
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

کاربرد بمب هستهای را حرام قطعی میدانیم
جوان نخبه پاره تن ایران است. حرکت علمی را با شوق مضاعف ادامه دهید
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح چهارشنبه در دیدار دو هزار نفر از نخبگان جوان و استعدادهای برتر علمی، ادامه پیشرفت علمی کشور را در کوران حرکت پرشتاب علمی جهان، کاملاً ضروری و حیاتی خواندند و با اشاره به شوق سرشار، انگیزه تحسین برانگیز و اعتماد به نفس جوانان نخبه تأکید کردند: هر جوان نخبه پاره تن ایران عزیز ماست و برای رفع مشکلات نخبگان باید سند راهبردی امور نخبگان را کاملاً جدی اجرا و پیگیری کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای مطالبی را که ۱۲ نفر از نخبگان در این دیدار بیان کردند و تأمل جوانان نخبه درخصوص مسائل مهم کشور را بسیار خوب و لذتبخش ارزیابی کردند و با تأکید به مسئولان مربوطه برای دنبال کردن مطالبات و پیشنهادهای نخبگان گفتند: حرکت علمی آغاز شده در کشور نیازمند استمرار است، البته رتبههای بالای علمی ایران در برخی رشتههای نوپا مانند نانو و زیستفناوری بسیار افتخارآمیز است اما به هیچ وجه کافی نیست و نباید ما را قانع کند، بلکه باید پیشرفت علمی با شتاب ادامه یابد. ایشان با اشاره به بازدید روز گذشته خود از نمایشگاه شرکتهای دانشبنیان، وجود انگیزه، اعتماد بهنفس و خودباوری در حرف و عمل جوانان متخصص را نشانهای شوقانگیز از استمرار جریان علمی در کشور برشمردند و خاطرنشان کردند: این جوانان فقط نخبگان ۳۰ شرکت از چهار هزار شرکت دانشبنیان کشور بودند که این عدد باید در طول یک مدت محدود و مشخص، چندین برابر شود.
تأکید بر رفع موانع پیش روی شرکتهای دانشبنیان
حضرت آیتالله خامنهای لازمه تحقق این هدف را ایجاد زیرساختهای قانونی درخصوص شرکتهای دانشبنیان و رفع موانع پیشِ روی آنها برشمردند و گفتند: مکرراً تأکید کردهایم که محیط کسب و کار باید اصلاح شود مثلاً مجوزی که باید ظرف یک هفته صادر شود، شش ماه زمان نبرد، موازیکاریهای غلط حذف، و انحصار برداشته شود. رهبر انقلاب اسلامی سپس به بیان چند نکته خطاب به نخبگان جوان پرداختند.
«اجرا و تحقق جدی سند راهبردی امور نخبگان» اولین نکته مورد تأکید حضرت آیتالله خامنهای بود. ایشان اجرای کامل این سند را موجب رفع بسیاری از مشکلات در زمینه پیشرفت علمی، تجاریسازی محصولات علمی و فناوری و حل سایر مشکلات بخش علمی خواندند و گفتند: بنیاد نخبگان موظف است به این سند بپردازد و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز باید با بهروزرسانی این سند، تحقق آن را مطالبه و دنبال کند. «مأیوس نشدن از القائات منفی جریانی بددل که جنبش علمی کشور را انکار میکند»، توصیه بعدی حضرت آیتالله خامنهای به جوانان نخبه بود. ایشان افزودند: یک جریان بددل و بدخواه که متأسفانه در داخل دانشگاهها نیز حضور دارد، اصل جهش علمی کشور را که یک واقعیت عیان است، انکار و تلاش میکند با القای اینکه هیچ اتفاق علمی مهمی رخ نداده است، مردم را دچار تردید و نخبگان را ناامید کند، اما شما در مقابل این جریان هرگز مأیوس نشوید.
رهبر انقلاب اسلامی یکی دیگر از کارهای زشت این جریان بددل را دلالی و انتقال نخبگان مستعد به خارج از کشور دانستند و گفتند: جوان نخبه به ایران تعلق دارد و پاره تن کشور است، اما آنها به دنبال دلسرد کردن و یا فریفتن او با وعدههای پولی یا غیر پولی و موهوم هستند که مسئولان وزارتخانههای بهداشت و علوم موظفند از دانشگاهها در مقابل این جریان مراقبت کنند. حضرت آیتالله خامنهای افزودند: برخلاف القائات این جریان، مقامات عالی کشور از مشکلات و اخبار منفی هم باخبر هستند اما یقیناً جنبههای مثبت جریان علمی کشور بر جنبههای منفی آن غلبه دارد.
ضرورت توجه به علوم انسانی
ایشان هنر انقلاب اسلامی را جرأت دادن به مرد و زن و پیر و جوان برای ورود به میادین دشوار از جمله ورود در میادین علمی که حتی تحسین دشمنان را نیز به دنبال داشته است، خواندند و با یادآوری مواردی از افتخارات علمی کشور گفتند: استفاده از ظرفیت علمی در بخشهای مختلف کشور به «بالا بردن قدرت دفاعی»، «درمان و پزشکی پیشرفته و کنترل بیماریها»، «مسائل فنی مهندسی»، «زیستفناوری و تولید محصولات با دوام با فناوری نانو» و «فناوری صلحآمیز هستهای»، منجر شده است. حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: با وجود این دستاوردهای واضح، برخی افراد حرکت علمی کشور را تخریب و انکار و اگر بتوانند برسر راه آن مانعتراشی میکنند. ایشان افزودند: البته این موانع باید برداشته شود و مسئولیت به عهده مسئولان مراکز مربوط است، اما شما جوانان عزیز به حرکت پر شوق، مضاعف و بدون وقفه خود در مقابل این جریان انحرافی ادامه دهید. رهبر انقلاب اسلامی، توجه به علوم انسانی را در همه نهادهای نخبگانی از جمله بنیاد نخبگان ضروری خواندند و گفتند: وقتی جوان نخبه ایرانی، در زمینه مهندسی در تراز جهانی عمل میکند و در ساخت دستگاههای بسیار پیچیده، کارهای بسیار مهمی انجام میدهد، طبعاً حضور او در عرصههایی مانند اقتصاد، حقوق و مدیریت و ارائه راه حل برای مشکلات اقتصادی و آسیبهای اجتماعی، مؤثر و راهگشا خواهد بود. ایشان برخی مشکلات اقتصادی موجود را ناشی از کمبود تحقیق علمی دانستند و افزودند: با دانش نخبگانی میتوان راه حلهای خوبی برای این مسائل یافت. حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اجرای کامل سند بسیار ارزشمند نقشه علمی کشور افزودند: حضور نخبگان جوان در عرصه علوم انسانی موجب میشود پرورش اندام علمی کشور به صورت متناسب صورت گیرد، نه اینکه یک بخش فوقالعاده قوی باشد و بخشی دیگر ضعیف و کم جان.
رهبر انقلاب همراه بودن علم با فرهنگ صحیح انساندوستی را زمینهساز استفاده بشر از منافع حقیقی علم و دانش خواندند و یادآوری کردند: علم بسیار مهم و بسیار نافع هستهای وقتی با فرهنگ غلط قدرتطلبی همراه شد، به تولید بمب هستهای انجامید و به تهدید بزرگ دنیا و بشریت تبدیل شد.
برای تولید و استفاده از بمب هستهای هزینه نمیکنیم
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به موضع قاطعانه و شجاعانه جمهوری اسلامی درباره حرمت شرعی استفاده از بمب هستهای تأکید کردند: ما با وجود اینکه میتوانستیم در این راه قدم برداریم، براساس حکم اسلام عزیز کاربرد این سلاح را حرام قطعی شرعی اعلام کردیم، بنابراین هیچ دلیلی ندارد که برای تولید و نگهداشت سلاحی که استفاده از آن مطلقاً حرام است، هزینه کنیم. ایشان پایبندی جدی به مبانی دینی و شرف ملی را دو الزام مجموعههای نخبگانی برشمردند و افزودند: دانشمند ایرانی وقتی با فرهنگ اسلامی و ایرانی آمیخته میشود، عنصر راهبردیِ حیات ملت میشود و به کشور روح و توان میبخشد.
ایشان در زمینه ضرورت همراهی علم با فرهنگ صحیح افزودند: ما از شاگردی و یادگیری هیچ ابایی و ننگی نداریم اما نمیخواهیم دانشگاههای ما باز تولید «دانشگاههای امریکایی با همان فرهنگ غلط غربی» باشند. رهبر انقلاب با ابراز خرسندی از فضای ایرانی- اسلامیِ مجموعههای فعال در عرصههای سلولهای بنیادی، نانو، زیست فناوری و هستهای گفتند نخبگان فعال در این زمینهها، کار علمی را نوعی جهاد میدانند و این تفکر و نگرش در همه محیطهای دانشگاهی مورد نیاز است.
حضرت آیتالله خامنهای در جمعبندی این بخش از سخنانشان تأکید کردند: شرایط ما با شرایط دیگران متفاوت است. ما باید ایرانی بیندیشیم، ایرانی فکر کنیم و ایرانی زندگی کنیم که رعایت و اجرای الگوی پیشرفت اسلامی- ایرانی میتواند به این هدف کمک شایانی کند. ایشان تقلید از فرهنگ دانشگاههای غربی را باعث از بین رفتن نوآوری و ابتکارات علمی خواندند و گفتند: تقلید از دیگران، نوزایی و نشاط حقیقی علمی را هم از بین میبرد.
فراخوان به دیپلماسی عمومی
رهبر انقلاب اسلامی در ششمین نکته سخنان خود، جامعه نخبگانی را به ایفای نقش در زمینه دیپلماسی عمومی فراخواندند. ایشان گردآوردن «نخبگان ایرانِ فرهنگیِ بزرگ» یعنی نخبگان قلمرو وسیع فرهنگ ایرانی در قرنهای گذشته را نمونهای از ظرفیت بالقوه جامعه نخبگانی خواندند و افزودند: ارتباطگیری و گردآوری نخبگان منطقه غرب آسیا، جهان اسلام، محور مقاومت و حتی گردآوری نخبگان حقجوی عالم در همه کشورها از جمله امریکا و اروپا میتواند با نوعی نهادسازی به ارائه و ترویج «دانش پاک و با شرافت» و «اندیشه درست» منجر شود.
حضرت آیتالله خامنهای با نقد برخی کمکاریها در ارائه راه سوم برخاسته از انقلاب اسلامی به جهانیان گفتند: راه ما نه سوسیالیستی است نه متکی بر لیبرال دموکراسی. ما به برکت اسلام راه سومی را به ملتها ارائه کردهایم که باید بیش از پیش با سخن منطقی و عمل خود، دلها را به این راه سودمند برای بشریت جذب کنیم و ملتها را از نفوذ روزافزون فرهنگ منحط غرب نجات دهیم.
رهبر انقلاب در آخرین فراز سخنانشان در جمع دو هزار نخبه جوان بر ایجاد و گسترش امید تأکید کردند و گفتند: نخبگان، اساتید و پیشروان حرکت علمی نگذارند امید به وجود آمده برای پیشرفت علمی کشور دچار اختلال شود. ایشان در همین زمینه افزودند: در کشور البته مشکلات مختلفی وجود دارد اما نباید این مشکلات را یکطرفه و بدون توجه به موفقیتها مدام مطرح و بر سر آن مرثیهخوانی کرد، چرا که در این صورت امید در دل جوانان کم فروغ میشود. رهبر انقلاب اسلامی توجه و تبیین موفقیتهای بزرگ را از وظایف نخبگان در قبال نسل جوان دانستند و افزودند: استعداد ایرانی بعد از انقلاب بهوجود نیامده بلکه موهبتی همیشگی و خدادادی است، اما انقلاب با میدان دادن به این استعدادها، ایران را از حالت راکد و عقب افتاده و وابسته، به کشوری مستقل، در حال پیشرفت و برخوردار از موفقیتهای فراوان تبدیل کرد که باید به این واقعیات توجه کامل داشت.
ایشان نتایج «مقایسه پیشرفتهای علمی دانشگاهها در 40 سال اخیر را با قبل از انقلاب» حیرتآور خواندند و افزودند: این حرکت عظیم البته در اول راه است، اما به فضل الهی و همت نخبگان و جوانان به اوج خواهد رسید و جوان ایرانی باید با این نگاه به آینده بنگرد.
حضرت آیتالله خامنهای توکل، تقوا و معنویت را مایه امید حقیقی و روزافزون خواندند و به نخبگان جوان توصیه کردند: هرچه میتوانید دلهای پاکتان را پاکتر کنید و در حرف و عمل خداوند کریم را همواره مدنظر داشته باشید، آن وقت همراهی و یاری خدا را در پیشرفت مداوم احساس و درک خواهید کرد. رهبر انقلاب در پایان سخنانشان با تکرار سخنان چند سال قبل خود یادآوری کردند: گفتهایم که باید به گونهای پیشرفت کنیم که ۵۰ سال بعد هر نخبهای و هر کسی که در جهان خواست تازههای علم را فرا بگیرد، ناچار به دانستن زبان فارسی باشد و تحقق این هدف، حتماً در دایره هوش و استعداد و همت ایرانی امکانپذیر است.
اقتصاد دانشبنیان نقطه مقابل اقتصاد نفتی است
در این دیدار همچنین آقای سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، پیشرفت درونزای علمی را براساس نیروی انسانی، آموزش و فرهنگ بومی، رویکرد بنیاد ملی نخبگان اعلام کرد و گفت: از نظر ما نخبه کسی است که برای کشور خود ارزش افزوده و اشتغال ایجاد کند و بر این اساس حمایتهای بنیاد ملی نخبگان منوط به انجام کار و تلاش و نوآوری است. آقای ستاری، طرح سرآمدان علمی و برگزاری جوایز مصطفی و شهید احمدی روشن را از جمله برنامههای در حال اجرای بنیاد علمی نخبگان خواند و افزود: اقتصاد دانش بنیان در نقطه مقابل اقتصاد نفتی و وابسته است و در آن، کیفیت نیروی انسانی و وارد کردن بخش خصوصی به سرمایهگذاری اصل است.
در این دیدار قبل از سخنان رهبر انقلاب ۱۲نفر از نخبگان و محققان رشتههای مختلف، دیدگاههای خود را بیان کردند. در پایان این دیدار، نماز ظهر و عصر به امامت رهبر انقلاب اسلامی اقامه شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای مطالبی را که ۱۲ نفر از نخبگان در این دیدار بیان کردند و تأمل جوانان نخبه درخصوص مسائل مهم کشور را بسیار خوب و لذتبخش ارزیابی کردند و با تأکید به مسئولان مربوطه برای دنبال کردن مطالبات و پیشنهادهای نخبگان گفتند: حرکت علمی آغاز شده در کشور نیازمند استمرار است، البته رتبههای بالای علمی ایران در برخی رشتههای نوپا مانند نانو و زیستفناوری بسیار افتخارآمیز است اما به هیچ وجه کافی نیست و نباید ما را قانع کند، بلکه باید پیشرفت علمی با شتاب ادامه یابد. ایشان با اشاره به بازدید روز گذشته خود از نمایشگاه شرکتهای دانشبنیان، وجود انگیزه، اعتماد بهنفس و خودباوری در حرف و عمل جوانان متخصص را نشانهای شوقانگیز از استمرار جریان علمی در کشور برشمردند و خاطرنشان کردند: این جوانان فقط نخبگان ۳۰ شرکت از چهار هزار شرکت دانشبنیان کشور بودند که این عدد باید در طول یک مدت محدود و مشخص، چندین برابر شود.
تأکید بر رفع موانع پیش روی شرکتهای دانشبنیان
حضرت آیتالله خامنهای لازمه تحقق این هدف را ایجاد زیرساختهای قانونی درخصوص شرکتهای دانشبنیان و رفع موانع پیشِ روی آنها برشمردند و گفتند: مکرراً تأکید کردهایم که محیط کسب و کار باید اصلاح شود مثلاً مجوزی که باید ظرف یک هفته صادر شود، شش ماه زمان نبرد، موازیکاریهای غلط حذف، و انحصار برداشته شود. رهبر انقلاب اسلامی سپس به بیان چند نکته خطاب به نخبگان جوان پرداختند.
«اجرا و تحقق جدی سند راهبردی امور نخبگان» اولین نکته مورد تأکید حضرت آیتالله خامنهای بود. ایشان اجرای کامل این سند را موجب رفع بسیاری از مشکلات در زمینه پیشرفت علمی، تجاریسازی محصولات علمی و فناوری و حل سایر مشکلات بخش علمی خواندند و گفتند: بنیاد نخبگان موظف است به این سند بپردازد و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز باید با بهروزرسانی این سند، تحقق آن را مطالبه و دنبال کند. «مأیوس نشدن از القائات منفی جریانی بددل که جنبش علمی کشور را انکار میکند»، توصیه بعدی حضرت آیتالله خامنهای به جوانان نخبه بود. ایشان افزودند: یک جریان بددل و بدخواه که متأسفانه در داخل دانشگاهها نیز حضور دارد، اصل جهش علمی کشور را که یک واقعیت عیان است، انکار و تلاش میکند با القای اینکه هیچ اتفاق علمی مهمی رخ نداده است، مردم را دچار تردید و نخبگان را ناامید کند، اما شما در مقابل این جریان هرگز مأیوس نشوید.
رهبر انقلاب اسلامی یکی دیگر از کارهای زشت این جریان بددل را دلالی و انتقال نخبگان مستعد به خارج از کشور دانستند و گفتند: جوان نخبه به ایران تعلق دارد و پاره تن کشور است، اما آنها به دنبال دلسرد کردن و یا فریفتن او با وعدههای پولی یا غیر پولی و موهوم هستند که مسئولان وزارتخانههای بهداشت و علوم موظفند از دانشگاهها در مقابل این جریان مراقبت کنند. حضرت آیتالله خامنهای افزودند: برخلاف القائات این جریان، مقامات عالی کشور از مشکلات و اخبار منفی هم باخبر هستند اما یقیناً جنبههای مثبت جریان علمی کشور بر جنبههای منفی آن غلبه دارد.
ضرورت توجه به علوم انسانی
ایشان هنر انقلاب اسلامی را جرأت دادن به مرد و زن و پیر و جوان برای ورود به میادین دشوار از جمله ورود در میادین علمی که حتی تحسین دشمنان را نیز به دنبال داشته است، خواندند و با یادآوری مواردی از افتخارات علمی کشور گفتند: استفاده از ظرفیت علمی در بخشهای مختلف کشور به «بالا بردن قدرت دفاعی»، «درمان و پزشکی پیشرفته و کنترل بیماریها»، «مسائل فنی مهندسی»، «زیستفناوری و تولید محصولات با دوام با فناوری نانو» و «فناوری صلحآمیز هستهای»، منجر شده است. حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: با وجود این دستاوردهای واضح، برخی افراد حرکت علمی کشور را تخریب و انکار و اگر بتوانند برسر راه آن مانعتراشی میکنند. ایشان افزودند: البته این موانع باید برداشته شود و مسئولیت به عهده مسئولان مراکز مربوط است، اما شما جوانان عزیز به حرکت پر شوق، مضاعف و بدون وقفه خود در مقابل این جریان انحرافی ادامه دهید. رهبر انقلاب اسلامی، توجه به علوم انسانی را در همه نهادهای نخبگانی از جمله بنیاد نخبگان ضروری خواندند و گفتند: وقتی جوان نخبه ایرانی، در زمینه مهندسی در تراز جهانی عمل میکند و در ساخت دستگاههای بسیار پیچیده، کارهای بسیار مهمی انجام میدهد، طبعاً حضور او در عرصههایی مانند اقتصاد، حقوق و مدیریت و ارائه راه حل برای مشکلات اقتصادی و آسیبهای اجتماعی، مؤثر و راهگشا خواهد بود. ایشان برخی مشکلات اقتصادی موجود را ناشی از کمبود تحقیق علمی دانستند و افزودند: با دانش نخبگانی میتوان راه حلهای خوبی برای این مسائل یافت. حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اجرای کامل سند بسیار ارزشمند نقشه علمی کشور افزودند: حضور نخبگان جوان در عرصه علوم انسانی موجب میشود پرورش اندام علمی کشور به صورت متناسب صورت گیرد، نه اینکه یک بخش فوقالعاده قوی باشد و بخشی دیگر ضعیف و کم جان.
رهبر انقلاب همراه بودن علم با فرهنگ صحیح انساندوستی را زمینهساز استفاده بشر از منافع حقیقی علم و دانش خواندند و یادآوری کردند: علم بسیار مهم و بسیار نافع هستهای وقتی با فرهنگ غلط قدرتطلبی همراه شد، به تولید بمب هستهای انجامید و به تهدید بزرگ دنیا و بشریت تبدیل شد.
برای تولید و استفاده از بمب هستهای هزینه نمیکنیم
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به موضع قاطعانه و شجاعانه جمهوری اسلامی درباره حرمت شرعی استفاده از بمب هستهای تأکید کردند: ما با وجود اینکه میتوانستیم در این راه قدم برداریم، براساس حکم اسلام عزیز کاربرد این سلاح را حرام قطعی شرعی اعلام کردیم، بنابراین هیچ دلیلی ندارد که برای تولید و نگهداشت سلاحی که استفاده از آن مطلقاً حرام است، هزینه کنیم. ایشان پایبندی جدی به مبانی دینی و شرف ملی را دو الزام مجموعههای نخبگانی برشمردند و افزودند: دانشمند ایرانی وقتی با فرهنگ اسلامی و ایرانی آمیخته میشود، عنصر راهبردیِ حیات ملت میشود و به کشور روح و توان میبخشد.
ایشان در زمینه ضرورت همراهی علم با فرهنگ صحیح افزودند: ما از شاگردی و یادگیری هیچ ابایی و ننگی نداریم اما نمیخواهیم دانشگاههای ما باز تولید «دانشگاههای امریکایی با همان فرهنگ غلط غربی» باشند. رهبر انقلاب با ابراز خرسندی از فضای ایرانی- اسلامیِ مجموعههای فعال در عرصههای سلولهای بنیادی، نانو، زیست فناوری و هستهای گفتند نخبگان فعال در این زمینهها، کار علمی را نوعی جهاد میدانند و این تفکر و نگرش در همه محیطهای دانشگاهی مورد نیاز است.
حضرت آیتالله خامنهای در جمعبندی این بخش از سخنانشان تأکید کردند: شرایط ما با شرایط دیگران متفاوت است. ما باید ایرانی بیندیشیم، ایرانی فکر کنیم و ایرانی زندگی کنیم که رعایت و اجرای الگوی پیشرفت اسلامی- ایرانی میتواند به این هدف کمک شایانی کند. ایشان تقلید از فرهنگ دانشگاههای غربی را باعث از بین رفتن نوآوری و ابتکارات علمی خواندند و گفتند: تقلید از دیگران، نوزایی و نشاط حقیقی علمی را هم از بین میبرد.
فراخوان به دیپلماسی عمومی
رهبر انقلاب اسلامی در ششمین نکته سخنان خود، جامعه نخبگانی را به ایفای نقش در زمینه دیپلماسی عمومی فراخواندند. ایشان گردآوردن «نخبگان ایرانِ فرهنگیِ بزرگ» یعنی نخبگان قلمرو وسیع فرهنگ ایرانی در قرنهای گذشته را نمونهای از ظرفیت بالقوه جامعه نخبگانی خواندند و افزودند: ارتباطگیری و گردآوری نخبگان منطقه غرب آسیا، جهان اسلام، محور مقاومت و حتی گردآوری نخبگان حقجوی عالم در همه کشورها از جمله امریکا و اروپا میتواند با نوعی نهادسازی به ارائه و ترویج «دانش پاک و با شرافت» و «اندیشه درست» منجر شود.
حضرت آیتالله خامنهای با نقد برخی کمکاریها در ارائه راه سوم برخاسته از انقلاب اسلامی به جهانیان گفتند: راه ما نه سوسیالیستی است نه متکی بر لیبرال دموکراسی. ما به برکت اسلام راه سومی را به ملتها ارائه کردهایم که باید بیش از پیش با سخن منطقی و عمل خود، دلها را به این راه سودمند برای بشریت جذب کنیم و ملتها را از نفوذ روزافزون فرهنگ منحط غرب نجات دهیم.
رهبر انقلاب در آخرین فراز سخنانشان در جمع دو هزار نخبه جوان بر ایجاد و گسترش امید تأکید کردند و گفتند: نخبگان، اساتید و پیشروان حرکت علمی نگذارند امید به وجود آمده برای پیشرفت علمی کشور دچار اختلال شود. ایشان در همین زمینه افزودند: در کشور البته مشکلات مختلفی وجود دارد اما نباید این مشکلات را یکطرفه و بدون توجه به موفقیتها مدام مطرح و بر سر آن مرثیهخوانی کرد، چرا که در این صورت امید در دل جوانان کم فروغ میشود. رهبر انقلاب اسلامی توجه و تبیین موفقیتهای بزرگ را از وظایف نخبگان در قبال نسل جوان دانستند و افزودند: استعداد ایرانی بعد از انقلاب بهوجود نیامده بلکه موهبتی همیشگی و خدادادی است، اما انقلاب با میدان دادن به این استعدادها، ایران را از حالت راکد و عقب افتاده و وابسته، به کشوری مستقل، در حال پیشرفت و برخوردار از موفقیتهای فراوان تبدیل کرد که باید به این واقعیات توجه کامل داشت.
ایشان نتایج «مقایسه پیشرفتهای علمی دانشگاهها در 40 سال اخیر را با قبل از انقلاب» حیرتآور خواندند و افزودند: این حرکت عظیم البته در اول راه است، اما به فضل الهی و همت نخبگان و جوانان به اوج خواهد رسید و جوان ایرانی باید با این نگاه به آینده بنگرد.
حضرت آیتالله خامنهای توکل، تقوا و معنویت را مایه امید حقیقی و روزافزون خواندند و به نخبگان جوان توصیه کردند: هرچه میتوانید دلهای پاکتان را پاکتر کنید و در حرف و عمل خداوند کریم را همواره مدنظر داشته باشید، آن وقت همراهی و یاری خدا را در پیشرفت مداوم احساس و درک خواهید کرد. رهبر انقلاب در پایان سخنانشان با تکرار سخنان چند سال قبل خود یادآوری کردند: گفتهایم که باید به گونهای پیشرفت کنیم که ۵۰ سال بعد هر نخبهای و هر کسی که در جهان خواست تازههای علم را فرا بگیرد، ناچار به دانستن زبان فارسی باشد و تحقق این هدف، حتماً در دایره هوش و استعداد و همت ایرانی امکانپذیر است.
اقتصاد دانشبنیان نقطه مقابل اقتصاد نفتی است
در این دیدار همچنین آقای سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، پیشرفت درونزای علمی را براساس نیروی انسانی، آموزش و فرهنگ بومی، رویکرد بنیاد ملی نخبگان اعلام کرد و گفت: از نظر ما نخبه کسی است که برای کشور خود ارزش افزوده و اشتغال ایجاد کند و بر این اساس حمایتهای بنیاد ملی نخبگان منوط به انجام کار و تلاش و نوآوری است. آقای ستاری، طرح سرآمدان علمی و برگزاری جوایز مصطفی و شهید احمدی روشن را از جمله برنامههای در حال اجرای بنیاد علمی نخبگان خواند و افزود: اقتصاد دانش بنیان در نقطه مقابل اقتصاد نفتی و وابسته است و در آن، کیفیت نیروی انسانی و وارد کردن بخش خصوصی به سرمایهگذاری اصل است.
در این دیدار قبل از سخنان رهبر انقلاب ۱۲نفر از نخبگان و محققان رشتههای مختلف، دیدگاههای خود را بیان کردند. در پایان این دیدار، نماز ظهر و عصر به امامت رهبر انقلاب اسلامی اقامه شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تجاوز به خاک سوریه
بنفشه غلامی/ عصر دیروز «رجب طیب اردوغان» به نام «صلح» وارد «جنگ» شد تا با ایجاد ناامنی، منطقه امن دلخواهش رابسازد؛ جنگی که از آن به عنوان بزرگترین قمار حیات سیاسیاش یاد شدهاست و به باور ناظران میتواند ترکیه را به باتلاق جنگی نافرجام بکشاند.
«ارتش ترکیه با همراهی ارتش آزاد سوریه، نبرد علیه سازمانهای تروریستی پکک، نیروهای دموکراتیک سوریه و داعش را در شمال سوریه آغاز کردهاست.» این توئیت عصرگاهی «رجب طیب اردوغان» بود. تویئتی که درواقع صدور فرمان عملیات «چشمه صلح» در مناطق کرد نشین شمال سوریه بود. به گزارش سایت روزنامه ترکیهای «ینی شفق»، اردوغان در توئیت خود درباره آغاز عملیات «چشمه صلح»، مدعی شد، هدف از آغاز نبرد در شمال سوریه جلوگیری از شکلگیری یک کریدور تروریستی در مرزهای جنوبی ترکیه است. او معتقد است این کار صلح و آرامش را برای ساکنان منطقه به همراه میآورد. ادعایی که کردهای شمال سوریه آن را رد میکنند. آنها پس از اعلام رسمی آغاز عملیات «چشمه صلح»، با وجود آنکه هنوز بابت خارج شدن نیروهای امریکایی از شمال سوریه، دشنه ترامپ را در پهلوی خود احساس میکنند، با تأکید بر اینکه مردم آنها بیدفاع ماندهاند، از امریکا خواستند با اعلام منطقه پرواز ممنوع اجازه ندهد، غیرنظامیان کرد شمال سوریه به خاک و خون کشیده شوند. درست پیش از توئیت «اردوغان»، «مصطفی بالی»، سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه خبر داده بود، جنگندههای ترکیه بمباران مناطق غیرنظامی را آغاز کردهاند و وحشت بر مردم منطقه مستولی شدهاست. این در حالی بود که از صبح دیروز، خبرنگار آسوشیتدپرس در شمال سوریه خبر دادهبود که نظامیان ترکیه از مرز سوریه عبور کرده و وارد شهر تل ابیض شدهاند.
به گزارش سایت شبکه خبری «الجزیره»، به محض دمیده شدن آتش جنگ در شهر تل ابیض، ساکنان این شهر با شنیده شدن صدای بمبارانها از خانه و کاشانه خود گریختند. نیروهای دموکراتیک سوریه در نخستین ساعت عملیات ترکیه، از کشته شدن 2 نفر در راس العین خبر دادند. این در حالی بود که شورشیان ارتش آزاد اعلام داشتند، به مبارزان کرد سوریه اندکی رحم نخواهند کرد. آنها گفتند: «آنها را با مشت آهنین میزنیم و با آتش خود، جهنم را به پیش روی آنان میکشیم.»
به گزارش سایت شبکه خبری امریکایی «سیانان»، ترکیه در پی چراغ سبز «دونالد ترامپ» به «اردوغان» و اعلام خروج نیروهای امریکایی از شمال سوریه، وارد جنگ در این منطقه شدهاست. ترکیه مدعی است، قصد دارد با ایجاد منطقه امنی با عمق 32 کیلومتر در شمال سوریه که در مرزهای جنوبی این کشور واقع است، زمینه بازگشت آوارگان سوری را که در اروپا، امریکا و ترکیه هستند، فراهم آورد. این کشور مدعی است هماکنون تروریستها در شمال سوریه لانه کردهاند و ترکیه خود را ملزم به مبارزه با سه گروه تروریستی حاضر در این منطقه میداند. مقصود ترکیه از سه گروه تروریستی، پکک، نیروهای دموکراتیک سوریه و داعش هستند. این در حالی است که اغلب کشورها تنها داعش را گروه تروریستی میدانند. بنا براین گزارش عصر دیروز پس از آنکه اردوغان در شیپور جنگ دمید، «سانا» خبرگزاری رسمی سوریه خبر داد، دولت این کشور «رفتار پرخاشگرانه» و «اهداف خصمانه» ترکیه در خاک خود را محکوم کرد. وزارت خارجه سوریه در بیانیهای تأکید کرد: «رفتار پرخاشگرانه رژیم اردوغان پرده از امیال کشورگشایی ترکیه در خاک جمهوری عربی سوریه برداشت. اقدامی که به هیچ روی قابل توجیه نیست.» این بیانیه همچنین برخی گروههای کردی را مسئول تکیه کردن به طرح امریکا در سوریه دانسته بود.
دعوت روسیه به مذاکرات سهجانبه
«رجب طیب اردوغان»، رئیسجمهوری ترکیه در حالی دیروز آغاز عملیات «چشمه صلح» را اعلام کرد که پیش از آن از سوی بسیاری از کشورها هشدارهایی را مبنی بر اینکه این نبرد میتواند سرانجامی مصیبتبار داشته باشد، دریافت کرده بود. در این میان روسیه که یکی از بازیگران اصلی در سوریه محسوب میشود، ضمن هشدار به ترکیه بابت اینکه این حمله میتواند باعث بیثباتی منطقه شود، به این کشور پیشنهاد کرد وارد مذاکره مستقیم سهجانبه با کردها و دولت سوریه شود. «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه، با اعلام اینکه با گروههای کرد شمال سوریه و دولت این کشور مذاکره کردهاست، تأکید کرد، در این مذاکرات به توافق رسیدند، مذاکره تنها راه حل تضمین امنیت مرزهای دو کشور است. وی همچنین خبر داد هم گروههای کرد شمال سوریه و هم دمشق آمادگی خود را برای برپایی مذاکراتی مستقیم با ترکیه اعلام کردهاند.
در حالی که روسیه تلاش خود را برای پایان دادن زودهنگام نبرد ترکیه در خاک سوریه آغاز کرد، انگلیس و فرانسه نیز خواهان نشست فوری شورای امنیت برای بررسی وضعیت ایجاد شده در شمال سوریه شدند. ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا هم از ترکیه خواست تا از عملیات نظامی خود در سوریه دست بکشد. آلمان نیز ترکیه را متهم کرد، با اقدامات خود، خطر بازگشت داعش را افزایش می دهد. «ینس استولتنبرگ»، دبیر کل ناتو نیز از ترکیه خواست خویشتندار باشد و بی ثباتی دیگری را در منطقه بنا ننهد.
«ارتش ترکیه با همراهی ارتش آزاد سوریه، نبرد علیه سازمانهای تروریستی پکک، نیروهای دموکراتیک سوریه و داعش را در شمال سوریه آغاز کردهاست.» این توئیت عصرگاهی «رجب طیب اردوغان» بود. تویئتی که درواقع صدور فرمان عملیات «چشمه صلح» در مناطق کرد نشین شمال سوریه بود. به گزارش سایت روزنامه ترکیهای «ینی شفق»، اردوغان در توئیت خود درباره آغاز عملیات «چشمه صلح»، مدعی شد، هدف از آغاز نبرد در شمال سوریه جلوگیری از شکلگیری یک کریدور تروریستی در مرزهای جنوبی ترکیه است. او معتقد است این کار صلح و آرامش را برای ساکنان منطقه به همراه میآورد. ادعایی که کردهای شمال سوریه آن را رد میکنند. آنها پس از اعلام رسمی آغاز عملیات «چشمه صلح»، با وجود آنکه هنوز بابت خارج شدن نیروهای امریکایی از شمال سوریه، دشنه ترامپ را در پهلوی خود احساس میکنند، با تأکید بر اینکه مردم آنها بیدفاع ماندهاند، از امریکا خواستند با اعلام منطقه پرواز ممنوع اجازه ندهد، غیرنظامیان کرد شمال سوریه به خاک و خون کشیده شوند. درست پیش از توئیت «اردوغان»، «مصطفی بالی»، سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه خبر داده بود، جنگندههای ترکیه بمباران مناطق غیرنظامی را آغاز کردهاند و وحشت بر مردم منطقه مستولی شدهاست. این در حالی بود که از صبح دیروز، خبرنگار آسوشیتدپرس در شمال سوریه خبر دادهبود که نظامیان ترکیه از مرز سوریه عبور کرده و وارد شهر تل ابیض شدهاند.
به گزارش سایت شبکه خبری «الجزیره»، به محض دمیده شدن آتش جنگ در شهر تل ابیض، ساکنان این شهر با شنیده شدن صدای بمبارانها از خانه و کاشانه خود گریختند. نیروهای دموکراتیک سوریه در نخستین ساعت عملیات ترکیه، از کشته شدن 2 نفر در راس العین خبر دادند. این در حالی بود که شورشیان ارتش آزاد اعلام داشتند، به مبارزان کرد سوریه اندکی رحم نخواهند کرد. آنها گفتند: «آنها را با مشت آهنین میزنیم و با آتش خود، جهنم را به پیش روی آنان میکشیم.»
به گزارش سایت شبکه خبری امریکایی «سیانان»، ترکیه در پی چراغ سبز «دونالد ترامپ» به «اردوغان» و اعلام خروج نیروهای امریکایی از شمال سوریه، وارد جنگ در این منطقه شدهاست. ترکیه مدعی است، قصد دارد با ایجاد منطقه امنی با عمق 32 کیلومتر در شمال سوریه که در مرزهای جنوبی این کشور واقع است، زمینه بازگشت آوارگان سوری را که در اروپا، امریکا و ترکیه هستند، فراهم آورد. این کشور مدعی است هماکنون تروریستها در شمال سوریه لانه کردهاند و ترکیه خود را ملزم به مبارزه با سه گروه تروریستی حاضر در این منطقه میداند. مقصود ترکیه از سه گروه تروریستی، پکک، نیروهای دموکراتیک سوریه و داعش هستند. این در حالی است که اغلب کشورها تنها داعش را گروه تروریستی میدانند. بنا براین گزارش عصر دیروز پس از آنکه اردوغان در شیپور جنگ دمید، «سانا» خبرگزاری رسمی سوریه خبر داد، دولت این کشور «رفتار پرخاشگرانه» و «اهداف خصمانه» ترکیه در خاک خود را محکوم کرد. وزارت خارجه سوریه در بیانیهای تأکید کرد: «رفتار پرخاشگرانه رژیم اردوغان پرده از امیال کشورگشایی ترکیه در خاک جمهوری عربی سوریه برداشت. اقدامی که به هیچ روی قابل توجیه نیست.» این بیانیه همچنین برخی گروههای کردی را مسئول تکیه کردن به طرح امریکا در سوریه دانسته بود.
دعوت روسیه به مذاکرات سهجانبه
«رجب طیب اردوغان»، رئیسجمهوری ترکیه در حالی دیروز آغاز عملیات «چشمه صلح» را اعلام کرد که پیش از آن از سوی بسیاری از کشورها هشدارهایی را مبنی بر اینکه این نبرد میتواند سرانجامی مصیبتبار داشته باشد، دریافت کرده بود. در این میان روسیه که یکی از بازیگران اصلی در سوریه محسوب میشود، ضمن هشدار به ترکیه بابت اینکه این حمله میتواند باعث بیثباتی منطقه شود، به این کشور پیشنهاد کرد وارد مذاکره مستقیم سهجانبه با کردها و دولت سوریه شود. «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه، با اعلام اینکه با گروههای کرد شمال سوریه و دولت این کشور مذاکره کردهاست، تأکید کرد، در این مذاکرات به توافق رسیدند، مذاکره تنها راه حل تضمین امنیت مرزهای دو کشور است. وی همچنین خبر داد هم گروههای کرد شمال سوریه و هم دمشق آمادگی خود را برای برپایی مذاکراتی مستقیم با ترکیه اعلام کردهاند.
در حالی که روسیه تلاش خود را برای پایان دادن زودهنگام نبرد ترکیه در خاک سوریه آغاز کرد، انگلیس و فرانسه نیز خواهان نشست فوری شورای امنیت برای بررسی وضعیت ایجاد شده در شمال سوریه شدند. ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا هم از ترکیه خواست تا از عملیات نظامی خود در سوریه دست بکشد. آلمان نیز ترکیه را متهم کرد، با اقدامات خود، خطر بازگشت داعش را افزایش می دهد. «ینس استولتنبرگ»، دبیر کل ناتو نیز از ترکیه خواست خویشتندار باشد و بی ثباتی دیگری را در منطقه بنا ننهد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

شاعر ژولیده نیستم
- من و شاملو ثمره کارهایمان را دیدیم
- شعرهایم به خیلیها امید داده است
صفحات ایران جمعه

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

روحانی: در انتخابات مجلس سختگیری نکنیم
- باید به همه فرصت شرکت در انتخابات را بدهیم
- مردم خوب می فهمند و بهترین انتخاب را می کنند
گروه سیاسی/ رئیس جمهوری در جلسه دیروز هیأت دولت با استناد به آمار و ارقامی از وضعیت موجود اقتصادی کشور، آنها را هم نشانهای از شکست سیاست فشار حداکثری امریکا دانست و هم مؤید کارآمدی دولت. او همچنین با اشاره به آمادگی ترکیه برای حمله به مناطقی از کشور سوریه، با واقعی دانستن نگرانیهای آنکار اما تأکید کرد شیوهای که در پیش گرفته شده، به نفع منطقه نیست و از مقامات دولت ترکیه خواست تا در رویکرد جدید خود تجدیدنظر کنند. حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رویکرد دولت خود معطوف به برگزاری انتخابات پیش روی مجلس در اسفندماه را نیز اعلام کرد. از سخنان رئیس جمهوری این گونه برمیآید که وی بر برگزاری یک انتخابات پرشور، رقابتی و با مشارکت بالا تأکید و اصرار دارد که زمینههای برگزاری چنین انتخاباتی باید فراهم شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، روحانی با اشاره به ضرورت هوشیاری نسبت به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در ماههای آینده بهعنوان یک حرکت بزرگ سیاسی در کشور، گفت: همه آنهایی که مسئول اجرا و نظارت هستند، باید کاری کنند که نشاط سیاسی مردم افزایش پیدا کند.رئیس جمهوری با بیان اینکه پیروزی این جناح یا آن جناح مهم نبوده، بلکه باید اجازه دهیم، ملت پیروز شود، تأکید کرد: باید بگذاریم همه جناحها، احساس پیروزی کنند؛ باید به همه فرصت دهیم تا در این اجتماع شرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه بهترین مجلس در طول تاریخ انقلاب اسلامی مجلس اول بود، اظهار داشت: در آن مجلس، نظارت به این شکل وجود نداشت و حتی شورای نگهبان و این همه دفاتر نظارتی وجود نداشت و همه از جناحهای مختلف آمدند و ثبتنام کردند؛ حتی منافقین هم در آن انتخابات ثبتنام کردند. همچنین گروههایی مانند دفتر هماهنگی، نهضت آزادی و جبهه ملی نیز ثبتنام کردند و بهترین انتخابات و بهترین مجلس ثمره آن بود.
رئیس جمهوری اظهار داشت: نباید اینقدر سختگیری کرده و فشار بیاوریم و فکر کنیم هر چه این فیلتر را تنگتر کنیم، نتیجه مثبتتری خواهد داشت.وی افزود: مردم خودشان خوب میفهمند و بهترینها را انتخاب میکنند. بویژه در انتخابات مجلس شورای اسلامی که عمدتاً محلی بوده و مردم کاندیداها را بهتر میشناسند و انتخاب میکنند. رئیس جمهوری اظهار امیدواری کرد، در انتخابات آینده همه به نشاط سیاسی رسیده و با برگزاری انتخابات خوب بار دیگر امریکا و دشمنان ملت ایران را شکست حتمی بدهیم.
ترکیه تجدیدنظر کند
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تحولات منطقه پرداخت و اظهار داشت: متأسفانه هنوز در گوشه و کنار منطقه شعلههایی دیده میشود که گاهی این شعله در یمن و گاهی در نزدیکی مدیترانه و مرزهای ترکیه و سوریه است. وی با بیان اینکه دولت ترکیه نسبت به مرزهای جنوبی خود نگرانیهایی دارد و حق آنهاست که این نگرانیشان برطرف شود، گفت: معتقدیم باید راه و شیوه درست در این مسیر انتخاب شود.
روحانی افزود: در اجلاس سران سه کشور ایران، روسیه و ترکیه به صراحت اعلام کردیم که راهحل امنیت در مرزهای شمالی سوریه و جنوب ترکیه تنها با حضور ارتش سوریه امکانپذیر است و ما باید همه زمینهها را برای حضور ارتش سوریه در این مناطق فراهم کنیم و دیگر کشورها نیز باید کمک کرده و امریکاییها از این منطقه خارج شوند و کردها نیز در این منطقه که در حقیقت کشور خودشان است در کنار ارتش سوریه قرار بگیرند.
رئیس جمهوری تصریح کرد: شیوهای که امروز انتخاب شده و توافقهایی که در پشت پرده صورت گرفته به نفع منطقه نخواهد بود و ما از کشور دوست و برادر خود ترکیه و دولت این کشور میخواهیم که در این گونه امور دقت و حوصله بیشتری به خرج داده و در مسیری که انتخاب شده، تجدیدنظر کند. وی تأکید کرد: معتقدیم این راهی که انتخاب شده برای منطقه راهی مناسب و خیر نیست، چرا که امروز در شرایطی قرار داریم که باید در منطقه آرامش برقرار بوده و آوارگان سوری، سریعتر به کشورشان بازگردند .رئیس جمهوری ادامه داد: امروز موضوع اصلی، شمال سوریه و شرق فرات نیست، بلکه مشکل اول در منطقه ادلب است که همه تروریستها در آن منطقه جمع شدهاند و امیدواریم کشورهای منطقه در این زمینه کمک کرده و دولت ترکیه نیز در این راستا دقت بیشتری را داشته باشد که با مشکلی جدید در منطقه مواجه نشویم.
کارآمدی دولت شکست فشار حداکثری
روحانی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امروز همه آمار و ارقام و علامتها نشان میدهد که مردم حتی در مشکلات اقتصادی هم قادر به حل مسائل و کاهش مشکلات هستند، گفت: اینکه بانک مرکزی اعلام میکند، تولید صنایع بورسی که نیمی از صنایع کشور را تشکیل میدهد در شهریور ماه 1.2 درصد رشد مثبت داشته است، موضوعی بسیار مهم و به معنای آن است که فشار حداکثری در هم شکسته است.رئیس جمهوری ادامه داد: اینکه بانک مرکزی در 6 ماه نخست سال قادر بوده 19 میلیارد دلار برای واردات اجناس و کالاهای مورد نیاز کشور اختصاص داده که 8.2 میلیارد دلار آن مربوط به کالاهای اساسی بوده، آماری مثبت و قابل توجه است .روحانی اظهار داشت: امروز در شرایطی قرار داریم که انبارها در بندرگاهها پر بوده و این تحرک و جنب و جوش بنادر و گمرکات کشور بزرگترین علامت شکست امریکا در این فشار بیرحمانه و غلط نسبت به ملت ایران است و امروز در شرایطی قرار داریم که میتوانیم در بخش اقتصادی گامهای مثبتی برداریم. رئیس جمهوری با بیان اینکه امسال پول خرید تضمینی گندم را زودتر از سالهای گذشته به کشاورزان پرداخت کردیم، تصریح کرد: اگر دولت کارآمد نیست و وضع خوبی ندارد، باید امسال در شرایط فشار این پول را دیرتر به کشاورزان میدادیم اما امسال زودتر از هر زمان دیگر آن را پرداخت کردیم .روحانی افزود: اینکه در بخش عمرانی توانستیم در 6 ماهه نخست امسال 29 هزار میلیارد تومان، هزینه و سرمایهگذاری کنیم به معنای قدرت جمهوری اسلامی ایران و پیروزی این ملت در مسیری است که در آن حرکت میکند.
رئیس جمهوری ادامه داد: براساس آماری که وزارت نیرو ارائه کرده تا پایان سالجاری هر هفته یک پروژه مهم، آب یا برق در سطح کشور افتتاح خواهد شد که جمعاً 227 پروژه با ارزش بیش از 33 هزار میلیارد تومان است؛ یعنی در هر استان بیش از هزار میلیارد تومان طرح تنها در بخش آب و برق افتتاح خواهد شد که این به معنای موفقیت ملت و کارآمدی دولت و نظام است.
روحانی اظهار داشت: تا پایان سال علاوه بر سدهایی که در 6 ماهه اول امسال افتتاح شده، 10 سد دیگر نیز در کشور به بهرهبرداری خواهد رسید؛ همچنین 26 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی در کشور تا پایان سال انجام میشود و به 1124 روستا آبرسانی بهداشتی صورت گرفته و 29 تصفیهخانه فاضلاب و 12 تصفیهخانه آب شرب افتتاح شده و 3 هزار مگاوات به تولید برق نیروگاهی کشور اضافه میشود. رئیس جمهوری ادامه داد: این در حالی است که سالانه حدود 1700 مگاوات به تولید برق کشور اضافه میشده و در دولت یازدهم و اوایل دولت دوازدهم تقریباً به طور متوسط حدود 2 هزار مگاوات بوده است و اینکه 3 هزار مگاوات برق تولید میشود به معنای توسعه و قدرت ما است. روحانی با بیان اینکه آمارها و شاخصهایی که مرکز آمار ایران در موضوع اشتغال در تابستان امسال نسبت به سال گذشته اعلام کرده ارزشمند و حائزاهمیت است، گفت: براساس این آمار مشارکت مردم افزایش و نرخ بیکاری 1.8 درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است.
رئیس جمهوری ادامه داد: در تابستان سال گذشته افراد شاغل در کشور 23 میلیون و 900 هزار نفر بودند که این رقم در تابستان 98، 24 میلیون و 750 هزار نفر است که این آماری افتخارآمیز است. یعنی در طول این یکسال 843 هزار اشتغال در کشور ایجاد شده و این آمار براساس معیارهای جهانی در زمینه اشتغال است.
روحانی افزود: براساس همین آمار نرخ بیکاری در تابستان گذشته 3 میلیون و 350 هزار نفر بوده که امسال 2 میلیون و 900 هزار نفر است و نشان میدهد که 450 هزار نفر از بیکاری باقیمانده از گذشته از بین رفته است.
روحانی در ابتدای سخنان خود در جلسه هیأت دولت با گرامیداشت ایام اربعین حسینی، گفت: این ایام روزهای بیان عشق و ارادت و اظهار شیفتگی در برابر خاندان رسالت است.رئیس جمهوری اظهار داشت: امروز خوشبختانه فضایی ایجاد شده که مردم این حرکت عظیم معنوی را با هوشیاری و بیداری انجام میدهند و علاوه بر شور و حرکت عظیم مردمی از لحاظ معنوی یک ترکیبی میان ملتهای عاشق خاندان رسالت ایجاد کرده، بویژه این حرکت قرابت نزدیکی را میان دو ملت ایران و عراق به وجود آورده است و اتفاقی مانند آنچه میان مهاجران و انصار روی داد در این حرکت به چشم میخورد.رئیس جمهوری تأکید کرد: این اجتماع بزرگ دل امریکاییها و صهیونیستها را میلرزاند و آنها را مرعوب میکند؛ حضور میلیونی مردم با عشق و علاقه در هر شرایطی در این اجتماع عظیم، یک قدرتنمایی بزرگ سیاسی، فرهنگی و معنوی به شمار میرود.
برش
اختصاص 200 میلیارد تومان اعتبار برای احیای دریاچه ارومیه
سخنگوی دولت با اشاره به پیامدهای پسماندهای بیمارستانی در استانها و بوی بد ناشی از این پسماندها در جنوب تهران، از تمهید دولت برای مقرون به صرفه بودن ساخت نیروگاهها با پسماندها از طریق بهینه کردن قیمت برق خبرداد.
به گزارش «ایران»، علی ربیعی که روز گذشته در حاشیه هیأت وزیران با خبرنگاران سخن میگفت، با بیان اینکه در مباحث مربوطه در جلسه دولت، قرار شد در سه استان شمالی نیروگاهها برای تبدیل پسماندها هر چه سریعتر به سرانجام برسد، افزود: سرمایهگذاران برای احداث نیروگاهها برای پسماندها تمایلی ندارند، زیرا قیمت برقی که دولت از آنان میخرد مقرون به صرفه نیست. در این جلسه دولت این اختیار را به وزیر نیرو داد که به نحوی از سرمایهگذاران حوزه نیروگاهی برای تبدیل پسماندها خرید کند که مقرون به صرفه باشد و تمایل به سرمایهگذاری داشته باشند.
وی با بیان اینکه این تصمیم خوبی بود که میتواند سرمایه گذاران را جذب کند، ادامه داد: درباره پسماندهای استان تهران قرار شد مسئولیت را شهرداری تهران برعهده گیرد، در تهران و حومه و حتی در بخشی از مرز که شهرداری مسئول نیست ولی جزو تهران بزرگ محسوب میشود وظیفه شهرداری این است که به عنوان مسئول مجری در کنار سایر دستگاهها از جمله وزارت نیرو، محیط زیست و وزارت جهاد این وظیفه را برعهده گیرند.
سخنگوی دولت همچنین از تصویب اختصاص۲۰۰ میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه از سوی دولت خبر داد که این رقم در اختیار کمیته ذیربط خود قرار خواهد گرفت.
ربیعی افزود: ۳۶۰ میلیارد تومان اعتبار به تفکیک ۲۳۲ میلیارد تومان برای اعتبارات هزینه ای و ۱۲۸ میلیارد تومان تملک دارایی برای طرحهای آبی استانهای خوزستان، لرستان، کرمانشاه، چهارمحالوبختیاری، فارس، مازندران و گلستان تصویب شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، روحانی با اشاره به ضرورت هوشیاری نسبت به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در ماههای آینده بهعنوان یک حرکت بزرگ سیاسی در کشور، گفت: همه آنهایی که مسئول اجرا و نظارت هستند، باید کاری کنند که نشاط سیاسی مردم افزایش پیدا کند.رئیس جمهوری با بیان اینکه پیروزی این جناح یا آن جناح مهم نبوده، بلکه باید اجازه دهیم، ملت پیروز شود، تأکید کرد: باید بگذاریم همه جناحها، احساس پیروزی کنند؛ باید به همه فرصت دهیم تا در این اجتماع شرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه بهترین مجلس در طول تاریخ انقلاب اسلامی مجلس اول بود، اظهار داشت: در آن مجلس، نظارت به این شکل وجود نداشت و حتی شورای نگهبان و این همه دفاتر نظارتی وجود نداشت و همه از جناحهای مختلف آمدند و ثبتنام کردند؛ حتی منافقین هم در آن انتخابات ثبتنام کردند. همچنین گروههایی مانند دفتر هماهنگی، نهضت آزادی و جبهه ملی نیز ثبتنام کردند و بهترین انتخابات و بهترین مجلس ثمره آن بود.
رئیس جمهوری اظهار داشت: نباید اینقدر سختگیری کرده و فشار بیاوریم و فکر کنیم هر چه این فیلتر را تنگتر کنیم، نتیجه مثبتتری خواهد داشت.وی افزود: مردم خودشان خوب میفهمند و بهترینها را انتخاب میکنند. بویژه در انتخابات مجلس شورای اسلامی که عمدتاً محلی بوده و مردم کاندیداها را بهتر میشناسند و انتخاب میکنند. رئیس جمهوری اظهار امیدواری کرد، در انتخابات آینده همه به نشاط سیاسی رسیده و با برگزاری انتخابات خوب بار دیگر امریکا و دشمنان ملت ایران را شکست حتمی بدهیم.
ترکیه تجدیدنظر کند
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تحولات منطقه پرداخت و اظهار داشت: متأسفانه هنوز در گوشه و کنار منطقه شعلههایی دیده میشود که گاهی این شعله در یمن و گاهی در نزدیکی مدیترانه و مرزهای ترکیه و سوریه است. وی با بیان اینکه دولت ترکیه نسبت به مرزهای جنوبی خود نگرانیهایی دارد و حق آنهاست که این نگرانیشان برطرف شود، گفت: معتقدیم باید راه و شیوه درست در این مسیر انتخاب شود.
روحانی افزود: در اجلاس سران سه کشور ایران، روسیه و ترکیه به صراحت اعلام کردیم که راهحل امنیت در مرزهای شمالی سوریه و جنوب ترکیه تنها با حضور ارتش سوریه امکانپذیر است و ما باید همه زمینهها را برای حضور ارتش سوریه در این مناطق فراهم کنیم و دیگر کشورها نیز باید کمک کرده و امریکاییها از این منطقه خارج شوند و کردها نیز در این منطقه که در حقیقت کشور خودشان است در کنار ارتش سوریه قرار بگیرند.
رئیس جمهوری تصریح کرد: شیوهای که امروز انتخاب شده و توافقهایی که در پشت پرده صورت گرفته به نفع منطقه نخواهد بود و ما از کشور دوست و برادر خود ترکیه و دولت این کشور میخواهیم که در این گونه امور دقت و حوصله بیشتری به خرج داده و در مسیری که انتخاب شده، تجدیدنظر کند. وی تأکید کرد: معتقدیم این راهی که انتخاب شده برای منطقه راهی مناسب و خیر نیست، چرا که امروز در شرایطی قرار داریم که باید در منطقه آرامش برقرار بوده و آوارگان سوری، سریعتر به کشورشان بازگردند .رئیس جمهوری ادامه داد: امروز موضوع اصلی، شمال سوریه و شرق فرات نیست، بلکه مشکل اول در منطقه ادلب است که همه تروریستها در آن منطقه جمع شدهاند و امیدواریم کشورهای منطقه در این زمینه کمک کرده و دولت ترکیه نیز در این راستا دقت بیشتری را داشته باشد که با مشکلی جدید در منطقه مواجه نشویم.
کارآمدی دولت شکست فشار حداکثری
روحانی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امروز همه آمار و ارقام و علامتها نشان میدهد که مردم حتی در مشکلات اقتصادی هم قادر به حل مسائل و کاهش مشکلات هستند، گفت: اینکه بانک مرکزی اعلام میکند، تولید صنایع بورسی که نیمی از صنایع کشور را تشکیل میدهد در شهریور ماه 1.2 درصد رشد مثبت داشته است، موضوعی بسیار مهم و به معنای آن است که فشار حداکثری در هم شکسته است.رئیس جمهوری ادامه داد: اینکه بانک مرکزی در 6 ماه نخست سال قادر بوده 19 میلیارد دلار برای واردات اجناس و کالاهای مورد نیاز کشور اختصاص داده که 8.2 میلیارد دلار آن مربوط به کالاهای اساسی بوده، آماری مثبت و قابل توجه است .روحانی اظهار داشت: امروز در شرایطی قرار داریم که انبارها در بندرگاهها پر بوده و این تحرک و جنب و جوش بنادر و گمرکات کشور بزرگترین علامت شکست امریکا در این فشار بیرحمانه و غلط نسبت به ملت ایران است و امروز در شرایطی قرار داریم که میتوانیم در بخش اقتصادی گامهای مثبتی برداریم. رئیس جمهوری با بیان اینکه امسال پول خرید تضمینی گندم را زودتر از سالهای گذشته به کشاورزان پرداخت کردیم، تصریح کرد: اگر دولت کارآمد نیست و وضع خوبی ندارد، باید امسال در شرایط فشار این پول را دیرتر به کشاورزان میدادیم اما امسال زودتر از هر زمان دیگر آن را پرداخت کردیم .روحانی افزود: اینکه در بخش عمرانی توانستیم در 6 ماهه نخست امسال 29 هزار میلیارد تومان، هزینه و سرمایهگذاری کنیم به معنای قدرت جمهوری اسلامی ایران و پیروزی این ملت در مسیری است که در آن حرکت میکند.
رئیس جمهوری ادامه داد: براساس آماری که وزارت نیرو ارائه کرده تا پایان سالجاری هر هفته یک پروژه مهم، آب یا برق در سطح کشور افتتاح خواهد شد که جمعاً 227 پروژه با ارزش بیش از 33 هزار میلیارد تومان است؛ یعنی در هر استان بیش از هزار میلیارد تومان طرح تنها در بخش آب و برق افتتاح خواهد شد که این به معنای موفقیت ملت و کارآمدی دولت و نظام است.
روحانی اظهار داشت: تا پایان سال علاوه بر سدهایی که در 6 ماهه اول امسال افتتاح شده، 10 سد دیگر نیز در کشور به بهرهبرداری خواهد رسید؛ همچنین 26 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی در کشور تا پایان سال انجام میشود و به 1124 روستا آبرسانی بهداشتی صورت گرفته و 29 تصفیهخانه فاضلاب و 12 تصفیهخانه آب شرب افتتاح شده و 3 هزار مگاوات به تولید برق نیروگاهی کشور اضافه میشود. رئیس جمهوری ادامه داد: این در حالی است که سالانه حدود 1700 مگاوات به تولید برق کشور اضافه میشده و در دولت یازدهم و اوایل دولت دوازدهم تقریباً به طور متوسط حدود 2 هزار مگاوات بوده است و اینکه 3 هزار مگاوات برق تولید میشود به معنای توسعه و قدرت ما است. روحانی با بیان اینکه آمارها و شاخصهایی که مرکز آمار ایران در موضوع اشتغال در تابستان امسال نسبت به سال گذشته اعلام کرده ارزشمند و حائزاهمیت است، گفت: براساس این آمار مشارکت مردم افزایش و نرخ بیکاری 1.8 درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است.
رئیس جمهوری ادامه داد: در تابستان سال گذشته افراد شاغل در کشور 23 میلیون و 900 هزار نفر بودند که این رقم در تابستان 98، 24 میلیون و 750 هزار نفر است که این آماری افتخارآمیز است. یعنی در طول این یکسال 843 هزار اشتغال در کشور ایجاد شده و این آمار براساس معیارهای جهانی در زمینه اشتغال است.
روحانی افزود: براساس همین آمار نرخ بیکاری در تابستان گذشته 3 میلیون و 350 هزار نفر بوده که امسال 2 میلیون و 900 هزار نفر است و نشان میدهد که 450 هزار نفر از بیکاری باقیمانده از گذشته از بین رفته است.
روحانی در ابتدای سخنان خود در جلسه هیأت دولت با گرامیداشت ایام اربعین حسینی، گفت: این ایام روزهای بیان عشق و ارادت و اظهار شیفتگی در برابر خاندان رسالت است.رئیس جمهوری اظهار داشت: امروز خوشبختانه فضایی ایجاد شده که مردم این حرکت عظیم معنوی را با هوشیاری و بیداری انجام میدهند و علاوه بر شور و حرکت عظیم مردمی از لحاظ معنوی یک ترکیبی میان ملتهای عاشق خاندان رسالت ایجاد کرده، بویژه این حرکت قرابت نزدیکی را میان دو ملت ایران و عراق به وجود آورده است و اتفاقی مانند آنچه میان مهاجران و انصار روی داد در این حرکت به چشم میخورد.رئیس جمهوری تأکید کرد: این اجتماع بزرگ دل امریکاییها و صهیونیستها را میلرزاند و آنها را مرعوب میکند؛ حضور میلیونی مردم با عشق و علاقه در هر شرایطی در این اجتماع عظیم، یک قدرتنمایی بزرگ سیاسی، فرهنگی و معنوی به شمار میرود.
برش
اختصاص 200 میلیارد تومان اعتبار برای احیای دریاچه ارومیه
سخنگوی دولت با اشاره به پیامدهای پسماندهای بیمارستانی در استانها و بوی بد ناشی از این پسماندها در جنوب تهران، از تمهید دولت برای مقرون به صرفه بودن ساخت نیروگاهها با پسماندها از طریق بهینه کردن قیمت برق خبرداد.
به گزارش «ایران»، علی ربیعی که روز گذشته در حاشیه هیأت وزیران با خبرنگاران سخن میگفت، با بیان اینکه در مباحث مربوطه در جلسه دولت، قرار شد در سه استان شمالی نیروگاهها برای تبدیل پسماندها هر چه سریعتر به سرانجام برسد، افزود: سرمایهگذاران برای احداث نیروگاهها برای پسماندها تمایلی ندارند، زیرا قیمت برقی که دولت از آنان میخرد مقرون به صرفه نیست. در این جلسه دولت این اختیار را به وزیر نیرو داد که به نحوی از سرمایهگذاران حوزه نیروگاهی برای تبدیل پسماندها خرید کند که مقرون به صرفه باشد و تمایل به سرمایهگذاری داشته باشند.
وی با بیان اینکه این تصمیم خوبی بود که میتواند سرمایه گذاران را جذب کند، ادامه داد: درباره پسماندهای استان تهران قرار شد مسئولیت را شهرداری تهران برعهده گیرد، در تهران و حومه و حتی در بخشی از مرز که شهرداری مسئول نیست ولی جزو تهران بزرگ محسوب میشود وظیفه شهرداری این است که به عنوان مسئول مجری در کنار سایر دستگاهها از جمله وزارت نیرو، محیط زیست و وزارت جهاد این وظیفه را برعهده گیرند.
سخنگوی دولت همچنین از تصویب اختصاص۲۰۰ میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه از سوی دولت خبر داد که این رقم در اختیار کمیته ذیربط خود قرار خواهد گرفت.
ربیعی افزود: ۳۶۰ میلیارد تومان اعتبار به تفکیک ۲۳۲ میلیارد تومان برای اعتبارات هزینه ای و ۱۲۸ میلیارد تومان تملک دارایی برای طرحهای آبی استانهای خوزستان، لرستان، کرمانشاه، چهارمحالوبختیاری، فارس، مازندران و گلستان تصویب شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

میلیاردرهای معترض
گروه اقتصادی/ سرانجام پروژه «هدفمندی دوباره هدفمندی یارانهها» در دولت دوازدهم کلید خورد و براساس آمارهای رسمی در نخستین مرحله یارانه نقدی حدود 700 هزار نفر از پردرآمدها حذف شد.
از آذرماه سال 1389 که 68 میلیون ایرانی نخستین یارانه خود را دریافت کردند، تاکنون 103 بار یارانه 45 هزار و 500 تومانی به حساب سرپرستان خانوارهای که هماکنون در حدود 78 میلیون نفر هستند، واریزمی شود. این درحالی است که در ابتدای دولت یازدهم بهدلیل دریافت یارانه توسط متوفیان و خارج نشینان تعداد یارانه بگیران حدود 200 هزار نفر از جمعیت کل کشور هم فراتر رفته بود.
درهمین سالها تأمین 3 هزار و 500 میلیارد تومانی که دولت باید ماهانه به حساب یارانه بگیران واریز میکرد، مشکل ساز بود. در نخستین گام دولت گزینه انصراف داوطلبانه را انتخاب کرد و یک بار دیگرمتقاضیان دریافت یارانه را فراخوان کرد. اما در نهایت تنها حدود 4 میلیون نفر انصراف دادند.
اکنون برپایه تکلیفی که نمایندگان مجلس در قالب قانون بودجه سالجاری بر عهده دولت گذاشتهاند، یارانه سه دهک بالای درآمدی که جمعیت آنها به 24 میلیون نفر میرسد باید قطع شود. ولی کامل نبودن بانکهای اطلاعاتی دقیق، بزرگترین مانعی است که در مقابل اجرای این تکلیف وجود دارد. درهمین راستا دولت پایگاه «اطلاعات رفاه ایرانیان» در وزارت رفاه را راهاندازی کرده است. با آغاز به کار این پایگاه هماکنون شناسایی سه دهک درآمدی یا 24 میلیون نفر پردرآمد به پایان رسیده و بزودی قطع یارانه آنها کلید میخورد. با حذف سه دهک بالا 7 هزار میلیارد تومان صرفهجویی خواهد شد.
ملاک پردرآمدها
براساس اطلاعاتی که ستاد اجرایی تبصره 14 قانون بودجه درخصوص شناسایی و حذف یارانه بگیران پردرآمد منتشر کرده است، تاکنون یارانه حدود 162 هزار خانوارو در مجموع 700 هزار نفر که در دهکهای بالای درآمدی بودند قطع شده است.
درحالی که برای قطع یارانه و شناسایی افراد پردرآمد ملاکهای شناسایی اهمیت دارد، دولت پس از بررسیهای مفصل سرانجام هفت معیار اصلی را برای شناسایی پردرآمدها تعیین کرد. خودرو، مسکن، وضعیت تجاری، حقوق ماهیانه، شغل، محل زندگی و سفرهای خارجی معیارهای اصلی برای شناسایی افراد است. برهمین اساس درشاخص شغل، مشاغلی مانند پزشکان، مدیران دولتی، وکلا، اعضای هیأت علمی، کارفرماها، صرافان و اصناف بهعنوان پردرآمد درنظر گرفته میشوند. این اطلاعات از سازمانهایی مثل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان امور اداری و استخدامی، بانک اطلاعات خودروی ناجا، اطلاعات سفرهای خارجی نیروی انتظامی، وزارت بهداشت، سازمان ثبت املاک و اسناد، اطلاعات اصناف از وزارت صمت و در نهایت اطلاعات تراکنشها و حسابهای بانکی از بانک مرکزی دریافت شده است.
در فرآیند حذف یارانه نقدی برای هر کدام از بانکهای اطلاعاتی یک ضریب در آزمون وسع لحاظ شده است، بهعنوان مثال 16 هزارخانوار حذفشده مالک خودروی با ارزش بیش از 500 میلیون تومان بودند که یارانه این افراد قطع شده است.
یکی از ملاکهای مهم میزان تمکن مالی خانوارهاست، اما بهجای درآمد میزان هزینه خانوارها مورد ارزیابی قرار گرفته است. بدین ترتیب اگر متوسط هزینهکرد خانوار یکنفره 4 میلیون تومان باشد، خانوار دونفره پنج میلیون تومان، خانواده سهنفره شش و نیم میلیون تومان، خانوار 4نفره 7.5 میلیون تومان، خانواده 5نفره 8.5 میلیون تومان و خانواده ششنفره به بالا بهازای هر نفر اضافی 500 هزار تومان افزایش لحاظ خواهد شد و هر خانواری که بیش از این ارقام هزینه داشته باشد، یارانه آن قطع میشود.
شگفتیهای معترضان
طبق اعلام رسمی ستاد اجرایی تبصره 14 قانون بودجه، از 700 هزار نفری که در مرحله نخست یارانه آنها قطع شده است، شش درصد اعتراض کردهاند. بنابراین مجموع معترضان به 42 هزار نفر میرسد.
در میان همین 42 هزار نفر شگفتیهای زیادی وجود دارد، از مدیرکل دولتی و کارخانه دار تا فردی که گردش مالی ماهانه آن 200 میلیون تومان بوده است. اما این تمام شگفتیهای شناسایی پردرآمدها نیست؛ بررسی شاخصهای مورد نظر برای شناسایی دهکهای بالا به موارد جالبی نیز رسیده است، 320 هزاربیمه شده کارگری که اصلاً کارگر نبودند و 40 فوتی کمیته امداد که فوت آنها ثبت نشده است.
هر فردی که نسبت به قطع یارانه خود اعتراض دارد، اجازه بررسی تراکنشهای بانکی خود را میدهد که بر اساس معدل گردش حساب بانکی، سود بانکی، میزان واریز و مانده حساب مورد رسیدگی قرارمی گیرد. اما پس از بررسی تراکنشهای بانکی معترضان ردپای حسابهای اجارهای و همچنین کارتهای بازرگانی یکبار مصرف و غیرواقعی دیده میشود.
برپایه اطلاعات اعلام شده در مرحله اول، حدود ۴۷ درصد از معترضان پس از مشاهده تراکنشهای بانکی خود در سامانه، مسئولیت همه یا بخشی از تراکنش بانکی خود را نپذیرفتند. به عبارتی معتقد بودند که این تراکنشها مربوط به آنها نیست. آنگونه که حسین میرزایی سخنگوی ستاد تبصره 14 قانون بودجه اعلام کرده است، درمیان توضیحاتی که معترضان دادهاند، حساب بانکی تعدادی از آنها در اختیار افراد دیگری است. برای مثال حساب بانکی یک کارمند تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی در اختیار فرد دیگری بوده که گردش مالی بالایی داشته است.
همچنین یکی از افراد ساکن در روستا مالک سه خودرو بوده و گردش مالی وی در سال گذشته 5 میلیارد تومان و متوسط هزینه کرد ماهانه وی نیز 21 میلیون تومان بوده است. درمیان این افراد موارد متعددی نیز از یکسان بودن حسابهای حقوقی و حقیقی مشاهده شده است. یکی از معترضان به قطع یارانه خود نیز بساز و بفروشی است که گردش مالی ماهانه او 200 میلیون تومان بوده است. کارخانهداری با گردش مالی ماهانه یک میلیارد تومان هم از جمله کسانی است که به حذف یارانه خود معترض است.
براساس گفته مسئولان افرادی به قطع یارانه خود اعتراض کردهاند که به معنای واقعی کلمه جزو میلیاردها محسوب میشوند مانند فردی که در یکی از پاساژهای تهران بیش از ۲۰ میلیارد تومان تراکنش سالانه و ماهی ۲۰۰ میلیون تومان تراکنش دارد.
با این حال چنین اعتراضهای عجیبی برای تداوم دریافت ماهانه 45 هزار و 500 تومان تنها به صاحبان مشاغل آزاد محدود نمیشود. بهگونهای که بهگفته محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی «اعتراضات در جامعههای هدفی صورت میگیرد که بسیار جای تعجب دارد؛ بهگونهای که مدیران کل برخی دستگاهها در بین معترضین وجود دارند»
موارد عجیبی که کشف شد
با توجه به اینکه تاکنون بانک اطلاعاتی جامع و دقیقی از خانوارهای ایرانی در تمام بخشها وجود نداشته است، شاهد موارد عجیبی هستیم که با بررسیهای اخیر برای شناسایی 24 میلیون یارانه بگیر پردرآمد مشخص شده است.
براساس اعلام ستاد تبصره 14 قانون بودجه، در جریان راهاندازی پایگاه و با ثبت اطلاعات بیمهای، مشخص شد که از 1.2 میلیون نفری که بیمه کارگران ساختمانی هستند، 320 هزار اصلاً کارگر نیستند و نمایشگاه دار، طلا فروش و غیره هستند. این افراد سالانه هزار میلیارد تومان بار مالی برای دولت داشتند که پس از شناسایی بیمه آنها قطع شد.
علاوه بر این 300 هزارخانوار ثروتمند شناسایی شدند که فاقد کد مالیاتی بودند یعنی در این خانوارها حتی یک نفر از اعضا هم پرداخت مالیات نداشت که این افراد به سازمان امور مالیاتی معرفی شدند. همچنین درجریان این بررسیها 40 هزار فوتی در کمیته امداد و بهزیستی شناسایی شدند که فوت آنها ثبت نشده است.
از آذرماه سال 1389 که 68 میلیون ایرانی نخستین یارانه خود را دریافت کردند، تاکنون 103 بار یارانه 45 هزار و 500 تومانی به حساب سرپرستان خانوارهای که هماکنون در حدود 78 میلیون نفر هستند، واریزمی شود. این درحالی است که در ابتدای دولت یازدهم بهدلیل دریافت یارانه توسط متوفیان و خارج نشینان تعداد یارانه بگیران حدود 200 هزار نفر از جمعیت کل کشور هم فراتر رفته بود.
درهمین سالها تأمین 3 هزار و 500 میلیارد تومانی که دولت باید ماهانه به حساب یارانه بگیران واریز میکرد، مشکل ساز بود. در نخستین گام دولت گزینه انصراف داوطلبانه را انتخاب کرد و یک بار دیگرمتقاضیان دریافت یارانه را فراخوان کرد. اما در نهایت تنها حدود 4 میلیون نفر انصراف دادند.
اکنون برپایه تکلیفی که نمایندگان مجلس در قالب قانون بودجه سالجاری بر عهده دولت گذاشتهاند، یارانه سه دهک بالای درآمدی که جمعیت آنها به 24 میلیون نفر میرسد باید قطع شود. ولی کامل نبودن بانکهای اطلاعاتی دقیق، بزرگترین مانعی است که در مقابل اجرای این تکلیف وجود دارد. درهمین راستا دولت پایگاه «اطلاعات رفاه ایرانیان» در وزارت رفاه را راهاندازی کرده است. با آغاز به کار این پایگاه هماکنون شناسایی سه دهک درآمدی یا 24 میلیون نفر پردرآمد به پایان رسیده و بزودی قطع یارانه آنها کلید میخورد. با حذف سه دهک بالا 7 هزار میلیارد تومان صرفهجویی خواهد شد.
ملاک پردرآمدها
براساس اطلاعاتی که ستاد اجرایی تبصره 14 قانون بودجه درخصوص شناسایی و حذف یارانه بگیران پردرآمد منتشر کرده است، تاکنون یارانه حدود 162 هزار خانوارو در مجموع 700 هزار نفر که در دهکهای بالای درآمدی بودند قطع شده است.
درحالی که برای قطع یارانه و شناسایی افراد پردرآمد ملاکهای شناسایی اهمیت دارد، دولت پس از بررسیهای مفصل سرانجام هفت معیار اصلی را برای شناسایی پردرآمدها تعیین کرد. خودرو، مسکن، وضعیت تجاری، حقوق ماهیانه، شغل، محل زندگی و سفرهای خارجی معیارهای اصلی برای شناسایی افراد است. برهمین اساس درشاخص شغل، مشاغلی مانند پزشکان، مدیران دولتی، وکلا، اعضای هیأت علمی، کارفرماها، صرافان و اصناف بهعنوان پردرآمد درنظر گرفته میشوند. این اطلاعات از سازمانهایی مثل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان امور اداری و استخدامی، بانک اطلاعات خودروی ناجا، اطلاعات سفرهای خارجی نیروی انتظامی، وزارت بهداشت، سازمان ثبت املاک و اسناد، اطلاعات اصناف از وزارت صمت و در نهایت اطلاعات تراکنشها و حسابهای بانکی از بانک مرکزی دریافت شده است.
در فرآیند حذف یارانه نقدی برای هر کدام از بانکهای اطلاعاتی یک ضریب در آزمون وسع لحاظ شده است، بهعنوان مثال 16 هزارخانوار حذفشده مالک خودروی با ارزش بیش از 500 میلیون تومان بودند که یارانه این افراد قطع شده است.
یکی از ملاکهای مهم میزان تمکن مالی خانوارهاست، اما بهجای درآمد میزان هزینه خانوارها مورد ارزیابی قرار گرفته است. بدین ترتیب اگر متوسط هزینهکرد خانوار یکنفره 4 میلیون تومان باشد، خانوار دونفره پنج میلیون تومان، خانواده سهنفره شش و نیم میلیون تومان، خانوار 4نفره 7.5 میلیون تومان، خانواده 5نفره 8.5 میلیون تومان و خانواده ششنفره به بالا بهازای هر نفر اضافی 500 هزار تومان افزایش لحاظ خواهد شد و هر خانواری که بیش از این ارقام هزینه داشته باشد، یارانه آن قطع میشود.
شگفتیهای معترضان
طبق اعلام رسمی ستاد اجرایی تبصره 14 قانون بودجه، از 700 هزار نفری که در مرحله نخست یارانه آنها قطع شده است، شش درصد اعتراض کردهاند. بنابراین مجموع معترضان به 42 هزار نفر میرسد.
در میان همین 42 هزار نفر شگفتیهای زیادی وجود دارد، از مدیرکل دولتی و کارخانه دار تا فردی که گردش مالی ماهانه آن 200 میلیون تومان بوده است. اما این تمام شگفتیهای شناسایی پردرآمدها نیست؛ بررسی شاخصهای مورد نظر برای شناسایی دهکهای بالا به موارد جالبی نیز رسیده است، 320 هزاربیمه شده کارگری که اصلاً کارگر نبودند و 40 فوتی کمیته امداد که فوت آنها ثبت نشده است.
هر فردی که نسبت به قطع یارانه خود اعتراض دارد، اجازه بررسی تراکنشهای بانکی خود را میدهد که بر اساس معدل گردش حساب بانکی، سود بانکی، میزان واریز و مانده حساب مورد رسیدگی قرارمی گیرد. اما پس از بررسی تراکنشهای بانکی معترضان ردپای حسابهای اجارهای و همچنین کارتهای بازرگانی یکبار مصرف و غیرواقعی دیده میشود.
برپایه اطلاعات اعلام شده در مرحله اول، حدود ۴۷ درصد از معترضان پس از مشاهده تراکنشهای بانکی خود در سامانه، مسئولیت همه یا بخشی از تراکنش بانکی خود را نپذیرفتند. به عبارتی معتقد بودند که این تراکنشها مربوط به آنها نیست. آنگونه که حسین میرزایی سخنگوی ستاد تبصره 14 قانون بودجه اعلام کرده است، درمیان توضیحاتی که معترضان دادهاند، حساب بانکی تعدادی از آنها در اختیار افراد دیگری است. برای مثال حساب بانکی یک کارمند تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی در اختیار فرد دیگری بوده که گردش مالی بالایی داشته است.
همچنین یکی از افراد ساکن در روستا مالک سه خودرو بوده و گردش مالی وی در سال گذشته 5 میلیارد تومان و متوسط هزینه کرد ماهانه وی نیز 21 میلیون تومان بوده است. درمیان این افراد موارد متعددی نیز از یکسان بودن حسابهای حقوقی و حقیقی مشاهده شده است. یکی از معترضان به قطع یارانه خود نیز بساز و بفروشی است که گردش مالی ماهانه او 200 میلیون تومان بوده است. کارخانهداری با گردش مالی ماهانه یک میلیارد تومان هم از جمله کسانی است که به حذف یارانه خود معترض است.
براساس گفته مسئولان افرادی به قطع یارانه خود اعتراض کردهاند که به معنای واقعی کلمه جزو میلیاردها محسوب میشوند مانند فردی که در یکی از پاساژهای تهران بیش از ۲۰ میلیارد تومان تراکنش سالانه و ماهی ۲۰۰ میلیون تومان تراکنش دارد.
با این حال چنین اعتراضهای عجیبی برای تداوم دریافت ماهانه 45 هزار و 500 تومان تنها به صاحبان مشاغل آزاد محدود نمیشود. بهگونهای که بهگفته محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی «اعتراضات در جامعههای هدفی صورت میگیرد که بسیار جای تعجب دارد؛ بهگونهای که مدیران کل برخی دستگاهها در بین معترضین وجود دارند»
موارد عجیبی که کشف شد
با توجه به اینکه تاکنون بانک اطلاعاتی جامع و دقیقی از خانوارهای ایرانی در تمام بخشها وجود نداشته است، شاهد موارد عجیبی هستیم که با بررسیهای اخیر برای شناسایی 24 میلیون یارانه بگیر پردرآمد مشخص شده است.
براساس اعلام ستاد تبصره 14 قانون بودجه، در جریان راهاندازی پایگاه و با ثبت اطلاعات بیمهای، مشخص شد که از 1.2 میلیون نفری که بیمه کارگران ساختمانی هستند، 320 هزار اصلاً کارگر نیستند و نمایشگاه دار، طلا فروش و غیره هستند. این افراد سالانه هزار میلیارد تومان بار مالی برای دولت داشتند که پس از شناسایی بیمه آنها قطع شد.
علاوه بر این 300 هزارخانوار ثروتمند شناسایی شدند که فاقد کد مالیاتی بودند یعنی در این خانوارها حتی یک نفر از اعضا هم پرداخت مالیات نداشت که این افراد به سازمان امور مالیاتی معرفی شدند. همچنین درجریان این بررسیها 40 هزار فوتی در کمیته امداد و بهزیستی شناسایی شدند که فوت آنها ثبت نشده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

پادویی زیر شاخهها خوشنشینی سر شاخهها
مرجان اسلامی فر
خبرنگار
همیشه همه چیز از یک دعوت بیمقدمه برای دوستی شروع میشود در یک کافه، توی پارک یا خانه دوستان مشترک و زیر شاخهها. جویای دلیل این دعوت میگردی و مدام ازش میپرسی که چطور یادی از تو کرده، اما اون با لحنی دوستانه و وسوسه انگیز به شما میگه، تلفنی نمیشه توضیح بده و باید روی کاغذ با کلی عدد و ارقام مسأله رو تشریح کنه. فقط تأکید داره که پول خوبی توش هست و نیاز به کار خاصی هم نداره.
فرقی ندارد که آشنا باشد یا غریبه، تمام جملات آنها شما را تشویق به پرداخت پول و خرید کالایی میکند که به درد شما نمیخورد.
چند وقتی است که برخی جوانان ما بنا به هزار و یک دلیل بهدنبال این هستند که یک شبه پولدار شوند، یک شبه به خانههای میلیاردی برسند و یک شبه بهترین ماشین را خریداری کنند. اما با خیلی از ریسکهای آن آشنا نیستند و نمیدانند سرمایه گذاریهایی که انجام میدهند چگونه باعث میشود پول و اعتبارشان خدشه دار شود. شاید تا همین قسمت هم متوجه شده باشید که منظور ما همان داستان شرکتهای هرمی و سودهای واهی و رؤیایی است که شاید برای مدتی شما را در خیال خامش غرق کند اما در نهایت به تباهی و ضررهای کلان میرساند. افرادی که با چرب زبانی و سخنرانیهای حماسی و تهیجکننده به سراغ افراد اکثراً ساده و خجالتی رفته و طوری آنان را تحت تأثیر سودهای کلان شرکتهای هرمی میکنند که بیدار کردن آنها از این خواب شیرین نیاز به زمان زیادی دارد.
اکثر افرادی که شما را به شکل یک طعمه هرمی و زیرشاخه میبینند توانایی بالایی در توضیح و توجیه فعالیت خود دارند و مدام به شما این موضوع را القا میکنند که نیرویی در درون شما وجود دارد که باید بیدار شود و شما را به سمت پیشرفت سوق دهد. متأسفانه بسیاری از طعمههای این افراد چرب زبان تا به خود میآیند متوجه میشوند که میلیونها پول بیزبان را در اختیار این بالادستیها قرار دادهاند و فارغ از سودهای رؤیایی، حالا باید برای پس گرفتن اصل پول خود به در و دیوار بزنند!
هرچند شاید بگویید 2 تا 3 میلیون تومان برای ورود به شرکت هرمی عددی نیست، اما وقتی با زیرشاخههای خود محاسبه کنید میبینید که عدد بزرگی به دست میآید. زیرشاخهها با اعتبار شما میآیند و هزینه میکنند.
یکم قبل از هر چیز باید بدانید که هیچ شرکت هرمی راحت بهشما پول پرداخت نمیکند.
دوم اینکه هر فرد برای درآمد خودش دنبال جذب شماست نه اینکه بخواهد کیف پول شما را پر پول کند.
سوم فعالیت شرکتهای هرمی ممنوع است و میتوان علیه شما اعلام جرم کرد.
چهارم برگه گردش مالی و سودهای واریزی برای آنها تنها راه جذب شما است بدین جهت مطمئن باشید که آن گردشهای مالی موقتی است.
لذا مهمترین نکته این است که اسیر حقهها و گفتمانهای شیک به اصلاح بازاریابان نشوید که تنها برای پیوستن شما به زیرشاخهها آموزش دیدند.
روایت دولت
فعالیت هرمی ممنوع است
رمضانعلی صادقزاده مشاور عالی آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت که پیش از این رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت بود، گفت: تمام مجموعهها باید بر اساس نماد اعتماد الکترونیکی کار کنند. لذا یکی از نکاتی که مردم میتوانند بهصحت یک سایت اطمینان پیدا کنند، نمادی است که وزارت صمت با توجه به صحت و سقم اطلاعات فردی به متقاضی ارائه میدهد. وی ادامه داد: احتمال دارد که برخی از دریافتکنندگان نماد اعتماد، تخلفهایی را در حوزه خود داشته باشند که بهطور قطع گزارشهای مردمی در اینگونه اتفاقات بسیار اثربخش است. صادقزاده اظهارداشت: هر سایت و مجموعهای که در قالب هرمی کار میکند، تخلف کرده است. دولت تحت هیچ شرایطی شرکتهای هرمی را قبول ندارد و فعالیت آنها را مجاز نمیداند. وی در پاسخ به این سؤال که چگونه افرادی که میخواهند زیرشاخههایشان را افزایش دهند، فعالیت خود را قانونی و مبتنی بر مجوزهای وزارت صمت میدانند، تصریح کرد: درست است که نماد اعتماد برای سایت آنها داده شده است اما این بدان معنا نیست که هر فعالیتی که آنها انجام میدهند مورد تأیید است.
مشاور عالی آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت و گو با «ایران» اذعان داشت: مجموعهها در بازاریابی هیچ منع قانونی ندارند ولی بین سایتهای بازاریابی و هرمی تفاوت اساسی وجود دارد. در بازاریابی طرف به هر میزان که کار میکند بهصورت مستقیم پول میگیرد. یعنی وقتی کالایی را به فروش میرساند، سود دریافت میکند. اما در شرکتهای هرمی فرد کالایی را به فروش نمیرساند(کالایی مبادله نمیشود) ولی برای او تراکنش مالی اتفاق میافتد. این نشان میدهد آن شرکت فعالیت هرمی دارد. وی ادامه داد: در مجموعههایی که افراد به سمت عضوگیری حرکت میکنند و بعد از تکمیل عضو گیری، دیگر فعالیتی انجام نمیدهند هرمی هستند و باید فعالیت آنها متوقف شود.
صادقزاده اذعان داشت: اتحادیههای صنفی، سازمان حمایت، سازمان تعزیرات حکومتی، پلیس فتا و گزارشهای مردمی از مجموعههایی هستند که میتوانند در جلوگیری از فعالیت این مجموعههای هرمی همکاری کنند و جلوی فعالیت آنها را بگیرند.
وی با بیان اینکه دولت فعالیت سایت مجموعههایی که نماد اعتماد الکترونیکی را گرفتند، مرتب رصد میکند، گفت: مردم بهترین کمککننده برای معرفی شرکتهای هرمی هستند. در این مجموعهها شاید سرشاخهها سود کنند ولی زیرشاخهها متضرر میشوند چرا که معمولاً این مجموعهها کلاهبرداری میکنند.
روایت از پارک
خرید اجباری
از تجربیاتش میگوید، از پول هایی که گاه و بیگاه به حسابش میآید. آنطور که واریزیهایش را دیدم، بهطور متوسط هر 17 روز 880 هزار تومان میگیرد.
اوایل خیلی کار نمیکردم، اما وقتی دیدم بهصورت مرتب پول به حسابم واریز میشود، دلگرم شدم.
الان راننده تاکسی آنلاین هستم و در مسیرهایی که ترافیکه و دور هست سر حرف رو باز میکنم تا بتونم زیرشاخه هایم را افزایش دهم و از طرفی یه پولی هم به کسی که ثبتنام میکند، برسد، البته به شرط آنکه خودش هم فعالیت کند.
از مسافرانش بودم، خیلی سربسته توضیحاتی را داد. برای اینکه بدونم چطوری و بدون سختی کشیدن میتوان پولدار شد، تو پارک سمت سیدخندان باهاش قرار گذاشتم.
محمد سعدی میگه نمیشه تلفنی و کوتاه درباره این شغلهای پر سود صحبت کرد. فقط یک ساعت زمان لازمه تا تمام جزئیات رو گفت. برای اینکه راحتتر باشم یکی از زیرشاخهها که خانم بود وی را همراهی میکرد.
از اینجا صحبتش را شروع کرد که کار ما کاملاً قانونیه و هیچ ریسکی هم ندارد.فقط لازمه یکبار صنایع دستی بخرید.
سه تا گزینه خرید هم دارید، صنایع دستی به ارزش یک میلیون و 300، دو میلیون و 200 و 3میلیون و 300 هزار تومان. اینجا مبنا شایسته سالاریه، هر چقدر کار کنید درآمد خواهید داشت. شاید اوایل پورسانت کم باشد اما وقتی جلوتر بروید و مرتب به فکر توسعه زیرشاخههای خود باشید، یکباره میبینید ماهانه درآمد چند میلیونی دارید.
من 4 ماهه شروع کردم و بهطور متوسط هر 15 روز 880 هزار تومان میگیرم، اما یکی از دوستانم در مدت 10 هفته خیلی سریع زیرشاخه هاش را پر کرد، الان هفتهای 5 میلیون تومان درآمد دارد. شرکت 8 درصد از حجم فروشش را وقتی سمت راست و چپ شما پر شود واریز میکند.
مجموعه ما 24 روز دیگه قرار است جهانی شود، سهامهای شرکتهای دولتی را خریداری کرده است و حتی برای سرمایهگذاری و اطمینان به زیرشاخههای خود زمین خریده است. با 4 هزار کارگاه صنایع دستی کار میکنه و داراییهاش روز به روز در حال افزایش است.
جریان از این قرار است که شما از سایت این شرکت هرمی که نماد اعتماد الکترونیکی دارد (در ظاهر تمام فعالیتها قانونی و در قالب بازاریابی است ولی در عمل شرکت هرمی است که بعد از تکمیل شدن زیرشاخهها نفرات بالا دستی بدون انجام دادن کاری سود فروش دریافت میکنند.) صنایع دستی خرید میکنید.
بعد از اینکه پذیرفتید زیرشاخه یک نفر باشید، یک کد دریافت میکنید، بعد از آن باید از صنایع دستی ارائه شده در سایت خرید کنید بهگونهای که امتیاز شما به 3 (هر کد ملی مجاز به گرفتن 3 امتیاز است) برسد. البته بهترین امتیاز 7 است که در این صورت میتوانید از کد ملی وابستگان خود استفاده کنید.
سمت راست و سمت چپ در این نوع فعالیت باید متعادل شود بهگونهای 4 نفر راست و 4 نفر سمت چپ باشد. این نوع مدل که باینری نام دارد (شاخه راست و چپ) به لامبورگینی معروف است یعنی سریع و سرعتی به سود میرسید.
محمد که سابقه حضور در سایر شرکتهای هرمی را داشته عنوان میکند که شرکتهای هرمی به غیر از شرکتی که وارد آن شده، سود کمی میدادند و پورسانت هم با تأخیر پرداخت میشد.
جملهاش را اینطوری تمام کرد که کاش زودتر وارد این شرکت شده بودم.
شرکتی که 40 دقیقه درباره آن صحبت کرد، تا چندی پیش به علت فعالیتهای غیرقانونی تعطیل شده بود و اکنون با درست کردن ظاهر و نمایان کردن کار بهعنوان شرکت بازاریابی، فعال است و معلوم نیست که چه زمان قانون سراغ آنها برود. در دوره قبل زیرشاخهها آسیب مالی دیدند و هیچ زمان به پولشان نرسیدند.
روایت از بورس خارجی
شرط برای زیرشاخه
بهظاهر پیشنهاد خیلی فریبندهای است، با هر فعالیت هرمی که مقایسه میکنم میبینم که پولش بیشترهست، اما واقعاً صحت دارد.خدا میداند! اطلاعات در این حوزه بسیار محدود است. هیچ کس اطلاعات نمیدهد، کسی در مورد شاخص نَزدک چیزی نمیداند. اینطوری که عنوان میکنند، جوان جویای پول و سود از سر شوق 1000 دلار پرداخت میکند و ماهانه حداقل 400 الی 500 دلار میگیرید(زیردستها یا زیرشاخهها پول کمتری میگیرند شاید 200 دلار) بهشما که میخواهید، یک شبه پول دار شوید، میگویند با یک سال نگهداشت پول و داشتن 5 زیرشاخه امکان گرفتن 1000 دلار اولیه هم وجود دارد!
اما پشت پرده ماجرا چیست؟ شرکت مادری وجود دارد که در برخی از کشورها بین دو الی سه نفر بهصورت غیر رسمی مجوز نمایندگی گرفتند و به واسطه آن خرید و فروش شاخص سهام بازار نیویورک را انجام میدهند.
در ایران چنین دفتر و نمایندگی وجود ندارد اما افرادی هستند که شما را به آنها که در خارج از کشور هستند، وصل میکنند و برای شما مستر کارت صادر میکنند که ماهانه سود خود را دریافت کنید.
در این شرایط وانمود میکنند که فرد از نوسانگیری در نَزدک صاحب پول میشود. میگویند به شرطی که 5 زیرشاخه داشته باشد. همچنین گفته میشود که اگر شما 1000 دلار بدهید، ولی کسی را به زیرشاخه خود اضافه نکنید، ماهانه 20 دلار از پول شما کم میشود.
کسانی که میخواهند شما را برای پرداخت دلار توجیه کنند، میگویند صبح به صبح پول شما وارد بورس خارجی میشود و از نوسان کاهشی و افزایشی شاخص عایدتان میشود و با مستر کارتی که به شما داده شده میتوانید ماهانه سود خود را دریافت کنید.
اما باید پذیرفت که این فعالیت بسیار ریسک دارد چرا که احتمال دارد آن شرکت که بهصورت غیرقانونی فعال است تعطیل کند و شما پول خود را بهصورت کامل از دست بدهید. لذا توصیه میکنیم در دام کلاهبرداران اینچنینی نیفتید.
روایت از کافه
با اعداد با من حرف نزن
با یکی از دوستان مشغول صبحانه خوردن در کافه بودم که ناخودآگاه صدای گفتوگوی میز کناری را شنیدم. در مورد موضوعی صحبت میکردند که از قضا میخواستم در مورد آن گزارش بنویسم، گوشم را تیز کردم که گفتوگوی بین علیرضا، ساسان و نفر سومی را که کمتر وارد بحث آنها میشد بشنوم. ساسان صحبتش را اینگونه شروع کرد که میتوانی ماهی 6 الی 7 میلیون تومان درآمد داشته باشی، خیلی کار پر سودیه...کاغذ و خودکار رو برداشت و شروع به نوشتن اعداد کرد، گفت فقط لازمه 4 نفر را همراه خودت کنی تا درآمد ثابتی داشته باشی... هر روز بمون خونه و دیگه سرکار نرو.
هنوز جملاتش تموم نشده بود که علیرضا صحبت ساسان را قطع کرد و گفت ببین من مغازه دارم و روزانه حداقل 5 میلیون تومان سود میکنم، حالا با اعداد با من حرف نزن، من ریاضی خوندم. شما بالا دست من هستی میخوای از فعالیت من برای سود خودت استفاده کنی و اگر نه شرکت شما رو چه حسابی به من 7 میلیون تومان پول میده؟ علیرضا فروشنده لوازم خانگی کوچک است و به واسطه شغلش با خیلیها در ارتباط است. ساسان نیم ساعتی صحبت کرد و تمام ترفندها را برای جذب او به کار گرفت اما جواب نداد و مکالمه آنها اینگونه تمام شد که من از شغلم راضی هستم و حاضر نیستم برای شما کار کنم حتی با سودهایی که اطمینان به پرداختش را میدهید.
وقتی گفتوگوی آنها تمام شد و علیرضا رفت به ساسان گفتم این چه نوع شغل و کاری است که 7 میلیون تومان سود دارد!
اول تعجب کرد که ما صحبتهایش را شنیدیم اما وقتی با خودش دوتا چهارتا کرد حاضر شد 5 دقیقهای هم برای ما وقت بگذارد. ماجرا از این قرار بود که ساسان یکی از زیرشاخههای شرکتهای هرمی است. او زیرشاخه مجموعهای شده بود که در آن لوازم خانگی، لوازم موبایل و حتی کیف وکفش به فروش میرسد. اگر هر فرد میتوانست برای خود 10 نفر زیرمجموعه جذب کند و فروش شرکت را در شاخههای خود حداقل به بیش از 50 میلیون تومان برساند، به او ماهانه 7 میلیون تومان داده میشود. بنابراین اگر شما و زیرشاخه هایتان فعالیت چشمگیری داشته باشید، شاید بتوانید به درآمدی که وعده داده میشود، برسید.
ساسان یک سال و نیم است که این کار را انجام میدهد ولی هنوز نتوانسته زیرشاخههایش را تکمیل کند. وی قبول ندارد که مجموعه آنها هرمی است و میگوید فعالیت ما قانونی و به نوعی بازاریابی محسوب میشود.
نتیجه گیری
تب زود پولدار شدن
خیلی سال است که شرکتهای هرمی در ایران متولد شدند. معروفترین آنها گلدکوئست بود. فعالان این حوزه و سرشاخهها محاکمه شدند و پرونده این شرکت هرمی بسته شد. هرچند که صحبتهای ضد و نقیضی از فعالیت دوباره آن شنیده میشود. با وجود رفت و آمدهای شرکتهای هرمی و اینکه دولت تحت هیچ شرایطی فعالیت آنها را قبول ندارد برخیها بهدنبال توجیه کردن مردم برای الحاق به شبکه هرمیشان هستند. اما تجربه نشان داده که هیچکدام از شرکتهای هرمی نتوانستند موفق باشند و همیشه بعد از گرفتن حجم قابل توجهی زیر شاخه، فعالیت خود را تعطیل کردند. این امر باعث شده زیرشاخهها متضرران اصلی شرکتهای هرمی باشند. آنها در سالهای اول فعالیت خود به زیرشاخههای خود سود میدهند و آنها را مشتاق به عضوگیری میکنند اما در میانههای راه و بعد از جمعآوری سودهای کلان دیگر خبری از آنها نمیتوان یافت.برخیها هم اعتقاد دارند با وجود ارز دیجیتال و سایر فعالیتهای سودده چرا باید سراغ شرکتهای هرمی رفت که هر لحظه احتمال پیگیرد قانونی از سوی مراجع قضایی وجود دارد. بر اساس این گزارش و نتیجهگیری که از صحبت با فعالان این حوزه انجام دادیم، ریسک سرمایهگذاری در شرکتهای هرمی زیاد است و احتمال دارد که شما نتوانید زیرشاخههای خود را گسترش دهید یا بهصورت مرتب و ماهانه سود بگیرید. لذا این راه پولدار شدن نیست.
خبرنگار
همیشه همه چیز از یک دعوت بیمقدمه برای دوستی شروع میشود در یک کافه، توی پارک یا خانه دوستان مشترک و زیر شاخهها. جویای دلیل این دعوت میگردی و مدام ازش میپرسی که چطور یادی از تو کرده، اما اون با لحنی دوستانه و وسوسه انگیز به شما میگه، تلفنی نمیشه توضیح بده و باید روی کاغذ با کلی عدد و ارقام مسأله رو تشریح کنه. فقط تأکید داره که پول خوبی توش هست و نیاز به کار خاصی هم نداره.
فرقی ندارد که آشنا باشد یا غریبه، تمام جملات آنها شما را تشویق به پرداخت پول و خرید کالایی میکند که به درد شما نمیخورد.
چند وقتی است که برخی جوانان ما بنا به هزار و یک دلیل بهدنبال این هستند که یک شبه پولدار شوند، یک شبه به خانههای میلیاردی برسند و یک شبه بهترین ماشین را خریداری کنند. اما با خیلی از ریسکهای آن آشنا نیستند و نمیدانند سرمایه گذاریهایی که انجام میدهند چگونه باعث میشود پول و اعتبارشان خدشه دار شود. شاید تا همین قسمت هم متوجه شده باشید که منظور ما همان داستان شرکتهای هرمی و سودهای واهی و رؤیایی است که شاید برای مدتی شما را در خیال خامش غرق کند اما در نهایت به تباهی و ضررهای کلان میرساند. افرادی که با چرب زبانی و سخنرانیهای حماسی و تهیجکننده به سراغ افراد اکثراً ساده و خجالتی رفته و طوری آنان را تحت تأثیر سودهای کلان شرکتهای هرمی میکنند که بیدار کردن آنها از این خواب شیرین نیاز به زمان زیادی دارد.
اکثر افرادی که شما را به شکل یک طعمه هرمی و زیرشاخه میبینند توانایی بالایی در توضیح و توجیه فعالیت خود دارند و مدام به شما این موضوع را القا میکنند که نیرویی در درون شما وجود دارد که باید بیدار شود و شما را به سمت پیشرفت سوق دهد. متأسفانه بسیاری از طعمههای این افراد چرب زبان تا به خود میآیند متوجه میشوند که میلیونها پول بیزبان را در اختیار این بالادستیها قرار دادهاند و فارغ از سودهای رؤیایی، حالا باید برای پس گرفتن اصل پول خود به در و دیوار بزنند!
هرچند شاید بگویید 2 تا 3 میلیون تومان برای ورود به شرکت هرمی عددی نیست، اما وقتی با زیرشاخههای خود محاسبه کنید میبینید که عدد بزرگی به دست میآید. زیرشاخهها با اعتبار شما میآیند و هزینه میکنند.
یکم قبل از هر چیز باید بدانید که هیچ شرکت هرمی راحت بهشما پول پرداخت نمیکند.
دوم اینکه هر فرد برای درآمد خودش دنبال جذب شماست نه اینکه بخواهد کیف پول شما را پر پول کند.
سوم فعالیت شرکتهای هرمی ممنوع است و میتوان علیه شما اعلام جرم کرد.
چهارم برگه گردش مالی و سودهای واریزی برای آنها تنها راه جذب شما است بدین جهت مطمئن باشید که آن گردشهای مالی موقتی است.
لذا مهمترین نکته این است که اسیر حقهها و گفتمانهای شیک به اصلاح بازاریابان نشوید که تنها برای پیوستن شما به زیرشاخهها آموزش دیدند.
روایت دولت
فعالیت هرمی ممنوع است
رمضانعلی صادقزاده مشاور عالی آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت که پیش از این رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت بود، گفت: تمام مجموعهها باید بر اساس نماد اعتماد الکترونیکی کار کنند. لذا یکی از نکاتی که مردم میتوانند بهصحت یک سایت اطمینان پیدا کنند، نمادی است که وزارت صمت با توجه به صحت و سقم اطلاعات فردی به متقاضی ارائه میدهد. وی ادامه داد: احتمال دارد که برخی از دریافتکنندگان نماد اعتماد، تخلفهایی را در حوزه خود داشته باشند که بهطور قطع گزارشهای مردمی در اینگونه اتفاقات بسیار اثربخش است. صادقزاده اظهارداشت: هر سایت و مجموعهای که در قالب هرمی کار میکند، تخلف کرده است. دولت تحت هیچ شرایطی شرکتهای هرمی را قبول ندارد و فعالیت آنها را مجاز نمیداند. وی در پاسخ به این سؤال که چگونه افرادی که میخواهند زیرشاخههایشان را افزایش دهند، فعالیت خود را قانونی و مبتنی بر مجوزهای وزارت صمت میدانند، تصریح کرد: درست است که نماد اعتماد برای سایت آنها داده شده است اما این بدان معنا نیست که هر فعالیتی که آنها انجام میدهند مورد تأیید است.
مشاور عالی آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت و گو با «ایران» اذعان داشت: مجموعهها در بازاریابی هیچ منع قانونی ندارند ولی بین سایتهای بازاریابی و هرمی تفاوت اساسی وجود دارد. در بازاریابی طرف به هر میزان که کار میکند بهصورت مستقیم پول میگیرد. یعنی وقتی کالایی را به فروش میرساند، سود دریافت میکند. اما در شرکتهای هرمی فرد کالایی را به فروش نمیرساند(کالایی مبادله نمیشود) ولی برای او تراکنش مالی اتفاق میافتد. این نشان میدهد آن شرکت فعالیت هرمی دارد. وی ادامه داد: در مجموعههایی که افراد به سمت عضوگیری حرکت میکنند و بعد از تکمیل عضو گیری، دیگر فعالیتی انجام نمیدهند هرمی هستند و باید فعالیت آنها متوقف شود.
صادقزاده اذعان داشت: اتحادیههای صنفی، سازمان حمایت، سازمان تعزیرات حکومتی، پلیس فتا و گزارشهای مردمی از مجموعههایی هستند که میتوانند در جلوگیری از فعالیت این مجموعههای هرمی همکاری کنند و جلوی فعالیت آنها را بگیرند.
وی با بیان اینکه دولت فعالیت سایت مجموعههایی که نماد اعتماد الکترونیکی را گرفتند، مرتب رصد میکند، گفت: مردم بهترین کمککننده برای معرفی شرکتهای هرمی هستند. در این مجموعهها شاید سرشاخهها سود کنند ولی زیرشاخهها متضرر میشوند چرا که معمولاً این مجموعهها کلاهبرداری میکنند.
روایت از پارک
خرید اجباری
از تجربیاتش میگوید، از پول هایی که گاه و بیگاه به حسابش میآید. آنطور که واریزیهایش را دیدم، بهطور متوسط هر 17 روز 880 هزار تومان میگیرد.
اوایل خیلی کار نمیکردم، اما وقتی دیدم بهصورت مرتب پول به حسابم واریز میشود، دلگرم شدم.
الان راننده تاکسی آنلاین هستم و در مسیرهایی که ترافیکه و دور هست سر حرف رو باز میکنم تا بتونم زیرشاخه هایم را افزایش دهم و از طرفی یه پولی هم به کسی که ثبتنام میکند، برسد، البته به شرط آنکه خودش هم فعالیت کند.
از مسافرانش بودم، خیلی سربسته توضیحاتی را داد. برای اینکه بدونم چطوری و بدون سختی کشیدن میتوان پولدار شد، تو پارک سمت سیدخندان باهاش قرار گذاشتم.
محمد سعدی میگه نمیشه تلفنی و کوتاه درباره این شغلهای پر سود صحبت کرد. فقط یک ساعت زمان لازمه تا تمام جزئیات رو گفت. برای اینکه راحتتر باشم یکی از زیرشاخهها که خانم بود وی را همراهی میکرد.
از اینجا صحبتش را شروع کرد که کار ما کاملاً قانونیه و هیچ ریسکی هم ندارد.فقط لازمه یکبار صنایع دستی بخرید.
سه تا گزینه خرید هم دارید، صنایع دستی به ارزش یک میلیون و 300، دو میلیون و 200 و 3میلیون و 300 هزار تومان. اینجا مبنا شایسته سالاریه، هر چقدر کار کنید درآمد خواهید داشت. شاید اوایل پورسانت کم باشد اما وقتی جلوتر بروید و مرتب به فکر توسعه زیرشاخههای خود باشید، یکباره میبینید ماهانه درآمد چند میلیونی دارید.
من 4 ماهه شروع کردم و بهطور متوسط هر 15 روز 880 هزار تومان میگیرم، اما یکی از دوستانم در مدت 10 هفته خیلی سریع زیرشاخه هاش را پر کرد، الان هفتهای 5 میلیون تومان درآمد دارد. شرکت 8 درصد از حجم فروشش را وقتی سمت راست و چپ شما پر شود واریز میکند.
مجموعه ما 24 روز دیگه قرار است جهانی شود، سهامهای شرکتهای دولتی را خریداری کرده است و حتی برای سرمایهگذاری و اطمینان به زیرشاخههای خود زمین خریده است. با 4 هزار کارگاه صنایع دستی کار میکنه و داراییهاش روز به روز در حال افزایش است.
جریان از این قرار است که شما از سایت این شرکت هرمی که نماد اعتماد الکترونیکی دارد (در ظاهر تمام فعالیتها قانونی و در قالب بازاریابی است ولی در عمل شرکت هرمی است که بعد از تکمیل شدن زیرشاخهها نفرات بالا دستی بدون انجام دادن کاری سود فروش دریافت میکنند.) صنایع دستی خرید میکنید.
بعد از اینکه پذیرفتید زیرشاخه یک نفر باشید، یک کد دریافت میکنید، بعد از آن باید از صنایع دستی ارائه شده در سایت خرید کنید بهگونهای که امتیاز شما به 3 (هر کد ملی مجاز به گرفتن 3 امتیاز است) برسد. البته بهترین امتیاز 7 است که در این صورت میتوانید از کد ملی وابستگان خود استفاده کنید.
سمت راست و سمت چپ در این نوع فعالیت باید متعادل شود بهگونهای 4 نفر راست و 4 نفر سمت چپ باشد. این نوع مدل که باینری نام دارد (شاخه راست و چپ) به لامبورگینی معروف است یعنی سریع و سرعتی به سود میرسید.
محمد که سابقه حضور در سایر شرکتهای هرمی را داشته عنوان میکند که شرکتهای هرمی به غیر از شرکتی که وارد آن شده، سود کمی میدادند و پورسانت هم با تأخیر پرداخت میشد.
جملهاش را اینطوری تمام کرد که کاش زودتر وارد این شرکت شده بودم.
شرکتی که 40 دقیقه درباره آن صحبت کرد، تا چندی پیش به علت فعالیتهای غیرقانونی تعطیل شده بود و اکنون با درست کردن ظاهر و نمایان کردن کار بهعنوان شرکت بازاریابی، فعال است و معلوم نیست که چه زمان قانون سراغ آنها برود. در دوره قبل زیرشاخهها آسیب مالی دیدند و هیچ زمان به پولشان نرسیدند.
روایت از بورس خارجی
شرط برای زیرشاخه
بهظاهر پیشنهاد خیلی فریبندهای است، با هر فعالیت هرمی که مقایسه میکنم میبینم که پولش بیشترهست، اما واقعاً صحت دارد.خدا میداند! اطلاعات در این حوزه بسیار محدود است. هیچ کس اطلاعات نمیدهد، کسی در مورد شاخص نَزدک چیزی نمیداند. اینطوری که عنوان میکنند، جوان جویای پول و سود از سر شوق 1000 دلار پرداخت میکند و ماهانه حداقل 400 الی 500 دلار میگیرید(زیردستها یا زیرشاخهها پول کمتری میگیرند شاید 200 دلار) بهشما که میخواهید، یک شبه پول دار شوید، میگویند با یک سال نگهداشت پول و داشتن 5 زیرشاخه امکان گرفتن 1000 دلار اولیه هم وجود دارد!
اما پشت پرده ماجرا چیست؟ شرکت مادری وجود دارد که در برخی از کشورها بین دو الی سه نفر بهصورت غیر رسمی مجوز نمایندگی گرفتند و به واسطه آن خرید و فروش شاخص سهام بازار نیویورک را انجام میدهند.
در ایران چنین دفتر و نمایندگی وجود ندارد اما افرادی هستند که شما را به آنها که در خارج از کشور هستند، وصل میکنند و برای شما مستر کارت صادر میکنند که ماهانه سود خود را دریافت کنید.
در این شرایط وانمود میکنند که فرد از نوسانگیری در نَزدک صاحب پول میشود. میگویند به شرطی که 5 زیرشاخه داشته باشد. همچنین گفته میشود که اگر شما 1000 دلار بدهید، ولی کسی را به زیرشاخه خود اضافه نکنید، ماهانه 20 دلار از پول شما کم میشود.
کسانی که میخواهند شما را برای پرداخت دلار توجیه کنند، میگویند صبح به صبح پول شما وارد بورس خارجی میشود و از نوسان کاهشی و افزایشی شاخص عایدتان میشود و با مستر کارتی که به شما داده شده میتوانید ماهانه سود خود را دریافت کنید.
اما باید پذیرفت که این فعالیت بسیار ریسک دارد چرا که احتمال دارد آن شرکت که بهصورت غیرقانونی فعال است تعطیل کند و شما پول خود را بهصورت کامل از دست بدهید. لذا توصیه میکنیم در دام کلاهبرداران اینچنینی نیفتید.
روایت از کافه
با اعداد با من حرف نزن
با یکی از دوستان مشغول صبحانه خوردن در کافه بودم که ناخودآگاه صدای گفتوگوی میز کناری را شنیدم. در مورد موضوعی صحبت میکردند که از قضا میخواستم در مورد آن گزارش بنویسم، گوشم را تیز کردم که گفتوگوی بین علیرضا، ساسان و نفر سومی را که کمتر وارد بحث آنها میشد بشنوم. ساسان صحبتش را اینگونه شروع کرد که میتوانی ماهی 6 الی 7 میلیون تومان درآمد داشته باشی، خیلی کار پر سودیه...کاغذ و خودکار رو برداشت و شروع به نوشتن اعداد کرد، گفت فقط لازمه 4 نفر را همراه خودت کنی تا درآمد ثابتی داشته باشی... هر روز بمون خونه و دیگه سرکار نرو.
هنوز جملاتش تموم نشده بود که علیرضا صحبت ساسان را قطع کرد و گفت ببین من مغازه دارم و روزانه حداقل 5 میلیون تومان سود میکنم، حالا با اعداد با من حرف نزن، من ریاضی خوندم. شما بالا دست من هستی میخوای از فعالیت من برای سود خودت استفاده کنی و اگر نه شرکت شما رو چه حسابی به من 7 میلیون تومان پول میده؟ علیرضا فروشنده لوازم خانگی کوچک است و به واسطه شغلش با خیلیها در ارتباط است. ساسان نیم ساعتی صحبت کرد و تمام ترفندها را برای جذب او به کار گرفت اما جواب نداد و مکالمه آنها اینگونه تمام شد که من از شغلم راضی هستم و حاضر نیستم برای شما کار کنم حتی با سودهایی که اطمینان به پرداختش را میدهید.
وقتی گفتوگوی آنها تمام شد و علیرضا رفت به ساسان گفتم این چه نوع شغل و کاری است که 7 میلیون تومان سود دارد!
اول تعجب کرد که ما صحبتهایش را شنیدیم اما وقتی با خودش دوتا چهارتا کرد حاضر شد 5 دقیقهای هم برای ما وقت بگذارد. ماجرا از این قرار بود که ساسان یکی از زیرشاخههای شرکتهای هرمی است. او زیرشاخه مجموعهای شده بود که در آن لوازم خانگی، لوازم موبایل و حتی کیف وکفش به فروش میرسد. اگر هر فرد میتوانست برای خود 10 نفر زیرمجموعه جذب کند و فروش شرکت را در شاخههای خود حداقل به بیش از 50 میلیون تومان برساند، به او ماهانه 7 میلیون تومان داده میشود. بنابراین اگر شما و زیرشاخه هایتان فعالیت چشمگیری داشته باشید، شاید بتوانید به درآمدی که وعده داده میشود، برسید.
ساسان یک سال و نیم است که این کار را انجام میدهد ولی هنوز نتوانسته زیرشاخههایش را تکمیل کند. وی قبول ندارد که مجموعه آنها هرمی است و میگوید فعالیت ما قانونی و به نوعی بازاریابی محسوب میشود.
نتیجه گیری
تب زود پولدار شدن
خیلی سال است که شرکتهای هرمی در ایران متولد شدند. معروفترین آنها گلدکوئست بود. فعالان این حوزه و سرشاخهها محاکمه شدند و پرونده این شرکت هرمی بسته شد. هرچند که صحبتهای ضد و نقیضی از فعالیت دوباره آن شنیده میشود. با وجود رفت و آمدهای شرکتهای هرمی و اینکه دولت تحت هیچ شرایطی فعالیت آنها را قبول ندارد برخیها بهدنبال توجیه کردن مردم برای الحاق به شبکه هرمیشان هستند. اما تجربه نشان داده که هیچکدام از شرکتهای هرمی نتوانستند موفق باشند و همیشه بعد از گرفتن حجم قابل توجهی زیر شاخه، فعالیت خود را تعطیل کردند. این امر باعث شده زیرشاخهها متضرران اصلی شرکتهای هرمی باشند. آنها در سالهای اول فعالیت خود به زیرشاخههای خود سود میدهند و آنها را مشتاق به عضوگیری میکنند اما در میانههای راه و بعد از جمعآوری سودهای کلان دیگر خبری از آنها نمیتوان یافت.برخیها هم اعتقاد دارند با وجود ارز دیجیتال و سایر فعالیتهای سودده چرا باید سراغ شرکتهای هرمی رفت که هر لحظه احتمال پیگیرد قانونی از سوی مراجع قضایی وجود دارد. بر اساس این گزارش و نتیجهگیری که از صحبت با فعالان این حوزه انجام دادیم، ریسک سرمایهگذاری در شرکتهای هرمی زیاد است و احتمال دارد که شما نتوانید زیرشاخههای خود را گسترش دهید یا بهصورت مرتب و ماهانه سود بگیرید. لذا این راه پولدار شدن نیست.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

جشن زنان
امروز بازی ایران -کامبوج با حضور پرشور تماشاگران زن برگزار می شود
محمد محمدی سدهی
خبرنگار
تیمهای ایران و کامبوج در مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در حالی امروز ساعت ۱۷ در ورزشگاه آزادی به مصاف هم میروند که همه چیز آماده رقم خوردن یک روز تاریخی است. حضور زنان در ورزشگاهها که مطالبه چندین ساله و بحق بانوان ایرانی بود بالاخره با وجود موانع موجود، در دولت دوازدهم به صورت رسمی محقق شد و هواداران بانو امروز به صورت غیرگزینشی و با خرید بلیت، حضورشان را در ورزشگاه بزرگ و ملی آزادی جشن خواهند گرفت.
جشن 3500 نفری
ساعتی پس از آغاز فروش آنلاین بلیت تماشای بازی ایران و کامبوج (پنجشنبه 11 مهرماه) زنانی که موفق به خرید بلیت شدند با هشتگ «با من به ورزشگاه بیا» دوستان و نزدیکان خود را در شبکههای اجتماعی به حضور در ورزشگاه تشویق کردند. اخبار حضور زنان در ورزشگاه از همان ابتدا حتی توسط رسانههای خارجی معتبر نیز جذاب بود و هر کدام از آنها با انتشار گزارشی به حضور بانوان ایرانی پرداختند. خبرگزاری EFE اسپانیا با اشاره به این رویداد نوشت: «برای اولین بار در یک رویداد مهم شاهد حضور زنان ایرانی در ورزشگاه خواهیم بود. به همین خاطر با هماهنگیهایی که فیفا انجام داده، هیأتی عالی از این نهاد برای برقراری ارتباط و سهولت دسترسی زنان به ورزشگاه در ایران حاضر خواهند بود تا این جریان را نظاره و به فیفا گزارش کنند.» این اخبار ادامه داشت تا اینکه چهارشنبه شب آماری از حضور هواداران در این دیدار منتشر شد و براساس تعداد بلیتهای فروخته شده اعلام شد که با توجه به ظرفیت 75 هزار نفری ورزشگاه آزادی و اختصاص 4 جایگاه ۶ تا ۹، زنان 3 هزار و 500 بلیت و مردان 2 هزار و 500 بلیت (تا دیروز) برای تماشای این دیدار رزرو کردهاند. تعداد بلیتهای فروخته شده در نخستین حضور رسمی هواداران بانو نشان دهنده استقبال بیشتر آنها با وجود محدودیت در اختصاص سکوها نسبت به آقایان است. بانوانی که تمام بلیتهای اختصاص یافته به 4 سکو را رزرو کردند و این استقبال نشان میدهد که در صورت اختصاص سکوهای بیشتر قطعاً هواداران بانو استقبال بالاتری از این دیدار میکردند و هواداران بانوی بیشتری در آزادی حاضر میشدند. دیدار تیمهای ایران- بولیوی (دوستانه) و پرسپولیس- کاشیما (فینال لیگ قهرمانان آسیا) دیدارهایی بود که حتی از ذهن هواداران گزینشی بانو نیز پاک نخواهد شد. دیدارهایی که به ترتیب با استقبال حدود 100 و 300 هوادار بانو برگزار شد اما حضور 3 هزار و 500 بانو در ورزشگاه آزادی قطعاً یک روز تاریخی بزرگ برای بانوان مشتاق خواهد بود. بانوانی که حتی تا آخرین لحظات منتظر این بودند تا یک جایگاه دیگر باز شود و در این روز تاریخی حضور یابند.
موضوع طبیعی که مدتها انجام نمیشد
تا پیش از آغاز این دیدار اظهار نظرها توسط فوتبالیها و مسئولان ورزش کشورمان بسیار بود و اکثراً انتظار حضور زنان در ورزشگاه را انتظاری بحق میدانستند و نگاه یکسانی نسبت به این موضوع داشتند اما دیروز مصطفی هاشمیطبا، رئیس پیشین سازمان تربیت بدنی نگاه متفاوتتری نسبت به این حضور ارائه کرد. او در این خصوص گفت: «این یک اتفاق ویژه نیست و یک موضوع معمولی و طبیعی است که مدتها انجام نمیشده است و حالا میخواهد انجام شود. خانمهای ما همه جا هستند و در تمام مراسم ها شرکت میکنند. به نظر من هیچ مشکلی هم ندارد که در فوتبال شرکت کنند. انشاءالله که ادامه پیدا کند. خانوادهها همه جا با هم میروند. در سینما، رستوران و بقیه جاها. به نظر من باید خانوادگی به ورزشگاه بروند و خیلی خوب است که این شکل اتفاق بیفتد.»
تدابیر فدراسیون برای حضور بانوان
تنها بحث حضور زنان در آزادی موضوع مهمی نیست بلکه فراهم کردن امکانات لازم برای هواداران نیز یکی از الزاماتی است که توسط فدراسیون فوتبال و سایر مسئولان پیش از آغاز این دیدار صورت گرفته است. روزهای منتهی به آغاز بازی با کامبوج ورزشگاه آزادی با تغییراتی همراه بود. نصب حصار برای جدا شدن 4 جایگاه مربوطه با سایر جایگاهها و نصب دوربینهای مدار بسته از جمله اقدامات فدراسیون فوتبال بود. علاوه بر این سرویس بهداشتی مخصوص بانوان در جایگاههای مربوطه نیز ساخته شده است تا ورزشگاه آزادی کاملاً آماده پذیرایی از بانوان ایرانی باشد. علاوه بر این نیروهای پلیس خانم نیز در محل ورود و خروج بانوان مستقر میشود تا بانوان را به سمت ورودیهای ورزشگاه راهنمایی کنند.
اطلاعیه مهم فدراسیون فوتبال
فدراسیون فوتبال اطلاعیهای را درباره تشریح نحوه ورود بانوان گرامی به ورزشگاه آزادی صادر کرد و توضیح بسیار مهم فدراسیون این بود که بانوان گرامی جهت حضور در استادیوم آزادی میبایست با همراه داشتن کارت ملی و پرینت بلیت مسابقه از ساعت 13:30 وارد پارکینگ اتوبوسرانی ضلع شرقی ورزشگاه شوند. همچنین اشخاصی که موفق به خرید بلیت نشدهاند، به هیچ عنوان نمی توانند در ورزشگاه حضور یابند.
بــــرش
پارکینگ و ورودیهای بانوان به آزادی
روز چهارشنبه پلیس یگان ویژه تهران بزرگ محل ورود هواداران بانو به ورزشگاه آزادی را مشخص کرد و طبق هماهنگیهای به عمل آمده، پارکینگهای شماره ۱۹ و ۲۰ که در ضلع شرقی ورزشگاه آزادی قرار دارند مختص ورود بانوان خواهد بود و هیچ تماشاگر مردی حق ورود به این پارکینگها را ندارد. همچنین براساس هماهنگیهای به عمل آمده بانوان تنها از ضلع ورودی شرقی ورزشگاه امکان ورود به استادیوم آزادی را خواهند داشت.
خبرنگار
تیمهای ایران و کامبوج در مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در حالی امروز ساعت ۱۷ در ورزشگاه آزادی به مصاف هم میروند که همه چیز آماده رقم خوردن یک روز تاریخی است. حضور زنان در ورزشگاهها که مطالبه چندین ساله و بحق بانوان ایرانی بود بالاخره با وجود موانع موجود، در دولت دوازدهم به صورت رسمی محقق شد و هواداران بانو امروز به صورت غیرگزینشی و با خرید بلیت، حضورشان را در ورزشگاه بزرگ و ملی آزادی جشن خواهند گرفت.
جشن 3500 نفری
ساعتی پس از آغاز فروش آنلاین بلیت تماشای بازی ایران و کامبوج (پنجشنبه 11 مهرماه) زنانی که موفق به خرید بلیت شدند با هشتگ «با من به ورزشگاه بیا» دوستان و نزدیکان خود را در شبکههای اجتماعی به حضور در ورزشگاه تشویق کردند. اخبار حضور زنان در ورزشگاه از همان ابتدا حتی توسط رسانههای خارجی معتبر نیز جذاب بود و هر کدام از آنها با انتشار گزارشی به حضور بانوان ایرانی پرداختند. خبرگزاری EFE اسپانیا با اشاره به این رویداد نوشت: «برای اولین بار در یک رویداد مهم شاهد حضور زنان ایرانی در ورزشگاه خواهیم بود. به همین خاطر با هماهنگیهایی که فیفا انجام داده، هیأتی عالی از این نهاد برای برقراری ارتباط و سهولت دسترسی زنان به ورزشگاه در ایران حاضر خواهند بود تا این جریان را نظاره و به فیفا گزارش کنند.» این اخبار ادامه داشت تا اینکه چهارشنبه شب آماری از حضور هواداران در این دیدار منتشر شد و براساس تعداد بلیتهای فروخته شده اعلام شد که با توجه به ظرفیت 75 هزار نفری ورزشگاه آزادی و اختصاص 4 جایگاه ۶ تا ۹، زنان 3 هزار و 500 بلیت و مردان 2 هزار و 500 بلیت (تا دیروز) برای تماشای این دیدار رزرو کردهاند. تعداد بلیتهای فروخته شده در نخستین حضور رسمی هواداران بانو نشان دهنده استقبال بیشتر آنها با وجود محدودیت در اختصاص سکوها نسبت به آقایان است. بانوانی که تمام بلیتهای اختصاص یافته به 4 سکو را رزرو کردند و این استقبال نشان میدهد که در صورت اختصاص سکوهای بیشتر قطعاً هواداران بانو استقبال بالاتری از این دیدار میکردند و هواداران بانوی بیشتری در آزادی حاضر میشدند. دیدار تیمهای ایران- بولیوی (دوستانه) و پرسپولیس- کاشیما (فینال لیگ قهرمانان آسیا) دیدارهایی بود که حتی از ذهن هواداران گزینشی بانو نیز پاک نخواهد شد. دیدارهایی که به ترتیب با استقبال حدود 100 و 300 هوادار بانو برگزار شد اما حضور 3 هزار و 500 بانو در ورزشگاه آزادی قطعاً یک روز تاریخی بزرگ برای بانوان مشتاق خواهد بود. بانوانی که حتی تا آخرین لحظات منتظر این بودند تا یک جایگاه دیگر باز شود و در این روز تاریخی حضور یابند.
موضوع طبیعی که مدتها انجام نمیشد
تا پیش از آغاز این دیدار اظهار نظرها توسط فوتبالیها و مسئولان ورزش کشورمان بسیار بود و اکثراً انتظار حضور زنان در ورزشگاه را انتظاری بحق میدانستند و نگاه یکسانی نسبت به این موضوع داشتند اما دیروز مصطفی هاشمیطبا، رئیس پیشین سازمان تربیت بدنی نگاه متفاوتتری نسبت به این حضور ارائه کرد. او در این خصوص گفت: «این یک اتفاق ویژه نیست و یک موضوع معمولی و طبیعی است که مدتها انجام نمیشده است و حالا میخواهد انجام شود. خانمهای ما همه جا هستند و در تمام مراسم ها شرکت میکنند. به نظر من هیچ مشکلی هم ندارد که در فوتبال شرکت کنند. انشاءالله که ادامه پیدا کند. خانوادهها همه جا با هم میروند. در سینما، رستوران و بقیه جاها. به نظر من باید خانوادگی به ورزشگاه بروند و خیلی خوب است که این شکل اتفاق بیفتد.»
تدابیر فدراسیون برای حضور بانوان
تنها بحث حضور زنان در آزادی موضوع مهمی نیست بلکه فراهم کردن امکانات لازم برای هواداران نیز یکی از الزاماتی است که توسط فدراسیون فوتبال و سایر مسئولان پیش از آغاز این دیدار صورت گرفته است. روزهای منتهی به آغاز بازی با کامبوج ورزشگاه آزادی با تغییراتی همراه بود. نصب حصار برای جدا شدن 4 جایگاه مربوطه با سایر جایگاهها و نصب دوربینهای مدار بسته از جمله اقدامات فدراسیون فوتبال بود. علاوه بر این سرویس بهداشتی مخصوص بانوان در جایگاههای مربوطه نیز ساخته شده است تا ورزشگاه آزادی کاملاً آماده پذیرایی از بانوان ایرانی باشد. علاوه بر این نیروهای پلیس خانم نیز در محل ورود و خروج بانوان مستقر میشود تا بانوان را به سمت ورودیهای ورزشگاه راهنمایی کنند.
اطلاعیه مهم فدراسیون فوتبال
فدراسیون فوتبال اطلاعیهای را درباره تشریح نحوه ورود بانوان گرامی به ورزشگاه آزادی صادر کرد و توضیح بسیار مهم فدراسیون این بود که بانوان گرامی جهت حضور در استادیوم آزادی میبایست با همراه داشتن کارت ملی و پرینت بلیت مسابقه از ساعت 13:30 وارد پارکینگ اتوبوسرانی ضلع شرقی ورزشگاه شوند. همچنین اشخاصی که موفق به خرید بلیت نشدهاند، به هیچ عنوان نمی توانند در ورزشگاه حضور یابند.
بــــرش
پارکینگ و ورودیهای بانوان به آزادی
روز چهارشنبه پلیس یگان ویژه تهران بزرگ محل ورود هواداران بانو به ورزشگاه آزادی را مشخص کرد و طبق هماهنگیهای به عمل آمده، پارکینگهای شماره ۱۹ و ۲۰ که در ضلع شرقی ورزشگاه آزادی قرار دارند مختص ورود بانوان خواهد بود و هیچ تماشاگر مردی حق ورود به این پارکینگها را ندارد. همچنین براساس هماهنگیهای به عمل آمده بانوان تنها از ضلع ورودی شرقی ورزشگاه امکان ورود به استادیوم آزادی را خواهند داشت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ورود سالانه یک میلیون گردشگر خارجی به منطقه آزاد اروند
هدف مهم از اعلام خرمشهر و آبادان بهعنوان منطقه آزاد تجاری، بازگشت رونق اقتصادی به این شهرها بعد از بازسازی بود. مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند میگوید با رونق صادرات، ورود گردشگران، توسعه زیرساختهای اقتصادی، بهداشتی و آموزشی به تحقق هدف بازگشت خرمشهر و آبادان به دوران رونق قبل از جنگ، نزدیک میشویم. در این باره با اسماعیل زمانی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت وگویی انجام دادهایم که در ادامه میآید:
رونق اقتصادی بندر خرمشهر وابسته به لایروبی اروند است اما با وجود وعدههایی که داده شده، لایروبی اروند همچنان معطل اجرا مانده است.
لایروبی اروند، یکی از اساسیترین اهداف دوران بازسازی و در دستور کار دولتهای مختلف بوده است. ولی به علت اینکه طرف عراقی تمایلی به حل سریع موضوع ندارد مذاکرات بدون نتیجه پیش رفته است و در همه ادوار عملاً کاری انجام نشد. بیرون کشیدن شناورهای مغروقه که در بستر اروند ماندهاند وعمق آب را اشغال کردهاند در کنار لایروبی دو اقدام اساسی است که باید در اروند اجرا شود. شناورهای مغروقه در طرف ساحل ایران یا عراق باعث انحراف مسیر طبیعی رودخانه شده است. بحث لایروبی اروند در قرارداد 1975 الجزایر بین ایران و عراق مطرح شد و طرفین بر اساس آن قرارداد متحد بودند نوبتی اروند را لایروبی کنند. بعد از جنگ لایروبی متوقف شد و بههمین دلیل ورود کشتیهای بزرگ به بندر خرمشهرعملاً امکانپذیر نیست. به این ترتیب در خرمشهر بعد از جنگ دیگر عملیاتی نشد. اهمیت لایروبی اروند در احیای بندر خرمشهر بهعنوان محور اقتصادی توسعه شهر خرمشهر است.احیای بندر خرمشهر بهعنوان مرکز تجاری مهم برای اقتصاد منطقه و کشور اهمیت دارد.
مذاکرات اخیر برای لایروبی نتیجه نداد؟
مذاکرات به نتیجه نرسید چون طرف عراقی موضوع قرارداد1975 را بشدت سیاسی میداند و نمیخواهد زیربار قرارداد بهصورت اولیه برود.عراق تقاضای اصلاح قرارداد را دارد اما ما به این نتیجه نرسیدهایم که قرارداد باید اصلاح شود.
لایروبی منتفی است؟
طرف عراقی میگوید خط تالوگ که بهعنوان خط القعر رودخانه تعریف شده، با تغییر مسیر رودخانه تغییر کرده است و باید خط تالوگ جدید برای اروند تعیین شود. مسیر رودخانه بهعلل طبیعی تغییر مسیر داده و حدود یک کیلومتر در خاک عراق پیشروی کرده است. طرف عراقی میگوید رودخانه را اصلاح مسیر کنیم بعد به قرارداد 1975 ملتزم باشیم، در حالیکه در قرارداد 1975 چنین چیزی پیشبینی نشده که با تغییر مسیر طبیعی رودخانه خط تالوگ هم تغییر مسیر دهد.
لایروبی اروند با بحثهای پیچیدهای مواجه است. ما امیدواریم مشکل حل شود چون به نفع هر دو طرف است. بعد از سفر رئیس جمهوری به عراق کارگروهی برای مطالعه و بحث در مورد مشکلات حقوقی و فنی لایروبی اروند تشکیل شده که امیدواریم امسال یا سال آینده تلاش کارگروه نتیجه دهد تا لایروبی اروند راهکار اجرایی مورد توافق طرفین پیدا کند.اما بعید است
تا 2 سال آینده لایروبی شروع شود.
بیرون کشیدن مغروقهها فعلاً در دستور کار است. مدتی به دلایل مالی و فنی این کار متوقف شد. عراق در خارج کردن مغروقهها مشارکت نمیکند چون از بندر ام القصر برای کشتیرانی استفاده میکند بنابراین به لایروبی اروند اهمیتی نمیدهد.
برای رونق حملونقل چند وجهی در منطقه احداث فرودگاه خرمشهر و ساخت خط ریلی شلمچه – بصره مطرح شد. پروژهها اجرا میشود؟
برنامه اجرایی برای احداث فرودگاه در خرمشهر نداریم. طرف عراقی راهآهن شلمچه- بصره را برای کشورش اقتصادی نمیداند و معتقد است ایران بیشترین بهرهبرداری را از این راه آهن دارد.
30 کیلومتر از طول مسی راهآهن در خاک عراق است اما آنها تمایل دارند تمام سرمایهگذاری را ایران انجام دهد. تکمیل خط آهن 80 میلیون دلار سرمایه نیاز دارد اما طرف عراقی حاضر نیست تأمین اعتبار کند. بعید است با آنها برای سرمایهگذاری به توافق برسیم.
اقتصاد خرمشهر و آبادان بعد از جنگ چه شرایطی دارد؟
برای تحلیل اقتصاد منطقه باید تحلیل مبنایی بعد از جنگ داشته باشیم. دو محور اقتصادی در منطقه بندر خرمشهر و پالایشگاه آبادان بود. بعد از جنگ هر دو از بین رفتند. بعد از جنگ بازسازی شروع شد و منابع زیادی برای بازسازی اختصاص یافت. اما بازسازی به اماکن مسکونی وعمومی منحصر شد. در زمان بازسازی، کارمندان، حقوق بگیران و جنگزدهها را که جیره بگیر بودند مجبور کردیم به خرمشهر و آبادان برگردند. با دو قشر جیره بگیر و حقوقبگیر بازسازی را اجرا کردیم ولی بازسازی اصلی که بازسازی محورهای توسعه اقتصادی شهرها بود انجام نشد. بازگشت محور اقتصادی خرمشهر منوط بود به لایروبی اروند که تا حالا انجام نشده و پالایشگاه آبادان هم به مانند سابق بازسازی نشد. عملکرد پالایشگاه همچنان اقتصادی نیست. به این ترتیب محور اقتصادی جدیدی برای شهرها تعریف نشد و بعد از دوران بازسازی شهرها رها شدند. مهاجرت معکوس از خرمشهر و آبادان شروع شد و نرخ جمعیت در این منطقه منفی شد.
تعیین خرمشهر و آبادان بهعنوان منطقه آزاد، در بازسازی اقتصادی این شهرها تأثیری داشت؟
معضلات خرمشهر و آبادان توجه دولتمردان را به این جلب کرد که این شهرها را منطقه آزاد اعلام کنند.
انتظار مردم این بود که با منطقه آزاد شدن شرایط جدیدی در زندگی آنها ایجاد شود. اما منطقه آزاد آن زمان طوری تعریف شد که جمعیت زیادی از آن بهرهمند نشدند. 10 سال طول کشید تا اینکه در دولت یازدهم توجه ویژه به خرمشهر و آبادان و توسعه منطقه آزاد انجام گرفت و محدوده منطقه آزاد گسترش یافت. تمام محدوده شهرهای خرمشهر و آبادان جزو منطقه آزاد شد. به این ترتیب فعالیت اقتصادی، کسب و کار، تحرک و بازار منطقه رونق بیشتری گرفت. در حال حاضر 10 تا
15 درصد جمعیت خارج از منطقه آزاد است که این خود چالشی ایجاد کرده است.
خاصیت اصلی منطقه آزاد برای خرمشهر و آبادان این بود که بودجه مستقلی خارج از بودجه عمومی دولت داشت. این بودجه بیشتر صرف زیرساختها و زیربناهای منطقه شد. 70 درصد بودجه مستقل عمرانی و 30 درصد آن عمومی است که مزیت بزرگی است. امسال با توجه به شرایط اقتصادی تأمین بودجه با مشکلاتی مواجه شد ولی امیدواریم با استقراض از بانکها فعالیتهای عمرانی پیش برود. در مجموع شرایط اقتصادی خرمشهر و آبادان بعد از استقرار منطقه آزاد تغییرات محسوسی کرده است و آمار و ارقام نیز آن را نشان میدهد.
مهاجرت منفی مثبت شده که این نشانگر بازگشت امید برای رونق کسب و کار است. یکی از مزیتهای منطقه آزاد عدم شمول پرداخت مالیات است. حقوقبگیران و فعالان اقتصادی از مالیات مستقیم معاف هستند که همین امر باعث تفاوت 10 درصدی درآمدی بین ساکنان منطقه آزاد و بقیه مردم سرزمین اصلی میتواند باشد. مزیت دیگر معافیت گمرکی است. تولید کنندگان، تجار و فعالان اقتصادی از معافیت گمرکی برخوردار هستند. معافیت گمرکی باعث تشویق برای تولید در منطقه میشود.
به صادرات هم اشاره میکنید؟
واحدهای تولیدی در منطقه واحدهای صادراتی هستند و تولیدات عموماً صادر میشود. صادرات تولیدات منطقه آزاد اروند از تمام مناطق دیگر بیشتر است. در این منطقه سه نوع صادرات داریم. صادرات سرزمین اصلی از منطقه آزاد آبادان و گمرک شلمچه است و سالانه دو میلیارد دلار است.
صادرات تولیدات منطقه آزاد سالانه
140 میلیون دلار است. بیش از یک میلیون نفر اتباع خارجی در سال وارد منطقه میشوند که وقتی از منطقه خارج میشوند عمدتاً کالاهای ایرانی را میخرند و این یک نوع صادرات مسافری است. در گذشته تفاوت ارزی صادرات مسافری رونق داشت چون همسایگان به تولیدات کشور ما نیاز داشتند.
مسافران فرش، ظروف، لوازم خانگی و بیشتر نیازهای زندگی را از ایران تأمین میکنند. خریدهای ناشی از تفاوت نرخ ارز شامل خریدهای روزمره است. اما خارج شدن مواد غذایی که ارز دولتی و یارانه میگیرند ممنوع است. بازار خرمشهر و آبادان بهخاطر حضوراتباع و گردشگران خارجی رونق خوبی دارد و حتی شهرهای اطراف منطقه آزاد، متأثر از ورود گردشگران هستند و استانهای همجوار نیز از گردش اقتصادی منطقه آزاد برخوردار میشوند. گردشگری پربازدهترین و زودبازدهترین صنعت اقتصادی در جهان است که در منطقه آزاد هم در حال رونق است.
حضور گردشگران چه تأثیری در توسعه منطقه آزاد دارد؟
بهخاطر حضور گردشگران بقیه حوزهها مانند حوزه پزشکی، حملونقل و خدمات عمومی در منطقه در حال توسعه است. همچنین تعداد زیادی مراکز خدماتی در منطقه ایجاد شده است. مثلاً تعداد رستورانها 40 درصد افزایش پیدا کرده است. آمارها نشان میدهد که حضور گردشگران برای رونق اقتصادی منطقه بسیار مهم است. پیشبینی میکنیم امسال حضور گردشگران عراقی بیشتر از سال قبل باشد. امسال یک و نیم میلیون گردشگر در منطقه خواهیم داشت که سال گذشته یک میلیون نفر بود.
برای ایام اربعین چه اقداماتی انجام میشود؟
ارائه خدمات به زوار اربعین امسال بیشتر خواهد بود و پیشبینی میکنیم زوار اربعین از مرز شلمچه در سالجاری
50 درصد بیشتر شود. لغو ویزا، در افزایش تردد زوار نقش زیادی داشته است.آمادگی ارائه خدمات بیشتر به زوار را داریم. ظرف دو سال گذشته مرز شلمچه آمادهترین و بهترین مرز برای ارائه خدمات به زوار اربعین بود.
گردشگرانی که وارد منطقه آزاد اروند میشوند در منطقه حضور دارند یا به قصد سفر به مناطق دیگر وارد منطقه آزاد میشوند؟
95 درصد گردشگران عراقی هستند. گردشگران عراقی به سه دسته تقسیم میشوند: گردشگرانی که صرفاً برای کار درمانی وارد منطقه میشوند که
35 درصد کل گردشگران را شامل میشود. ورود این تعداد گردشگر سلامت توسعه زیرساختهای بخش سلامت را رقم زده و سرمایهگذاری زیادی برای توسعه زیرساختهای سلامت انجام گرفته و بیشترین سرمایهگذاری نیز در این بخش است. تعداد بیمارستانها و تعداد تختهای بستری به شکل قابل ملاحظهای افزایش پیدا کرده است. تا دو سال آینده به ظرفیت هر 500 نفر یک تخت بیمارستانی نزدیک میشویم. برنامهای برای ایجاد دهکده سلامت داریم که با مشارکت بخش خصوصی است. در دهکده سلامت خدمات پزشکی متمرکز انجام خواهد شد.
دسته دیگر گردشگران، گردشگران ترانزیتی هستند که به قصد زیارت امام رضا(ع) یا اماکن مذهبی دیگر وارد منطقه آزاد اروند میشوند. با آزاد شدن ویزا، تعداد این گردشگران روزانه 10 تا 12 هزار نفر افزایش یافته که تعداد قابل ملاحظهای است. دسته سوم گردشگران، آنهایی هستند که برای خرید و تأمین نیازمندیهای خود وارد منطقه میشوند. اینها گردشگر بازار و خدمات هستند.
یکی از مزیتهای منطقه آزاد ورود اتباع خارجی بدون ویزا است. در سال 1396 مجوز ورود اتباع خارجی به منطقه صادر شد، از آن زمان روزانه سه تا چهار هزار نفر از اتباع عراقی وارد منطقه شدند که دیگر برای ورود به کشور نیاز به ویزا نداشتند. از دی ماه 96 تا دی ماه 97 تعداد گردشگران به یک میلیون نفررسید که رونق زیادی در منطقه ایجاد کرد.
پایین بودن هزینههای درمان علت حضور این تعداد گردشگر سلامت در منطقه است؟
در دو سال گذشته در منطقه تعداد پزشکان متخصص بیشتر از پزشکان عمومی بوده است. هم پایین بودن هزینههای پزشکی و هم بالا بودن تخصص عامل بالا رفتن حضور گردشگران حوزه سلامت است. آنها به تخصص پزشکان ایرانی اعتماد دارند.
برای ارتقای حوزه سلامت، تلاش میکنیم دانشکده پزشکی آبادان به دانشگاه علوم پزشکی تبدیل شود.شورای توسعه دانشگاهها این موضوع را تصویب کرده است و باید در شورای انقلاب فرهنگی هم به تصویب برسد. دو مرکز دانشگاهی پزشکی در منطقه داریم و دنبال تأسیس پردیس دانشگاهی در منطقه آزاد هستیم.
دانشگاههای علوم پزشکی معتبر کشور در منطقه آزاد، پردیس دانشگاهی ایجاد میکنند.عراقیها به توانمندی دانشگاههای علوم پزشکی اعتماد دارند. دانشگاه علوم پزشکی ایران، پردیس دانشگاهی در منطقه آزاد اروند برای پذیرش دانشجوی پزشکی خارجی تأسیس میکند و ما نیز تسهیلات در اختیار آنان قرار میدهیم. 12 دانشگاه دولتی، غیرانتفاعی و آزاد در آبادان و خرمشهر حضور دارند که بیشترین تعداد دانشگاهها در منطقه است. قصد داریم منطقه آزاد اروند را به قطب دانشگاهی منطقه تبدیل کنیم. دانشگاهها در حوزه فنی، علوم پزشکی و علوم انسانی فعال هستند و استقبال خوبی از طرف دانشجوها برای ورود به این دانشگاهها انجام شده است. کارهای زیرساختی زیادی در حوزههای مختلف انجام شده از جمله در حوزه سلامت 120 میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده و 250 میلیارد تومان دیگر در دست برنامه است. چند بیمارستان در دست ساخت داریم و احیا و بازسازی بیمارستانهای قدیمی هم شروع شده است. بخشهای سلامت پیشرفت بیشتری نسبت به مراکز دیگر دارد.
هزینه زیادی در آموزش و پرورش در بعد ساخت و ساز و تعمیرات و نگهداری مدارس انجام دادیم. سرانه دانشآموزی در کشور برای هر دانشآموز 3 تا 5 هزار تومان است که این سرانه در اروند 10 برابر یعنی بین 30 تا 50 هزار تومان است که سطح آموزشی در منطقه را ارتقا داده است. ارائه این خدمات در منطقه برای سرمایهگذاران بسیار مهم است و آنها را به سرمایهگذاری ترغیب میکند. زیرساختهای راه و راهآهن و فرودگاه در حال انجام است. توسعه فرودگاه آبادان نیز در دست اقدام است و در همه حوزههای زیرساختی سرمایهگذاری انجام میشود.
در حوزه ارتباطات و مخابرات، آبادان و خرمشهر بیشترین میزان شبکه فیبر نوری را در استان دارد. همه ادارات به فیبر نوری متصل هستند و در حال اجرای شبکه فیبر نوری برای همه خانهها و اماکن خصوصی هستیم. با اجرای آن سرعت اینترنت بالا میرود و در ورودی هر خانه علمک فیبرنوری نصب میشود که میتواند به اینترنت پرسرعت وصل شود.
اواخر دولت اصلاحات این موضوع مطرح شد که موانعی برای توسعه جنوب خوزستان وجود دارد و این یک ممنوعیت محرمانه است. این موضوع چقدر واقعیت داشت، آیا در حال حاضر نیز این نگرانی وجود دارد؟
مشکلات مربوط به انجام نشدن بازسازی اقتصادی در منطقه شاید تا حدودی متأثر از همین نحوه تفکر بوده است. مرکزنشینان این تصور را داشتند که اگر زیرساختهای اساسی و صنایع در جنوب خوزستان دایر شود شاید مورد هجوم و تهدید باشد. این تفکر باعث عدم توسعه شده که تفکری غلط است. مثلاً در عراق، بصره که در جوار مرزی ما است مهمترین مرکز اقتصادی و پایتخت اقتصادی عراق است. کشورهای دیگر نیز همین وضعیت را دارند. تصور توسعه نیافتن مرز تصور سخیفی است. استراتژی توسعه باید پایدار باشد. استراتژیهای توسعه بر مبنای منابع و توانمندیهای سرزمینی است. اگر مزیتهای سرزمینی را در نظر نگیریم توسعه ناهمگون میشود. اما این تفکر منسوخ دیگر الان وجود ندارد. به همین دلیل در خرمشهر صنایع سنگین ایجاد شده است. فولادسازیها در حال توسعه است، 5 میلیون تن فولادسازی در اروند تعریف شده که یک و نیم میلیون تن در فاز یک در حال نصب است. نیروگاههای برق به منظور صادرات در حال احداث است. برای ایجاد صنایع سنگین در منطقه در حال برنامهریزی هستیم که این نشان میدهد تفکر عدم توسعه در جنوب خوزستان منسوخ شده است. همچنین برای ساخت خودروهای هیبریدی و برقی در منطقه در حال رایزنی هستیم.
رویدادهای فرهنگی هم در منطقه رونق دارد؟
بله. جشنواره تئاتر مقاومت در آبان ماه در خرمشهر برگزار میشود، اولین جشنواره مطبوعات منطقه آزاد با محوریت اروند نیز در آبان برگزار میشود. همچنین هفته فرهنگی اروند در آذرماه در اهواز برگزار میشود. همایش سرمایهگذاری که دبیرخانه منطقه آزاد آن را پیگیری میکند با همراهی صندوق توسعه ملی و وزارت صمت در بهمن ماه یا اسفند ماه در این منطقه برگزار میشود.
اما تاکید می کنم اجرای قانون تفویض اختیارات وزارتخانهها و سازمانهای دولتی به مدیران عامل مناطق آزاد سرعت پیشرفت و سرمایه گذاریها را در مناطق آزاد چند برابر میکند.بند الف ماده 27 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری و صنعتی و بند الف ماده 112 قانون برنامه پنجم توسعه اعلام میکند مدیران سازمانهای مناطق آزاد به نمایندگی از طرف دولت بالاترین مقام منطقه محسوب میشوند. اما عدم اجرای قانون تفویض اختیار به مدیران عامل موجب افزایش بوروکراسیهای اداری شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نقشه راه انتخابات مطلوب
محمدرضا تابش
نایب رئیس فراکسیون امید مجلس
تا انتخابات مجلس راه زیادی باقی نمانده است. اما رویکردهایی که در همین زمان کوتاه از سوی نهادهای متولی انتخابات مطرح میشود، میتواند هم بر تصمیم آنها که باید خود را در معرض رأی مردم قرار دهند و هم بر اراده مردم برای مشارکت در انتخابات و اثرگذاری در شکلگیری مجلس آینده مؤثر باشد.
در بخشی از نطقی که به تازگی در صحن علنی مجلس داشتم، بر این نکته تأکید کردم که «انتخابات زبان سخن گفتن مردم با هم و با حاکمیت و نیز حاکمیت با مردم و با جریانهای سیاسی است.»
سخنان رئیس جمهوری در ترسیم انتخابات مطلوب از نگاه دولت بهانهای شد تا یک بار دیگر به اهمیت این رویداد که یکی از بنیانهای اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران است، بپردازم. اینکه رئیس جمهوری به صورت شفاف و با مدد گرفتن از یادآوری نحوه شکلگیری مجلس اول بر برگزاری انتخابات پرشور و رقابتی و با مشارکت گسترده مردم تأکید کرد، هم جهت گیری دولت و وزارت کشور به عنوان برگزارکننده انتخابات را مشخص میسازد و هم دیگر نهادهای تأثیرگذار در این فرآیند را به همراهی برای دست یافتن به هدفی واحد فرا میخواند. فراموش نکنیم که آنچه از سوی ایشان مطرح شد، پیشتر بارها از سوی مقام معظم رهبری نیز به بیانهای مختلف مورد تأکید قرار داشته است.
انتخابات مظهر مشارکت ملی و تضمینگر منافع ملی در عالیترین سطوح است. زیرا مشارکت سیاسی مؤثر مردم در درون کشور وحدت و انسجام مردم و امیدشان به آینده را متجلی میسازد و در ابعاد خارجی خود نقشههای بدخواهان نسبت به انقلاب اسلامی را خنثی میکند و این پیام را صادر میکند که پیوندی وثیق میان ملت و حاکمیت برقرار است و مردم در جهت اعتلای منافع و امنیت ملیشان پای ارزشهای ملی خود ایستادهاند. برگزاری انتخابات رقابتی و پرشور نشانگر آن است در این نظام سیاسی این مردم هستند که حرف اول و آخر را میزنند.
برگزاری چنین انتخاباتی در شرایطی که مردم با مشکلات و تنگناهای عدیده اقتصادی مواجهند و اعتمادشان نسبت به حاکمیت به علل مختلف دچار خدشه شده است و نسبت به آیندهشان دچار تردید شدهاند، نیازمند بسترسازی مناسب از سوی متولیان آن است.
دولت باید نقش خودش را در حوزه اجرایی در برگزاری یک انتخابات سالم، رقابتی و به دور از نگاه سیاسی ایفا کند، شورای نگهبان به عنوان نهاد ناظر که وظیفه تأیید صلاحیت نامزدها را برعهده دارد و نهادهای قضایی، اطلاعاتی و امنیتی به عنوان مراجع استعلام هم مر قانون را سرلوحه قرار دهند و در فضایی شفاف از تأثیر سلیقهها و جوسازیها علیه افراد جلوگیری کنند.
تجربه حال نشان داده است که هرگاه فضا برای حضور عناصر مؤثر و مهم جناحها و گروههای مختلف که هر یک به نحوی تعهد خود را به انقلاب اسلامی نشان دادهاند فراهمتر بوده و اهرم نظارت آنها را از گردونه انتخابات خارج نکرده، ماحصل انتخابات مجلس تشکیل مجلسی ملیتر و کلاننگرتر بوده است.
مقدمه فراهم شدن چنین شرایطی بی شک آن است که هر چقدر نسبت به خطاهای مالی و اخلاقی نامزدها با حساسیت بیشتری توجه میشود، از تأثیر مواضع جناحی و سیاسی افراد بر تأیید صلاحیتشان کاسته میشود. کسی که دلبستگی و وابستگیاش را نسبت به انقلاب اسلامی نشان داده و کارآمدی و دید کلان و ملی خودش را به اثبات رسانده فارغ از اینکه در چه جناح و گروه سیاسی قرار دارد، باید بتواند در برابر رأی آگاهانه مردم قرار گیرد.
خلاصه کلام مشارکت گسترده مردم در انتخابات تجلی وحدت و خنثی کننده توطئهها علیه ایران اسلامی است. رمز این مشارکت هم افزایش امید مردم به آینده و اعتماد مردم به مجموعه حاکمیت است. انتظار است دستاندرکاران این رویداد مهم کشور تمهیدات و تسهیلات لازم را برای فراهم ساختن شرایطی که نتیجه آن افزایش تمایل آحاد مردم به مشارکت در انتخابات است را در اقدامات آتی خود مد نظر قرار دهند و در راه تأمین منافع ملی کشور قدم بردارند.
نایب رئیس فراکسیون امید مجلس
تا انتخابات مجلس راه زیادی باقی نمانده است. اما رویکردهایی که در همین زمان کوتاه از سوی نهادهای متولی انتخابات مطرح میشود، میتواند هم بر تصمیم آنها که باید خود را در معرض رأی مردم قرار دهند و هم بر اراده مردم برای مشارکت در انتخابات و اثرگذاری در شکلگیری مجلس آینده مؤثر باشد.
در بخشی از نطقی که به تازگی در صحن علنی مجلس داشتم، بر این نکته تأکید کردم که «انتخابات زبان سخن گفتن مردم با هم و با حاکمیت و نیز حاکمیت با مردم و با جریانهای سیاسی است.»
سخنان رئیس جمهوری در ترسیم انتخابات مطلوب از نگاه دولت بهانهای شد تا یک بار دیگر به اهمیت این رویداد که یکی از بنیانهای اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران است، بپردازم. اینکه رئیس جمهوری به صورت شفاف و با مدد گرفتن از یادآوری نحوه شکلگیری مجلس اول بر برگزاری انتخابات پرشور و رقابتی و با مشارکت گسترده مردم تأکید کرد، هم جهت گیری دولت و وزارت کشور به عنوان برگزارکننده انتخابات را مشخص میسازد و هم دیگر نهادهای تأثیرگذار در این فرآیند را به همراهی برای دست یافتن به هدفی واحد فرا میخواند. فراموش نکنیم که آنچه از سوی ایشان مطرح شد، پیشتر بارها از سوی مقام معظم رهبری نیز به بیانهای مختلف مورد تأکید قرار داشته است.
انتخابات مظهر مشارکت ملی و تضمینگر منافع ملی در عالیترین سطوح است. زیرا مشارکت سیاسی مؤثر مردم در درون کشور وحدت و انسجام مردم و امیدشان به آینده را متجلی میسازد و در ابعاد خارجی خود نقشههای بدخواهان نسبت به انقلاب اسلامی را خنثی میکند و این پیام را صادر میکند که پیوندی وثیق میان ملت و حاکمیت برقرار است و مردم در جهت اعتلای منافع و امنیت ملیشان پای ارزشهای ملی خود ایستادهاند. برگزاری انتخابات رقابتی و پرشور نشانگر آن است در این نظام سیاسی این مردم هستند که حرف اول و آخر را میزنند.
برگزاری چنین انتخاباتی در شرایطی که مردم با مشکلات و تنگناهای عدیده اقتصادی مواجهند و اعتمادشان نسبت به حاکمیت به علل مختلف دچار خدشه شده است و نسبت به آیندهشان دچار تردید شدهاند، نیازمند بسترسازی مناسب از سوی متولیان آن است.
دولت باید نقش خودش را در حوزه اجرایی در برگزاری یک انتخابات سالم، رقابتی و به دور از نگاه سیاسی ایفا کند، شورای نگهبان به عنوان نهاد ناظر که وظیفه تأیید صلاحیت نامزدها را برعهده دارد و نهادهای قضایی، اطلاعاتی و امنیتی به عنوان مراجع استعلام هم مر قانون را سرلوحه قرار دهند و در فضایی شفاف از تأثیر سلیقهها و جوسازیها علیه افراد جلوگیری کنند.
تجربه حال نشان داده است که هرگاه فضا برای حضور عناصر مؤثر و مهم جناحها و گروههای مختلف که هر یک به نحوی تعهد خود را به انقلاب اسلامی نشان دادهاند فراهمتر بوده و اهرم نظارت آنها را از گردونه انتخابات خارج نکرده، ماحصل انتخابات مجلس تشکیل مجلسی ملیتر و کلاننگرتر بوده است.
مقدمه فراهم شدن چنین شرایطی بی شک آن است که هر چقدر نسبت به خطاهای مالی و اخلاقی نامزدها با حساسیت بیشتری توجه میشود، از تأثیر مواضع جناحی و سیاسی افراد بر تأیید صلاحیتشان کاسته میشود. کسی که دلبستگی و وابستگیاش را نسبت به انقلاب اسلامی نشان داده و کارآمدی و دید کلان و ملی خودش را به اثبات رسانده فارغ از اینکه در چه جناح و گروه سیاسی قرار دارد، باید بتواند در برابر رأی آگاهانه مردم قرار گیرد.
خلاصه کلام مشارکت گسترده مردم در انتخابات تجلی وحدت و خنثی کننده توطئهها علیه ایران اسلامی است. رمز این مشارکت هم افزایش امید مردم به آینده و اعتماد مردم به مجموعه حاکمیت است. انتظار است دستاندرکاران این رویداد مهم کشور تمهیدات و تسهیلات لازم را برای فراهم ساختن شرایطی که نتیجه آن افزایش تمایل آحاد مردم به مشارکت در انتخابات است را در اقدامات آتی خود مد نظر قرار دهند و در راه تأمین منافع ملی کشور قدم بردارند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ورود نقدینگیهای سرگردان به بازار سرمایه؛ فرصتها و تهدیدها
علی صالح آبادی
رئیس اسبق سازمان بورس و اوراق بهادار تهران و مدیرعامل فعلی بانک توسعه صادرات ایران
افزایش نرخ ارز و رشد نقدینگی در چند سال گذشته مهمترین عوامل کوتاه مدت و بلندمدت افزایش تورم بودند؛ به گونهای که شاهد برخی آشفتگیها در بازارهای مالی و فضای اقتصادی کشور بودهایم.
در این میان مدتی است که شاهد استقبال مردم از بازار سرمایه هستیم و نقدیندگیهای سرگردانی که در حال ورود به بازار سرمایه هستند. در این یادداشت به این سؤالات پاسخ خواهیم داد که این استقبال چه فرصتها و تهدیدهایی را میتواند به همراه داشته باشد. چه عواملی باعث این رشد در بازار سرمایه شده است و تا کجا پیش خواهد رفت؟
یکی از راهکارها بهمنظور رفع آشفتگیهای بازار مالی و ایجاد جریان صحیح اقتصادی برای سرمایهگذاران و مردم عادی که بهدنبال حفظ ارزش پولشان هستند، فعالیت در بازار سرمایه است که البته نتیجه آن در ابعاد کلان اقتصادی منجر به تولید و اشتغال هم خواهد شد.
بررسیها نشان میدهد، تعداد سرمایهگذاران در ماههای اخیر به طرز قابل توجهی افزایش پیدا کرده و نگاه مردم به سمت بازار سرمایه معطوف شده است که نشانگر ضریب نفوذ بیشتر این بازار است.
بهنظر میرسد مهمترین عاملی که در چندماه اخیر باعث آرامش بازارهای موازی شده و توانسته جریان نقدینگی را از حالت مخرب خارج کرده و به سمت کنترل شدگی پیش ببرد، ورود نقدینگی به بازار سرمایه است. این وضعیت زمانی ثبات خواهد داشت که سیاستهای بازار پولی، ارزی و بازار سرمایه هماهنگ با هم باشد.
همه اینها فرصتی است که امکان تأمین مالی در حوزه تولید افزایش یافته و سرمایهگذاری در بخش مولد انجام شود که طبیعتاً چنین جریانی نتیجه چندین سال زیرساختسازی برای بازار سرمایه و ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری و دسترسیهای برخط بوده است.
برای تداوم حضور سرمایهگذاران و مردم دربازار سرمایه باید به تهدیدهای این فضا نیز توجه شود. آن دسته از سرمایهگذاران که بهطور کوتاه مدت وارد این بازار شوند و به فکر سود حاصل از سرمایه باشند و به حضور میان مدت و بلندمدت خود نیندیشند این عامل باعث افزایش قیمت سهام شرکتها میشود. نبود بسترهای تحلیلی و مشاورههای ناصحیح نیز موجب بیش ارزشی شدن (Over Value) داراییها، موقتی بودن آن و خروج سرمایه از بازار با کوچکترین رخداد خواهد شد.
بنابراین تهدید اصلی در جریان ورود نقدینگی، سرمایهگذاری کوتاه مدت است. دارندگان نگاه کوتاه مدت به سود بازار سرمایه، فقط از افزایش قیمت سهام بهره میبرند، نه از نتیجه سرمایه در فرآیند تولید و اشتغال.
لذا سرمایهگذاری در بلندمدت و بازدهی آن در گرو فرآیندی بلندمدتتر است که میتواند به افزایش رشد در بازار سرمایه کمک کند.
بیتردید افزایش سرمایه شرکتها، ایجاد طرحهای توسعهای و سرمایهگذاریهای زیرساختی، عرضه اولیه شرکتهای جدید در بورس و فروش سهام، تأمین مالی برای شرکتهای بزرگ از طریق فروش سهام در بازار سرمایه و هلدینگها و سرمایهگذاریهای مجدد در این زمینه نقش کلیدی و مهمی را در رشد بازار سرمایه ایفا میکند که این امر نیاز به برنامهریزی دارد.
اگر این فرآیندها و ساختارسازیها بهسمت تولید پیش بروند و گذرا نباشد، بهره بردن شرکتهای هلدینگ در این فضا برای سرمایهگذاری بیشتر از طریق فروش مازاد سهام از یکسو و سرمایهگذاری آنها در پروژههای جدید و رفع نیازهای نقدینگی برای چندین سال باعث میشود که ضمن انتفاع بازار سرمایه از بازده تولید ثروت ناشی از سرمایهگذاری جدید، خود شرکتها نیز منتفع بشوند و این یک نمود پیشرو و یک فرآیند توسعه بلند مدت و میان مدت در زمینه سرمایهگذاری است.
رئیس اسبق سازمان بورس و اوراق بهادار تهران و مدیرعامل فعلی بانک توسعه صادرات ایران
افزایش نرخ ارز و رشد نقدینگی در چند سال گذشته مهمترین عوامل کوتاه مدت و بلندمدت افزایش تورم بودند؛ به گونهای که شاهد برخی آشفتگیها در بازارهای مالی و فضای اقتصادی کشور بودهایم.
در این میان مدتی است که شاهد استقبال مردم از بازار سرمایه هستیم و نقدیندگیهای سرگردانی که در حال ورود به بازار سرمایه هستند. در این یادداشت به این سؤالات پاسخ خواهیم داد که این استقبال چه فرصتها و تهدیدهایی را میتواند به همراه داشته باشد. چه عواملی باعث این رشد در بازار سرمایه شده است و تا کجا پیش خواهد رفت؟
یکی از راهکارها بهمنظور رفع آشفتگیهای بازار مالی و ایجاد جریان صحیح اقتصادی برای سرمایهگذاران و مردم عادی که بهدنبال حفظ ارزش پولشان هستند، فعالیت در بازار سرمایه است که البته نتیجه آن در ابعاد کلان اقتصادی منجر به تولید و اشتغال هم خواهد شد.
بررسیها نشان میدهد، تعداد سرمایهگذاران در ماههای اخیر به طرز قابل توجهی افزایش پیدا کرده و نگاه مردم به سمت بازار سرمایه معطوف شده است که نشانگر ضریب نفوذ بیشتر این بازار است.
بهنظر میرسد مهمترین عاملی که در چندماه اخیر باعث آرامش بازارهای موازی شده و توانسته جریان نقدینگی را از حالت مخرب خارج کرده و به سمت کنترل شدگی پیش ببرد، ورود نقدینگی به بازار سرمایه است. این وضعیت زمانی ثبات خواهد داشت که سیاستهای بازار پولی، ارزی و بازار سرمایه هماهنگ با هم باشد.
همه اینها فرصتی است که امکان تأمین مالی در حوزه تولید افزایش یافته و سرمایهگذاری در بخش مولد انجام شود که طبیعتاً چنین جریانی نتیجه چندین سال زیرساختسازی برای بازار سرمایه و ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری و دسترسیهای برخط بوده است.
برای تداوم حضور سرمایهگذاران و مردم دربازار سرمایه باید به تهدیدهای این فضا نیز توجه شود. آن دسته از سرمایهگذاران که بهطور کوتاه مدت وارد این بازار شوند و به فکر سود حاصل از سرمایه باشند و به حضور میان مدت و بلندمدت خود نیندیشند این عامل باعث افزایش قیمت سهام شرکتها میشود. نبود بسترهای تحلیلی و مشاورههای ناصحیح نیز موجب بیش ارزشی شدن (Over Value) داراییها، موقتی بودن آن و خروج سرمایه از بازار با کوچکترین رخداد خواهد شد.
بنابراین تهدید اصلی در جریان ورود نقدینگی، سرمایهگذاری کوتاه مدت است. دارندگان نگاه کوتاه مدت به سود بازار سرمایه، فقط از افزایش قیمت سهام بهره میبرند، نه از نتیجه سرمایه در فرآیند تولید و اشتغال.
لذا سرمایهگذاری در بلندمدت و بازدهی آن در گرو فرآیندی بلندمدتتر است که میتواند به افزایش رشد در بازار سرمایه کمک کند.
بیتردید افزایش سرمایه شرکتها، ایجاد طرحهای توسعهای و سرمایهگذاریهای زیرساختی، عرضه اولیه شرکتهای جدید در بورس و فروش سهام، تأمین مالی برای شرکتهای بزرگ از طریق فروش سهام در بازار سرمایه و هلدینگها و سرمایهگذاریهای مجدد در این زمینه نقش کلیدی و مهمی را در رشد بازار سرمایه ایفا میکند که این امر نیاز به برنامهریزی دارد.
اگر این فرآیندها و ساختارسازیها بهسمت تولید پیش بروند و گذرا نباشد، بهره بردن شرکتهای هلدینگ در این فضا برای سرمایهگذاری بیشتر از طریق فروش مازاد سهام از یکسو و سرمایهگذاری آنها در پروژههای جدید و رفع نیازهای نقدینگی برای چندین سال باعث میشود که ضمن انتفاع بازار سرمایه از بازده تولید ثروت ناشی از سرمایهگذاری جدید، خود شرکتها نیز منتفع بشوند و این یک نمود پیشرو و یک فرآیند توسعه بلند مدت و میان مدت در زمینه سرمایهگذاری است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

یونس؛ تیتری برای آینده
مجید رضاییان
استاد دانشگاه و پژوهشگر ژورنالیسم
یکم: برخی استادان در روزنامه نگاری به یک پارادوکس میمانند؛ از سویی دستی در «روزنامه نگاری محکم، سنتی و حرفهای دیروز» دارند و دستی در تحولات «پیش روی روزنامهنگاری.»
دکتر یونس شکرخواه از آن دسته استادانی است که بازنشستگی برای او بیمعناست، او به همان اندازه که سبکهای دیرپای روزنامه نگاری را چونان «یک هرم ایستاده و استوار»، تدریس کرده و آموخته است، خبرنویسی آنلاین را به گونهای آموزش داده و ترویج کرده که شاگردانش بخوبی میدانند، از ترکیب واژگانی در تیتر، لید و متن استفاده کنند که جدای از «بازیابی در سرچهای اینترنتی» راهی به «لینکها و هایپر لینکها» گشوده شود، تصدیق خواهید کرد که چنین تجربهای -ضمن ذیقیمت بودن آن- تا چه حد، در برابر ما یک پارادوکس را مجسم میکند، پارادوکسی که یک ضلع، نه تنها نفی دیگری است؛ بلکه آن را تکمیل میکند.
دوم: سال 2020 میلادی در راه است و ما همه بخوبی میدانیم که «هوش مصنوعی و وب هوشمند در قالب وب 3» در جهان ظهور خواهد کرد، جدای از تحقیقات دانشگاه MIT امریکا، دانشگاه کلن آلمان در سال 2013 تحقیقاتی ارائه کرد که بزودی در فضای وب، نرم افزار به جای ما تیتر میزند، مبحثی که در آخر کتاب، تیترنویسی در «وب- 3 » سال پیش – به آن اشاره کردهام، دکتر یونس شکر خواه از روزنامه نگاری آنلاین به روزنامه نگاری هوشمند، به شایستگی قدم گذاشته است، نوعی از روزنامه نگاری که ریاضیات و محاسبات بر مبنای مدلهای الگوریتمی و واژگان همپوشان، به یک پایه محوری تبدیل میشود والبته از آثار مثبت و در عین حال ناشناخته برخوردار خواهد بود. این امر، نشان میدهد که تجربه روزنامه نگاری او در وب یک و وب 2، تا چه اندازه برای حضور در وب 3 برای روزنامه نگاری نسل امروز و فردای ایران، راهگشا و جریان ساز است.
سوم: «فرامتن بودن در روزنامه نگاری» هرگاه بخواهد از دایره کلام به عمل تبدیل شود؛ با هزینههایی همراه خواهد بود، یونس عزیز در نهایت اخلاق و مهربانی از یک سوی و بینش و جهان بینی درست از دیگر سو هرگز دریک ضلع از متن روزنامه نگاری، محدود و محصور نماند، همه جریانهای سیاسی و تأثیرگذار در روزنامه نگاری را با احترام و فرامتنی دید و فراجناحی عمل کرد.
آخر: روزنامه نگاری غیر از بینش و توانمندیهای حرفهای و پخته و قدرت قلم و ادبیاتِ پاکیزه، به مهمترین رکن-یعنی اخلاق- نیاز دارد، او در اخلاق حرفهای بهگونهای عمل کرده است که همان لبخند و مطایبههای شیرینش بخوبی گویای همه چیز است. فروتنی او، هرگز -چه در هنگام کار و چه در غیر آن- از او جدا شدنی نیست. بنابراین جایی برای گفتن از ویژگیهای مثبت اخلاقی او باقی نمیماند. جز آنکه بگوییم: «یونس، تیتری برای آینده است» که شایسته خواهد بود قدر او را از سال 2020 به بعد، بیش از گذشته بدانیم.
استاد دانشگاه و پژوهشگر ژورنالیسم
یکم: برخی استادان در روزنامه نگاری به یک پارادوکس میمانند؛ از سویی دستی در «روزنامه نگاری محکم، سنتی و حرفهای دیروز» دارند و دستی در تحولات «پیش روی روزنامهنگاری.»
دکتر یونس شکرخواه از آن دسته استادانی است که بازنشستگی برای او بیمعناست، او به همان اندازه که سبکهای دیرپای روزنامه نگاری را چونان «یک هرم ایستاده و استوار»، تدریس کرده و آموخته است، خبرنویسی آنلاین را به گونهای آموزش داده و ترویج کرده که شاگردانش بخوبی میدانند، از ترکیب واژگانی در تیتر، لید و متن استفاده کنند که جدای از «بازیابی در سرچهای اینترنتی» راهی به «لینکها و هایپر لینکها» گشوده شود، تصدیق خواهید کرد که چنین تجربهای -ضمن ذیقیمت بودن آن- تا چه حد، در برابر ما یک پارادوکس را مجسم میکند، پارادوکسی که یک ضلع، نه تنها نفی دیگری است؛ بلکه آن را تکمیل میکند.
دوم: سال 2020 میلادی در راه است و ما همه بخوبی میدانیم که «هوش مصنوعی و وب هوشمند در قالب وب 3» در جهان ظهور خواهد کرد، جدای از تحقیقات دانشگاه MIT امریکا، دانشگاه کلن آلمان در سال 2013 تحقیقاتی ارائه کرد که بزودی در فضای وب، نرم افزار به جای ما تیتر میزند، مبحثی که در آخر کتاب، تیترنویسی در «وب- 3 » سال پیش – به آن اشاره کردهام، دکتر یونس شکر خواه از روزنامه نگاری آنلاین به روزنامه نگاری هوشمند، به شایستگی قدم گذاشته است، نوعی از روزنامه نگاری که ریاضیات و محاسبات بر مبنای مدلهای الگوریتمی و واژگان همپوشان، به یک پایه محوری تبدیل میشود والبته از آثار مثبت و در عین حال ناشناخته برخوردار خواهد بود. این امر، نشان میدهد که تجربه روزنامه نگاری او در وب یک و وب 2، تا چه اندازه برای حضور در وب 3 برای روزنامه نگاری نسل امروز و فردای ایران، راهگشا و جریان ساز است.
سوم: «فرامتن بودن در روزنامه نگاری» هرگاه بخواهد از دایره کلام به عمل تبدیل شود؛ با هزینههایی همراه خواهد بود، یونس عزیز در نهایت اخلاق و مهربانی از یک سوی و بینش و جهان بینی درست از دیگر سو هرگز دریک ضلع از متن روزنامه نگاری، محدود و محصور نماند، همه جریانهای سیاسی و تأثیرگذار در روزنامه نگاری را با احترام و فرامتنی دید و فراجناحی عمل کرد.
آخر: روزنامه نگاری غیر از بینش و توانمندیهای حرفهای و پخته و قدرت قلم و ادبیاتِ پاکیزه، به مهمترین رکن-یعنی اخلاق- نیاز دارد، او در اخلاق حرفهای بهگونهای عمل کرده است که همان لبخند و مطایبههای شیرینش بخوبی گویای همه چیز است. فروتنی او، هرگز -چه در هنگام کار و چه در غیر آن- از او جدا شدنی نیست. بنابراین جایی برای گفتن از ویژگیهای مثبت اخلاقی او باقی نمیماند. جز آنکه بگوییم: «یونس، تیتری برای آینده است» که شایسته خواهد بود قدر او را از سال 2020 به بعد، بیش از گذشته بدانیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نظــــــــر مـــــردم
اخراج گسترده نیروهای سروش سیما/ یک شهروند: شرکت سروش سیما بیدلیل حدود 500 نفر از نیروهایش را اخراج کرده است که این موضوع رسانهای هم نشد. مدت 12 سال و نیم سابقه کار داشتم که هیچ رسانهای واکنشی نشان نداد. چون زیرنظر صدا و سیما بودیم. در این مدت هیچ سنواتی به ما پرداخت نشد. از شما درخواست رسانهای شدن این موضوع را داریم.
گروه تشویقی دبیران آموزش و پرورش/ خانم سیف: ما جزو خانواده شهدا هستیم که همسر و فرزندم شهید شدهاند. قرار بود گروه تشویقی به ما تعلق گیرد اما تا الآن تعلق نگرفته است.
وضعیت خیابان 24 متری شهرری/ مهدی انوری: موزاییکهای خیابان 24 متری لق شده و وقتی که باران میبارد لجن زیر آن جمع میشود و لباس و کفش هایمان کثیف میشود. به شهرداری که مراجعه میکنیم در پاسخ میگویند که هزینهاش بالاست و ما نمیتوانیم کاری انجام دهیم. مگر ما عوارض شهرداری پرداخت نمیکنیم. اگر این اتفاق در مناطق بالای تهران رخ میداد همین پاسخ را میدادند؟
گروه تشویقی دبیران آموزش و پرورش/ خانم سیف: ما جزو خانواده شهدا هستیم که همسر و فرزندم شهید شدهاند. قرار بود گروه تشویقی به ما تعلق گیرد اما تا الآن تعلق نگرفته است.
وضعیت خیابان 24 متری شهرری/ مهدی انوری: موزاییکهای خیابان 24 متری لق شده و وقتی که باران میبارد لجن زیر آن جمع میشود و لباس و کفش هایمان کثیف میشود. به شهرداری که مراجعه میکنیم در پاسخ میگویند که هزینهاش بالاست و ما نمیتوانیم کاری انجام دهیم. مگر ما عوارض شهرداری پرداخت نمیکنیم. اگر این اتفاق در مناطق بالای تهران رخ میداد همین پاسخ را میدادند؟

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اتفاق مبارک برای متهمان سیاسی
حسین میرمحمد صادقی
سخنگوی اسبق قوه قضائیه
طبق اصل 168 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، رسیدگی به جرایم سیاسی و مطبوعاتی باید با حضور هیأت منصفه و به طور علنی برگزار شود. این اصل از قانون اساسی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی هم مسبوق به سابقه است و چیزی شبیه به آن در ارتباط با جرایم سیاسی و در متمم قانون اساسی مشروطیت آمده بود. قانونگذار در آن قانون تأکید داشت که رسیدگی به تقصیرات سیاسیه باید حتماً با حضور هیأت منصفه انجام شود. دلیل تأکید بر چنین امری از سوی قانونگذار این است که در جرایم سیاسی و مطبوعاتی و بویژه در جرایم دسته اول، نوعی برخورد با حاکمیت وجود دارد و چون قاضی و دادستان هم وابستگیهای حکومتی دارند، اعضای هیأت منصفه به عنوان نمایندگان جامعه باید در دادگاه رسیدگی به جرایم سیاسی حضور داشته باشند. تأکید بر این حضور از سوی قانونگذاران اساسی سبب ایجاد اطمینان نسبت به رعایت حقوق متهمان در جریان محاکمه میشود. متأسفانه با وجود چنین پیشبینیهایی نه پیش از پیروزی انقلاب این اصل متمم قانون اساسی مورد اجرا قرار گرفت و نه تا چندین سال پس از آن.
دلیل اجرا نشدن متمم قانون اساسی مشروطه این بود که شاه در مصاحبههای خود همواره تأکید میکرد مجرم سیاسی نداریم و آنهایی هم که در زندان هستند مرتکب جرایم سیاسی نشدهاند و اتهامهاشان خرابکاری و جرایم تروریستی است. در واقع او با این حرف، صورت مسأله را پاک میکرد. بعد از پیروزی انقلاب هم با وجود اینکه این موضوع در قانون اساسی ما پیشبینی شده بود اما تا سالیان سال اقدامی در راستای تعریف جرم سیاسی انجام نگرفت.
در برابر انتقادات وارده هم این مسأله عنوان میشد که چون معلوم نیست چه جرایمی سیاسی هستند و براساس چه تعریفی باید جرایم سیاسی مشخص شوند، نمیشود اصل 168 را اجرا کرد. چرا که محاکمه با حضور هیأت منصفه درابتدا منوط به این است که چه جرایمی سیاسی هستند.
بالاخره در اردیبهشت سال 95 تعریف جرم سیاسی انجام شد و قانون آن به تصویب نمایندگان مجلس رسید. هرچند میتوان ایرادات و انتقاداتی نسبت به محتوای این قانون وارد کرد اما با لازم الاجرا شدن آن باید انتظار تعیین هیأت منصفه را هم داشت. حال پیشبینی حضور هیأت منصفه جرایم مطبوعاتی در جرایم سیاسی اتفاق مبارکی است که با تصمیم رئیس قوه قضائیه انجام شده است. هرچند اصل چگونگی انتخاب هیأت منصفه، ترکیب آنها، نقششان در محاکمات و مسائلی از این قبیل مورد نقد ما است و میتوان بحثهای مفصلی را در مورد آن مطرح کرد ولی همین که مجرمان سیاسی از این تضمین اصل 168 قانون اساسی برخوردار میشوند، نکته قابل قبولی است.
هرچند در طول سه سالی که از تصویب قانون جرم سیاسی میگذرد، هیچگاه دادگاهی زیر این عنوان تشکیل نشده و انگار هیچ متهم سیاسی وجود نداشته، اما حالا با وجود قانون جرم سیاسی و تعیین هیأت منصفه برای حضور در دادگاههای رسیدگی به جرایم سیاسی دیگر هیچ دلیلی برای منع متهمان سیاسی از برخورداری از امتیازات قانون اساسی وجود ندارد.
سخنگوی اسبق قوه قضائیه
طبق اصل 168 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، رسیدگی به جرایم سیاسی و مطبوعاتی باید با حضور هیأت منصفه و به طور علنی برگزار شود. این اصل از قانون اساسی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی هم مسبوق به سابقه است و چیزی شبیه به آن در ارتباط با جرایم سیاسی و در متمم قانون اساسی مشروطیت آمده بود. قانونگذار در آن قانون تأکید داشت که رسیدگی به تقصیرات سیاسیه باید حتماً با حضور هیأت منصفه انجام شود. دلیل تأکید بر چنین امری از سوی قانونگذار این است که در جرایم سیاسی و مطبوعاتی و بویژه در جرایم دسته اول، نوعی برخورد با حاکمیت وجود دارد و چون قاضی و دادستان هم وابستگیهای حکومتی دارند، اعضای هیأت منصفه به عنوان نمایندگان جامعه باید در دادگاه رسیدگی به جرایم سیاسی حضور داشته باشند. تأکید بر این حضور از سوی قانونگذاران اساسی سبب ایجاد اطمینان نسبت به رعایت حقوق متهمان در جریان محاکمه میشود. متأسفانه با وجود چنین پیشبینیهایی نه پیش از پیروزی انقلاب این اصل متمم قانون اساسی مورد اجرا قرار گرفت و نه تا چندین سال پس از آن.
دلیل اجرا نشدن متمم قانون اساسی مشروطه این بود که شاه در مصاحبههای خود همواره تأکید میکرد مجرم سیاسی نداریم و آنهایی هم که در زندان هستند مرتکب جرایم سیاسی نشدهاند و اتهامهاشان خرابکاری و جرایم تروریستی است. در واقع او با این حرف، صورت مسأله را پاک میکرد. بعد از پیروزی انقلاب هم با وجود اینکه این موضوع در قانون اساسی ما پیشبینی شده بود اما تا سالیان سال اقدامی در راستای تعریف جرم سیاسی انجام نگرفت.
در برابر انتقادات وارده هم این مسأله عنوان میشد که چون معلوم نیست چه جرایمی سیاسی هستند و براساس چه تعریفی باید جرایم سیاسی مشخص شوند، نمیشود اصل 168 را اجرا کرد. چرا که محاکمه با حضور هیأت منصفه درابتدا منوط به این است که چه جرایمی سیاسی هستند.
بالاخره در اردیبهشت سال 95 تعریف جرم سیاسی انجام شد و قانون آن به تصویب نمایندگان مجلس رسید. هرچند میتوان ایرادات و انتقاداتی نسبت به محتوای این قانون وارد کرد اما با لازم الاجرا شدن آن باید انتظار تعیین هیأت منصفه را هم داشت. حال پیشبینی حضور هیأت منصفه جرایم مطبوعاتی در جرایم سیاسی اتفاق مبارکی است که با تصمیم رئیس قوه قضائیه انجام شده است. هرچند اصل چگونگی انتخاب هیأت منصفه، ترکیب آنها، نقششان در محاکمات و مسائلی از این قبیل مورد نقد ما است و میتوان بحثهای مفصلی را در مورد آن مطرح کرد ولی همین که مجرمان سیاسی از این تضمین اصل 168 قانون اساسی برخوردار میشوند، نکته قابل قبولی است.
هرچند در طول سه سالی که از تصویب قانون جرم سیاسی میگذرد، هیچگاه دادگاهی زیر این عنوان تشکیل نشده و انگار هیچ متهم سیاسی وجود نداشته، اما حالا با وجود قانون جرم سیاسی و تعیین هیأت منصفه برای حضور در دادگاههای رسیدگی به جرایم سیاسی دیگر هیچ دلیلی برای منع متهمان سیاسی از برخورداری از امتیازات قانون اساسی وجود ندارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
اخبار این صفحه
-
کاربرد بمب هستهای را حرام قطعی میدانیم
-
تجاوز به خاک سوریه
-
شاعر ژولیده نیستم
-
روحانی: در انتخابات مجلس سختگیری نکنیم
-
میلیاردرهای معترض
-
پادویی زیر شاخهها خوشنشینی سر شاخهها
-
جشن زنان
-
ورود سالانه یک میلیون گردشگر خارجی به منطقه آزاد اروند
-
نقشه راه انتخابات مطلوب
-
ورود نقدینگیهای سرگردان به بازار سرمایه؛ فرصتها و تهدیدها
-
یونس؛ تیتری برای آینده
-
نظــــــــر مـــــردم
-
اتفاق مبارک برای متهمان سیاسی

اخبارایران آنلاین