
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مشکلات ارزی دانشجویان خارجی در ایران را پیگیری می کنم
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مکاتبه با دانشگاهها برای رسیدگی به مشکلات ارزی دانشجویان خارجی در حال تحصیل در ایران خبر داد.به گزارش ایسنا، دکترباقرلاریجانی، درباره وضعیت دانشجویان خارجی در حال تحصیل در دانشگاههای وزارت بهداشت که با نوسانات ارزی دچار چالشهایی شدهاند، اظهار کرد: درخواست بعضی از کسانی که از افغانستان یا برخی کشورهای دیگر در دانشگاههای ما تحصیل میکنند این است که پرداخت هزینههایشان بهصورت غیرارزی انجام شود، ما نیز با دانشگاهها مکاتبهای کردیم و از دانشگاهها خواستیم که این موضوع را بررسی کنند و تلاش کنیم که ببینیم مشکلات اینها را چگونه حل کنیم.وی درباره تعداد دانشجویانی که از کشورهای دیگر در داخل کشور تحصیل میکنند، گفت: حدود سه هزار دانشجوی خارجی از ۴۱ کشور در ایران تحصیل میکنند که بخشی از آنها مشکلاتی پیدا کردهاند.
لاریجانی با بیان اینکه برای آن دانشجویانی که ارز را از خارج از کشور میگیرند، تفاوت زیادی به وجود نیامده است و این مشکل بیشتر مربوط به کسانی است که ارز را از داخل کشور تهیه میکردند، گفت: دانشگاهها مصوباتی دارند که میتوانند از دانشجوی خارجی بهصورت ارزی هزینه بگیرند. البته تعدادی از دانشجویان با حمایتهایی که انجام شده با پرداخت هزینههای بسیار محدود در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.البته خیلی از دانشجویان خارجی در پرداخت ارز مشکلی ندارند، زیرا ارزشان از خارج از کشور میآید، اما تعدادی میگویند که خانوادههایشان در کشورهای همسایه هستند و درآمدهای آنچنانی ندارند و در هزینهها و تبدیل ارز دچار چالشهایی شدهاند که باید در تعامل با دانشگاه برای آنها راه حلی پیدا کنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اشتغال 250 نفر از هر صد مگاوات تولید برق خورشیدی
بادهای 120 روزه سیستان و بلوچستان میتواند کمبود برق کشور را جبران کند
زهرا کشوری
خبرنگار
کفگیر به ته دیگ خورد. ذخیره آبی 66 سد کشور به کمتر از 40 درصد رسید. آب پشت سدها در تابستان جاری نه کفاف تشنگی را داد، نه چراغ همه خانهها را روشن کرد. تاریکیها از مرز ایران هم گذشت. بصره نیز در خاموشی فرو رفت. خاموشی این شهر عربی، خبر از قطع صادرات برق از ایران به عراق داشت. از آن طرف سر افغانها هم بیکلاه ماند و صدور برق به این کشور هم متوقف شد. پیشبینی کارشناسان محیط زیست خیلی زودتر از آنچه تصور میشد! به واقعیت پیوست. آنها بارها هشدار داده بودند که سدسازی و انتقال آب، نسخه اشتباهی است که نه تنها آب را در ایران مدیریت نمیکند ، که درد را در پیکره رنجور آن میخشکاند ولی موافقان سدسازی همیشه نیاز به تولید برق آبی را پیش کشیدند. سدها، اما در تولید برق آبی هم کم آوردند. درحالی که محیط زیستیها در تمام این مدت، یک پیشنهاد را روی میز تصمیم گیران گذاشته بودند؛ «استفاده از انرژیهای پاک برای تولید برق.» این پیشنهاد اما هر بار از سوی مسئولان وقت، به گوشهای پرت میشد. چراغ استفاده از انرژیهای خورشیدی و بادی در سرزمینی که 85 درصد آن «بیابانی» است، هرگز در ذهن هیچ یک از تصمیم گیران از جمله وزارت نیروییها روشن نشد.
تبدیل تهدید بیابان به فرصت
بیابانی بودن بخش زیادی از کشور، فصل مشترک مخالفت کارشناسان با سدسازی و لزوم سوق دادن وزارت نیرو به سمت تولید انرژیهای پاک چون انرژی خورشیدی است. محیط زیستیها بارها اعلام کردهاند که سدسازی در منطقه نیمه خشک و خشک اشتباه غیرقابل جبرانی است. آنها تولید انرژی خورشیدی و بادی را برای تولید برق به برق آبی، جلوی روی مدیران میگذاشتند، اما مرغ سدسازان یک پا داشت! نتیجه آن همه سماجت در سد سازی، تبدیل بخش بزرگی از جلگههای کشور از جمله مرغوب ترین زمینهای کشاورزی خوزستان به بیابان بود؛ بیابانی که از دهان سد و تونلهای انتقال آب بیرون آمد، به کانونی برای تولید ریزگردهای داخلی تبدیل شد تا نفس شهروندان چندین استان کشور را تنگ کند! البته این نفس تنگی تنها بهدلیل ریزگردهای داخلی نبود، اما تأثیر ریزگردهای خارجی را بیشتر کرد.
«حمیدرضا خدابخشی» معاون سابق سازمان آب و برق خوزستان در گفتوگو با «ایران» یکی از راهحلهای کانونهای ریزگرد داخلی در خوزستان را ایجاد مزارع انرژی خورشیدی میداند که میتواند ذرههای گرد و غبار را زیر صفحات خود زمینگیر کند. بهگفته او، این راه حل زمانی که نفس خوزستانیها از گرد و غبارها گرفت، آبادانیها راهی بیمارستان شدند، خرمشهریها نفس کم آوردند و اهوازیها هوا نداشتند، به مسئولان داده شد، اما آنها باز هم سیاست بیاعتنایی پیشه کردند.
خدابخشی میگوید:«یکی از راهکارها برای کنترل ریزگردها، ایجاد نیروگاههای خورشیدی در دشت هاست.» بهگفته او صفحات پهن خورشیدی، چون بادشکن عمل میکند و اجازه نمیدهد خاک بلند شود. او بزرگترین مانع برای طلوع نیروگاههای خورشیدی در دشتهایی را که کانون گرد و غبار شدهاند ،عدم سرمایهگذاری در این حوزه میداند. به اعتقاد خدابخشی، نیروگاههای خورشیدی هرگز بهعنوان یک موضوع محوری توجه وزارت نیرو را به خود جلب نکرده است... حالا کشور 5 هزار مگاوات برق کم دارد؛ این آماری است که وزیر نیرو میدهد. البته آمار کارشناسان مستقل، بیشتر از آمار آقای وزیر است و تا 7 هزار مگاوات برق هم میرسد. خدابخشی، شهریور و مرداد ماه هر سال را، فصل خالی شدن ذخیره آب پشت سدها و کلید خوردن خاموشی میداند! اما این پایان خبرهای بد آبی نیست! دسته گل دیگر را «تغییر اقلیم» بر آب داده است! از ذخیره برفی هم دیگر خبری نیست. حتی دماوند هم از پس نگه داشتن برفهایش برنیامد و سیلاب آن به جان روستاهای پاییندست افتاد. آورد رودخانهها هم کم شده! خشکی به جان بستر رودخانه «زهره» و «جراحی» در خوزستان افتاده است! دیگر آبی وجود ندارد که برقی از آن گرفته شود. ایران چارهای جز روشن کردن چراغ انرژی خورشیدی ندارد! به گفته خدابخشی ،تولید برق خورشیدی یا بادی همان اندازه زمان میبرد که برق آبی. برآوردها هم نشان می دهد تنها در خوزستان پتانسیل تولید 50 هزار مگاوات برق خورشیدی-بادی وجود دارد. خدابخشی 13 هزار مگاوات آن را با توجه به شرایط و امکانات کشور قابل اجرا می داند، اما برنامه اجرایی آن تاکنون به شکل جدی روی میز مدیران نیامده است.
باد بکارید انرژی درو کنید
انرژی خورشیدی و بادی در سیستان و بلوچستان هم راهکاری است که لااقل سه دهه است به دولتمردان و دیپلماتهای ایران پیشنهاد میشود. کارشناسان محیط زیست از جمله «محمد درویش» معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست کشور در گفتوگو با «ایران»، تولید برق از انرژیهای بادی و خورشیدی این استان و صادرات آن به افغانستان را یکی از راهکارهایی میداند که میتواند مسیر رایزنی دیپلماتیک برای گرفتن حقابه هامون و هیرمند را از سمت افغانستان روشن کند.
«سید هاشم اورعی»، رئیس انجمن علمی انرژی بادی نیز در گفتوگو با «ایران» میگوید که سیستان و بلوچستان توان تولید روزانه 5 هزار وات برق را از انرژیهای پاک دارد. این میزان دقیقاً همان اندازهای است که سدهای آبی در مرداد و شهریور ماه 97 کم آورده و رسانهها به نقل از وزیر نیرو آن را تیتر کردهاند. اورعی اعتقاد دارد میتوان تا 20 هزار مگاوات برق از انرژی خورشیدی -بادی در تمام کشور گرفت، اما درعین حال معتقد است:«مدیریت درست و حسابی وجود ندارد. مدیران عادت کردهاند و دنبال کار جدید نیستند.» نیروگاههای خورشیدی- بادی درحالی جایی در تصمیم گیریهای مدیران وزارت نیرو ندارند که آمارهای اورعی نشان میدهد تولید هر صد مگاوات برق، 250 نفر را در سیستان و بلوچستان از قاچاق سوخت در مرزها و حاشیه نشینی در تهران نجات میدهد و صاحب کار میکند. از سوی دیگر بیآبی بسیاری از اهالی سیستان و بلوچستان را در چند دهه گذشته به اجبار به سمت زمینهای کشاورزی و باغهای گلستان برده، اما میزبان هرگز آنها را نپذیرفته است.
زمینهای کشاورزی گلستان هم سفره اهالی جنوب شرقی کشور را رنگ نداد و آنها جاده سرنوشت را به سمت تهران کشاندند! فقر چنان در تن و جان بعضی از آنها ریشه دوانده که بیابان نشین اطراف پایتخت شدهاند و روزگار به سختی میگذرانند. اورعی میگوید:«سیستان و بلوچستانیها روزگاری در زمینهای کشاورزی خود دانه میکاشتند وگندم درو میکردند.» او اعتقاد دارد که آنها امروز میتوانند باد بکارند و «انرژی» درو کنند! اتفاقی که در آلمان افتاده و زمینهای کشاورزی به مزارع تولید برق تبدیل شده اند! اورعی آمارهای دیگری هم دارد که هنوز نتوانسته توجه مسئولان را به خود جلب کنند. نیروگاههای برقی به گفته او هر سال 220 میلیارد لیتر آب مصرف میکند؛ اقبال به نیروگاههای تجدید پذیر میتواند همین مقدار آب را صرفه جویی کند. این مقدار به گفته اورعی 56 درصد آبی است که از منابع زیرزمینی در بخشهای غیرکشاورزی مصرف میشود. هرچند هنوز وزارت نیرو به انرژیهای پاک روی خوش نشان نداده، اما کارشناسان میگویند:«ایران امروز انتخاب دیگری ندارد! آبی نیست و باید به سمت باد و خورشید رفت.» البته آنها یک پیششرط دارند؛ مدیرانی تصمیم گیر شوند که باور داشته باشند هر بیابان، سنگفرشی از طلا است!

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اخبــــار
طرح کاهش ساعات آموزشی پایه دوازدهم از دستور کار خارج شد
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: کاهش ساعت آموزشی در پایه دوازدهم به ۲۴ ساعت در دستورکار نیست. همچنین پیشنهادی برای بازگشایی هنرستانها در پنجشنبهها به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه و اخیراً نیز نامهای به وزیر برای تسریع بررسی این پیشنهاد ارسال کردیم. به گزارش ایسنا، علی زرافشان، درباره افزایش فاصله برگزاری کنکور سراسری با امتحانات نهایی پایه دوازدهم از سال آینده، اظهار کرد: امسال با تغییر ساختار نظام آموزشی و افزوده شدن پایه دوازدهم روبهرو هستیم و دانشآموزان باید در 8 تا ۱۰ درس امتحان نهایی بدهند. براساس قانون مجلس، زمان شروع امتحانات در مدارس از اول خرداد خواهد بود، اما کنکور سراسری هفته اول تیر برگزار میشود.
با توافق شورای پذیرش و سنجش دانشجو زمان برگزاری کنکور به نیمه دوم تیرماه منتقل میشود تا فاصله مناسبی ایجاد شود و دانشآموزان بتوانند برای کنکور آمادگی کسب کنند. وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا طبق اعلام وزیر، کاهش ساعات آموزش در پایه دوازدهم از ۳۵ به ۲۴ ساعت از امسال اجرا میشود؟ عنوان کرد: از همان ابتدا قرار نبود چیزی از برنامه درسی حذف شود. بنا بود دروس به دو روش حضوری و غیرحضوری ارائه شود و دانشآموزان برخی دروس را غیرحضوری بخوانند و فقط امتحانش را بدهند و به این ترتیب برای کسب آمادگی شرکت در کنکورسراسری هم فرصت داشته باشند. زرافشان افزود: این برنامه با توجه به بررسی شرایط، دیگر در دستور کار نیست و فقط امکان دارد به مدارس اجازه دهند برخی دروس تجمیعی آموزش داده شود؛ ولی در حال حاضر همه مدارس باید برنامه درسی را بر مبنای همان ۳۵ ساعت بگذرانند.
اخذ رضایتنامه اولیا در اردوهای دانش آموزی هوشمندسازی میشود
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: حدود 17 هزار مجوز اردویی از ابتدای مهر گذشته تاکنون صادر شده است که شامل 10 هزار سفر
درون استانی و هفت هزار سفر برون استانی است. به گزارش ایسنا، علیرضا کاظمی در مراسم افتتاح سامانه کنترل و نظارت اردوهای دانشآموزی با بیان این مطلب اظهار کرد: یکی از بهترین اقدامات وزیر راهاندازی مرکز کنترل اردوها بوده است. همچنین تدوین دستورالعمل و آیین نامه اردوها آخرین مراحل خود را در شورای عالی آموزش و پرورش میگذراند و بخش جزئی از آیین نامه اردوهای برونمرزی باقی مانده است که در اولین جلسه شورای عالی تصویب میشود. امید است قبل از شروع سال تحصیلی آیین نامه جدید به استانها ابلاغ شود که شرایط اردوها را تسهیل و بر امنیت و کیفیت آن میافزاید. وی با بیان اینکه امروز هوشمندسازی این مرکز کنترل انجام شد، گفت: تا امروز امور بهصورت دستی انجام میشد و نظارت و کنترل مشکل بود اما اکنون با این سامانه که در دو فاز طراحی شده است اقدامات تسریع میشود. همچنین بیش از صددرصد در امنیت اردوها موفق بودیم و سال قبل تنها سه حادثه داشتیم. معتقدیم اردوها بهترین کلاس یادگیری هستند. دانشآموز در اردوها مهارتهایی را تمرین میکند و حس نوعدوستی، ایثارگری، تعاون و اعتماد بهنفس را تمرین میکند. وی با بیان اینکه مدیر مدرسه مسئول اخذ رضایت از دانشآموز است و ما نمیتوانیم کنترل کنیم، گفت: مدیر مکلف است رضایتنامه ولی و قیم دانشآموز را اخذ کند. اگر کوتاهی شود مدیر مسئول است. در آینده به سمتی میرویم که رضایتنامه والدین را هم هوشمند کنیم و از طریق پیامک اطلاعرسانی کنیم که فرزندش با رضایت وی وارد اردوگاه میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مشاهده یک قلاده پلنگ در جزیره اشک دریاچه ارومیه
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: با استفاده از دوربینها در شانزدهم ماه جاری یک قلاده پلنگ ایرانی در آبشخور جزیره اشک دریاچه ارومیه مشاهده شد. بهگزارش ایرنا، پرویز آراسته گفت: بهدلیل خشک شدن دریاچه ارومیه بخش جنوبی آن به جزیره اشک متصل و این موضوع موجب شده است گونههای مختلفی از جمله پلنگ، گرگ و شغال که تا به حال در این زیستگاه وجود نداشت، به جزیره راه یابند.
او گفت: وجود شرایط مناسب تغذیهای از جمله قوچ و میش ارمنی، گوزن زرد ایرانی و همچنین چشمه آب شیرین یکی از مهمترین عوامل ورود پلنگ ایرانی به جزیره اشک است. مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: کارشناسان حیات وحش حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی مسیر ورود، تعداد و وضعیت آنها و تأثیر بر جمعیت سایر گونهها را در دست بررسی دارند و نتایج بررسیها بزودی اعلام میشود. جزیره اشک یکی از جزایر 9 گانه پارک ملی دریاچه ارومیه است؛ این جزیره به علت محصور شدن در میان آب در پیش از 20 سال گذشته مهمترین و امنترین محل برای زیست گوزن زرد انتخاب شده است. هماکنون با بروز خشکسالی در دریاچه ارومیه و بههم پیوستن جزایر، حیواناتی چون گرگ و شغال به این جزیره راه یافتهاند که تهدید برای گوزن زرد بوده و نیازمند اخذ تدابیری برای صیانت از این گونه است. پلنگ ایرانی مشاهده شده در این جزیره نیز براساس اظهارات مسئولان زیست محیطی استان، بومی مناطقی مانند طبیعت مراغه است که به خاطر حفظ نسل و بقا و به دنبال زیستگاهی امن به این منطقه پناه آورده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

داروهای ضد سرطان ایرانی قابل اعتمادند
رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر در تأمین داروهای سرطانی مشکل جدی نداریم و امیدواریم در آینده نیز این موضوع پایدار بماند و مشکلی در این زمینه بهوجود نیاید.
بهگزارش ایسنا، علی قنبری مطلق، با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه تأمین تجهیزات مهم درمان سرطان افزود: طی دو، سه سال گذشته برای ارائه خدمات حداقلی و پیشرفته درمان سرطان با استفاده از رادیوتراپی، برنامهریزی شده است. در این برنامه اقدامات لازم برای تأمین دستگاههای درمان سرطان، بخصوص شتابدهندهها، از طریق معاونت درمان و هیأت امنای صرفهجویی ارزی انجام میشود.
وی درپاسخ به این سؤال که آیا داروهای ضد سرطان ایرانی کیفیت و اثربخشی لازم را دارند؟ گفت: تعداد زیادی از داروهای ضد سرطان در کشور تولید میشوند و نمیتوان بهصورت کلی اظهار کرد داروها کیفیت لازم را ندارند. داروهایی که در کشور تولید میشوند، داروهای خوبی هستند، اما در عین حال ممکن است بهصورت موردی یک قسمتی از داروها مشکلی داشته باشد که این موضوع باید گزارش شود. اینکه برخی به طور کلی بگویند داروهای ضد سرطان ایرانی بیکیفیت هستند و اثربخشی ندارند، قابل بررسی نیست و باید بسته دارویی که کیفیت لازم را ندارد به طور مشخص معلوم شود.
قنبری مطلق با بیان اینکه ممنوعیت کامل برای برندهای خارجی داروهای ضدسرطان وجود ندارد، افزود: بسیاری از داروهای ضدسرطان یا در کشور یا بهصورت مشترک با کمپانیهای خارجی تولید میشوند. سازمان غذا و دارو نیز برای بیمارانی که علاقهمند به مصرف داروهای خارجی هستند، درصدی از بازار داروهای ضد سرطان را در اختیار برندهای خارجی قرار داده است.
وی درباره جزئیات سامانه سیمای سرطان اظهار کرد: هدف کلی این سامانه این است که با تسهیل نسخه و تدابیر پزشکی، زحمات و سرگردانی بیماران برای تأیید نسخ شیمی درمانی کاهش یابد. همچنین این سامانه امکان نظارت بر دستورالعملهای تشخیصی و درمانی سرطان را افزایش میدهد. به طور کلی سامانه سیمای سرطان میتواند یک نظام اطلاعاتی طبقهبندی را در سطح کشور برای سرطان که یک بیماری مزمن و هزینهبر است، راهبری کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
اخبار این صفحه
-
مشکلات ارزی دانشجویان خارجی در ایران را پیگیری می کنم
-
اشتغال 250 نفر از هر صد مگاوات تولید برق خورشیدی
-
اخبــــار
-
مشاهده یک قلاده پلنگ در جزیره اشک دریاچه ارومیه
-
داروهای ضد سرطان ایرانی قابل اعتمادند

اخبارایران آنلاین