ثبت نام کودکان 6 ساله در دوره پیش دبستانی غیرقانونی است
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه برخی مدارس غیردولتی ثبتنام کودکان بدو ورود به پایه اول ابتدایی را منوط به گذراندن دوره پیش دبستانی در همان مدرسه میکنند، گفت: ثبتنام کودکان 6 سال تمام در دوره پیش دبستانی خلاف قانون است. رضوان حکیمزاده در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: برخی مدارس غیردولتی گذراندن دوره پیش دبستانی در همان مدرسه را یکی از شرایط برای ورود به پایه اول ابتدایی اعلام میکنند که این اجبار سبب شده تعدادی از کودکان
6 سال تمام یک سال بیشتر در دوره پیش دبستانی باشند. وی افزود: بر اساس دستورالعمل وزارت آموزش و پرورش برای مدارس محدوده جغرافیایی تعریف شده، خانوادهها میتوانند با ارائه مدارک مستند از جمله اجاره نامه دارای کد رهگیری یا سند منزل، فرزندان خود را در مدرسه مورد نظر ثبتنام کنند.
صدراعظم نوری: شهرداری درخصوص زبالههای بیمارستانی مسئولیتی ندارد
رئیس کمیسیون سلامت و خدمات محیط زیست شورای شهر تهران گفت: اگر شهروندان موردی را مشاهده کردند که زبالههای بیمارستانی و خطرناک امحا و رفع خطر نشده است سریعاً آن را به شورا تذکر دهند. ما این مسأله را منتشرمیکنیم و در صحن شورا تذکر خواهیم داد.
به گزارش ایلنا، زهرا صدراعظم نوری، عضو شورای شهر و رئیس کمیسیون سلامت و خدمات محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به معضل زبالههای بیمارستانی اظهار داشت: براساس قانون، مدیریت پسماند که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، زبالههای خطرناک، ویژه و بیمارستانی باید ازسوی تولیدکننده امحا و بیخطرسازی شود.
وی با تأکید بر اینکه مسئول زبالههای بیمارستانی و خطرناک تولیدکنندههای آن هستند، افزود: شهرداری در ارتباط با زبالههای خطرناک هیچ مسئولیتی ندارد و فقط مسئول جمعآوری و امحای زبالههای خانگی و غیرخطرناک است.

گزارش «ایران» از ابتکار برخی زوجها برای کسب درآمد بیشتر
طلاق صوری برای دریافت مستمری و تسهیلات بهزیستی
یاسمن صادق شیرازی
خبرنگار
«تعدادی از زوجها برای کسب درآمد بیشتر، دست به طلاق صوری میزنند تا ماهانه مبلغی را به عنوان مستمری زنان سرپرست خانوار دریافت کنند.» این خبری بود که «علی رستمیان»، یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس به یکی از خبرگزاریها اعلام کرد و گفت: «برخی از بند 3 ماده 48 قانون حمایت از خانواده، سوءاستفاده کرده و با طلاق صوری حرمت خانواده را از بین میبرند تا درآمدشان افزایش پیدا کند.» البته، این اتفاق، ماجرای تازهای نیست و در چند سال گذشته هم برخی خانوادهها برای معافیت فرزندانشان از سربازی به طلاق صوری، روی آورده بودند، به طوری که تا چند وقت، طلاق برای معافیت سربازی، تیتر اول رسانههای کشور بود. با این همه، «انوشیروان محسنی بندپی»، رئیس سازمان بهزیستی کشور، این موضوع را تکذیب میکند و به «ایران» میگوید: «سازمان بهزیستی کشور تا پایان سال 95، به هر زن سرپرست خانوار 53 هزار تومان پرداخت میکرد که این رقم در حال حاضر، به 168 هزار تومان رسیده است. به همین علت، طلاق صوری برای دریافت این مبلغ منطقی نیست.» وی میافزاید: در گذشته، برخی از خانوادهها برای معافیت از سربازی دست به طلاق صوری میزدند اما به عقیده من، رواج طلاق صوری برای دریافت مستمری منقطی نیست. چراکه، هیچ خانوادهای حاضر نیست، آبروی خود را ببرد و تنها زندگی کند تا تنها، ماهانه 168 هزار تومان از بهزیستی دریافت کند. رئیس سازمان بهزیستی کشور درباره تعداد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی، میگوید «حدود 210 هزار زن سرپرست خانوار از بهزیستی مستمری دریافت میکنند که تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دارند. در مورد طلاق صوری خانوادهها برای دریافت مستمری هم نمیتوان بدون بررسی قضاوت کرد. به همین علت، کسانی که مدعی این اتفاق هستند باید مستندات خود را ارائه کنند تا بهزیستی این موضوع را پیگیری کند.»
حبس و جزای نقدی برای خانوادههای متخلف!
رستمیان، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با اشاره به جزای نقدی و حبس برای خانوادههای متخلف معتقد است، چون این افراد به قداست و جایگاه خانواده لطمه میزنند، قانونگذار باید برای آنها مجازات سنگین درنظر بگیرد. «فاطمه عباسی»، مشاور امور بانوان رئیس سازمان بهزیستی نیز در گفتوگو با «ایران» میگوید: تنها نمیتوان به نظر یک نهاد در مورد مجازات متخلفان اکتفا کرد. به همین دلیل، لازم است بعد از اثبات موضوع، نهادهای مربوطه از جمله قوه قضائیه، در مورد مجازات متخلفان تصمیمگیری کنند.
وی میافزاید: بهتر است آقای رستمیان نماینده مردم سلسله و دلفان مجلس مستندات خود را در این زمینه ارائه کند تا مشخص شود این اتفاق توسط چه کسانی و در چه استانهایی صورت گرفته است. عباسی در ادامه تأکید میکند که تمام زنان سرپرست خانوار کشور تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار نمیگیرند و این سازمان، تنها زنان کم بضاعتی را که توسط مددکاران تأیید شده باشند وارد چرخه حمایت میکند. وی طلاق صوری برای کسب درآمد را غیرمنطقی میداند و تأکید میکند: اگر هم برخی از افراد دست به چنین کارهایی بزنند که من آن را بعید میدانم، این مشکل مربوط به سازمان بهزیستی نمیشود. البته، در گذشته برخی برای معافیت سربازی به طلاق صوری، روی آورده بودند که با پیگیری مسئولان مربوطه، متوقف شد. وی درباره خدماتی که در دفتر زنان و خانواده بهزیستی به زنان سرپرست خانوار ارائه میشود، میگوید: اهدای 15 میلیون تومان وام اشتغال بلاعوض و تأمین هزینه تحصیل مدرسه و دانشگاه فرزندان، از جمله خدماتی است که این دفتر به زنان سرپرست خانوار کم بضاعت اعطا میکند تا آنها مهارتهای کافی برای توانمندسازی را یاد بگیرند.
افزایش طلاق صوری برای مستمری را رد میکنم
«علی ساری»، یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس هم معتقد است، افزایش طلاق صوری خانوادهها برای دریافت مستمری از بهزیستی غیرمنطقی است. بنابراین، این موضوع در جامعه به ندرت اتفاق میافتد و نباید آن را به کل کشور تعمیم داد. ساری با اشاره به اینکه ممکن است برخی خانوادهها مشکل اقتصادی داشته باشند اما هیچ کدام حاضر نیستند کانون خانواده را برای به دست آوردن این پول ناچیز از بین ببرند، به «ایران» میگوید: مگر بهزیستی به جامعه هدف و افراد تحت پوشش خود چقدر میدهد؟ به نظر من، هیچ خانوادهای حاضر نیست برای به دست آوردن این پول ناچیز، با آبروی خود و خانوادهاش بازی کند.
برخورد با کسانی که برای دریافت پول طلاق میگیرند
«فاطمه ذوالقدر»، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هم با تأکید بر اینکه اگر خانوادهای برای دریافت مستمری دست به چنین اقدامی زده، حتماً با او برخورد خواهد شد، به «ایران» میگوید: در کنار طلاقهای واقعی، طلاقهای صوری بهعنوان یک راهکار برای گرفتن مستمری یا اخذ معافیت فرزند از خدمت سربازی توسط زوجین صورت میگیرد که این خود یک آسیب اجتماعی بسیار جدی است و کاملاً خلاف قانون است.
وی با تأکید بر اینکه، این آسیب را نباید صرفاً به پای نقص در قوانین و مقررات یا فشار اقتصادی موجود نوشت، میافزاید: برخی آسیبها برخاسته از اتخاذ و انتخاب سادهترین راهها برای برون رفت از مشکلات است. مشکلاتی که یقیناً میپذیریم که فشار اقتصادی بر خانوارها آنها را به این سمت و سو سوق داده است.
پذیرش دانشجوی پولی متوقف نشد
خرداد سال 94 معاون آموزشی وزیرعلوم اعلام کرد، پذیرش دانشجوی پولی در پردیسهای خودگردان متوقف شده است. بهگفته مجتبی شریعتی نیاسری اساسیترین دلیل بازنگری سیاستهای پردیسهای دانشگاهی، خارج شدن برخی از این پردیسها از ریل و مأموریت خود بود.
پیگیری: ایجاد پردیسهای خودگردان از سال ۹۰، تحت عنوان پردیس بینالملل کلید زده شد. در ابتدا هدف از راهاندازی این پردیسها، ایجاد ظرفیتهای جدید و جلوگیری از خروج ارز از کشور و جذب دانشجویان بینالمللی بود. اما مسئولان وزارت علوم در دولت یازدهم بارها اعلام کردند که این پردیسها از حوزه مأموریت خود خارج شدند و حالا سه سالی میشود که مسئولان آموزشی از بازنگری سیاستهای پردیسهای دانشگاهی خبر دادند. همچنین بیست و سوم دی ماه 1396 وزیر علوم اعلام کرده بود: با توجه به ظرفیت بالای دانشگاهها در دورههای بدون شهریه و روزانه، دورههای پردیسهای خودگردان (پردیسهای پولی) بتدریج تعدیل میشوند.
نتیجه: موضوع پردیسهای خودگردان برای دانشگاهها اهمیت بسیاری دارد و دانشگاهها حاضر نیستند از توسعه این دورهها کم کنند، زیرا با توجه به وضعیت بودجه، دریافت شهریه از دانشجویان پردیسها خود به منبع درآمدی برای دانشگاهها تبدیل شده است. درباره تعطیلی پردیسهای خودگردان محمودنیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران به خبرنگار «ایران» گفت: ما هنوز پردیسهای خودگردان را تعطیل نکردهایم اما آن را قانونمند کردهایم. محمود فتوحی رئیس دانشگاه شریف هم اعلام کرد: پردیس این دانشگاه در تهران کم کم متوقف میشود اما پردیس کیش متوقف نشده است.
آیین نامه شأن و منزلت بازنشستگان اصلاح میشود
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی صندوق بازنشستگی کشوری از اصلاح آییننامه شأن و منزلت بازنشستگان و ارتقای خدمات مورد ارائه بهبازنشستگان خبر داد.
زهرا زاده غلام، به باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت: مقرر شده بود تا بازنشستگان با ارائه کارت منزلت خود خدمات مختلفی را دریافت کنند، اما در حال حاضر کارت منزلت بازنشستگان تنها جنبه کارت شناسایی آنها را دارد.
وی در ادامه تصریح کرد: گاهی خود بازنشستگان از کارت منزلتی که در اختیار دارند بهعنوان کارت مذلت یاد میکنند و معتقدند که صدور این کارت تغییری در وضعیت بازنشستگان و خدمات مورد نیاز آنها ایجاد نکرده است.
مدیر کل امور فرهنگی و اجتماعی صندوق بازنشستگی کشوری افزود: تعریف دقیق خدمات فرهنگی-اجتماعی بازنشستگان در صدور و ارائه کارتهای منزلت مغفول مانده است، به همین منظور درصدد هستیم آییننامه شأن و منزلت بازنشستگان که مصوب سال 84 است را اصلاح کنیم و این موضوع را مورد توجه قرار دهیم. زاده غلام تأکید کرد: با تغییر مفاد آییننامه شأن و منزلت بازنشستگان امکان ارائه خدمات مناسب فرهنگی و اجتماعی مورد نیاز بازنشستگان فراهم خواهد شد و اهداف صندوق بازنشستگی با صدور کارت منزلت، در راستای ارائه خدمات بهتر به این افراد هم با این اقدام فراهم میشود.