهیم معاون توانبخشی کهریزک گفت: در سالهای قبل نیروهای کارشناسی و متخصص در اختیار سازمان بهزیستی بود و حمایت میشدند همینطور از سربازهای امریه نیز بهعنوان نیروهای خود استفاده میشد اما این قضیه مدتی است ملغی شده است تقاضا میشود به این مقوله نگاه ویژه داشته باشید و بهتر است به این نیروها گواهینامه داده شود جهت استخدام راحتر.
مالکیزاده دبیر کانون معلولین منطقه 14 گفت: در بررسی که در منطقه 14 تهران انجام شد پی بردیم که چهار توانجو در خانه بودند و کسی به غیر از خانواده از وجود آنها خبر نداشت که این ضعف جامعه ما است.
این فرد توانجو گفت: در بسیاری از مراکز دولتی، دستشوییها مناسب ویژه افراد توان یاب نیست.
شاد کام یکی از توانجویان نابینا در این نشست به اصلاح ماده 28 آیین نامه داخلی مجلس که افراد نابینا نمیتوانند نماینده مجلس شوند اشاره کرد و گفت: چرا افراد نابینا نمیتوانند نماینده شوند؟ آقای وزیر از شما خواهش میکنم پیشنهاد کنید این ماده قانونی اصلاح شود.
کاظم البرزلو مدیر عامل حمایت از معلولین ضایعه نخاعی گفت: هزینه ضایعه نخاعی در ماه 20 میلیون ریال و برای کسی نظیر من که از گردن دچار مشکل نخاعی هستم 40 میلیون ریال است. وی تأکید کرد: به جای انتقاد به وزارت رفاه اجتماعی و بهزیستی کمک کنیم تا بتوانند خدمات خود را به توان جویان افزایش دهند. وی گفت: این نخستین بار است که وزیر به میان توان جویان میآید و به درد دل آنان گوش میدهد.
زرین کفشیان گفت: هماکنون 47.4 درصد از توان جویان کشور بیکار هستند در حالی که همه نهادها موظف هستند سه درصد از استخدام خود را به توانجویان اختصاص دهند. وی به نگرش منفی اجتماعی در خصوص توانجویان انتقاد کرد و گفت: مهمترین مشکل ما نگرش منفی جامعه به افراد توان یاب است و از بین بردن آن، کار راحتی نیست.
این دانش آموخته رشته جامعه شناسی بیان داشت: گفتمان غالب در خصوص توان جویان پزشکی است و کمتر به نگاه اجتماعی توجه میشود.
دکتر پناهیان مدیر عامل مؤسسه رعد گفت: وظیفه سمنها و وزارت کار پیدا کردن شغل برای معلولان نیست بلکه توانمندسازی معلولان و تسهیلسازی مسیر برای اشتغال و فعالیت معلولان است و در این زمینه کارنامه قابل قبولی داشته است.
در این جلسه غفاری رئیس انجمن اوتیسم هم خاطرنشان کرد: فقط وزارت کار متولی اوتیسم در کشور نیست بلکه وزارت بهداشت و سازمان تأمین اجتماعی نیز باید وارد عمل شوند؛ ما امیدواریم هر سه دستگاه دور یک میز سند ملی اوتیسم را به امضا برسانند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

خبر
وزیر بهداشت : «نقدینگی» در حوزه دارو تهدید جدی است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در یک برنامه تلویزیونی با موضوع بررسی عملکرد وزارت بهداشت در 100 روز اول فعالیت دولت دوازدهم به موضوع های مختلفی در حوزه سلامت اشاره کرد. تهدید نقدینگی در حوزه دارو و ایجاد مشکل در چرخه اقتصاد دارو، کمبود 100 هزار نیروی پرستاری و بازنگری طرح تحول نظام سلامت و.... را از جمله چالشهای جدی وزارت بهداشت عنوان کرد.
دکتر سید حسن قاضیزاده هاشمی ضمن اشاره به تغییر مدیران ارشد سازمان غذا و دارو گفت: یکی از اقداماتی که در فعالیت تیم جدید غذا و دارو اتفاق افتاد، بازنگری سیاستها برای حمایت از تولید داخل و قیمتگذاری دارو بود. در حال حاضر دارو بهدلیل نقدینگی دچار مشکل است؛ دارو فروخته میشود، اما شرکتهای دارویی پول آن را دریافت نمیکنند. این چرخه اقتصاد دارو را دچار مشکل میکند. طبق برنامه سازمان برنامه و بودجه، این مشکل باید تا پایان سال برطرف شود، البته در کنار آن کمی هم به همکاری سازمان تأمین اجتماعی نیاز داریم؛ چون بیش از یک سال است که بدهیهای این سازمان معوق مانده است. او در ادامه به کیفیت و کاهش واردات دارو هم تأکید کرد و افزود: ما در مورد کیفیت دارو باید سختگیر باشیم. در این دولت با وجود اینکه طرح تحول آغاز شد و ۱۱ میلیون نفر نیز بیمه شدند و مصرف دارو و تجهیزات پزشکی گستردهتر شد، اما واردات دارو به ۴۰۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرد؛ معنی این کاهش واردات، حمایت از تولید داخل است. در حال حاضر واردات دارو به ۱۰ درصد کاهش یافته است. به گفته وزیر بهداشت، دارو کالایی استراتژیک است، اما نمیتوان مردم را اجبار به مصرف دارویی کرد که اثربخشی آن در مقایسه با داروهای دیگر کمتر است. ما باید بهترین دارو و تجهیزات را در اختیار مردم قرار دهیم؛ تلاش کردهایم که ۷۵ درصد بالاترین قیمت داروی خارجی را به تولیدکننده نمونه مشابه داخلی آن بدهیم.
دکتر هاشمی این را هم گفت که نباید اختیار انتخاب دارو را از پزشک و بیمار بگیریم. اگر جلوی واردات را بگیریم، مردم اعتراض میکنند. شرکتهای داخلی نیز نباید برای مصرف داروهای داخلی از زور استفاده کنند.
وزیر بهداشت با اشاره به وارد شدن بیش از ۱۰۰ قلم داروی جدید در بازار دارویی کشور طی چهار سال گذشته، ادامه داد: نباید اعتماد مردم در زمینه تجهیزات و دارو سلب شود. آنها باید اعتماد کنند که برای سایر مسئولان کشور و شخص اول مملکت نیز از همان دارو و تجهیزاتی استفاده میشود که آنها مصرف میکنند. اینکه بگوییم بهترین دارو و تجهیزات را داریم، کفایت نمیکند. مهم این است که در بازارهای بینالمللی سهم خوبی از بازار دارو پیدا کنیم.
عملکرد دستگاههای مسئول کنترل قاچاق مناسب نیست
وزیر بهداشت درخصوص عملکرد دستگاههای مسئول کنترل قاچاق هم گلایه کرد و گفت: بعضی از موادغذایی موجود در کشور قاچاق و تقلبی هستند. دستگاههای مسئول در این زمینه خیلی موفق عمل نکردهاند. ما در موضوع نظارت کارآمد نیستیم، البته نظارت بر محصولات غذایی که از گمرک وارد میشوند خوب است، اما مجموع تیمی که نظارت بر محصولات بازار را انجام میدهند کمتر از ۲۰۰ نفر است. دکتر هاشمی با اشاره به اینکه در زمینه خدمات دندانپزشکی ناقص عمل کردیم، تصریح کرد: ۲۶ درصد پولی که مردم از جیب خود میدهند در حوزه سلامت میدهند، بابت خدمات دندانپزشکی است. نمیتوانم قول دهم که این بسته خدمت را توسعه میدهیم؛ چون اعتباراتی نیاز است که با توجه به شرایط بودجه کشور دست نیافتنی است. پیشنهاد ما بیمه خاص دندانپزشکی است؛ با وجود این اگر خدمات را کلیتر بخریم قیمتها نیز کاهش پیدا میکند. وزیر بهداشت در ادامه درباره حوزه پرستاری گفت: وضعیت معیشت پرستاران در مقایسه با پزشکان و پرستاران کشورهای دیگر مناسب نیست، پرستاران از این وضعیت ناراضی هستند و حق دارند. تعداد آنها کم است و به اندازه دو برابر کار میکنند. ما صد هزار پرستار در کشور کم داریم. این به معنی نبود پرستار نیست، بلکه دولت اجازه استخدام نمیدهد. ما آنها را مجبور میکنیم که اضافه کار بایستند، بنابراین فشار زیادی به این گروه وارد میشود. امیدوارم دولت در این مورد همکاری کند و در دولت دوازدهم متفاوتتر در حوزه پرستاری عمل شود.
عدم پرداخت حق بیمه توسط افراد متمول در بیمه سلامت، تکرار اشتباه عدم حذف یارانه نقدی است
وزیر بهداشت همچنین درباره بیمه سلامت ایران نیز گفت: سازمان بیمه سلامت تأکید دارد شرایط افرادی که قادر به پرداخت حق بیمه هستند، باید به روال قبل بازگردد، در غیر این صورت، در حق ۲.۵ میلیون کارمند دولت، ظلم بزرگی کردهایم. پرداخت حق بیمه توسط افرادی که توان پرداخت دارند، به بیمهها کمک زیادی میکند تا خدمات اورژانسی، ضروری و خدمات مورد نیاز بیماران صعبالعلاج را با ضمانت بیشتری ارائه دهند و در پرداخت مطالبات مراکز درمانی خوش حساب باشند.
وزیر بهداشت گفت: عدم پرداخت حق بیمه توسط افراد متمول در بیمه سلامت، تکرار اشتباه عدم حذف یارانه نقدی است که برخی معتقدند به صورت هدفمند پرداخت نمیشود و تفاوتی بین فقیر و غنی وجود ندارد و همه به یک چشم دیده میشوند و رقم ثابتی به همه پرداخت میشود که این روند اشتباه است و نباید این اشتباه را تکرار کنیم. وزیر بهداشت درپایان با اشاره به مقاومت بیمارستانها در برابر زلزله گفت: نظام مهندسی دچار اشکالاتی است ،۲۸ سد در مناطق زلزله زده هیچ آسیبی ندید اما بیمارستان اسلام آباد غرب که کمتر از یک سال از بهرهبرداری آن میگذرد و توسط وزارت راه و شهرسازی ساخته شده و دارای ناظر و مسئول فنی بوده، تخریب شد که این خجالت آور است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در یک برنامه تلویزیونی با موضوع بررسی عملکرد وزارت بهداشت در 100 روز اول فعالیت دولت دوازدهم به موضوع های مختلفی در حوزه سلامت اشاره کرد. تهدید نقدینگی در حوزه دارو و ایجاد مشکل در چرخه اقتصاد دارو، کمبود 100 هزار نیروی پرستاری و بازنگری طرح تحول نظام سلامت و.... را از جمله چالشهای جدی وزارت بهداشت عنوان کرد.
دکتر سید حسن قاضیزاده هاشمی ضمن اشاره به تغییر مدیران ارشد سازمان غذا و دارو گفت: یکی از اقداماتی که در فعالیت تیم جدید غذا و دارو اتفاق افتاد، بازنگری سیاستها برای حمایت از تولید داخل و قیمتگذاری دارو بود. در حال حاضر دارو بهدلیل نقدینگی دچار مشکل است؛ دارو فروخته میشود، اما شرکتهای دارویی پول آن را دریافت نمیکنند. این چرخه اقتصاد دارو را دچار مشکل میکند. طبق برنامه سازمان برنامه و بودجه، این مشکل باید تا پایان سال برطرف شود، البته در کنار آن کمی هم به همکاری سازمان تأمین اجتماعی نیاز داریم؛ چون بیش از یک سال است که بدهیهای این سازمان معوق مانده است. او در ادامه به کیفیت و کاهش واردات دارو هم تأکید کرد و افزود: ما در مورد کیفیت دارو باید سختگیر باشیم. در این دولت با وجود اینکه طرح تحول آغاز شد و ۱۱ میلیون نفر نیز بیمه شدند و مصرف دارو و تجهیزات پزشکی گستردهتر شد، اما واردات دارو به ۴۰۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرد؛ معنی این کاهش واردات، حمایت از تولید داخل است. در حال حاضر واردات دارو به ۱۰ درصد کاهش یافته است. به گفته وزیر بهداشت، دارو کالایی استراتژیک است، اما نمیتوان مردم را اجبار به مصرف دارویی کرد که اثربخشی آن در مقایسه با داروهای دیگر کمتر است. ما باید بهترین دارو و تجهیزات را در اختیار مردم قرار دهیم؛ تلاش کردهایم که ۷۵ درصد بالاترین قیمت داروی خارجی را به تولیدکننده نمونه مشابه داخلی آن بدهیم.
دکتر هاشمی این را هم گفت که نباید اختیار انتخاب دارو را از پزشک و بیمار بگیریم. اگر جلوی واردات را بگیریم، مردم اعتراض میکنند. شرکتهای داخلی نیز نباید برای مصرف داروهای داخلی از زور استفاده کنند.
وزیر بهداشت با اشاره به وارد شدن بیش از ۱۰۰ قلم داروی جدید در بازار دارویی کشور طی چهار سال گذشته، ادامه داد: نباید اعتماد مردم در زمینه تجهیزات و دارو سلب شود. آنها باید اعتماد کنند که برای سایر مسئولان کشور و شخص اول مملکت نیز از همان دارو و تجهیزاتی استفاده میشود که آنها مصرف میکنند. اینکه بگوییم بهترین دارو و تجهیزات را داریم، کفایت نمیکند. مهم این است که در بازارهای بینالمللی سهم خوبی از بازار دارو پیدا کنیم.
عملکرد دستگاههای مسئول کنترل قاچاق مناسب نیست
وزیر بهداشت درخصوص عملکرد دستگاههای مسئول کنترل قاچاق هم گلایه کرد و گفت: بعضی از موادغذایی موجود در کشور قاچاق و تقلبی هستند. دستگاههای مسئول در این زمینه خیلی موفق عمل نکردهاند. ما در موضوع نظارت کارآمد نیستیم، البته نظارت بر محصولات غذایی که از گمرک وارد میشوند خوب است، اما مجموع تیمی که نظارت بر محصولات بازار را انجام میدهند کمتر از ۲۰۰ نفر است. دکتر هاشمی با اشاره به اینکه در زمینه خدمات دندانپزشکی ناقص عمل کردیم، تصریح کرد: ۲۶ درصد پولی که مردم از جیب خود میدهند در حوزه سلامت میدهند، بابت خدمات دندانپزشکی است. نمیتوانم قول دهم که این بسته خدمت را توسعه میدهیم؛ چون اعتباراتی نیاز است که با توجه به شرایط بودجه کشور دست نیافتنی است. پیشنهاد ما بیمه خاص دندانپزشکی است؛ با وجود این اگر خدمات را کلیتر بخریم قیمتها نیز کاهش پیدا میکند. وزیر بهداشت در ادامه درباره حوزه پرستاری گفت: وضعیت معیشت پرستاران در مقایسه با پزشکان و پرستاران کشورهای دیگر مناسب نیست، پرستاران از این وضعیت ناراضی هستند و حق دارند. تعداد آنها کم است و به اندازه دو برابر کار میکنند. ما صد هزار پرستار در کشور کم داریم. این به معنی نبود پرستار نیست، بلکه دولت اجازه استخدام نمیدهد. ما آنها را مجبور میکنیم که اضافه کار بایستند، بنابراین فشار زیادی به این گروه وارد میشود. امیدوارم دولت در این مورد همکاری کند و در دولت دوازدهم متفاوتتر در حوزه پرستاری عمل شود.
عدم پرداخت حق بیمه توسط افراد متمول در بیمه سلامت، تکرار اشتباه عدم حذف یارانه نقدی است
وزیر بهداشت همچنین درباره بیمه سلامت ایران نیز گفت: سازمان بیمه سلامت تأکید دارد شرایط افرادی که قادر به پرداخت حق بیمه هستند، باید به روال قبل بازگردد، در غیر این صورت، در حق ۲.۵ میلیون کارمند دولت، ظلم بزرگی کردهایم. پرداخت حق بیمه توسط افرادی که توان پرداخت دارند، به بیمهها کمک زیادی میکند تا خدمات اورژانسی، ضروری و خدمات مورد نیاز بیماران صعبالعلاج را با ضمانت بیشتری ارائه دهند و در پرداخت مطالبات مراکز درمانی خوش حساب باشند.
وزیر بهداشت گفت: عدم پرداخت حق بیمه توسط افراد متمول در بیمه سلامت، تکرار اشتباه عدم حذف یارانه نقدی است که برخی معتقدند به صورت هدفمند پرداخت نمیشود و تفاوتی بین فقیر و غنی وجود ندارد و همه به یک چشم دیده میشوند و رقم ثابتی به همه پرداخت میشود که این روند اشتباه است و نباید این اشتباه را تکرار کنیم. وزیر بهداشت درپایان با اشاره به مقاومت بیمارستانها در برابر زلزله گفت: نظام مهندسی دچار اشکالاتی است ،۲۸ سد در مناطق زلزله زده هیچ آسیبی ندید اما بیمارستان اسلام آباد غرب که کمتر از یک سال از بهرهبرداری آن میگذرد و توسط وزارت راه و شهرسازی ساخته شده و دارای ناظر و مسئول فنی بوده، تخریب شد که این خجالت آور است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بيمه زلزله را جدي بگيريم
محمد مهدي اعلايي
مدیرکل ثبت احوال استان تهران
از حدود يك ماه گذشته، صدها نفر در چند زلزله واقع شده در نقاط مختلف كشور، كشته و مجروح شدهاند!
چندين هزار ميليارد تومان خسارت مالي، حال و آينده هزاران خانواده ايراني را دستخوش دشواري و زيان كرده است!
مردم استان گيلان نيز سهشنبه شب پس از مردم كرمانشاه و كرمان و بوشهر دغدغه آسيب از اين بلاي طبيعي را حس كردند.
شايد در چنين اوضاعي اولين انتظار اين بود كه همه مردم كشور با پرداخت پولي كمتر از پول چيپس و پفك بچههايشان در يك سال، خود و داراييهايشان را در مقابل خطر زلزله بيمه كنند و مثل زمانهايي كه بعضيها با شنيدن خبر احتمال افزايش قيمت ارز، جلوي صرافيها صف ميكشند، پاشنه در شركتهاي بيمه را همان اول وقت فرداي زلزله از جا دربياورند تا هم حداقل خودشان به آرامش ذهني برسند و هم ذهن دولت گرفتار در هزاران مسأله را، اقلاً از گرفتاري دغدغه تأمين مالي جبران خسارت زلزله آزاد كنند. چرا اين اتفاق نميافتد نميدانم.
سيزدهم آذر روز ملي بيمه بود. كاش اقلاً حنجرهاي از صنعت بيمه اين گلايه را به شكلي گيرا، از مردم و دولت و خود اين صنعت مطرح ميكرد.
بايد هم ياد بگيريم و هم ياد بدهيم كه قرار نيست هميشه هزينه غفلتهاي ما، در روز حادثه از جيب ديگران پرداخت شود و عزت خودمان هم آسيب ببيند، بيمه را براي همين ساختهاند.
مدیرکل ثبت احوال استان تهران
از حدود يك ماه گذشته، صدها نفر در چند زلزله واقع شده در نقاط مختلف كشور، كشته و مجروح شدهاند!
چندين هزار ميليارد تومان خسارت مالي، حال و آينده هزاران خانواده ايراني را دستخوش دشواري و زيان كرده است!
مردم استان گيلان نيز سهشنبه شب پس از مردم كرمانشاه و كرمان و بوشهر دغدغه آسيب از اين بلاي طبيعي را حس كردند.
شايد در چنين اوضاعي اولين انتظار اين بود كه همه مردم كشور با پرداخت پولي كمتر از پول چيپس و پفك بچههايشان در يك سال، خود و داراييهايشان را در مقابل خطر زلزله بيمه كنند و مثل زمانهايي كه بعضيها با شنيدن خبر احتمال افزايش قيمت ارز، جلوي صرافيها صف ميكشند، پاشنه در شركتهاي بيمه را همان اول وقت فرداي زلزله از جا دربياورند تا هم حداقل خودشان به آرامش ذهني برسند و هم ذهن دولت گرفتار در هزاران مسأله را، اقلاً از گرفتاري دغدغه تأمين مالي جبران خسارت زلزله آزاد كنند. چرا اين اتفاق نميافتد نميدانم.
سيزدهم آذر روز ملي بيمه بود. كاش اقلاً حنجرهاي از صنعت بيمه اين گلايه را به شكلي گيرا، از مردم و دولت و خود اين صنعت مطرح ميكرد.
بايد هم ياد بگيريم و هم ياد بدهيم كه قرار نيست هميشه هزينه غفلتهاي ما، در روز حادثه از جيب ديگران پرداخت شود و عزت خودمان هم آسيب ببيند، بيمه را براي همين ساختهاند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اخبار
دُلمه وارد فهرست میراث جهانی یونسکو شد
در دوازهمین اجلاس سالانه کمیته میراث فرهنگی ناملموس یونسکو، غذای سنتی دُلمه از سوی جمهوری آذربایجان در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید. به گزارش ایسنا، دوازدهمین نشست سالانه کمیته میراث فرهنگی ناملموس یونسکو که از ۴ تا ۹ دسامبر (۱۳ تا ۱۸ آذر) در کشور کره جنوبی برگزار میشود، امسال در مجموع ۳۵ اثر از کشورهای مختلف را برای ثبت در فهرست جهانی مورد بررسی قرار میدهد. در این میان کشور جمهوری آذربایجان توانست پروندهای تحت عنوان «سنت پخت و به اشتراکگذاری دلمه به عنوان یک نشانگر هویت فرهنگی» را در فهرست میراث جهانی ناملموس یونسکو به ثبت برساند. در جریان جلسات برگزار شده نشست سالانه کمیته میراث فرهنگی ناملموس یونسکو، تاکنون «Kochari» نوعی رقص گروهی از ارمنستان، هنر سنتی بافت نوعی روفرشی با عنوان «شیتال پاتی» از سوی بنگلادش، سفر آیینی در شهر لاپاز در زمان رویداد فرهنگی آلسیتا از طرف بولیوی، نوعی حکاکی چوب با نام «Konjic» از سوی بوسنی و هرزگوین و مراسم فرهنگی مربوط به روز اول مارس نیز از سوی بلغارستان به ثبت در فهرست میراث جهانی ناملموس یونسکو رسیده است. ایران نیز امسال پرونده چوگان را به صورت انفرادی و پرونده ساز کمانچه را به صورت مشترک با کشور جمهوری آذربایجان برای ثبت جهانی ارائه داده است که هنوز نوبت بررسی آنها نرسیده است.
برگزاری جشنواره فرصتی دیگر برای با هم بودن
به گزارش «ایران»، دومین جشنواره بزرگ مؤسسه خیریه کهریزک با عنوان «فرصتی دیگر برای باهم بودن» با همکاری معاونت فرهنگی هنری مترو تهران، همزمان با هفته وحدت و میلاد پیامبر مهربانیها حضرت محمد(ص) و امام جعفرصادق(ع) در روزهای 13 و 14 آذرماه در مترو امام خمینی(ره)، با هدف بخشیدن حس خوب به عموم مردم برگزار شد. در این جشنواره مددجویان آسایشگاه خیریه کهریزک با اجرای موسیقی و برنامههای متنوع برنامههای زیادی را اجرا کردند که با استقبال مردم روبهرو شد. همچنین تلاش شد تا به معرفی دستاوردها و دغدغههای زندگی 3 هزار مددجوی سالمند، معلول،کودکان اوتیسم و بیماران مبتلا به ام اس پرداخته شود. غرفههای مشاوره اوتیسم، مشاوره دیابت و جلوگیری از آن، رنگ آمیزی و نقاشی چهره کودکان شرکت کننده در جشن از جمله حاشیههای این جشنواره به شمار میرود.
ترمیم حقوق بازنشستگان اولویت صندوق بازنشستگی
سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری گفت: ترمیم حقوق بازنشستگان کشوری یکی از اولویتهای مهم این صندوق به شمار میرود. به گزارش روابط عمومی صندوق بازنشستگی، ابراهیم صادقی فر در نشست صمیمانه با اعضای هیأت مؤسس مجمع عالی کانونهای بازنشستگان کشوری، گفت: مدیران نهادهای دولتی باید بدانند که زمانی آنها هم بازنشسته میشوند و باید این آینده را مورد توجه برای تصمیم گیریهای اکنون قرار دهند؛ همین نگاه سبب میشود که تصمیماتی که برای بازنشستگان گرفته میشود با آینده نگری انجام شود. امیدواریم در آینده اتفاقات خوب و محسوسی در این حوزه رخ دهد. وی با تأکید براینکه کارهای خوبی در صندوق بازنشستگی کشوری در حوزههای اقتصادی و فرهنگی انجام شده که نیازمند برنامهریزی جدید و رو به جلو است، گفت: در صندوق بازنشستگی کشوری از محل سرمایه گذاریها، بیش از ۱۷۰۰ میلیارد تومان برای کسری حقوق و ۸۰۰ میلیارد تومان برای بیمه تکمیلی هزینه میشود در حالی که مجموع این اعتبارات باید برای افزایش رفاه بازنشستگان هزینه شود. وی با تأکید بر اینکه تشکلهای بازنشستگی ظرفیتهای قابل توجهی در همه عرصهها دارند، تصریح کرد: باید در پیشبرد فعالیتها و انجام امور از تشکلهای بازنشستگی، کمک گرفته شده تا با همدلی و همکاری یکدیگر موانع موجود برداشته شود. صادقی فر با اشاره به ضعفهای بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان نیز اظهار داشت: قطعاً ضعفهایی در این بیمه وجود دارد که در حال بررسی برای تغییرات کوتاه مدت و بلند مدت آن هستیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
اخبار این صفحه
-
استقلال دانشگاه باید حفظ شود
-
لایحه حمایت از معلولان هفته آینده به مجلس میرود
-
خبر
-
بيمه زلزله را جدي بگيريم
-
اخبار

اخبارایران آنلاین